יום רביעי, 16 באוגוסט 2017

חטיפי טוויקס פטל ומאצ'ה

 


ואז מגיע הרגע בו קופץ לי רעיון גרגרני במיוחד לראש,
כזה שממש בוער לי בבטן ובעצמות לרוץ למטבח ולנסות.
עכשיו, תיכף ומיד,
מלאה בהתרגשות ובהתלהבות לראות אותו כבר קורם עור וגידים מול עיני,
בהשתוקקות אדירה של כלבלב שחיכה כל היום שבעליו ישוב מהעבודה ויוציא אותו לטיול.
משרבטת מתכון על דף נייר, ורצה מיד לרקוד איתו ואלס במטבח הקטן,
כולי ציפייה לרגע הטעימה, כדי להיווכח אם יצא בדיוק כמו הסערה שמתחוללת לי עכשיו בראש.
אין ספק, אחד הדברים המדהימים בלדעת לאפות,
הוא להגשים לעצמך את כל השאיפות והפנטזיות הקולינריות, ולמשש כל קינוח שאי פעם רצית לטעום.





גם הפעם זה בדיוק מה שקרה כששיחקתי במטבח עם שוקולד לבן,
והתחשק לי להוסיף לו מאצ'ה, אבקת תה ירוק יפני שהעניקה לו גוון ירקרק וטעם עדין ומיוחד,
ובתור חובבת מאצ'ה זה עשה לי חשק אדיר לקחת את השילוב הזה הלאה.
מיד ידעתי בדיוקקקקק מתחשק לי לעשות, ולאחר להטוטים קצרים במטבח זו היתה התוצאה-
טוויקס פטל ומאצ'ה!

חטיף טוויקס הוא אחד החטיפים החביבים עליי,
ובמסגרת ההתמכרות שלי לגירסאות ביתיות לחטיפי שוקולד אהובים כמו דופלוריזס קאפס או אפילו טים טאם
כבר פירסמתי בעבר גם מתכון לחטיף טוויקס ביתי בגירסה הקלאסית במלית קרמל ובציפוי שוקולד.

הפעם שילוב הטעמים של החטיף האהוב קופץ מדרגה,
כשעל תחתית בצק שמנמנה ונמסה בפה משטחים טופי פטל (כזה שאי אפשר להפסיק לזלול בכפית!)
חותכים לאצבעות ארוכות וטובלים בשוקולד לבן מעורבב עם אבקת מאצ'ה לציפוי.

התוצאה המתקבלת יפה וירקרקה למראה, עם בצק פריך ונימוח שאי אפשר להפסיק לנשנש,
מלית בעלת טעם פטל מודגש שמתפוצץ בפה וציפוי בטעם מאצ'ה עדין,
ופרט לכל האצבעות שזללתי קיבלתי חשק אדיר ללהטט עם החטיף הזה ולהכין אותו בשלל טעמים אחרים
(מי אמר טוויקס מנגו פסיפלורה ולא קיבל?)










 כמה דברים לפני שמתחילים:


- ניתן לרכוש גלוקוזה בחנויות האפייה המובחרות, ואין לה תחליף במקרה הזה.
אבקת מאצ'ה ניתן לרכוש בחנויות טבע.

-ניתן להשתמש במחית פטל קנויה מחנויות האפייה המובחרות,
או פשוט לטחון ולהעביר במסננת צפופה פטל טרי או קפוא ומופשר.
במקרה כזה הקפידו לטחון כ-30% יותר פרי מהמצוין במתכון, על חשבון הכמות שיורדת בסינון.

- לא מתים על מאצ'ה? ניתן לצפות את החטיפים גם בשוקולד לבן נטו, או בשוקולד מריר או חלב.

- החטיפים נשמרים בקופסה אטומה במקרר לשבוע ויכולים להישמר גם בהקפאה.




טוויקס פטל ומאצ'ה


החומרים לכ-20 אצבעות:

לתחתית שורטברד:
120 גרם חמאה, רכה מאוד
50 גרם (חצי כוס פחות כף) אבקת סוכר
150 גרם (כוס ועוד כף) קמח
¼ כפית מלח

לטופי פטל:
65 גרם (רבע כוס ועוד כפית) מחית פטל אדום, או פטל אדום טחון ומסונן
55 מ"ל (רבע כוס פחית כפית) שמנת מתוקה
60 גרם (2 כפות) גלוקוזה
90 גרם (חצי כוס פחות כף) סוכר
50 גרם חמאה
קורט מלח

