יום שני, 4 בספטמבר 2017

פיית העוגיות מגשימה משאלות - עוגת עקיצת הדבורה




החופש הגדול סוף סוף הסתיים לו, וראש השנה כבר ממש מעבר לפינה.
באווירה החגיגית של תחילת השנה, זו הזדמנות מצויינת להגשמת משאלות נוספת
בפרויקט "פיית העוגיות מגשימה משאלות" בו אני מגשימה בקשות מתוקות שנשלחות אליי מכם הקוראים!

בראש השנה שעבר כבר הגשמתי את משאלתה של נירה שקד שהתגעגעה לעוגיות הטייגלך בדבש שהכינה לה דודתה כשהייתה קטנה, ולקראת החג הפעם התגייסתי כדי להגשים את בקשתה של הגולשת ליטל לאור, וזה בדיוק מה שהיא ביקשה-

  


הבקשה של ליטל נגעה לליבי וגם לקיבת הקינוחים שלי,
ולמרות שנשלחה אליי כבר ממש מזמן שמרתי אותה בצד בשקית המשאלות שלי עד להגיע החג.

סביב שמה המסקרן של עוגת עקיצת הדבורה סובבים שלל סיפורים ומעשיות משעשעות-
יש הטוענים כי קיבלה את שמה בשל הציפוי הדביק שהיה נוהג למשוך אליו דבורים,
עד כדי כך שהאופה שהכין אותה לראשונה נעקץ בתום אפיית העוגה.
סיפור אחר מספר על אופה גרמני שבזז להנאתו כוורות בכפר שכן, וחגג את סטוק הדבש החדש שלו בעוגה שווה.
אני למזלי יצאתי בזול הפעם ודבורים לא נראו באופק, אם כי זכיתי להצקות במטבח על ידי זבוב סקרן וטורדני במיוחד שמיד הוברח מהמקום הישר דרך החלון.




אז בדיוק כמו במקור הגרמני, עוגת עקיצת הדבורה שלי עשויה מבצק שמרים שמנמנן ורך,
שמתפיחים ומצפים בציפוי דביק של שקדים ודבש הנאפה יחד עם העוגה, מקבל גוון מקורמל ומפתה
ומוסיף לה פריכות, טעם ומראה משגע.
לאחר שהעוגה מצטננת פורסים אותה במרכזה, מספיגים היטב בסירופ סוכר לתוספת לחות ורכות,
וממלאים בקרם פטיסייר וניל ודבש על ידי זילוף או פשוט בעזרת מרית כמו שודאי תעדיף סבתא של ליטל.
התוצאה המתקבלת- עוגת שמרים עשירה ויפהפיה למראה בטעמים קלאסיים, ונהדרת במיוחד לקפה של סוף הארוחה.

אז ליטל- מקווה מאוד שאת וכמובן גם סבתא תאהבו את התוצאה,
ואם גם לכם יש משאלות מתוקות, רעיונות לעוגות מגניבות במיוחד או פנטזיות על קינוחים מיוחדים,
כתבו את המשאלות שלכם בתגובות, ואולי גם הרעיון שלכם יזכה לביצוע חגיגי ויככב במתכון שייכתב עבורכם במיוחד ויפורסם בבלוג. שיהיה חג שמח!







כמה דברים לפני שמתחילים:


- ניתן (ואף רצוי) להתפיח את הבצק בהתפחה הראשונית לילה קודם במקרר.

- העוגה משתבחת למחרת ההכנה, כשסופגת לחות וטעמים כך שניתן להכין אותה יום קודם ולשמור מכוסה במקרר.

-ניתן גם לאפות את העוגה בתבנית שקעים כדי לקבל עוגות אישיות וסופר חמודות.
המתכון יספיק ל-14 עוגות אישיות (בתמונה העוגות ממולאות בקצפת וניל).




עוגת עקיצת הדבורה


לבצק שמרים:
300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים
7 גרם שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים
50 גרם (רבע כוס) סוכר
1/3 כפית מלח
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
160 מ"ל (2/3 כוס) חלב
65 גרם חמאה, רכה

לציפוי שקדים בדבש:
70 גרם (שליש כוס) סוכר
60 גרם (3 כפות שטוחות) דבש
100 גרם חמאה
45 מ"ל (3 כפות) שמנת מתוקה
130 גרם שקדים פרוסים

לסירופ שקדים:
100 גרם (חצי כוס) סוכר
120 מ"ל (חצי כוס) מים
3 כפות ליקר אמרטו או ברנדי, או מעט תמצית שקדים לפי הטעם (לא חובה)

לפטיסייר וניל ודבש:
340 מ"ל (כוס וחצי פחות כף) חלב
4  חלמונים גדולים
65 גרם (רבע כוס ועוד כף) סוכר
65 גרם (3 כפות שטוחות) דבש  (או עוד סוכר אם מעדיפים)
40 גרם (4 כפות) קורנפלור, מנופה
2 כפיות מחית וניל או תמצית טובה
180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) שמנת מתוקה

כלים:
תבנית 24 ס"מ

אופן ההכנה:

