יום ראשון, 10 בספטמבר 2017

פאי קרם ברולה דבש



ביקור קצרצר בבלוג יספיק כדי להבין שקינוחי פרווה הם לרוב לא כוס התה שלי-
אני כל כך אוהבת חמאה ושמנת מתוקה מעומק לבי שקשה לי לוותר עליהם בכל קינוח אפשרי,
וכשמוזמנת לעיתים רחוקות לארוחות שדורשות קינוחים נטולי מוצרי חלב 
תמיד מתפתלת בכסאי בחוסר נוחות רק מהמחשבה על הפרידה הקשה.
בכל זאת, אין כמו להסניף את הריח החלבי המתוק שעולה מהמערבל בזמן הקצפת שמנת מתוקה לענן אוורירי, 
להתמוגג ממראה חמאה רכה שמוקרמת לקרם רך במערבל החשמלי,
או להזהיב אותה ארוכות להנאתה על הכיריים לחמאה חומה שמפיצה ריח אגוזי וממכר בכל הבית.

הפעם לקראת ראש השנה חרגתי ממנהגי, במיוחד כדי לשתף אתכם בקינוח טעים במיוחד לארוחת החג,
לא מסובך להכנה ואפילו פרווה, שמוכיח שבשימוש בתחליפים נכונים בהחלט אפשר ליצור קינוחי נפלאים ללא מוצרי חלב כלל-
פאי קרם ברולה דבש!




הטארט מורכב מקלתית בצק פריך על בסיס שמן קוקוס קר שמחליף את החמאה,
ומעניק לבצק טעם קוקוסי עדין מאוד ומענג.
את הקלתית ממלאים במלית קרמית וקלה להכנה של קרם ברולה דבש,
בה קרם קוקוס וחלב קוקוס או סויה מחליפים את השמנת המתוקה והחלב, ויוצרים קרם עשיר ועדין בטעם דבש כיפי וממכר.
ואם זה לא מספיק, בדיוק כמו בקרם ברולה מפזרים מעל למלית שכבה דקה של סוכר שמקרמלים בעזרת ברנר או פשוט מתחת לגריל חם, לקבלת שכבה קרמלית מתפצפצת שכיף לנפץ עם כפית.
התוצאה המתקבלת - טארט טעים בטירוף שכיף ליישר בהנאה פרוסה אחר פרוסה, לקראת החג או לכל השנה. חג שמח!






כמה דברים לפני שמתחילים:


-לגירסה חלבית ניתן להמיר את חלב הקוקוס או הסויה בחלב רגיל, ואם רוצים את קרם הקוקוס בשמנת מתוקה. הקלתית נהדרת כמו שהיא גם עם שמן קוקוס אבל אפשר גם להמיר אותו ב-115 גרם חמאה קרה בקוביות.

-רצוי לקרמל את הפאי לפני ההגשה, אבל במידת הצורך אפשר גם לעשות זאת כמה שעות מראש ולשמור את הפאי מכוסה במקרר.

-פחות במצב רוח לפאי? אפשר גם להכין את הקרם בלבד ולצקת לכלים אישיים לקבלת קרם ברולה דבש.
זמן האפייה צפוי להתקצר ל-25-30 דקות בהתאם.

-מי שמעדיף את הקינוחים שלו במתיקות מעודנת יכול להפחית כף יפה מכמות הדבש.





פאי קרם ברולה דבש


החומרים:

לקלתית
:
140 גרם (כוס) קמח
30 גרם (3 כפות) שקדים טחונים
20 גרם (2 כפות) קורנפלור
50 גרם (חצי כוס פחות כף) אבקת סוכר
קורט יפה מלח
90 גרם שמן קוקוס, קר מאוד
3-5 כפות מים קרים

לקרם ברולה דבש:
400 מ"ל (פחית) קרם קוקוס
200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף) חלב קוקוס או סויה
גרגירים ממקל וניל, או 2 כפיות מחית וניל, או תמצית טובה
150 גרם (שליש כוס ועוד כף) דבש
6 חלמונים גדולים
1 כף שטוחה קורנפלור
¼ כפית מלח
3-4 כפות סוכר, לקירמול
חופן שקדים פרוסים, לעיטור