לציפוי שוקולד לבן-מאצ'ה:
250 גרם שוקולד לבן, קצוץ
2 כפיות מאצ'ה מנופה
2 כפות שמן או חמאת קקאו מומסת

כלים:
תבנית מרובעת 20 ס"מ

אופן ההכנה:

לתחתית שורטברד:
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים את החמאה ואבקת הסוכר כמה דקות לקרם רך ואוורירי.
מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים מלח ומוסיפים למערבל בהדרגה תוך עירבול במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מהדקים את הבצק לתבנית מרובעת 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לקירור לשעתיים או יותר.
מחממים תנור לחום נמוך 150 מעלות, מנקבים את המזלג היטב במזלג ואופים 35-40 דקות להזהבה. מצננים.

לטופי פטל:
מביאים בסיר קטן מחית פטל ושמנת מתוקה לרתיחה. בסיר קטן נפרד מחממים גלוקוזה עד שהופכת נוזלית. מוסיפים סוכר ומבשלים יחד מבלי לערבב עד לקבלת קרמל ענברי בהיר (ולא קרמל עמוק כדי שלא נקבל טעם של פטל חרוך). יוצקים פנימה את תערובת הפטל החמה בזרם דק תוך טריפה רצופה עד לקבלת רוטב חלק. (אם נשארו לכם קצת גושי קרמל, המשיכו לבשל תוך עירבוב והם ימסו לאיטם). מבשלים לעוד דקה תוך בעבוע קל להסמכה קלה. מסירים מהאש, מצננים מעט וטורפים פנימה את החמאה והמלח. מצננים היטב כך שהתערובת לא חמה למגע ומסמיכה ומשטחים על תחתית הבצק.
מקפיאים לשעה להתייצבות. מסירים את החטיפים מהתבנית וחותכים בסכין חדה לאצבעות של 10 ס"מ על 2 ס"מ. מעבירים להקפאה קצרה לפני הטבילה.

לציפוי שוקולד לבן-מאצ'ה:
ממיסים את השוקולד הלבן על בן מארי (סיר המונח על סיר נוסף ובו מים רותחים), מוסיפים מאצ'ה ומערבבים לגוון אחיד. מוסיפים שמן או חמאת קקאו מומסת ומערבבים לדילול.
מניחים את הסיר על משטח העבודה כאשר הוא מונח באלכסון על מגבת ויוצר בריכה נוחה לטבילה.
טובלים כל חטיף בשוקולד לציפוי, מרימים על מזלג מצידו התחתון, מנערים קלות כך שעודפי שוקולד יטפטפו ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעטרים את החטיפים במזלג כשהציפוי עדיין רך.
שומרים בקופסה אטומה בקירור, מוציאים לטמפרטורת החדר מעט לפני האכילה.



17 תגובות:

  1. מהמם!! נראה ונשמע מיוחד וטעים ❤️

    השבמחק
  2. וואו אחד ענקי, נראה מעולה!

    השבמחק
  3. אליאב18/8/17 00:32

    נשמע מדהים! הבעיה היא שאין לי כל כך מאיפה להשיג אבקת מאצ'ה בקרית גת,אז חשבתי לעשות את השוקולד הלבן עם מחית פיסטוק, להוסיף גרידת לימון לשורטברד וללכת על השילוש הקדוש הזה ��, הבעיה היא שהרבה פעמים כשערבבתי שוקולד לבן עם מחית פיסטוק המחית נשארה גושית כזו בתוך השוקולד ולא התאחדה לגמרי איתה..
    יש לך איך לעזור לי עם זה?
    ומה את חושבת על הרעיון מבחינת הטעמים?
    תודה רבה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אליאב!
      ראשית הייתי מציצה ליתר ביטחון בחנויות טבע בערי הסביבה, רובן מחזיקות היום מאצ'ה אז אולי תצליח להשיג. בנוגע לפיסטוק- שילוב הטעמים מוצלח, אבל אי אפשר להוסיף לשוקולד מחיות כי החלקיקים ידבקו לגוש נוקשה והוא לא יישאר נוזלי ונוח לעבודה, המאצ'ה עובדת כאן כתוספת רק מאחר והיא יבשה לגמרי.
      אולי כדאי פשוט לוותר על המאצ'ה ולהכין אותם עם שוקולד לבן, מריר או חצי מריר חצי חלב-
      הם אמנם לא יתקבלו ירקרקים ויפים אבל יכולים לצאת טעימים באותה המידה ואולי אפילו יותר :)

      מחק
  4. אליאב19/8/17 20:21

    תודה רבה! ואם בכל זאת אני לא רוצה לוותר על טעם הפיסטוק, איך את ממליצה לשלב אותו?
    חשבתי אולי להמיר חלק מהקמח בפיסטוק טחון, כמה זה יפגע במרקם?
    שכבה דקה של גנאש שוקולד לבן פיסטוק בין הטופיי לעוגיה תהיה מתוקה מדי לדעתי, מה את אומרת?