לבצק שמרים:
בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח, שקדים טחונים, שמרים וסוכר. מוסיפים מלח, ביצה, תמצית וניל וחלב בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק. מוסיפים חמאה רכה בהדרגה ולשים 8-10 דקות נוספות לבצק אלסטי ורך. מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או במקרר למשך הלילה. 
מוציאים אוויר מהבצק, מרדדים אותו על משטח עבודה מקומח קלות לעלה גדול בטיפונת מקוטר התבנית, קורצים עיגול של 24 ס"מ ומניחים בעדינות בתחתית התבנית. אם רוצים אפשר גם פשוט לשטח את הבצק בתבנית בעזרת כפות הידיים. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח (הבצק יגיע כמעט לחצי מגובה התבנית). בזמן ההתפחה מכינים את ציפוי השקדים.

לציפוי שקדים בדבש:
מבשלים בסיר קטן סוכר, דבש, חמאה ושמנת מתוקה עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים לעוד 2 דקות תוך בעבוע קל להסמכה קלה. מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים, מצננים לטמפרטורת החדר.

מחממים תנור ל-180 מעלות (לא בטורבו).
כשהמאפה סיים לתפוח, משטחים עליו בעדינות רבה את ציפוי השקדים שהצטנן- כדאי להעביר מעט מתערובת השקדים בכל פעם, ולשטח בעדינות רבה כדי שהמאפה התפוח לא יאבד מנפחו. (במידה והציפוי הסמיך והתייצב מדי עד לשלב זה אפשר לחמם אותו מעט שוב לריכוך, אבל חשוב שלא יהיה חם למגע בעת הציפוי. במידה ונוצרו בבצק בועות אוויר גדולות מדי, כדאי לשטח אותן בעדינות בכף היד לפני שמניחים על המאפה את ציפוי השקדים, על מנת שחלקה העליון של העוגה יהיה שטוח ולא מלא בבועות).
אופים את העוגה 22-26 דקות עד שציפוי השקדים מקבל גוון שזוף ומשגע, בדקות האחרונות לאפייה מומלץ בחום לפטרל ליד התנור כי מרגע שהציפוי מתחיל להזהיב תוך כמה דקות הוא מקבל גוון מקורמל עז. מצננים היטב. שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר מכוסה היטב עד להרכבה.

לסירופ שקדים:
בסיר קטן מבשלים יחד את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה.
מוסיפים לבשל לעוד כמה דקות ומכבים להבה. בוחשים פנימה אמרטו או תמצית שקדים לפי הטעם, מצננים.

לפטיסייר וניל ודבש:
טורפים בקערה 80 מ"ל (שליש כוס) מכמות החלב עם חלמונים, סוכר, דבש וקורנפלור לתערובת חלקה. מבשלים בסיר בינוני-קטן את יתרת 260 מ"ל החלב (כוס ועוד כף) יחד עם וניל ומביאים לרתיחה. יוצקים את החלב החם לקערת החלמונים בהדרגה תוך טריפה, ומשיבים את התערובת כולה לסיר. מבשלים על להבה נמוכה תוך טריפה רצופה במשך כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה היטב לקבלת פטיסייר. 
מעבירים את הקרם לקערה, מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3-4 שעות לפחות או למשך הלילה להתייצבות. 
מקציפים שמנת מתוקה במערבל חשמלי לקצפת יציבה. טורפים את הפטיסייר קלות לריכוך ומקפלים את הקצפת פנימה. אם רוצים לזלף את הקרם מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק של 1.5-2 ס"מ.

חוצים את עוגת השמרים במרכזה בעזרת סכין משוננת. מניחים את חלקה התחתון של העוגה על צלחת הגשה ומטפטפים מעל מחצית מכמות הסירופ בעזרת מברשת אפייה- אל תפחיתו בכמות הסירופ כדי שהעוגה לא תתייבש והבצק ישמור על רכות ולחות. מזלפים את הפטיסייר סביב להיקף העוגה בתלוליות שמנמנות וממלאים את המרכז ביתרת הקרם, או פשוט מורחים אותו על העוגה בעזרת מרית. הופכים בעדינות רבה את חלקה העליון של העוגה ומטפטפים מעל את יתרת הסירופ. הופכים ומניחים על הקרם בעדינות. שומרים את העוגה בקופסה אטומה במקרר, מוציאים לטמפרטורת החדר קצת לפני ההגשה.

99 תגובות:

  1. אנונימי5/9/17 07:16

    יפיפיה!!
    נכין לחג, חגיגית ויפה

    השבמחק
  2. העוגה נראת פשוט מדהימה ! לגמרי אכין אותה לחג :)
    השאלה שלי היא, האם לדעתך גרסת הפרווה תצא מספיק מוצלחת?
    אם כן, להחליף את החמאה בבצק לשמן או מרגרינה?
    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי קורל!
      ברור שגירסה חלבית תמיד תצא טעימה יותר, במיוחד שהקרם משחק כאן תפקיד משמעותי אבל אם רוצים זה כמובן אפשרי. אני פחות אוהבת מרגרינה אז מעדיפה שמן, אבל זה לגמרי עניין של טעם אישי.
      בהצלחה

      מחק
  3. מהמם! הפטיסייר וניל ודבש נשמע ממש מושלם!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה!
      טעם הדבש בקרם מתקבל יחסית עדין, אבל הדבשיות בציפוי מודגשת מאוד.
      אם רוצים לקבל טעם דבשי מודגש אפשר גם להמיר את כמות הסוכר כולה בדבש,
      אבל יתכן והקרם יתקבל קצת פחות יציב.

