רק על עצמי לספר ידעתי?


שלום ונעים להכיר! קוראים לי ענבל ואני מטורפתתתת על אפייה :)

אני אותה החברה שתמיד מביאה איתה עוגות למפגשים חברתיים כשהיא מגיעה...
אותה האשה שמפנקת את משפחתה בערימות של מתוקים לרגל כל אירוע אפשרי...
ואותה המטורפת מהעבודה שתמיד מחלקת עוגיות לכולם ללא שום הסבר הגיוני...
ובכן... מה עוד יש לי לעשות עם כל ניסיונות המטבח שלי?

לוח הזמנים שלי בדר"כ מאוד עמוס, אבל זה לא משנה...
כי מי בכלל  צריך לישון כשאפשר לאפות?
מי צריך לנוח בסופי שבוע כשאפשר ללוש ולרדד?
וכמובן- אין דבר מרגיע יותר מאשר להמיס גוש גדול של שוקולד לבן בסופו של יום עבודה מפרך...
אז... ברוכים הבאים לקבוצת התמיכה שלי :)






ומה עוד יש לי לספר לכם?


-מאז ומתמיד הייתי אוטודידקטית, ואת סודות האפייה והצילום למדתי בעצמי.

-הזיכרון הקולינארי הראשון שלי, הוא ניסיון בהכנת סנדוויצ'ים "גורמה" מתישהו בסביבות גיל הגן-
 
זכור לי שעירבבתי בכל כריך כמה ממרחים שונים ומשונים ובדקתי בחיך אנין את התוצאה...
 
שילוב טעמים שאני לוקחת איתי בסנדוויץ' עד היום: גבינה לבנה ושוקולד!

בבית הספר היסודי נהגתי להצמיד את המדחום אל המנורה ולהעמיד פנים שיש לי חום,
 
במיוחד כדי שיקראו לסבא לשמור עליי ולקנות לי שוקולדים על המשקל בשופרסל, יאמממ!

- מתכון העוגיות הראשון שהצית בי את חדוות האפייה, היה של עוגיות צימוקים ואגוזים מהספר של נירה שויאר.

- בתקופת התיכון כשהתגוררתי בבית ההורים, ניהלתי מלחמות שלמות מול אמי
 
שלא הסכימה שאאפה כדי שלא אלכלך לה את המטבח (אמרתי כבר שאני פולניה אסלית?)
  
כיום אגב אמא שלי מבקשת ממני לאפות עוגיות בכל הזדמנות אפשרית...

- בתקופה מסויימת בחיי ניסיתי להיות לרגע פיית עוגיות אמיתית,
  והנחתי שקיקים של עוגיות באמצע הלילה על סף הדלתות של השכנים ההמומים...

- כל חיי התעסקתי בסוג כזה או אחר של אמנות.
  בבית הספר היסודי כתבתי שירים, בחטיבת הביניים תפרתי בובות, ובתיכון ציירתי.
  עכשיו אני בפאזת האפייה – נראה מה יבוא בהמשך :)





41 תגובות:

  1. איפה הקונדיטוריה שלך????

    יפה לך המראה החדש הזה :)

    תמיד אמרתי..........

    בהצלחה!!!!

    השבמחק
  2. אנונימי6/11/11 15:52

    תמיד אהבתי את הבלוג שלך
    הפעם....הוא יפה ונח במיוחד...
    בהצלחה

    פנינה

    השבמחק
  3. ענבלוש אהובה שלי בהצלחה בבלוג החדש, נלך אחרייך לכל מקום שתלכי♥♥

    השבמחק
  4. תודה לכולם על התגובות החמות והמרגשות!