    ממש תודה וסליחה על התארכות השאלה.

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשרי להמיר חלק מהקמח בפיסטוקים טחונים לאבקה- בערך חמישית או שישית.
      תוספת של גנאש לדעתי תהיה מתוקה מדי - החטיף מתוק ועשיר ממילא, לא הייתי מעמיסה.

      מחק
    2. אליאב20/8/17 11:33

      וואו! תודה על התשובה המהירה..
      תודה רבה לך. כך חשבתי..

      מחק
  5. אני רק שאלה!23/8/17 10:59

    איך שאני אוהבת את סדרת החטיפים שלך- ומחזיקה באדיקות אצבעות לחטיף אגוזי מושחת!
    עד עכשיו כל המתכונים עם מאצ'ה לא גירו אותי מספיק כדי להתנסות איתו- אבל זה היה ברור מאין תגיע הישועה:)
    לגבי שלב הציפוי- החלק התחתון לא מצופה? או שבעצם דוקרים עם המזלג ואז כן מצפים?
    ואיך עושים את הגלים המגניבים בציפוי?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      שמחה ממש שאהבת :) כבר קיבלתי כמה בקשות למתכון עבור חטיף אגוזי אז זה לגמרי ברשימה העתידית, מקווה שיקרה מתישהו בהמשך.
      החלק התחתון מצופה גם הוא- עבור הציפוי פשוט מניחים אצבע של טוויקס בתוך סיר הציפוי, הופכים אותה מעט בעדינות בעזרת מזלג כך שמצופה מכל הצדדים או יוצקים מעל ציפוי בעזרת כף, ואז מרימים אותה החוצה בעדינות על המזלג ומנערים קלות להסרת עודפי ציפוי.
      את העיטור של הגלים יוצרים פשוט בעזרת לחיצות של מזלג על השוקולד כשהציפוי עדיין מעט רך- תדמייני שכל קו כזה הוא בעצם שן של מזלג.

      מחק
  6. יצא מעולה!! תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. כיף לשמוע! שאפו גדול על הרמת הכפפה :)

      מחק
  7. אנונימי16/10/17 10:03

    היי, הכנתי את 'האצבעות אלוהים' כך קראנו לזה ויצא ממש טעים. אבל.... אחרי ששמעתי את הפטל והקפאתי, חתכתי לאצבעות והכל נשבר, למה זה קרה לי?
    וגם ענין טבילת האצבע השוקולד, כל הפטל נמס איך אפשר שלא? גם ישר אחרי שהוצאתי מהמקפיא..
    (גם עם הקרמבו היה קשה לצפות מבלי שימס)
    ודבר אחרון יש השוקולד לא יוצא נוזלי מבלי שאוסיף כמויות של שמן, הגיוני?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אבוי איך פספסתי את ההודעה שלך
      "אצבעות האלוהים" זה אדיר, שם לפנתיאון :)

      הבצק פריך ממש וצריך לחתוך אותו בעדינות ובסכין חדה.
      יכול להיות שהיה קשה יותר לעשות זאת כשהן היו קפואות מדי-
      בפעם הבאה לתת להן להפשיר טיפונת ואז לפרוס בעדינות בסכין חדה מאוד ובתנועות החלטיות.

      הפטל לא אמור להינמס ישר מהמקפיא, אולי המלית לא בושלה מספיק זמן או בושלה על להבה נמוכה מדי ולכן לא הסמיכה מספיק. יכול להיות גם שהשוקולד חומם והומס לטמפרטורת גבוהה מדי ולכן זה קרה לך גם בקרמבו.

      בנוגע לשוקולד- זה גם תלוי בסוג בו משתמשים. שוקולד איכותי שמכיל אחוז גבוה של חמאת קקאו יכול להיות טוב מספיק לטבילה גם ללא שמן כלל, שוקולד מסוג פשוט יכול לעשות בעיות בהמסה במיוחד כשמדובר בשוקולד לבן. יכול להיות גם שהשוקולד חומם יתר על המידה או על להבה גבוהה מדי ולכן לא התקבל מספיק נוזלי, בפעם הבאה להשתמש בשוקולד איכותי ולהמיס בעדינות.

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...