      מחק
  4. נראה מדהים - בהחלט יככב בשולחן החג. יש שלב בהכנת עוגת השמרים שלא ברור לי: עם סיום ההתפחה מכניסים לתנור שלומם (לא טורבו) ללא ציפוי השקדים ותוך כדאי האפייה מוסיפים אותו? או שמצפים את העוגה בשכבה דקה של שקדים לפני האפייה ותוך כדאי האפייה מוסיפים שכבות נוספות של הציפוי?
    תודה!

    זה גם המקום להגיד שהבלוג שלך הוא עונג לעיניים והמתכונים משמחים כל חובב אפייה, פייה מדהימה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      בתום ההתפחה משטחים את הציפוי מעל הבצק המותפח, ואופים יחד.
      תודה על המילים הטובות, כיף גדול לשמוע :)

      מחק
  5. מדהים!!
    שאלה: ההתפחה השניה (לאחר קריצת הבצק) אמורה להיות בתוך הרינג? במידה וכן, יש צורך לשמן את הרינג? או לרפד בנייר אפייה?? ולאיזה עובי נדרש לרדד את הבצק??

    השבמחק
    תשובות
    1. היי! שמחה שאהבת :) עוגה פשוטה וקלאסית אך בהחלט יפת מראה.
      אכן, ההתפחה השנייה נעשית כבר בתוך הרינג.
      אני לא שימנתי אותו והעוגה יצאה החוצה בלי בעיה, אבל אף פעם לא מזיק לשמן.
      אם רוצים לוודא שלא תידבק, אפשר גם בתום האפייה בעודה מעט חמימה להעביר סכין מסביב או להפריד בעדינות מהדופן בעזרת האצבעות כדי לוודא שיהיה אפשר לשחרר אותה בעדינות לאחר שתצטנן.
      בנוגע לעובי הבצק- צריך לרדד לעלה שיהיה גדול ממש בסנטימטר גג מהתבנית ולקרוץ, רק כדי שיתקבל עיגול מושלם. אם רוצים אפשר לשטח את הכמות כולה בתבנית.

      מחק
  6. עוד אתגר מדהים שאני לוקחת על עצמי.. רק שאלה.. צריך התפחה כפולה? גם בחוץ וגם במקרר ללילה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      זו בהחלט עוגה כיפית מאוד להכנה :)
      ההתפחה הראשונה נעשית או במקרר או בטמפרטורת החדר, היא לא כפולה.
      ההתפחה השניה נעשית לאחר שכבר משטחים את הבצק בתבנית.
      בהצלחה

      מחק
    2. לשים בקערה במקרר עטופה בנייר נצמד? עוד לא התעסקתי עם בצק שמרים עדיין.. אצלך אני מנסה הכל פעם ראשונה :)

      מחק
    3. כן, אם מתפיחים ללילה במקרר לעטוף היטב בניילון נצמד כדי שהבצק לא יתייבש.
      צריך שהקערה כמובן תהיה כפולה לפחות מגודל הבצק כדי שיהיה לו לאן לתפוח.
      אני אוהבת גם לתת לו לשבת קודם חצי שעה בטמפרטורת החדר כדי שיקבל בוסט של תפיחה,
      ואז מכניסה אותו לאישפוז למשך הלילה :)
      והכי כיף לנסות דברים בפעם הראשונה במטבח, זה הופך את ההכנה להרבה יותר מהנה!

      מחק
  7. יאממי! נראה כל כך טעים!!
    את הכי פייה מגשימת משאלות.

    השבמחק
  8. איזה אושר!! תודה רבה :)
    יבוצע בהקדם!!

    השבמחק
  9. היי,
    עושה חשק ממש!!!! ותודה על המתכונים :)
    שאלה...האם לדעתך ניתן להקפיא לאחר האפייה? (כמובן ללא הקרם)
    עם הסירופ או לא?
    ואם כן איך להפשיר לפני ההרכבה?
    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אורלי!
      אני קצת מתלבטת, כי אין בעיה כמובן להקפיא את בצק השמרים עצמו,
      אבל ציפוי השקדים עלול לאבד מהקראנצ'יות בהקפאה.
      בכל מקרה אם עושים זאת מקפיאים את העוגה בשלמותה, לפני הספגה בסירופ ומפשירים בטמפרטורת החדר. בהצלחה

      מחק
  10. נראה מצוין. האם יש גרסה גם ללא ביצים חיות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אין בעיה להכין מלית של קרם מסקרפונה וניל ודבש ע"י הקצפת של גביע מסקרפונה, גביע שמנת מתוקה, כף דבש, 3 כפות אבקת סוכר או לפי הטעם ו-2 כפיות תמצית וניל. בהצלחה

      מחק
  11. אנונימי10/9/17 12:08

    היי פייה
    לגרסת פרווה איך מכינים? במקום חלב או חמאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      לדעתי פחות מומלצת כאן גירסת פרווה במקרה הזה,
      מאחר והמתכון מכיל יותר מדי מרכיבים חלביים בכל שכבה...

