יום ראשון, 3 בדצמבר 2017

קרוקומבוש סופגניות ללא שמרים (בשעה עבודה!)



במגרש המשחקים שלי אשר במטבח אני שונאת להשתעמם ואוהבת לחדש לעצמי ללא הרף.
בכל פעם מחדש אני רודפת אחרי חלומות האפייה שלי בגרגרנות ובהתלהבות,
ויש לי אינספור רעיונות חדשים בכל עת לעוגות ולקינוחים שרק מחכים שאתפנה כבר להכין אותם.
אם תפתחו את היומן האישי שלי, תמצאו במקום פגישות או תזכורות לאירועים בעיקר רעיונות למתכונים
המפוזרים באקראיות בימים השונים וממתינים בציפייה לרגע האפייה.

הפעם לקראת חג חנוכה המתקרב, החלטתי ליישם רעיון פשוט להכנה אבל מרשים בטירוף שהתחשק לי להכין כבר מזמן, 
ויוכל להיות להיט אמיתי גם במסיבת החנוכה הקרובה שלכם-
קרוקומבוש סופגניות מרשים וללא שמרים, שיהיה מוכן בשעה של עבודה!




למרות המראה המטריף של מגדל הסופגניות הזה,
בפועל הוא בסך הכל מורכב מסופגניות אשל משודרגות מבלילה פשוטה, בחושה ומהירה ללא שמרים כלל.
לקבלת סופגניות בצורה עגולה ומושלמת, יוצרים אותן בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה,
שמרטיבים במים בין לבין יצירת כל סופגנייה ליצירת כדורים מושלמים.
את הסופגניות הקטנות שמתקבלות מגלגלים בסוכר, שמעניק להם מראה יפה ומעטה קראנצ'י ומתקתק.




לקבלת מראה קרוקומבוש מרשים במיוחד, מצמידים את כל הסופגניות שיצרנו לקונוס-
לרוב קונוס מקצועי להכנת קרוקומבוש עשוי נירוסטה ועלותו גבוהה מאוד,
לי לא התחשק לבזבז סכומי עתק על קונוס כזה לשימוש חד פעמי ומצאתי פיתרון פשוט וקל בדמות קונוס עשוי קלקר 
(בעלות של 35 ש"ח במקום 750 ש"ח לקונוס נירוסטה, ויחי ההבדל הקטן).

עבור הצמדת הסופגניות לקונוס, נועצים קיסמי עץ רבים במרווחים על גבי הקונוס,
ומצמידים את הסופגניות שורה שורה כך שממלאות את הקונוס מכל הצדדים.
אם רוצים מעטרים את הקונוס בכמה פרחים יפים שמקנים לקרוקומבוש מראה חגיגי.





התוצאה המתקבלת- קרוקומבוש סופגניות יפהפה במיוחד שירים את מסיבת החנוכה שלכם כמה רמות למעלה,
ויפיל מהרגליים את כל האורחים. כדי לשדרג את החוויה, אפשר גם להגיש את הקרוקומבוש 
לצד קעריות קטנות עם שלל רטבים מתוקים לטבילה שיקפיצו את המסיבה.

למי שמתחשק להנות מסופגניות מהירות וטעימות, אבל פחות במצברוח למגדל קרוקומבוש מטורף,
מצרפת בתחתית המתכון גם כמות מוקטנת להכנה ביתית.
טיגון מוצלח ונשנוש נעים!







כמה דברים לפני שמתחילים:


-ליצירת סופגניות עגולות מושלמות למראה, יש להשתמש בכף גלידת קפיצית קטנה (3.5 ס"מ),
אשר מרטיבים בין לבין הפעמים ועוזרת ליצור מהבלילה סופגניות יפות ואסטטיות.
במידה ומכינים את הסופגניות ליצירת קרוקומבוש, מומלץ מאוד לעשות זאת על מנת שהוא יתקבל יפה ומרשים למראה.

-עבור יצירת הקרוקומבוש יש צורך בקונוס עבור ההרכבה-
אני השתמשתי בקונוס גדול מקלקר שמצאתי כאןאבל אפשר גם להזמין ברשת ממקומות אחרים.
את הקונוס אפשר לרכוש בכמה גדלים ולבנות קרוקומבוש בהתאם לכמות הסופגניות שאתם רוצים.