כלים:
תבנית טארט 24 ס"מ

אופן ההכנה:

לקלתית
:
מעבדים במעבד מזון קמח, שקדים טחונים, קורנפלור, אבקת סוכר ומלח. מוסיפים שמן קוקוס קר מאוד ומעבדים היטב לקבלת פירורי בצק. מוסיפים מים קרים בהדרגה ומעבדים רק עד לקבלת בצק. 
מקררים לשעה לפחות. 
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את תבנית הפאי, מקררים לשעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים את הקלתית בנייר אפייה מקומט ומניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות. אופים את הקלתית 20 דקות, לאחר מסירים את המשקולות ואופים 6-10 דקות נוספות להזהבה. מצננים.

לקרם ברולה דבש:
מחממים תנור ל-150 מעלות.
בסיר בינוני מחממים קרם קוקוס וחלב קוקוס או סויה עם וניל ודבש תוך עירבוב עד לתערובת חמה מאוד שכמעט מגיעה לבעבוע (הקפידו לא להביא לרתיחה חזקה במהלך הבישול כדי שהתערובת לא תתפרק).
טורפים את החלמונים והקורנפלור עם מלח בקערה עד שהופכים מעט בהירים ותפוחים, מוסיפים פנימה מחצית מקרם הקוקוס החם בהדרגה תוך טריפה. משיבים את התערובת לסיר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה 4-5 דקות תוך טריפה רצופה כך שהתערובת מעט מסמיכה ומצפה כף (היא לא מסמיכה כמו פטיסייר אלא נשארת עדיין מעט דלילה וזה בסדר). מצננים מעט, יוצקים לקלתית ואופים 30-35 דקות כך שהקרם נראה יציב יותר בדפנות אך עדיין רוטט במרכז (הוא יוסיף להתייצב בקירור אך יישאר עדיין רך).
מצננים ומעבירים למקרר לכמה שעות ורצוי למשך הלילה.
לפני ההגשה מפזרים את הסוכר על הפאי בשכבה דקיקה ואחידה, ומקרמלים מיד בעזרת ברנר או לדקות ספורות בתנור במצב גריל, בחום הגבוה ביותר. מקררים ל-10-15 דקות, מעטרים את הטארט סביב בשקדים פרוסים ומגישים.

90 comments:

  1. נראה מדהים! אנחנו שונאים קוקוס . מה אפשר לשים במקום הפחית בשלב המלית?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רינת!
      אם גירסה חלבית אופציונלית שמנת מתוקה תהיה תחליף מעולה,
      במידה ורוצים לשמור על גירסת פרווה האופציה היחידה האפשרית היא שמנת צמחית אם מעדיפים,
      רק להיזהר מאוד שלא לחמם את התערובת יתר על המידה כדי שלא תתפרק.

      מחק
  2. היי, יש תחליף לדבש?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ירדן!
      הדבש מעניק לקרם טעם מיוחד וחגיגי יותר,
      אבל אפשר גם להשתמש בסוכר במשקל שווה

      מחק
  3. נראה מדהים! יש תחליף לשקדים? יש אצלנו אחד אלרגי...

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גל
      אפשר להמיר את השקדים הטחונים בקלתית בכמות שווה של קמח,
      ולוותר על השקדים הפרוסים לעיטור
      בהצלחה

      מחק
  4. אנונימי10/9/17 09:41

    המתכון נראה מהמם! למי שבכל זאת רוצה גרסה חלבית... יש כזאת? :)

    השבמחק
    תשובות
    1. בוודאי :) יש הערה לגבי גירסה חלבית מעל למתכון
      בהצלחה

      מחק
  5. אנונימי10/9/17 10:20

    הי ענבל, איזה רעיון טוב. לאיזה טמפרטורה לחמם את הגריל אם אני לא משתמשת בברנר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      שמחה שאהבת :)
      לחמם את הגריל לטמפרטורה הכי גבוה, לאחר שמתחמם לפזר את הסוכר מעל בשכבה דקה ואחידה
      ולהכניס את הפאי למדף העליון בתנור לשתי דקות בערך להשחמה