      מחק
  12. ניראה טוווב! הולכת לעשות אותה לחג..

    השבמחק
  13. היי,
    אם אני מכינה יום לפני ערב החג להרכיב כבר את העוגה או שלהכין כל מרכיב בנפרד ולהרכיב רק בערב החג?
    נראה מתכון מהמהם מתה לנסות כבר

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      תודה, זו בהחלט עוגה כיפית במיוחד לחובבי השמרים :)
      כדאי להרכיב את העוגה יום קודם ולשמור במקרר עד להגשה.
      בהצלחה ושנה טובה

      מחק
  14. היי :) נראה לי שמצאתי את עוגת החג שלי! הבעיה שיש לי שעה נסיעה... האם העוגה תשרוד? אולי עדיף להרכיב על המקום? רק שאז היא לא תשב ותספוג טעמים.. מה את מציעה?? תודה רבה ושנה טובה ומתוקה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      התלבטות קשה, לא חושבת שהקרם יחזיק את הדרך בחום הזה כשהעוגה מורכבת,
      והיא פחות טעימה כשמרכיבים אותה על המקום... אבל לא רואה ברירה אחרת
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
    2. אנונימי18/9/17 11:09

      היי, מתכון סוףףףף הולכת להכין אותו לערב החג :-)
      גם לי יש נסיעה של שעה, מתכוונת לשים מסביב לכלי ההגשה המון קרחונים. מקווה שיעזור לעוגה לשרוד את הדרך.

      מחק
    3. אנונימי18/9/17 11:38

      אולי בשביל שהעוגה תשרוד את הנסיעה באמת עדיף לעשות את הקרם עם גבינת מסקרפונה? מה דעתך?

      מחק
    4. קרם על בסיס מסקרפונה אכן יכול להיות קצת יותר יציב. ויחד עם צידנית וקרחונים היא תשרוד לדעתי שעה של נסיעה. מחזיקה אצבעות, בהצלחה!

      מחק
  15. נראה מדהים! התייעצות קטנה, הייתי רוצה קרם יותר יציב ועשיר מפטיסייר, נראה לך שיהיה כדאי פשוט להוסיף חבילת מסקרפונה לקרם הזה? או שכדאי לעשות קרם אחר על בסיס מסקרפונה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שרון!
      אין בעיה פשוט להקציף גביע מסקרפונה עם גביע שמנת מתוקה, להמתיק לפי הטעם בערך ב-3 כפות אבקת סוכר, אפשר גם דבש ותמצית וניל, יצא יציב ומצוין. בהצלחה!

      מחק
  16. המתכון נראה מעולה :)! תוכלי בבקשה להסביר איך הכינת את גרסת המאפינס, שמופיע בתמונה למטה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      לגירסת עוגות אישיות מכינים אותו הדבר בדיוק,
      רק במקום לשטח את הבצק בתבנית 24 מחלקים ל-14 כדורים ומשטחים בתבנית שקעים.
      (12 בתבנית שקעים ונשאר עוד קצת לעוגות אישיות אם רוצים). שאר התהליך זהה. בהצלחה!

      מחק
    2. תודה רבה וחג שמח!! :)

      מחק
  17. הי ענבל,
    נראית עוגה מעולה ואני מתכננת להכין לחג. כמה שאלות:
    האם אפשר להכין בתבנית 26?
    איך יודעים שהעוגה אפויה מספיק?
    למה לא לאפות על טורבו?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שירה
      אפשר גם להכין את העוגה בתבנית 26 ס"מ.
      העוגה אפויה מספיק כשציפוי השקדים מקבל גוון שזוף עמוק ומשגע ולא נותרים בו חלקים שנראים בהירים ולא אפויים. אפייה בטורבו יוצרת אפקט שמדמה 10 מעלות יותר בתנור כולו, במקרה הזה הטורבו יכול לגרום לפלורנטין להשחים מהר מדי לפני שהמאפה מוכן. בהצלחה וחג שמח

      מחק
    2. תודה רבה.
      שאלה קטנה נוספת , האם אפשר לותר על אבקת השקדים הבצק?

      מחק
    3. אפשר להמיר אותה בקמח באותו המשקל

      מחק
  18. נראה מדהים וללא ספק יהיה על שולחן החג שלנו !
    שאלה קטנה, כמה זמן בערך נמשכת ההתפחה השניה בתוך הרינג ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      בהתפחה שניה חשוב לוודא שהבצק יתפח עד הכפלת הנפח (מגיע כמעט לחצי מגובה התבנית).
      לי זה לקח בסביבות 45-60 דקות אבל זה משתנה כמובן בהתאם לטמפרטורה בחדר בזמן ההכנה. בהצלחה

      מחק
  19. אנונימי15/9/17 20:24

    היי,
    אם אני רוצה להקפיא את הבצק לפני ההתפחה השניה, האם לעשות זאת גם לפני ההתפחה הראשונה? ואיך להפשיר אותו?

