יום ראשון, 14 במאי 2017

קוביות גבינה-שוקולד עם כתמי פרה




שילוב הטעמים של שוקולד וגבינה היה אהוב עליי כבר בערך מגיל הגן,
מאז הרגע בו גיליתי את הפלא הטמון בלמרוח ממרח שוקולד ביחד עם גבינה לבנה בתוך סנדוויץ' מחלה טרייה, 
התמכרות סנדוויצ'אית מעולה שאני נושאת איתי עד היום.

גם בעוגות גבינה שילוב הטעמים הזה מתקבל מוצלח במיוחד,
והפעם לקראת חג שבועות המתקרב הבא, החג הכי אהוב עליי בשנה,
החלטתי לחגוג בקוביות ממכרות במיוחד של שוקולד ועוגת גבינה,
בעיטור חמוד במיוחד של כתמי פרה!




עבור הכנתם, מכינים בלילת בראוני שוקולדית בחושה ומהירה,
משטחים על תחתית תבנית אפייה, ומעבירים לקירור קצר להתמצקות קלה.
בינתיים בוחשים בכף את כל חומרי עוגת הגבינה, ללא שום צורך בהקצפה.
עבור תערובת הכתמים, מערבבים לתוך חלק מבלילת הגבינה שוקולד מריר מומס עם שמנת מתוקה,
ומציירים על הבלילה כתמים בצורות ובגדלים שונים, לקבלת מראה של כתמי פרה.

אז איך בכלל נראים כתמי פרה? כדי שלא להסתבך, תוכלו פשוט לפתוח בזמן ההכנה תמונה של כתמים כאלה,
שתהיה לכם מול העיניים ותיתן קצת השראה, כמו למשל הדוגמא הזו




אז חוץ מזה שהעוגה מתקבלת חמודה בטירוף, היא באמת באמת סופר טעימהההה!
(ואתם יודעים שאני לא מחלקת מחמאות בקלות לכל עוגה).
האפייה המשותפת של עוגת הגבינה והבראוני עושה טוב לשניהם-
עוגת הגבינה שנאפית בחום נמוך מקבלת מרקם קרמי ורך,
ותחתית הבראוני שהפעם לא מקבלת חום ישיר משני הצדדים,
מתקבלת עשירה ונמסה בפה במיוחד ובטעם שוקולד מודגש.

ואם זה לא מספיק, מדובר בעוגה בחושה בלבד, לא מסובכת להכנה והיא אפילו נטולת גלוטן.
אז רוצו למטבח, למה אתם עוד כאן? 








קוביות גבינה-שוקולד עם כתמי פרה


החומרים:

לבסיס בראוני:
85 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1 ביצה גדולה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
65 גרם (שליש כוס) סוכר
1/4 כפית מלח
30 גרם (3 כפות) קקאו, מנופה
קורט אבקת אפייה

למלית גבינה עם כתמי פרה:
65 גרם שוקולד מריר, קצוץ
40 מ"ל (3 כפות) שמנת מתוקה
450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת 25%
200 מ"ל (גביע) שמנת חמוצה
135 גרם (שני שליש כוס) סוכר
קורט מלח
1 כף קורנפלור, מנופה
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים גדולות, טרופות
1 כף שטוחה קקאו

כלים:
תבנית מרובעת 20 ס"מ
(אפשר גם תבנית עגולה 22-24 ס"מ)

אופן ההכנה:

לבסיס בראוני:
מחממים תנור ל-150 מעלות (לא בטורבו!)
ממיסים את החמאה, מצננים. ממיסים בנפרד את השוקולד המריר במיקרוגל או על בן מארי ומצננים. טורפים בקערה ביצה, חלמון, סוכר ומלח. מוסיפים את החמאה המומסת וטורפים להטמעה. מוסיפים קקאו מנופה וקורט אבקת אפייה ומערבבים. 
לסיום מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים לתבנית מרובעת 20 ס"מ או תבנית עגולה, מעבירים בינתיים למקרר להתמצקות וממשיכים בהכנה.

למלית גבינה עם כתמי פרה:
ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקערה בינונית גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר, מלח, קורנפלור מנופה ותמצית וניל ומערבבים בכף לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים טרופות ומערבבים להטמעה.
מעבירים חצי כוס מהבלילה לקערה נפרדת (130 גרם), ומערבבים פנימה את השוקולד המומס. מוסיפים קקאו ומערבבים, מעבירים את התערובת לבקבוק לחיץ או לשקית זילוף.