      מחק
  6. אנונימי10/9/17 10:22

    שלום, אלרגי לסויה, אפשר להחליף במשהו אחר?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר להשתמש בחלב קוקוס או בקרם קוקוס במקום

      מחק
  7. נראה מדהים וטעים ביותר!
    אנחנו לא מקפידים על כשרות, האם הגרסה החלבית עדיפה על הפרווה או שדווקא בקינוח הזה השימוש במוצרי קוקוס מוסיף?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מור!
      תודה, כיף לשמוע
      לא ניסיתי את הפאי בגירסה חלבית אז קשה לי לתת השוואה מדוייקת, אבל במקרה הזה לדעתי יש משהו בקוקוסיות שדווקא מוסיף לפאי טעם מעודן ועומק טעמים שמאוד אהבתי.
      אז הייתי אולי ממירה את חלב הקוקוס בחלב רגיל, ואת קרם הקוקוס ושמן הקוקוס הייתי משאירה :)

      מחק
  8. היי נראה טעים מאוד נראה לי שזה יהיה המתכון שלי לקינוח
    בחג.אם בקרם ברולה עסקינן כיצד אוכל להשתמש בקרם בורלה כאינסרט לעוגת מוס? תודה רבה וחג שמח

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      תודה, שמחה שאהבת :)
      בגדול עבור אינסרט יש צורך בקרם עם מעט נוזלים והרבה חלמונים ולייצב אותו עם ג'לטין.
      אין לי מתכון מומלץ לתת לך, אבל אם מקלידים בגוגל "עוגת מוס קרם ברולה" אפשר למצוא כמה מתכונים כרפרנס. בהצלחה

      מחק
  9. אנונימי10/9/17 20:16

    בול בשבילי לסעודות החג מגרה וחגיגי

    השבמחק
  10. נשמע נפלא !! מיד לשמירה !! שאלה יש לי בת שלא אוכלת קמח וסוכר , האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין ? או אחר ? האם אפשר בלי הסוכר המקורמל , או שיש תחליף לו ? תודה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נאווה!
      אין בעיה להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח רגיל, במידת הצורך אפשר להוסיף עוד קצת נוזלים לאיחוד. בנוגע לשכבת הסוכר לצערי אין לה תחליף במקרה הזה ובלעדיה יתקבל פשוט פאי במלית קרם שיהיה פחות מיוחד מבחינת מראה וטעם. אולי אפשר לנסות ולחשוב על קישוטים מעניינים שאפשר להוסיף מעל כדי לחגג את הפאי כמו למשל לסדר מעל מניפה של פרוסות תפוח שיוסיפו מרקם ויופי

      מחק
  11. זה נראה מושלם!

    השבמחק
  12. היי פייה,
    כדאי להוסיף ג'לטין לייצוב? או שהפרוסות ייחתכו יפה?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      הקרם עדיין רך בעת החיתוך, אבל לא יודעת איך ג'לטין יתנהג לאחר אפייה של 30 דקות.
      אם רוצים לייצב את הקרם יותר אפשר להוסיף עוד חלמונים.

      מחק
  13. במידה ואין לי ברנר, העוגה לא נהרסת בשלב המסת הסוכר עליה? כדאי לקרר אותה שוב אחרי שלב זה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נעמה!
      מכניסים את הפאי לתנור בסך הכל לשתי דקות בערך, כך שהסוכר אמור להיחרך אבל הטארט לא אמור להיהרס, אלא רק להתחמם מעט. כדאי לתת לטארט להצטנן ל-5-10 דקות לפני שאוכלים. בהצלחה

      מחק
  14. אנונימי12/9/17 11:22

    לכמה כוסות אישיות הכמות מתאימה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      6 מנות אישיות לערך

      מחק
  15. ההי אפשר לעשות תחתית מי פתי בר

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אסנת
      נראה לי שזה יעבוד פחות טוב בשילוב תחתית פירורים במקרה הזה
      בהצלחה