    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אפשר להקפיא את הבצק לפני ההתפחה השנייה, כשהוא מעוצב ומונח בתבנית,
      רק חשוב לעטוף את התבנית היטב היטב כדי שהשמרים לא ימותו בהקפאה.
      את ההפשרה אפשר לעשות בטמפרטורת החדר, ולתת לבצק להפשיר ולתפוח.
      לאחר תפיחה להמשיך כרגיל בהנחת ציפוי השקדים ואפייה. בהצלחה

      מחק
  20. 22-26 דקות אפיה מספיק לבצק שמרים? זה לא יצא עדיין בצק בפנים? (מפחדת...)

    השבמחק
    תשובות
    1. זה זמן אפייה די סטנדרטי לעוגות ומאפי שמרים, אין ממה לחשוש.

      מחק
  21. אנונימי16/9/17 21:46

    היי פיה אני מעוניינת להכין מס׳ עוגות בו זמנית השאלה אם ניתן לבצע התפחה שנייה בלי הרינג? או שחייב
    כמו תמיד הכי כיף להכין מתכונים שאת מפרסמת את פשוט מוכשרת בטירוף

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      כן, יש צורך להתפיח ולאפות את העוגה בתבנית או ברינג כדי לתמוך בדפנות, אחרת התפיחה תתבצע לצדדים ולאו דווקא לגובה.
      תודה על המילים הטובות, כיף גדול לשמוע וחג שמחחחחח

      מחק
    2. שאלה נוספת אם אכין את העוגה מחר (יום שני) היא תישאר לי טובה עד ערב החג?

      מחק
    3. היא עלולה להתעייף מעט, עדיף להכין יום קודם או ביום ההגשה. בהצלחה וחג שמח!

      מחק
  22. היי פיה! פעם ראשונה שאני משתמשת בתמצית שקדים.. כמה זה "לפי הטעם" שלך?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      במקרה הזה לא מציינת בכוונה כמות מדוייקת מאחר שחוזק טעם התמציות משתנה בין הסוגים השונים. ממליצה להתחיל מכמה טיפות עד חצי כפית בהדרגה, לטעום ולמנן לפי הטעם האישי. אם לא אוהבים אפשר גם להשמיט. בהצלחה וחג שמח!

      מחק
    2. כמה את שמה?

      מחק
    3. מתחילה מכמה טיפות ומוסיפה לפי הטעם ;)

      מחק
  23. אנונימי17/9/17 23:09

    היי, שאלה... כתוב במתכון להתפיח כל הלילה במקרר ולהכין את העוגה למחרת. כלומר, אם אני מכינה לארוחת החג ברביעי, להכין את הבצק מחר בלילה ולהכניס למקרר, ובשלישי את האפייה וכו'?

    השבמחק
    תשובות
    1. בדיוק כך! בהתפחה במקרר הבצק תופח באיטיות ובהדרגה וגם המרקם והטעם משתבח, ומאחר והוא גם יציב יותר לאחר קירור יהיה נוח יותר לעבודה. בערב הכנת הבצק אפשר גם להכין את קרם הפטיסייר ולשמור במקרר עד להרכבה. בהצלחה ושנה טובה

      מחק
  24. אנונימי18/9/17 11:13

    היי, אם הבצק והקרם פטייסייר צריכים לנוח לילה במקרר...
    להכין אותם היום ולהרכיב מחר כדי שהעודה תהיה טובה לערב החג?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, אפשר להתפיח את הבצק במקרר למשך הלילה ולהכין את הקרם כבר היום פרט לקיפול השמנת פנימה. מחר להרכיב ולהשאיר להשתבחות במקרר. בהצלחה וחג שמח!

      מחק
  25. היי :)
    התחלתי להכין את המתכון כי זה נראה פשוט מדהים!
    הכנתי את קרם הפטיסייר, הורדתי מהאש אחרי ההסמכה, והוא נהיה מאוד מד סמיך עד גושי, אין לו מרקם של קרם כבר. (זה בשלב של אחרי ההורדה מהאש, העברה לקערה לפני הקירור).
    האם הוא הרוס? יש איך להציל? זו פעם ראשונה שאני עושה קרם פטיסייר, ואני לא בטוחה איך זה אמור להיות.
    אשמח לעזרה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי! הפטיסייר אמור להתקבל סמיך מאוד, בהמשך טורפים אותו מעט לריכוך ומוסיפים לו שמנת מתוקה ואז הוא הופך קליל יותר. אם הוא גושי כנראה והתערובת לא בושלה תוך טריפה רצופה או לחילופין בושלה על להבה גבוהה מדי ולכן נוצרו גושים, במקרה כזה כדאי לשקול להכין את הקרם שוב. בהצלחה!

