יום חמישי, 24 באוגוסט 2017

ביקשתם קיבלתם: עוגת שוקולד טראפלס ליום הולדת (והיא אפילו פרווה)



אחת ההתלבטויות הגדולות של כל כותב בלוג, היא השאלה עד כמה להתחשב בקוראים
ולהשתדל ולפרסם את המתכונים שאתם תרצו להכין, לבין ללכת אחרי הלב ולאפות את מה שבוער בך באמת.
מודה ומתוודה שברוב המקרים אני בוחרת בדרך השנייה, פשוט כי אני לא יכולה אחרת מאשר ללכת אחרי הלב 
ולאפות את מה שאני באמת רוצה, ואם גם אתם תאהבו ותהנו מהרעיון מהתוצאה – זכיתי פי כמה וכמה.

למרות זאת אני בהחלט משתדלת לעיתים גם להיענות לבקשות שאני מקבלת מגולשים,
ואפילו להגשים מתכונים ייחודיים ופנטזיות אפייה כמוסות שנשלחות אליי.
גם הפעם החלטתי להגיע לעזרת חבר, לבשתי את שמלת השבת שלי,
והגעתי להגשים בקשה שהפנו אליי גולשים פעמים רבות מספור:
עוגת יומולדת חגיגית וטעימה, שאף אחד לא ינחש שהיא... פרווה!




אין ספק שתחום הפרווה הוא אחד התחומים המוזנחים ביותר בבלוג,
בעיקר לאור ההתמכרות הקשה שלי לשמנת מתוקה ניגרת ולחמאה רכה, והסימפטיה הפחותה שלי לתחליפי הפרווה
אבל בעוגה הנוכחית חסרונם של מוצרי החלב כלל אינו מורגש והעוגה המתקבלת טעימה, עשירה ושוקולדית כהלכה, 
ולכן נהדרת לכל מי שמחפש עוגת שוקולד טובה גם בגירסה חלבית.

העוגה עצמה היא עוגת שוקולד גבוהה, עשירה ועסיסית אשר חלב קוקוס וחלב סויה מחליפים את מוצרי החלב שבה, 
ושמן מחליף את החמאה ותורם לקבלת עוגה עסיסית ורכה.
לעיטור העוגה מקושטת בשלל עיטורים מרשימים אך לא מסובכים להכנה-
ציפוי שוקולד מהיר, כדורי קוקוס עשירים, טראפלס שוקולדיים, ושברי שוקולד עם סוכריות צבעוניות.
אני הוספתי מעל גם שרשרת דגלים ססגוניים שאפשר למצוא בחנויות למוצרי ימי הולדת, לתוספת חגיגיות וצבעוניות.




התוצאה המתקבלת- עוגת שוקולד עשירה במיוחד, גבוהה מאוד, מרשימה ועסיסית,
שאיש מטועמיה לא הצליח לנחש שאינה מכילה מוצרי חלב.
מושלמת לימי הולדת גם למי שאינו מחפש עוגת פרווה, או סתם ככה לזלילה בסוף שבוע גרגרני במיוחד.






כמה דברים לפני שמתחילים:


- ניתן לאכול את העוגה ישר מהמקרר או לאכול בטמפרטורת החדר להעדפתכם-
בטמפרטורת החדר היא רכה ועסיסית הרבה יותר, כשהיא קרה היא הופכת שוקולדית ועשירה יותר.

-לגירסה חלבית ניתן להמיר את חלב הסויה בעוגה בחלב רגיל.

-לא אוהבים קוקוס? אפשר להמיר את הקוקוס הטחון בעוגה גם בשקדים טחונים או בקמח,
ובמקום כדורי קוקוס להכין כמות כפולה של טראפלס.