      מחק
  16. אנונימי12/9/17 19:05

    היי, על איזה מצב לשים את התנור גם באפית הקלטית ובאפיית הקרם? טורבו או רגיל?
    תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אני אופה תמיד באפייה רגילה, לא בטורבו
      בהצלחה :)

      מחק
    2. אנונימי17/9/17 06:00

      תודה רבה אעדכן איך יצא :)

      מחק
  17. היי, לגבי קרם הקוקוס- האם להשתמש רק בחלק הקרמי בפחית? רק בחלק המימי? גם וגם...? אשמח להכוונה . בנוסף, האם אפשר להחליף את שמן הקוקוס בבסיס במחמאה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שיר
      משתמשים בפחית קרם הקוקוס כולה.
      את ההפרדה עושים רק כשרוצים להקציף אותו ובמקרה הזה אין לזה חשיבות.
      שמן קוקוס לדעתי יוצר תוצאה יותר טעימה, אבל אפשר גם להשתמש במחמאה אם מעדיפים בכמות של 115 גרם. בהצלחה

      מחק
  18. אנונימי12/9/17 21:05

    נראה מושלם!
    האם יש חשש מבחינת ביצים חיות, כי בכל זאת יש חימום על הגז ואפייה של כחצי שעה.
    והאם הקירמול לא נהרס כיום יומיים לאחר ההגשה?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      מומלץ לקרמל את הטארט קרוב לזמן ההגשה יחסית,
      במידה ומשנעים את הטארט אפשר גם לקרמל כמה שעות קודם אבל לא יומיים מראש.
      בנוגע לביצים- קרם ברולה הוא קרם מבושל בדיוק כמו פטיסייר,
      במקרה של הריוניות במשפחה ממליצה להתייעץ עם רופא כדי לקבל תשובה מוסמכת. בהצלחה

      מחק
  19. הי, נראה מעולה, תודה ענקית על המתכון!
    אני רוצה להכין את העוגה בשבת לקראת ערב החג ברביעי, לדעתך יהיה בסדר להקפיא אחרי הצינון במקרר כדי שיישמר כמו שצריך? ולהפשיר ברביעי בבוקר (עם קרמול בארוחה עצמה).. תודה מראש על התשובה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי הילה!
      אי אפשר להקפיא את העוגה, הקרם לא יחזיק הקפאה ויתפרק.
      אם רוצים לקצר תהליכים ולהכין חלק ממנה מראש, אפשר להכין את הבצק, לרפד את הקלתית ולשמור בהקפאה עד לרביעי בבוקר. ואז להמשיך להכין אותו ממש על הבוקר (או בשלישי בערב אם אפשר) ולשמור במקרר עד לערב החג כך שהקרם יתייצב.

      מחק
  20. אנונימי13/9/17 09:51

    אם אופים בכוסות אישיות, כדאי לאפות אותם ב״בין מארי״?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשרי בהחלט. אפייה בתוך בן מארי עוזרת לווסת את החום אליו נחשף הקרם במהלך האפיה ועוזרת לוודא שהקינוח יאפה בצורה אחידה

      מחק
  21. היי פיה,
    בנוהל - נראה מעולה! :-)

    שאלתי היא לגבי מי קוקוס/ חלב קוקוס/ קרם קוקוס.
    חלב קוקוס הפסקתי לראות על המדפים ולהבנתי השוני בין כולם הוא באחוזי השומן.

    במתכון השתמשת בחלב ובקרם קוקוס.
    אז מה זה בעצם החלב קוקוס? כמה אחוזי שומן?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אין בעיה להשתמש גם בקרם קוקוס במקום כמות החלב.
      לגבי אחוזי שומן מה שתמצא יהיה בסדר, אבל עדיף כמה שיותר.

      מחק
  22. היי :) נראה מעולה!
    האם המתכון של המלית קרם ברולה יעבוד גם ללא הקלתית? (כקרם ברולה בכלים אישיים)
    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח אפשרי לגמרי, בהצלחה וחג שמח!