      מחק
    2. אנונימי18/9/17 16:23

      תודה על התשובה המהירה :)
      נראה לי אני אעבור לקרם מסקרפונה.
      שאלה נוספת, הכנתי את הבצק הבוקר, כמה זמן הוא יכול להשאר במקרר (התפחה ראשונה)? אני יכולה להשאיר אותו עד מחר, אפילו שתפח כבר?
      תודה :)

      מחק
    3. היי!
      אפשר להתפיח את הבצק עד יממה גג כשהוא מכוסה היטב. בהצלחה!

      מחק
  26. היי��
    נראה מושלם ולכן הייתי חייבת לקחת על עצמי את הפרוויקט ולהכין לחג!
    אשמח לעזרה:
    הכנתי את הפטיסייר והרגע הכנסתי למקרר אבל הוא יצא לי בגוון צהוב עז, קצת חזר טעם ועם ריח חזק של ביצים.
    ממליצה להכין חדש?
    האם הצבע אם הריח אמורים להפריע לי? ואם לא איך אפשר לחזק את טעם הפטיסייר ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי! טעם החלמונים לא אמור להיות מודגש, אם הוא דומיננטי מדי כדאי לבדוק שאין בעיה בביצים ושהקרם בושל מספיק. בכל מקרה יש לקחת בחשבון שהטעם יתעדן בתוספת השמנת המתוקה וגם הגוון יהפוך בהיר יותר. בנוגע לטעם אולי תמצית הוניל בה השתמשת לא היתה בעלת טעם מספיק דומיננטי, נסי להוסיף עוד תמצית טובה בתקווה שהטעם ישתפר. בהצלחה וחג שמח

      מחק
  27. מה המתכון של קצפת וניל??

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מור
      להכנת קצפת וניל פשוט מקציפים 2 גביעי שמנת מתוקה עם כף תמצית וניל ו4-5 כפות אבקת סוכר לפי הטעם.
      אם מעדיפים אפשר להכין קרם פודינג וניל קלאסי משקית אבקת פודינג וניל, גביע שמנת מתוקה וכוס חלב שמקציפים יחד לקרם יציב. בהצלחה וחג שמח

      מחק
  28. הייי...
    העוגה הייתה 25 דקות בתנור, הצבע שלה קצת יותר כהה מהתמונות אצלך..
    אחרי שהוצאתי אותה מהתנור האמצע התחיל לקרוס, זה אומר שהיא לא אפויה מספיק?
    יש מה לעשות לגבי זה?

    השבמחק
    תשובות
    1. נשמע ששכבת השקדים השחימה מוקדם מדי בשלב האפייה בעוד בצק השמרים עדיין לא היה מספיק אפוי. 
      יתכן וציפוי השקדים בושל יתר על המידה בשלב הראשוני או שהתנור מזייף ואפה את העוגה על חום מעט גבוה מדי.
      בכל מקרה לאחר שהעוגה כבר אפויה ומוכנה אין הרבה מה לעשות... אפשר לפרוס במרכז ולוודא שנאפתה מספיק, אולי אפשר למלא בקרם ולהציל אותה בכל זאת. מחזיקה אצבעות, בהצלחה וחג שמח

      מחק
  29. אנונימי19/9/17 07:09

    בוקר טוב, אשמח לקבל הסבר מדויק כיצד להכין את הקרם מסקרפונה.
    הסבר להכנה עם דבש, והסבר להכנה ללא דבש ( כמויות מדויקות )
    תודה רבה וחג שמח :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי! עבור הכנת קרם מסקרפונה פשוט מקציפים גביע גבינת מסקרפונה עם גביע שמנת מתוקה, כפית תמצית וניל ובערך 4 כפות אבקת סוכר. לקבל טעם דבשי אפשר להמיר כף אבקת סוכר בכף דבש. בהצלחה וחג שמח

      מחק
  30. אנונימי19/9/17 08:08

    היי :)
    בקרם פטיסייר אפשר להחליף את תמצית הוניל במקל וניל?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      בוודאי זה רק יישבח את התוצאה.
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  31. היי, אפשר להכין את הבצק בלי ביצים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      לא ניסיתי בעצמי אבל לדעתי במקרה הזה יהיה אפשרי להמיר את הביצה בכמות נוספת של חלב. בהצלחה ושנה טובה

      מחק
    2. תודה רבה! שנה טובה

      מחק
  32. הי, אם אני לא רוצה להשתמש בביצים בקרם ואין בידי מסקרפונה. איך היית ממליצה להכין את הקרם?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מורן
      אלו שני הקרמים שיעניקו את התוצאה הטובה ביותר לעוגה לדעתי :)
      אם מעדיפים אפשר תמיד להכין קרם פשוט של פודינג וניל על בסיס גביע שמנת מתוקה, כוס חלב וחבילת אינסטנט פודינג ולהקציף יחד לקרם יציב. שנה טובה

      מחק
    2. אז עכשיו אני חייבת לקפוץ לסופר ולקנות מסקרפונה :) עוד שמאלה, לסירופ אפשר להשתמש בגרנד מרנייר?