    השבמחק
  5. תתחדשי! איזה בית נעים וכייפי יצרת לך, ולנו.
    נראה שהייתה פה עבודה מטורפת. כל הכבוד, בעיקר על הנחישות וכמובן על תוצאה יפה וידידותית.
    מה תרצי למתנת חנוכת הבית?
    בנתיים נשיקות גדולות....
    אפרו(דיטה)

    השבמחק
  6. נחישות ועבודה מטורפת זה אנחנו :)
    תודה יקירתי ושמחה מאוד שאהבת!
    היו לי התלבטויות אי ןספור לגבי העיצוב...
    יש הרבה דברים שהייתי רוצה לקבל במתנה,
    אבל הכי מבקשת שתחזרי לכתוב!
    לא מקובלת עליי השביתה הזאת :)

    השבמחק
  7. אנונימי13/11/11 13:30

    עינבל יקרה, שיהיה לך המון בהצלחה
    את המקום אליו אני נכנסת לקבל השראה
    תבורכי!!!
    nira5

    השבמחק
  8. ענבל היקרה
    תתחדשי ותהני
    נראה כרגיל נהדר.
    בהצלחה
    שרי (מאורט)

    השבמחק
  9. ענבל :)
    אמרתי לך שאמצא אותך לפי שובל הריח של וניל וחמאה...
    תתחדשי על האתר, הוא מאוד יפה ואסטטי, בעצם כמו כל דבר שאת עושה. שיהפוך לבית חם ואוהב עבורך ועבור כל המבקרים והמעריצים שלך.

    השבמחק
  10. אנונימי20/11/11 11:19

    בלוג מקסים וטעים!
    המשיכי כך (:
    יפית

    השבמחק
  11. אנונימי12/12/11 20:14

    הי ענבל קראתי את "על עצמי" ולא יכולתי שלא להזדהות עם האהבה שלך לאפייה... אתר נפלא ומושקע והנה לך דיירת קבע:-)
    סמדר

    השבמחק
  12. אנונימי19/12/11 22:49

    את כל הזמן כותבת שאת עמוסה. את בעלת קונדטוריה או שאת עובדת בקונדטוריה?

    השבמחק
  13. תודה לכל המברכים...
    העליתם לי חיוך ענק על הפנים :)

    לשאלתך האנונימי-
    בחיי הפרטיים עובדת מסביב לשעון במשרה רחוקה שנות אור מעסקי הקונדיטוריה...
    אך אפייה היא האהבה האמיתית שלי
    ומשמשת כתראפיה נפלאה ומפלט מתוק לשעות הפנאי :)
    מי יודע, אולי בפנסיה? :)

    השבמחק
  14. היי יקירתי
    אז מברוק על הבלוג המחודש והיפיפיה!! אני ממש מתנצלת שגיליתי אותו כל כך באיחור...שיהיה המון בהצלחה ותמשיכי להפתיע אותנו במתכונים הורסים..
    ממני סיוי.

    השבמחק
  15. שלום
    מאוד התרשמתי מהבלוג היפיפה של, הכול נראה כול כך מרשים וטעים...
    גם אני אופה כפיתית, את מוזמנת לביקור בבלוג הפרטי שלי Patisserie Maison

    השבמחק
  16. היי ענבל,
    הגעתי במקרה ולא יכולתי לעזוב... :)
    מוקסמת מהכתיבה, המתכונים, התמונות, ממך.
    כל כך מזדהה עם האמא שלא רוצה שתלכלכי לה את המטבח.... :D
    ומחכה ליום שגם אצלי זה יתהפך. :)

    השבמחק
  17. אנונימי25/2/12 18:08

    היי ענבל,

    ראשית, אני מכורה לבלוג שלך! כל המתכונים שאת מפרסמת תמיד יוצאים מושלמים!

    רציתי לבקש מתכון לאוזני המן לפורים הקרוב, מאחר ורק על המתכונים שלך אני סומכת ב-100% ואני חייבת משהו שיצליח כי אני בתקופת בחינות...

    רב תודות!

    השבמחק
  18. אנונימי3/3/12 09:14

    ענבל שלום את מקסימה את מזכירה לי אותי יש לי אותם תכונות עובדת כל השמן משקיעה ונותנת לכלם בעבודתי ובזמן הפנוי שלי רק עושה מתוקים יפים ומנסה לחשוב לעשות בפנסייה
    ותמיד אנינתקעת להצלחה עצמית
    מאוד התרגשתי על האתר שלך זה הטעם שלי בדיוק ואת מקסימה ואני אוהבת אותך מאוד מאוד
    אשמח מאוד להיות בקשר איתך

    השבמחק
  19. שבת שלום,
    לראשונה שאני זוכה לשמוע עלייך ואני חייב להודות שאת מכתיבה רמה חדשה לעולם המדהים של האפיה.