      מחק
  23. האם הטעם של הקוקוס חזק? או שלא ממש מרגישים?

    השבמחק
    תשובות
    1. מרגישים בהחלט את טעם הקוקוס בעיקר בקלתית אבל הוא לא מודגש מדי לטעמי. מניחה שזה עניין של טעם אישי, בכל מקרה מעדיפה אותו על התחליפים הצמחיין האחרים. בהצלחה וחג שמח

      מחק
    2. תודה רבה, נראה מדהים! אעדכן איך יצא.
      חג שמח ��

      מחק
  24. היי! נראה מעולה!
    האם הפאי עם הקרם יחזיק נסיעה של שעה וחצי עם קרחום?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי איריס!
      התלבטות קשה, שעה וחצי זה קצת גבולי מאחר והפאי עדיין קרמי גם לאחר האפייה... במידה ומנסים בכל מקרה הייתי משנעת ללא שכבת הסוכר במקרה הזה וצורבת את הסוכר במקום.
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  25. היי,
    יש לי תבנית טארט בגודל 26. בכמה אני צריכה להגדיל את הכמויות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדי! אפשר להגדיל כמויות ב20%. בהצלחה וחג שמח

      מחק
  26. מושלם! כל כך רציתי להכין אותו ועכשיו קיבלתי אור ירוק מחמותי להכין לארוחת החג! קולולוש!
    אז שתי שאלות לי:
    1. לא מצאתי בסופר חלב קוקוס (רק מי קוקוס, חלב קוקוס ושמן קוקוס). סויה היא לא "כוס התה שלי". אז במקום מי קוקוס, לקחתי מהמדף עוד קרם קוקוס וגם מי קוקוס. במי מהם אפשר להשתמש כתחליף לחלב?
    2. לעניין השינוע - לא תהיה לי אפשרות לקרמל את העוגה שם. איך הכי טוב להערך? חשבתי כבר הערב (יום לפני) להכין את הקלתית והמלית כדי שתתייצב במקרר למשך הלילה, אבל מה עם הקירמול? מתי כדאי לעשות אותו לפני הארוחה? כמה שמן מראש כדי שהוא לא ייהרס? והאם לקרר אחכ במקרר עם הקירמול? (וואו. כתבתי "קימול" איזה 10 פעמים!).
    תודה על המענה ושנה מתוקה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נועה! אז ככה-
      1. אין בעיה להשתמש בעוד קרם קוקוס
      2. אפשר לקרמל שעה-שעתיים לפני שיוצאים ואז להעביר למקרר כדי שהקרם יספיק להתקרר ולהתייצב לפני הנסיעה.
      בהצלחה וחג שמחחח

      מחק
    2. אוף איזה תסכול...
      שורה של טעויות ופשוט הרסתי את העוגה (מהימים האלה ששום דבר לא הולך ופשוט הייתי צריכה לוותר). באמת שבחיים לא טעיתי ככה באפייה..
      גם שכחתי ל5 דקות מיותרות את הקלתית בתנור (הילדים ישנו ופחדתי להעיר אותם אם הוא יצפצף) וגם שמתי יותר מדי נוזל בטעות וגם נראה שהכל המלית התפרקה לגמרי באפייה בתנור (אשכרה ראו שמן).
      עכשיו היא נחה לה במקרר כי בעלי לא נתן לי לזרוק הכל לפח. אוף. פרקתי.
      הלוואי שהשנה החדשה לא תצא לי כמו שיצאה העוגה המהממת הזאת שחלמתי עליה ככ הרבה...

      מחק
    3. אויש זה הכי מבאס שיש...
      שולחת חיבוק גדול ומאחלת שנה חדשה מלאה בהצלחות, בעוגות מושלמות ובימים שהכל הולך בהם מצויןןןןן

      מחק
  27. היי בוקר טוב,
    הפאי הזה הוא בדיוק מה שחיפשתי להכין לחג שבו יש גם כאלה ששומרים כשרות. אלופה כרגיל!