      מחק
    3. כן, אפשרי לגמרי

      מחק
  33. היי, בהחלט עוגה מהמממת! יש לך ידי זהב תמשיכי כך ! ����
    יש לי שאלה בקשר לסירופ שקדים האם זה לא יהרוס את הטעם אם אני אוסיף מעט תמצית רום? איו לי אמרטו וגם לא תמצית שקדים, אולי להוסיף שוב תמצית וניל. האם אפשר בכלל לותר על הסירופ? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מריה
      לא ממליצה לוותר על הסירופ לגמרי כי העוגה תתקבל יבשה מדי וחבל,
      אבל תוספת טעם השקדים אינה קריטית ואין בעיה להוסיף גם כפית תמצית וניל במקום. בהצלחה וחג שמח

      מחק
  34. יצא לי מושלם!!! תודה רבה על מתכון הכי מפורט ונוח שנתקלתי בו ועל הזמינות לשאלות. כיף גדול להכין ככה עוגה.

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף :) משתדלת מאוד להיות כמה שיותר ברורה ומפורטת בכל המתכונים המתפרסמים ושמחה מאוד לשמוע שזה עוזר בזמן אמת! ועוד יותר שמחה לשמוע שיצא מושלם.
      שנה טובה ומתוקה מורן!

      מחק
  35. שלום, תודה רבה על המתכון. יצא מושלם!! הכנתי אתמול בלילה, שמתי במקרר והבוקר הבצק דיי יבש.. ככה זה צריך להיות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      הבצק לא אמור להתקבל יבש לגמרי, אבל עדיין צריך לקחת בחשבון שמדובר בעוגת שמרים במלית קרם ולא בעוגה בחושה ועסיסית.
      הספגת את הבצק כמו שצריך בכל כמות הסירופ? וכיסית את העוגה במקרר כדי שלא תתייבש? אצלי למחרת היא רק השתבחה והתרככה

      מחק
  36. היי, תודה רבה על המתכון המהמם.
    רציתי להתייעץ, לאחר שהוספתי את הקצפת לקרם התוצאה די דלילה.. אין מצב לזלף ואפילו למרוח נראה לי כרגע גבולי.. הכנסתי למקרר להתייצבות. הפטיסייר העביר לילה במקרר אז אני מניחה שהבעיה היא בהקצפה.. אבל משום מה אני לא מצליחה להגיע לרמת הקצפה נכונה- או שהקצפת מגיעה רק לדרגת 'רכה' או שהיא כבר נשברת לי. יש לך רעיון למה זה קורה? אולי בגלל הטמפרטורה במטבח? בכל אופן, האם נראה לך שההתייצבות במקרר תעזור והעוגה תצא מזה בשלום? (:
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדי!
      בנוגע להקצפה נסי להקציף במהירות קצת יותר נמוכה מהמקסימלית ודאגי לעמוד ליד המיקסר בזמן ההקצפה על מנת שתוכלי לעצור אותו לאחר שהשמנת מגיעה למרקם הנדרש. מטבח לוהט בקיץ הישראלי אף פעם לא עוזר, בימים שרביים במיוחד כשהמטבח חם אפשר להכניס למקפיא את הקערה והמקצף, זה ישפר את ההקצפה.
      יתכן גם שהפטיסייר לא בושל מספיק ולכן לא היה מספיק יציב מלכתחילה, או שהתערובת קופלה עם השמנת יתר על המידה וקצת נשברה. בכל מקרה הקרם בטוח יתייצב קצת יותר במקרר, מחזיקה אצבעות לשלומו ולשלום העוגה :) חג שמח ושנה מתוקה

      מחק
    2. תודה רבה. חשוב לציין שיש לי מיקסר ידני אז אולי הוא גם פחות חזק.. מה שמוזר זה שאני מגיעה למרקם טוב, הקצפת די יציבה ואז ברגע שאני מפסיקה תוך 30 שניות היא כבר נהיית רכה. נראה לי שהפטיסייר עצמו בסדר, הוא ממש סמיך.בינתיים הכנתי פטיסייר חדש וכשיתייצב אכין שוב קצפת, מקווה שהפעם ילך. אנסה את מה שהצעת עם המקפיא. תודה רבה ושנה טובה!!

      מחק
    3. ותהני באוסטרליה ((:

      מחק
  37. אנונימי20/9/17 10:40

    היי פיה.
    כרגיל אין עלייך. מעניין בכמה ארוחות חג יאכלו הערב ת'עוגה שלך..
    בכל מקרה.
    אני רגילה לשמרים של רביבה וסיליה בלי חלב ועם הרבה חמאה והרבה יותר ביצים. מה זה עושה אחרת לבצק/ לשמרים?
    תודה ושנה טובה מלאת מתוקים

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      לראות את כל התוצרים שהכינו הגולשים זה הכי מרגש שיש, בכל פעם מחדש :)
      נשמע שאת מתכוונת לבצק בריוש, עתיר בשומן שמתקבל עשיר ועוגתי יותר.
      כאן בשל השימוש בכמות חמאה קטנה יותר בצק השמרים מעט קליל ואוורירי יותר,
      והופך את העוגה הכבדה והעשירה ממילא הזו לקצת יותר קלילה.