משטחים בעדינות ובהדרגה את בלילת הגבינה על גבי תערובת הבראוני (הקפידו לא לצקת את כל התערובת בבת אחת, אלא העבירו מהבלילה בכל פעם מצקת אחת ושפכו אותה על הבראוני בעדינות).
מציירים על תערובת הגבינה כתמים מהתערובת הכהה (הכי קל ליצור קווי מתאר של כתמים מסביב ואז למלא. מי שמסתבך יכול גם להכין מול העיניים דוגמת כתמי פרה לרפרנס, כמו למשל הדוגמא הזו)

אופים במשך 45-55 דקות, כך שהתערובת יציבה ותפוחה בדפנות, אך עדיין מעט רוטטת במרכז וטרם מתחילה להיסדק. פותחים טיפונת את דלת התנור ומצננים חצי שעה-שעה בפנים. מעבירים לקירור למשך הלילה. פורסים לקוביות וזוללים.





64 תגובות:

  1. היי, נשמע מושלם! לא חסר קמח בבראוניז?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      לא, זה בראוני שוקולד ועשיר ונטול קמח :)

      מחק
  2. אוי, זה משגע!!! ואת גאון!

    השבמחק
  3. כבר בתנור! טורבו או חום עליון +תחתון?

    השבמחק
    תשובות
    1. שאת זריזה!
      עד שעניתי בטח כבר יצא מהתנור :)
      אבל אפייה רגילה, מציינת תמיד במידה ויש צורך בטורבו.
      (במקרה הזה גם אם בינתיים אפית בטורבו זה לא באמת נורא)

      מחק
  4. מטורפת על היצירתיות שלך!!
    לתבנית 26*26, היית מכפילה כמויות ב 1.5?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה טל!
      לא אוהבת להשתעמם במטבח :)
      אפילו 1.7

      מחק
  5. אנונימי15/5/17 06:31

    איך מציירים את הכתמים?

    השבמחק
    תשובות
    1. מעבירים את התערובת הכהה לבקבוק לחיץ או לשקית זילוף, ופשוט מציירים כתמים מעל לבלילה.
      הכי קל לצייר קודם כל את קווי המתאר של כל כתם מבחוץ, ואז למלא מבפנים.
      זה נשמע מסובך, אבל כשמנסים מגלים שזה די פשוט,
      בעיקר כי זה לא חייב להיות יפה או מדויק, רק חשוב שיהיו כתמים בצורות שונות ובגדלים שונים.
      אפשר להביט על התמונה כשמציירים כדי שיהיה רפרנס מול העיניים, צירפתי גם קישור לדוגמה מצויירת של כתמים.
      בהצלחה

      מחק
  6. ולשאלה הכי צפויה :) במה אפשר להמיר את גבינת השמנת לצמצום נזקים? גבינה רגילה? סימפוניה? טוב טעם?

    השבמחק
    תשובות
    1. אין ספק, חיכיתי לה!
      אני תמיד מעדיפה לצמצם נזקים על ידי זלילה של קובייה אחת או שתיים, ולהנות ממלוא הטעם :)
      אבל אם מתעקשים אפשר לגמרי לדעתי להשתמש פה בסימפוניה 5%, טוב טעם או גבינה לבנה לא יעבדו פה הפעם מבחינת מרקם וטעם. ויש גם שמנת חמוצה של 9% שתצמצם לך עוד קצת.
      בהצלחה, ואם תנסי ספרי איך יצא למען חסכני הקלוריות האחרים ;)

      מחק
  7. איזה רעיון מקסים! נראה טוטאל מוש

    השבמחק
  8. מוווווווושלם :-)

    השבמחק
  9. מוכשרת כל כך שאפו ענק

    השבמחק
  10. אנונימי15/5/17 14:28

    העוגה הבאה שלי. לשבת הקרובה. וואו אחד ענק!!!!

    השבמחק
  11. אלופה! איזה יצירתיות!... ינוסה בקרוב

    השבמחק
  12. וואוו את פשוט נדירה

    השבמחק
  13. הרעיון מדליק.. נראה כמו טעמים נהדרים (עוד מעט נטעם..)
    רק שנהיו סדקים בחלק העליון (כמו עוגות גבינה) ובעיקר בכתמי השוקולד

    השבמחק
    תשובות
    1. שאתה זריז!
      סדקים יכולים להיווצר בשל אפייה על חום גבוה מדי, או ליותר מדי זמן.
      התנור שלך מזייף אולי?
      אם סיימת הרגע אפייה תפתח קצת את דלת התנור ותן לה להצטנן, אולי הגובה יישקע והסדקים ייסגרו.