    האפיה היא תחום חדש בשבילי ואת מעוררת בי השראה חסרת מעצורים.
    האתר שלך בקלות יכול להיות אתר הבית שלי ;)
    שמח לדעת אנשים כמותך :)

    השבמחק
  20. תודה רבה לכם על המילים הטובות :)
    הפירגון עושה חשק לרוץ הישר למטבח...
    ולפצוח בחדוות אפייה מטורפת במשך כל השבוע :)

    השבמחק
  21. אנונימי7/2/13 19:12

    היי ענבל, את נדירה. אני מבלה באתר שלך שעות ומרגישה שאני נכנסת לעולם קסום של אגדות כל פעם מחדש. המאפים שלך מהממים אחד אחד, התמונות, הרעיונות, העיצוב, הכתיבה... הכלללל מושלםםםםם
    עד כה ניסיתי את "טורט דל לה נונה" (נחספתי לבלוג ממש לא מזמן) היה נורא טעים. תודה רבה ובבקשה על תעצרי לרגע
    גבריאלה

    השבמחק
  22. היי גבריאלה
    שמחה שאהבת את הטורטה דלה נונה
    ומקווה שתמצאי פה עוד הרבה מתוקים שתוכלי לאמץ :)
    תודה רבה על התגובה המקסימה...

    השבמחק
  23. ענבל לאן נעלמת??
    כל כמה ימים אני נכנסת לבדוק אם יש פוסט חדש...
    את חסרה!

    השבמחק
  24. היי רותם :)
    תודה על הדאגה, אני חיה וקיימת
    פשוט טובעת בערימות של עבודה...
    נמצאת בחודשים האחרונים בפרויקט עמוס במיוחד,
    בגינו בסופי שבוע עסוקה בלעבוד את עצמי למוות
    או להתמוטט מעייפות, ואף מילה על להגיע בכלל לתנור...
    בכל מקרה בעוד חודש יוצאת לחופשי (קולולולו!)
    ומבטיחה לחזור בגדול אל המטבח, ואליכם...
    תודה על ההתעניינות ודרישת שלום חמה,
    ענבל

    השבמחק
  25. זה בלוג מקסים! הכל ברור ויפיפה ואת מוכשרת בטירוף! כל פעם שאני מחפשת קינוח טעים זה המקום הראשון שאני הולכת אליו [הבלוג הזה הוא שליש מהמועדפים שלי...]. גם אני מתה על אפיה וקינוחים ומזדהה איך לגמרי!
    תמשיכי:)

    השבמחק
  26. סיגל1/9/13 18:07

    הבלוג שלך פשוט נפלא - מכל הבחינות (הסברים, צילומים, מגוון, דרגות קושי) הכנתי מכאן מספר מתכונים נהדרים ואני מגיעה לפחות פעם בחודש להשראה.
    אנא, כתבי שוב במהרה :)

    השבמחק
  27. תודה רבה על המילים הטובות
    העליתן לי חיוך על הפנים...
    מקווה לשוב בהקדם... :)

    השבמחק
  28. אנונימי15/11/13 14:37

    שלום פיה מדהימה,
    הגעתי במקרה ואשאר בשמחה!
    יש פינת הבקשות?
    אם כן- אשמח להדרכה לפאי פקאן
    תודה ושבת שלום :)

    השבמחק
  29. היי אנונימי/ת
    תודה רבה על המחמאה!
    אם נאה המטבח בעינייך, שבי אתנו ;)
    אפשר למצוא בבלוג מתכון מעולה לפאי פקאן ממש כאן-
    http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2011/10/blog-post_4131.html
    אם יש שאלות ספציפיות אשמח לענות
    בהצלחה, וגרגרנות נעימה ;)

    השבמחק
  30. מקסים פה :)
    את מצלמת את התמונות בבלוג לבד? אם כן- אפשר לדעת באיזה מצלמה את משתמשת?