      מחק
  38. היי פיה יקרה. רציתי להודות לך עבור המתכון הנפלא. מזמן לא נהניתי להכין עוגה כמו שנהניתי מהמתכון הזה... כשאני לוקחת מתכון מהאינטרנט אני תמיד מלאת חששות שמא העוגה לא תצליח... [וכבר היו דברים מעולם...] אבל לא הפעם! הכמויות כל כך מדויקות מהבצק הרך הנפלא, כמות הסירופ ועד לפירור השקדים האחרון. הכל דפק כמו שעון שוייצרי. הדבר היחיד ששיניתי היה שהכנתי את הקרם "הפושטי" משמנת ואינסטנט פודינג [פשוט מחוסר זמן...] העוגה יצאה יפה-פיה, בהחלט קישוט מרכזי בארוחת החג אתמול, וכולם נהנו מהטעם הדיבשי המרומז אך לא מוגזם [אנחנו ממש לא אוהבים עוגות דבש] בקיצור: פה אחד הוחלט שזו אכן ה-עוגה לערב ראש השנה. תודה רבה לך עבור המתכון הנהדר והמדויק, שהסב לי עונג רב. בהחלט מעודד אותי להמשיך ולנסות מתכונים נוספים שלך. מאחלת לך וכל אוהביך ואהוביך שנה נהדרת, שפע רעיונית יצירתיים והמשיכי לשתף אותנו בכשרונותיך הנפלאים.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רחלי
      תודה רבה על המילים הטובות, כיף גדול לשמוע!
      משתדלת תמיד לדייק כמה שניתן ולעולם לא מפרסמת מתכונים שאיני מרוצה מהם, שמחה שגם אצלך נהנו מהתוצאה
      שתהיה שנה נהדרת ומלאה בהצלחות

      מחק
  39. פייה יקרה, הכנתי את העוגה לחג של אתמול- המתכון היה ברור ומעולה, והעוגה הייתה טעימה כלכך, פשוט נהדרת! קצרה מחמאות מקיר לקיר :)
    תודה על המתכון, היה מצוין!

    נ.ב.- למגיבים עתידיים שיתקשו להאמין ש22-26 דקות בלי טורבו יספיקו- גם אני חששתי מאוד, אבל הספיק בהחלט, תהיו רגועים :)

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע אטי!
      תודה על הפידבק ושמחה שנהניתם
      בברכת חג שמח ושנה טובה ומתוקההה

      מחק
  40. היי פיה, שאלה בקשר לקרם פטיסייר. הוא היה סמיך וחלק כאשר ירד מהאש ואז קיררתי אותו במשך כמה שעות. כשבאתי לפתוח אותו עם המטרפה לפני הוספת הקצפת הוא היה ממש ממש גושי. גם כאשר הוספתי את הקצפת זה לא הסתדר. בסוף העברתי את שניהם ביחד להקצפה נוספת שלא עזרה ואז בלנדר מוט הצליח להעלים את מרבית הגושים והשתמשתי בסוף בקרם.. שאלתי היא אם יש לך רעיון מה קרה לפטיסייר..? זו לא פעם ראשונה שאני מכינה וכאשר העברתי אותו לכלי לקירור הוא היה ממש חלק, סמיך ויפה.
    תודה רבה ושנה טובה ומתוקה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדי!
      יתכן והוא פשוט בושל קצת יתר על המידה, או שהיה צורך לטרוף אותו יותר בשלב פתיחת הקרם כדי להעלים את הגושיות שנוצרה.
      מקווה שהעוגה יצאה מוצלחת בכל זאת, שתהיה שנה נהדרת!

      מחק
  41. היי
    הכנתי את העוגה רק ששכחתי לעשות התפחה שנייה שיטחתי ברינג ואפיתי אחרי קבע שעה בערך..התוצאה נראית ממש דומה לשלך רק שהיא ממש יבשה ולא כיף לאכול אותה מהמקרר רק אחרי שהשארתי כמה חתיכות ממנה בצלחת מחוץ למקרר לכמה שעות אז היה רך יותר,זה קשור להתפחה שהתפספסה? כי טיפטפתי סירופ בנדיבות...אבל חייבת לציין שהכנתי גם את הטארט קרם ברולה והוא יצא מווווווווווווווושלם ממש! תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שני!
      האשמה בהחלט תלויה בהיעדר ההתפחה השנייה,
      היא מעניקה אווריריות לעוגה ושום סירופ לא יעזור פה :)
      שמחה לשמוע שהטארט יצא מוצלח! שנה טובה

      מחק
  42. היי, שמחה שפרסמת את המתכון! כבר הרבה זמן אני מחפשת מתכון טוב לעקיצת הדבורה :)
    רציתי לשאול אם זה אפשרי להתפיח את ההתפחה השנייה במקרר למשך הלילה ולאפות אותה יום אחרי?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שובל!
      אין בעיה להתפיח את ההתפחה הראשונה במקרר למשך הלילה אבל לא את השנייה,
      זמן ההתפחה יהיה ארוך מדי. אם רוצים אפשר לאפות את העוגה יום קודם, לשמור מכוסה בטמפרטורת החדר ולהרכיב למחרת.
      בהצלחה :)

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...