    שאלה קטנה - האם אפשר להשתמש בחלב שקדים במקום חלב סויה/קוקוס עבור הקרם?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליז!
      שמחה לשמוע :) אני מניחה שזה אפשרי אבל לא בטוחה שזה עדיף מבחינת הטעם. באופן אישי לא הייתי לוקחת סיכון ונשארת עם חלב קוקוס. בהצלחה שונה טובההה

      מחק
  28. ועוד שאלה- את אופה על טורבו או רגיל?

    השבמחק
  29. אני בדילמה - פרווה או חלבי? אני אוהבת קוקוס אבל אחרים לא כל כך הטעם שלו מורגש?

    השבמחק
  30. שאלה אחרונה- כשהתערובת על האש, לאיזו טמפ צריך להגיע?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שירה!
      אני אופה רגיל, לא על טורבו.
      התערובת צריכה להגיע בערך ל83 מעלות בזמן הבישול.
      בנוגע לקוקוס הוא אכן מורגש בעיקר בקלתית אבל מוסיף לדעתי עניין ועומק טעמים, לשיקולך.
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  31. הי האם זה בסדר שהשמן קוקוס גושי? או שאני צריכה שהוא יהיה נוזלי בשביל הכנת הקלתית?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי! השמן לא צריך להיות נוזלי אלא אחרי קירור במקרר כדי שיהיה קר ונוקשה לגמרי, מכינים בדיוק כמו שמכינים בצק פריך עם חמאה. במידה והגושים גדולים מדי נסי לשבור אותם מעט כמו קוביות חמאה קרה על מנת שיהיה ניתן ללוש את הבצק באופן אחיד. בהצלחה ושנה טובה

      מחק
  32. תודה!!אוסיף שמן קוקוס לבצק פריך ואת הקרם ברולה אכין עם שמנת מתוקה. אשמח אם תכתבי כמה שמנת מתוקה( 600 מל?) תודה!
    שנה טובה ומלאה מתכונים משובחים כמו שלך:)

    השבמחק
    תשובות
    1. כן 600 מ"ל הכי כדאי. אם רוצים להקליל קצת אפשר גם 400 מ"ל שמנת ו-200 מ"ל חלב.
      תודה ושנה מופלאה בחזרה!

      מחק
  33. אפשר לדעתך עם מייפל במקום דבש? או שרק דבש יעבוד כאן?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי זוהר
      אפשר בהחלט לדעתי להשתמש גם במייפל אמיתי במקום כמות הדבש (לא בסירופ התעשייתי). מאחר ודבש מעניק לרוב תוצאה מתוקה יותר כדאי לטעום את את התערובת לפני היציקה לקלתית ולבדוק אם יש צורך לאזן את כמות הסוכר. כמו כן יתכן ויהיה ניתן להפחית מעט מכמות המייפל לפי הטעם מאחר והוא צפוי להעניק טעם מודגש מאוד. בהצלחה ושנה טובה

      מחק
  34. היי, אשמח לדעת אם אין צורך לאפות בתוך אמבט מים כפי שאופים קרם ברולה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שיר
      לא במקרה הזה אין צורך, אופים כרגיל
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  35. אנונימי20/9/17 12:57

    האפ אפשר להמיר את השמן קוקוס/קרם קוקוס בחמאת קוקוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אפשר להמיר את שמן הקוקוס בחמאת קוקוס, טעם הקלתית יתקבל בטעם קוקוסי יותר מודגש.
      אבל אי אפשר להמיר את קרם הקוקוס בחמאת קוקוס, זה מוצר שונה לגמרי בעל תכונות אחרות. בהצלחה ושנה טובה

      מחק
  36. אנונימי20/9/17 14:46

    ממש תודה!! אפשר להמיר את החלב קוקוס בחלב שקדים?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מניחה שזה אפשרי אבל לא בטוחה שזה עדיף מבחינת הטעם. באופן אישי לא הייתי לוקחת סיכון ונשארת עם חלב קוקוס.

      מחק
  37. אנונימי20/9/17 17:18

    היי
    רשום במצרכים להוסיף רבע כפית מלח בקרם אבל במתכון עצמו לא רשום באיזה שלב ואיך להוסיף את המלח

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      תודה על העידכון, עידכנתי במתכון. בכל מקרה במידה והתחלת להכין זה ממש לא קריטי באיזה שלב מוסיפים אותו :) שנה נהדרת!