למי שיש קונוס מספוג לשזירת פרחים יכול גם לעטוף אותו בניילון נצמד ולהשתמש בו באותו האופן, אפשר גם לנסות ולאלתר קונוס מחומר קשיח לבד בבית ולהדביק אליו את הסופגניות בעזרת קרמל כמו בקרוקומבוש פחזניות אמיתי.

-סופגניות כמו סופגניות במיטבן ביום ההכנה- אל תטגנו אותן יום קודם ורצוי בשעות הקרובות לזמן האכילה.
(כדי לקצר זמנים אפשר כבר להכין מראש את הקונוס ובו נעוצים הקיסמים)

- סיימתם לטגן ויש כמה שעות עד שהאורחים יגיעו? שמרו את הסופגניות בקופסה אטומה עד להרכבה כדי לשמור על טריות, תוכלו לתת להן גלגול נוסף בסוכר לפני ההרכבה במידת הצורך.
את הקרוקומבוש המוכן כדאי לעטוף עד לאכילה כדי שלא יתייבש- בניילון נצמד, ברדיד אלומיניום או להניח מעל שקית גדולה מאוד כדי לשמור על טריות.

-רוצים להקפיץ את המסיבה עוד יותר? הגישו לצד הקרוקומבוש גם קעריות עם שלל רטבים מתוקים לטבילה שישמחו את הסועדים (לדוגמא- גנאש שוקולד מריר, חלב או לבן, סירופ מייפל, רוטב תותים וכו')




קרוקומבוש מיני סופגניות ללא שמרים


החומרים לקונוס בגובה 50 ס"מ (כ-115 סופגניות קטנות) :
1.2 ק"ג (1200 גרם או 8.5 כוסות) קמח תופח  (או קמח + 3 כפות מלאות אבקת אפייה)
180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר
1 כפית מלח
7 ביצים L
700 מ"ל (3.5 גביעים) שמנת חמוצה
600 מ"ל (3 גביעים) אשל
1 כף תמצית וניל
5-6 כפות ברנדי או רום
2-3 ליטר שמן לטיגון עמוק
200 גרם (כוס) סוכר, לגלגול הסופגניות

כלים:
כף גלידה קפיצית קטנה (3.5 ס"מ)
קונוס להרכבה (מקלקר / ספוג / מאולתר בכל דרך יצירתית אחרת)
קיסמי עץ
פרחים לעיטור (לא חובה)

אופן ההכנה:
מחממים בסיר בינוני-גדול שמן עמוק, עד שקיסם שנטבל בשמן מקבל בועות קטנות סביבו (180 מעלות).
בינתיים מערבבים בקערה גדולה מאוד את כל חומרי הסופגניות לבלילה אחידה.
מכינים בהישג יד 2 קערות גדולות עם נייר סופג עבור הסופגניות, וקערה קטנה עם סוכר עבור הציפוי.

מרטיבים במים כף גלידה קפיצית קטנה, ממלאים אותה עד שפתה בבלילה ומעבירים לשמן הרותח.
חוזרים על הפעולה ויוצרים עוד סופגניות עד למילוי הסיר. לקבלת סופגניות עגולות בעלות צורה מושלמת, מומלץ לנקות את כף הגלידה מעודפי בצק בין הטיגונים ולהרטיב אותה שוב כך שהבצק יחליק החוצה מהכף בקלות, כמו כן ללחוץ על כף הגלידה בכל פעם במהירות רבה, ולא מגובה רב מהשמן. (אני פשוט השארתי את הברז פתוח בשלב העברת הבלילה לטיגון, ושטפתי את הכף בזריזות רבה בין לבין יצירת הכדורים). מטגנים את הסופגניות משני הצדדים לגוון זהוב עמוק, מעבירים אותן לקערה המרופדת בנייר סופג ומגלגלים בסוכר בעודן חמות. חוזרים על הפעולה עד לתום הבלילה.