עוגת שוקולד עשירה עם כדורי קוקוס וטראפלס


החומרים:

לעוגת שוקולד עשירה:
250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קמח
80 גרם (חצי כוס ועוד כף) קקאו
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
40 גרם (שליש כוס) קוקוס טחון
400 גרם (שתי כוסות) סוכר 
240 מ"ל (כוס) חלב קוקוס
400 מ"ל (כוס ושלושת רבעי) חלב סויה
200 גרם (כוס) שמן
1 כף קפה נמס
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מלח

לכדורי קוקוס:
75 מ"ל (רבע כוס ועוד כף) קרם קוקוס
75 גרם (חצי כוס ועוד כף יפה) אבקת סוכר, מנופה
קורט מלח
150 גרם קוקוס טחון

לטראפלס:
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
100 מ"ל (חצי כוס פחות כף) קרם קוקוס
אבקת קקאו, לציפוי

לשברי שוקולד וספרינקלס:
50 גרם שוקולד מריר, קצוץ
חופן סוכריות צבעוניות

לציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
100 מ"ל (חצי כוס פחות כף) קרם קוקוס

אופן ההכנה:


לעוגת שוקולד עשירה:  
מחממים תנור לחום 170 מעלות (לא בטורבו). משמנים ומרפדים תבנית אפייה 24 ס"מ עם נייר אפייה העולה קצת מעל גובה התבנית. מנפים לקערה גדולה קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים קוקוס ו-330 גרם (כוס ושני שליש) מתוך כמות הסוכר. בקערה נפרדת טורפים קלות חלב קוקוס, חלב סויה ושמן. ממיסים את הקפה בכף מים רותחים ומערבבים פנימה. בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים את השוקולד המריר.
מקציפים במערבל חשמלי ביצים שלמות עם מלח ויתרת 70 גרם (שליש כוס) הסוכר במשך כמה דקות, לקציפה בהירה ותפוחה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בכמה פעמים את החומרים היבשים לסירוגין עם הנוזלים, תוך עירבול לקבלת בלילה אחידה. בשל כמות הנוזלים הגדולה התערובת תתקבל מאוד דלילה וזה בסדר, זה רק יתרום לקבלת עוגה רכה ועסיסית במיוחד. מוסיפים את השוקולד המומס פנימה ומערבלים קצרות להטמעה.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 65-70 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. העוגה נוטה להיסדק מעט לקראת סוף האפייה וזה בסדר, את הסדק נסתום בציפוי ולא יראו אותו ממילא. מצננים היטב.

לכדורי קוקוס:
מערבבים בקערה קרם קוקוס, אבקת סוכר מנופה ומלח. מוסיפים קוקוס טחון ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים של כ-2 ס"מ על ידי מעיכה באגרוף כף היד ומעבירים לקירור לשעה. (בשלב הזה קשה יותר לגלגל את התערובת לכדורים יפים כי הם עלולים להתפרק, אבל אם רוצים לאחר קירור והתייצבות אפשר לתת להם גלגול קל נוסף בין כפות הידיים). שומרים בקופסה אטומה במקרר עד להרכבה.

לטראפלס: 
בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וקרם קוקוס ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור למשך כשעתיים להתייצבות. לאחר קירור, יוצרים מהתערובת כדורים קטנים של כ-2 ס"מ ומגלגלים היטב בקקאו.
(אפשר להיעזר בכפית פריזיאן או כפית רגילה, לזרוק חתיכות ישר לתוך קערת קקאו ולגלגל לכדורים). שומרים בקופסה אטומה במקרר עד להרכבה. 

לשברי שוקולד וספרינקלס: 
על בן מארי או במיקרוגל ממיסים את השוקולד הקצוץ, יוצקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לשכבה יחסית דקה. מפזרים מעל סוכריות צבעוניות ומקפיאים או מקררים להתייצבות. שומרים במקרר עד להרכבה.

לציפוי שוקולד:
בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וקרם קוקוס ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט, מסירים את העוגה מהתבנית, ויוצקים את הציפוי מעל כך שמטפטף מעט מהצדדים. מפזרים מעל טראפלס וכדורי קוקוס. שוברים את עלה השוקולד לחתיכות ונועצים בין לבין. שומרים את העוגה במקרר, מוציאים לטמפרטורת החדר לריכוך קל קצת לפני שאוכלים.