      מחק
  38. היי פייה יקרה!
    יש לי שאלת "off topic", תהיתי אם יש סיכוי שתפרסמי מתכון לפארי ברסט במילוי קרם מוסלין פרלינה עשיר, בעל טעם מודגש של פרלינה?
    או אולי מתכונים שמכילים פרלינה שלא מעורבב עם שוקולד שמאפיל על טעם המחית? מוסים, קרמים, העיקר בטעם פרלינה מודגש.
    המתכונים שלך תמיד מוצלחים מאוד, אפילו במתכוני הבצק הרבוך, כמות הביצים היא בגרמים, כך שתמיד הכל מדוייק והתוצאות תמיד מוצלחות.
    מה את אומרת? האם כדאי לי לפתח ציפיות (מחזיקה אצבעות)? :-)

    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גלית
      אוסיף את הבקשה שלך לרשימת בקשות הגולשים ואולי תתגשם בהמשך :)
      שנה טובה

      מחק
    2. יש!!!!!!!!! כל כך שימחת אותי שאני רוצה לצרוח אבל יש פה עוד אנשים מסביב אז אני אצטרך להכיל את זה בתוכי!
      happy dance!
      תודה, תודה, תודה!!! YAY!! איזה כיף!!
      שנה טובה וגמר חתימה טובה! ��

      מחק
  39. היי... התגעגענו... איפה את?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רינת!
      אל דאגה הכל בסדר :)
      במהלך תקופה עמוסה במיוחד שגם כללה גב תפוס, שפעת וחופשה ארוכה בחו"ל לרגל החגים
      כך שהבלוג יצא לפגרה בינתיים, מבטיחה לשוב בהמשך החודש עם שלל נשנושים חדשים!
      חג שמחחחח

      מחק
    2. חופשות הן מבורכות... השאר קצת פחות...
      תמשיכי ליהנות ואנחנו נחכה בסבלנות :)
      ובאמת, שתהיה לכולנו שנה טובה!

      מחק
  40. WOW
    יצא מושלם !!!
    החלפתי רק את שמן הקוקוס בחמאה (כי לא היה לי) אבל בכל השאר נצמדתי להוראות.
    לא הפסיקו לשבח .
    תודה ושנה טובה ומתוקה

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע רינה! :)
      תודה על העידכון, שנה מתוקה ונהדרת

      מחק
  41. היי נראה מממש טעים!!
    וכל כך אוהבת קוקוס וברולה לא הכנתי הרבה
    רוצה להכין אבל כזה זה 90 גרם שמן קוקוס חצי כוס נוזלי?
    השמן שלי נוזלי אולי אשפוך קצת לכוס ואז אקרר מעט
    מקווה שייצא לי טעים.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי! זה אכן טעים ממש :)
      שמן קוקוס נוזלי בטמפרטורת החדר אבל מתקשה במקרר.
      שימי אותו במקרר למשך הלילה כך שיתקשה לגמרי כמו חמאה,
      ואז תשקלי בעזרת משקל 90 גרם. בהצלחה

      מחק
    2. אשיג משקל :)
      תודה רבה.
      רינת

      מחק
  42. היי פיה ;)
    תכננתי להכין בשבת ואני רואה שיש לי תבנית פאי רק של 29 קוטר, לותר או שאפשרי להתאים כמויות?
    תודה רבה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ספיר!
      כדי להתאים לקוטר התבנית, יש צורך בהגדלת כמויות המרכיבים ב-45%
      (כלומר- להכפיל כל מרכיב ב-1.45, אפשר גם לעגל ל-1.5)
      בהצלחה :)

      מחק
  43. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אל דאגה, המלית אכן מאוד רוטטת בתום האפייה ומתייצבת יותר בקירור.
      אפייה ממושכת מדי תגרום למלית להיות קצת גרגירית אז אין צורך
      בהצלחה וזלילה נעימה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...