להרכבה:
נועצים בקונוס קיסמי עץ רבים במרווחים של כ-4 ס"מ זה מזה.
נועצים את הסופגניות בקונוס אחת אחרי השנייה כאשר מתחילים מהתחתית ומתקדמים כלפי מעלה, עד שממלאים את הקונוס לחלוטין. (קחו בחשבון שהשולחן בשלב זה יתמלא בקצת סוכר שנופל מהסופגניות אז כדאי להניח את המעמד על תבנית או צלחת רחבה). במידת הצורך נועצים קיסמים נוספים בין לבין כדי שהסופגניות יצמדו היטב, יהיו סופגניות שיצטרכו יותר מקיסם אחד כדי לעמוד ביציבות. אם רוצים נועצים כמה פרחים גדולים בעזרת קיסמים במקום כמה מהסופגניות לעיטור המעמד, אני גם פיזרתי קצת פרחים קטנטנים בין לבין הסופגניות שהעניקו מראה יפה וגם סתמו את המרווחים בהם הקלקר הציץ החוצה. אוכלים את הסופגניות ביום ההכנה.





סופגניות מהירות ללא שמרים (כמות ביתית מוקטנת)


החומרים לכ-30 סופגניות קטנות:
340 גרם (2 כוסות וחצי פחות כף) קמח תופח  (או קמח ועוד כף אבקת אפייה)
50 גרם (רבע כוס) סוכר
1/4 כפית מלח
2 ביצים L
200 מ"ל (גביע) שמנת חמוצה
200 מ"ל (גביע) אשל
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי או רום
1.5-2 ליטר שמן לטיגון עמוק
65 גרם (שליש כוס) סוכר, לגלגול הסופגניות

אופן ההכנה:
מחממים בסיר בינוני שמן עמוק, עד שקיסם שנטבל בשמן מקבל בועות קטנות סביבו (180 מעלות).
בינתיים מערבבים בקערה את כל חומרי הסופגניות לבלילה אחידה.
מכינים בהישג יד קערה עם נייר סופג עבור הסופגניות, וקערה קטנה עם סוכר עבור הציפוי.

מרטיבים במים כף גלידה קפיצית קטנה, ממלאים אותה עד שפתה בבלילה ומעבירים לשמן הרותח.
חוזרים על הפעולה ויוצרים עוד סופגניות עד למילוי הסיר. לקבלת סופגניות עגולות בעלות צורה מושלמת, מומלץ לנקות את כף הגלידה מעודפי בצק בין הטיגונים ולהרטיב אותה שוב כך שהבצק יחליק החוצה מהכף בקלות, כמו כן ללחוץ על כף הגלידה בכל פעם במהירות רבה, ולא מגובה רב מהשמן. (אני פשוט השארתי את הברז פתוח בשלב העברת הבלילה לטיגון, ושטפתי את הכף בזריזות רבה בין לבין יצירת הכדורים). מטגנים את הסופגניות משני הצדדים לגוון זהוב עמוק, מעבירים אותן לקערה המרופדת בנייר סופג ומגלגלים בסוכר בעודן חמות. חוזרים על הפעולה עד לתום הבלילה. אוכלים את הסופגניות ביום ההכנה.


25 תגובות:

  1. אין לי מושג לגבי הטעם לעומת סופגניות רגילות ... אבל המראה.. וואוו!!! שיחקת אותה מהמם ביותר וגונב את ההצגה בטוח. תודה רבה
    עכשיו נותר תחפש קונוס קטן... חג שמח

    השבמחק
  2. רעיון מטריףף עם הקיסמים. איפה קנית את הקלקר?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבהההההההה! גם אני התלהבתי מהתוצאה, חחחח :)
      ובהחלט מתכוונת לנצל אותו בהמשך גם לקרוקומבושים אחרים.
      מצאתי חיש קל בגוגל והזמנתי הביתה, תוך כמה ימים הגיע בשליחות- יש גם קטנים יותר אגב, אני הלכתי על הגדול לרושם מירבי. שמתי קישור לחנות בהערות מעל למתכון, בטח לא יבינו איך כולם מזמינים פתאום קונוסים רגע לפני החג ;)

      מחק
  3. זה פשוט מושלםםם!!