      מחק
    2. התנור הזה לא משהו האמת.. כל מיני שינויים אישיים..
      וגם חשבתי כך.
      היה 45 דק. והוא כותב 150.. לך תדע

      מחק
    3. אם היא נסדקה ב-45 דקות יש מצב שהתנור בפועל היה על 160 מעלות.
      אפיתי הרבה עוגות גבינה מבלילה דומה בזמן האחרון וזה מה שקורה להן בערך בטמפרטורה הזו ובזמן הזה. בכל מקרה אגדיל את טווח הדקות במתכון כדי שיתחילו לבדוק את המאפה בשלב מוקדם יותר, ולא בשיטת שגר ושכח. מקווה שהסדקים אכן יפחתו בצינון, וכמו שאומרים- בבטן הכל אותו דבר ;)

      מחק
    4. יש מצב..
      גם הבטן..
      גם הסדקים..
      |יללה שתתקרר כבר

      מחק
  14. וואו מושלם!!!
    לפני שלב ציור הכתמים מעל הבלילת גבינה, צריך להכניסה למקרר ?
    או מיד לאחר שפיכת הבלילה ניתן לצייר את הכתמים?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה!
      אין צורך להכניס את בלילת הגבינה למקרר, אפשר לזלף מעל את תערובת השוקולד מיד.

      מחק
  15. אויש מהמם!
    אפשר להחליף במשהו אחר את השמנת החמוצה בלי לפגוע בטעמים?
    אני גאה בברצלונה ולצערי לא מצאתי כאן איזשהו תחליף לשמנת חמוצה..
    תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נופר!
      אין בעיה גם להשתמש בעוד גבינת שמנת במקום
      בהצלחה :)

      מחק
  16. אנונימי15/5/17 22:30

    שלום
    יש אפשרות להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב?

    השבמחק
  17. שירית דביר17/5/17 19:24

    כמה שאת הורסתתתתתתתת
    שאפו אחד ענקקקקקקקק עליך
    נראה סוףףףףףףףף
    ואת עם הרעיונות שלך-למות

    השבמחק
  18. אנונימי18/5/17 22:30

    אני בדיוק טורפת את הביצים. במטרפה ידנית או במכונה? זה צריך להיות ממש מוקצף? הלוואי ותעני לי בקרוב ☺ תתודה

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי18/5/17 23:20

      לא משנה... בתנור. חייבת לציין שהתמונות של העוגה ממש יפיפיות. הזילוף מאוד נוח, לכל החוששים, ועזר לי האימאג' להשראת הכתמים... עכשיי נראה איך ייצא!!

      מחק
    2. היי!
      בוקר טוב, כבר מאוחר מכדי לעזור, אבל בכל מקרה, בהנחה והתכוונת לבראוניז-
      לא צריך ממש להקציף את הביציםה, רק לטרוף מעט במטרפה, ואין צורך במערבל מספיקה טריפה קלה ידנית. תודה על הפידבק והמחמאה, ומקווה שהצליח :)

      מחק
    3. אנונימי20/5/17 22:05

      יצא מושלם! ממש טעים וממש יפה. הרגע הראיתי לבעלי את הבלוג והוא התלהב שיצא לי ממש כמו בתמונות.מתכון נהדר, תודה��

      מחק
    4. איזה כיף לשמוע! זלילה נעימה :)

      מחק
  19. מדהימה ברמות. זה נראה פשוט מושלם

    השבמחק
  20. מקסים ! הילדים התלהבו בטירוף...
    הכנתי את העוגה עם הבת שלי, והיא יצאה מקסימה ואכן טעימה ברמות, אבל הלבן יצא צהוב...כנראה בגלל הביצים.עדיין יפה אבל טיפה פחות מרשים... יש מה לעשות ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      שמחה לשמוע, היא באמת מהממת עבור ילדים :)
      הביצים לא אמורות להשפיע, אולי פשוט נאפתה קצת יותר מדי ולכן הזהיבה?

      מחק
  21. מה צריך להיות העומק בערך של התבנית?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אפשר להשתמש בתבנית בגובה של 4.5-5 ס"מ.
      לא נמוכה מדי, אין בעיה כמובן שתהיה גבוהה יותר.
      בהצלחה

      מחק
  22. היי, האם אפשר להכין ולהקפיא את העוגה עד החג (3ימים)? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      כן אין בעיה להקפיא את העוגה,
      אם רוצים אפשר לשמור גם במקרר, היא תחזיק מעמד.
      בהצלחה וזליילה נעימה

      מחק
  23. הי,
    האם לאחר האפייה והישיבה בתנור עם דלת פתוחה, כל העוגה צריכה להיות יציבה? או שעדיין רוטטת במרכז ורק לאחר הקירור מתייצבת???

    תודה!!!
    אומנם נסדקה קצת אבל נראת מעולה !