18 תגובות:

  1. אנונימי24/8/17 17:05

    ואוו התמונות פשוט הורסות! והעוגה נשמעת מעולה, חייבת לנסות

    השבמחק
  2. אנונימי24/8/17 19:24

    נראה מדהים! ניתן להמיר את הקוקוס בעוגה במשהו אחר? אם לא, הטעם מורגש?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אין בעיה להמיר את הקוקוס הטחון בעוגה בשקדים טחונים או בקמח אם לא אוהבים
      בהצלחה

      מחק
  3. אפשר להמיר את כל הקוקוס הזה במשהו אחר? לא אוהבים אצלנו...

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ענבל!
      אין בעיה להמיר את הקוקוס הטחון בעוגה בשקדים טחונים או בקמח,
      ובמקום כדורי הקוקוס להכין כמות כפולה של טראפלס.
      אם מעדיפים אפשר להשתמש בשמנת צמחית כתחליף לקרם הקוקוס, למרות שהוא מעניק טעם עדין מאוד.
      בהצלחה!

      מחק
  4. הקפה מורגש? העוגה יכולה להתאים לילדים או שהיא מרה מידי...

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תמר!
      הקפה ממש לא מורגש, הוא רק מאזן את המתיקות בעוגה (שונאי הקפה אצלי למשל מאוד אהבו אותה ולא הרגישו בקיומו), אבל אם רוצים אפשר גם לוותר עליו. היא בהחלט יכולה להתאים גם לילדים לדעתי, אבל אם חוששים אפשר להפחית קצת מכמות הקקאו.

      מחק
  5. היי אם אשתמש בשוקולד מריר 60% לציפוי זה יהיה בסדר לילדים?

    השבמחק
    תשובות
    1. זה ממש עניין של טעם אישי לדעתי, יש כאלה שיכול להיות מעט מריר.

      מחק
  6. הכנתי את העוגה לשבת, ובגלל הימנעות מקמח חיטה הכנתי עם קמח כוסמין, והיא יצאה מושלמת!!!
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע!
      תדוה על העידכון ברוריה ושמחה שיצא מוצלח :)

      מחק
  7. הי,
    ממש מתחשק לי להכין, אבל טבעוני הבית לא אוהבת טעם של קוקוס ומזדהי הבית, פחות אוהבים את טעם חלב הסויה...
    הבנתי שבמקום הקוקוס, אפשר קמח, אבל מה עם חלב הקוקוס? הכוונה היא לקרם קוקוס? בפחית שימורים? הוא לא נותן טעם של קוקוס? את חלב הסויה, אפשר להחליף בחלב שקדים למשל?
    תודה וסליחה על השיגועים :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רונית!
      כן הכוונה לחלב קוקוס בקופסת שימורים, בקרם קוקוס יש קצת יותר אחוזי שומן.
      חלב קוקוס מעניק טעם קוקוסי עדין למדי שלדעתי לא ממש מורגש בתוצאה הסופית,
      אבל אם מעדיפים אפשר גם להמיר אותו בשמנת צמחית. אין בעיה להמיר את חלב הסויה גם בחלב שקדים. בהצלחה :) הכי לא שיגעת

      מחק
  8. היי
    כמה זמן שברי השוקולד יחזיקו בטמפרטורת החדר לפני שימסו? וכמה זמן מראש מקסימום מומלץ להרכיב?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליאת!
      קצת קשה לי לומר במדויק כמה זמן יחזיקו כי לא ניסיתי להניח אותה שעות בחוץ,
      אצלי העוגה החזיקה יפה שעה לפחות. אם חוששים אפשר להכין את שברי השוקולד עבים יותר, מכמות גדולה יותר של שוקולד ואז הם יחזיקו מעמד לזמן ארוך יותר.
      בכל מקרה אין בעיה להרכיב את העוגה גם יום קודם ולשמור מכוסה היטב, את שברי השוקולד אפשר להשאיר בקופסה אטומה במקרר ולנעוץ קרוב כמה שניתן לזמן ההגשה מאחר והם עדינים יותר. בהצלחה!

      מחק
    2. שלום! האם אפשר להשתמש בשמנת צמחית במקום חלב סויה? תודה רבה!

      מחק
    3. כן בטח אין בעיה :) בהצלחה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...