    השבמחק
  4. רעיון פשוט מטריף! אהבתי מאוד

    השבמחק
  5. נראה יפה ומרשים!
    האם ניתן לעשות גם עם סופגניות אפויות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי חגית!
      אין בעיה ליישם את אותו הרעיון כמובן גם על סופגניות אפויות (לא לפי המתכון הזה כמובן).
      אם משתמשים בקונוס גדול כמו שבתמונה יש צורך בכמות גדולה של סופגניות וכדאי מאוד שיהיו קטנות כדי שיהיה קל לנעוץ אותן.
      בהצלחה!

      מחק
  6. נראה מושלם!!! כמה זמן מראש ניתן להכין?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שרית!
      סופגניות כמו סופגניות תמיד במיטבן באותו היום, למחרת הן כבר לא שומרות על הטריות.
      אני טיגנתי בשעות הבוקר המאוחרות וזללנו בערב וזה היה בסדר, אבל לא ממליצה לחכות יותר מזה.
      בגדול מומלץ להכין קרוב ככל הניתן למועד ההכנה, ולאחר שמסדרים על הקונוס לעטוף כדי שלא יתייבש- בניילון נצמד, ברדיד אלומיניום או אפילו להניח שקית זבל נקייה רופפת מעל כדי לכסות את הכל ולשמור על טריות.
      בהצלחה :)

      מחק
  7. מקסים ! אם אין מספיק זמן להזמין מההיפר לינק שרשמת , והם נמצאים ליד חדרה יש לך רעיונות לחנויות אחרות באזור השרון שאפשר לקנות דבר כזה אצלן ?!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מיטל!
      אפשר לנסות לבדוק בגוגל אולי תמצאי עוד פיתרונות-
      מודה שזו החנות הראשונה שמצאתי וישר הזמנתי ממנה, כך שלא בטוחה היכן עוד אפשר להשיג.
      בהצלחה

      מחק
  8. מושלם!
    (ואין על סופגניות אשל, הן לוקחות את הרגילות בהליכה)

    השבמחק
  9. שירית דביר5/12/17 19:48

    ווואוווווווו וואוווווווו ווואוווווווווווווו
    מושלם......
    אהבתי בטירוף

    השבמחק
  10. אנונימי6/12/17 18:58

    הי פיירי המושלמת
    הכנתי סתם בלי קרוקומבוש וזה יצא סופגניות אווריריות טעימות בטירוף מרקם מושלם!
    חייבת לך תודה כי זה קלי קלות וזה המתכון שלי מהיום!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע!
      הן בהחלט שוות במיוחד גם ללא שום קרוקומבוש מסביב :)
      זלילה נעימה וחג שמחחחחח

      מחק
  11. קונוסים מקלקר ניתן למצוא בחנויות יצירה בגדלים שונים ובמחירים הרבה יותר חביבים מאשר באתר שפרסמת.תודה על הרעיון המרשים

    השבמחק
    תשובות
    1. באמת? טוב מאוד לדעת, תודה.
      מודה שפשוט חיפשתי בגוגל וזה הדבר הראשון שעלה לי (לא פרסומת לחנות או משהו).
      מזמן לא ביקרתי בחנויות יצירה ואם המחיר יותר נוח אז בכלל כיף, בהחלט ייבדק.
      חנוכה שמח

      מחק
  12. הי פייה,
    אני עוקבת בדריכות אחרי כל יצירה שלך שאת מעלה... נפעמת כל פעם מחדש
    היום הכנתי את הקרוקומבוש עם הילדה ויצא חמוד... לא הספקתי להזמין את הקלקר אז עשיתי פשוט עם קרמל.
    תודה רבה רבה לך!!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יעל!
      איזה כיף לשמוע :)
      למה הצמדת אותן, אילתרת בעצמך קונוס?
      שאפו על הרמת הכפפה, שמחה לשמוע שיצא מוצלח
      חנוכה שמחחחח שיהיה

      מחק
  13. היי
    הכנתי היום בלי עזרת הכף גלידה אלא עם כף רגילה, וגם בלי קונוס...
    חייבת לציין שיצא מדהים ואוורירי! קשה להפסיק לאכול :D
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      איזה כיף לשמוע :) שמחה שיצא מוצלח
      כמה פשוט, ככה טעים
      חנוכה שמחחחח

      מחק
  14. מה עושים מי שגרים בחו׳ל ואין אשל...?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי קרן!
      אין בעיה להשתמש בעוד שמנת חמוצה במקום
      חנוכה שמח :)

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...