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אלונה!
      העוגה מתייצבת לגמרי רק בקירור, ואמורה להישאר רוטטת מעט לפני כן-
      זה רק יוסיף למרקם הקרמי שלה, אל חשש.
      שמחה לשמוע, בהצלחה וזלילה נעימה

      מחק
  24. הי
    בכמה צריך להכפיל בשביל תבנית בגודל 23*33
    (התבניות האלו לבראוניז שמגיעות עם סורגים שחותכים את העןגה לריבועים)
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליאורה!
      אפשר להגדיל ב-80% בערך (כלומר להכפיל כל מרכיב ב-1.8).
      זמן האפייה עלול להתארך ב-5-10 דקות, אבל כדאי להתחיל לבדוק החל מהזמן המצוין במתכון על מנת שלא יתקבלו סדקים. בהצלחה

      מחק
  25. יש אפשרות רק לקרר אותה ולאכול, או שיש צורך שתהיה באמת במקרר ללילה?
    נורא רציתי להכין אותה ליומולדת :/

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      לילה במקרר פשוט משבח את הטעמים של העוגה,
      זה לא חובה מבחינת המרקם או משהו.
      אפשר גם להכין ולאכול אותה באותו היום אחרי שתתקרר היטב.
      בהצלחה והכי חשוב - יומולדת שמח! :)

      מחק
  26. אנונימי31/5/17 23:24

    הכנתי אותה לחג, יצאה מעולה ויפה:) תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע! תודה כל העידכון :)

      מחק
  27. אנונימי1/6/17 08:57

    עוגה ללא ספק מושלמת ! ניסיתי ..
    אך יצא לי דומיננטיות של טעם מריר .. ברמה שהגבינה נבלעת בחך ..כנראה מהבראוניז
    הגיוני ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אמור להיות טעם שוקולדי מודגש מאוד מהבראוני, אבל גם הגבינה אמורה להוית מורגשת.
      אם מעדיפים אפשר בפעם הבאה להפחית מכמות הקקאו ו/או השוקולד בבראוני כדי לעדן את הטעמים בהתאם למה שאוהבים :)

      מחק
  28. אנונימי13/6/17 12:39

    שלום פייה
    הכנתי את העוגה שלך לפי ההוראות, שהמטרה הייתה עבור ארוחת שבועות במשפחה המורחבת. העוגה יצאה כול כך טעימה שאני ובעלי החלטנו להשאיר אותה רק לנו, וטרפנו את כולה :-)
    איזה כיף שחלקת איתנו את המתכון הזה תודה רבה.
    אדווה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אדווה
      איזה כיף לשמוע!
      ת'כלס גם אני הייתי שומרת אותה לעצמי ;)
      תודה שחזרת לספר

      מחק
  29. היי ☺
    אם אני מכפילה את כל כמות העוגה שתספיק לי לתבנית מרובעת 25, פי כמה כדאי להכפיל? ואם בערך פי 1.5 אז אני שוקלת פשוט את הביצה והחלמון ואז יודעת כמה להוסיף להם?

    תודה מראש!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אכן להוסיף עוד 50% עבור הגודל שציינתי, שזה בפועל להכפיל כל מרכיב ב-1.5.
      בנוגע לביצים במקרה הזה אפשר גם לעגל למעלה או למטה, לא חייבים להיות מדויקים על הגרם.
      יתכן ויהיה צורך בעוד כמה דקות אפייה נוספות בהתאם.
      בהצלחה

      מחק
    2. תודה רבה רבה!!!

      מחק
  30. העוגה יתאה מושלמת וכולם התנפלו עליה!!
    שאלה.. האם ניתן לעשות אותה בגרסא עגולה? וקצת יותר גבוהה?...

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נועה!
      איזה כיף לשמוע :)
      אין בעיה להכין את העוגה גם בתבנית עגולה 24 ס"מ,
      ואפשר להגדיל את מלית הגבינה ב-50% כדי לקבל עוגה גבוהה יותר.
      בהצלחה

      מחק
  31. העוגה טעימה ויפהפיה, אבל שאלה קטנה ואולי טיפה קטנונית - הכתמים יצאו לי שחורים, בעוד ששלך חומים ויפים יותר.... מה לעשות בפעם הבאה? פחות קקאו?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אני דווקא הייתי שמחה אם היו יוצאים לי שחורים יותר ולא חומים :)
      זה יכול להיות קשור לסוג הקקאו/שוקולד, תזמון האפייה המדויק ובטח גם קצת קשור לתאורת הצילום.
      בכל מקרה אין בעיה להפחית מעט מהקקאו אם התערובת נראתה לך כהה מדי מלכתחילה.
      בהצלחה

      מחק
    2. פיה יקרה ....
      כיצד את מחלצת את העוגה מהתבנית בצורה מושלמת כזו

      מחק
    3. היי הילה!
      במקרה הזה פשוט העברתי סכין מהצדדים בעדינות רבה בצמוד ככל הניתן לדפנות התבנית

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...