    השבמחק
  31. תודה רבה עדי :) כיף לשמוע!
    אכן מצלמת את התמונות בעצמי, חלק מהכיף.
    מחצית מהתמונות בבלוג עוד צולמו במצלמה הישנה שלי שהיתה אולימפוס די ישנה,
    כיום משתמשת בקאנון D60, יופי של מצלמה

    השבמחק
  32. הי ענבל
    הצצתי ונפגעתי... עושר של מתכונים, הסברים וצילומים. מקסים!!!
    מבטיחה להתחיל ולנסות. שנה טובה ומתוקה. אתי.

    השבמחק
  33. אנונימי26/7/15 14:32

    שלום:)
    בלוג מדהיםםםםם!!

    הכל טוב ויפה, אבל אין שלבי צילום..
    את מראה מוצר מוגמר בלי הסברי תמונות לחבר'ה שממש לא אמורים לנחש איך הגעת לתוצאה המוגמרת.

    אם את לא באמת "מלמדת" לי אין מה לעשות פה יותר.

    בהצלחה.....................................

    השבמחק
  34. כל מתכון בבלוג כתוב בצורה מפורטת ומלאה ככל הניתן לרווחת הגולשים.
    חוצפה מצידי באמת לא לשבת ולצלם עבורך כל שלב ושלב על חשבון זמני הפנוי וללא כל תמורה.

    השבמחק
  35. ענבל שלי מתרגשת לא יכולה לכתוב הרבה אוהבת אותך חיפשתי רותך בהצלחה יפתי האלופה המוכשרת!! חני מתפוז כן הרבה בצרת הייתי והעברית עדיין לא בסדר כאן אני בארץ בפייבוק רוצה קשר אוהבת אותך מקווה שיש לך יפיופים כמה מגיע לך אושר לך ליקירייך!!! חני!

    השבמחק
  36. אנונימית 3>8/5/16 23:30

    היי פייה, את ממש מקור להשראה, רציתי לדעת אם למדת את זה ואם כן איפה....
    ואם לא מאיפה כל היידע הזה, מתה להעמיק בתחום למרות שגם אני עוסקת בחיי בתחום אחר לגמרייייי אבל מאוהבת באפייה נוראאא :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי :)
      תודה ענקית על המחמאה
      במקרה שלי את סודות האפייה למדתי בעצמי לאורך השנים.
      לא היה לי זמן ללמוד בצורה מסודרת במקביל לקריירה עמוסה לעייפה,
      אבל בדיוק כמוך בגלל האהבה לאפייה פשוט לימדתי את עצמי והתנסיתי בכל פעם
      במתכון אחר ובטכניקה אחרת, עד שלמדתי לאט לאט שלב אחר שלב.
      בהצלחה בכל אשר תפני וכיופים משוגעים במטבח :)

      מחק
  37. אנונימי12/6/16 10:48

    שלום פיית העוגיות אני בן עוד מעט בן 13 אני חולה על לאפות ולבשל
    אני עשיתי מלאאאא מתכונים שלך ויוצא פצצה אבל רציתי לשאול
    יש לך מתכון מושקע שמתאים לבר-מצווה אני יודע שכן והייתי שמח אם תגידי לי אותו

    השבמחק
  38. Ciao Cara, rimango a bocca aperta con le tue creazioni! complimenti!!! ma tu sei una pasticcera? sei Israeliana vero? Spero presto di provare una tua ricetta! Bravissima!! top top!! un bacio Gabriela

    השבמחק
  39. אנונימי2/5/17 13:35

    היי פיה, בתמונה למעלה נראים מאפים כמו רוגעלך ורודים כאלה...נראה מסקרן יש מתכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן! אפשר למצוא את המתכון בתחתית הפוסט הזה:
      https://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2015/09/fauchon-masterclass.html

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...