יום חמישי, 2 בפברואר 2017

עוגת סופלה שוקולד ממכרת ב-5 מרכיבים





גם אתם (שוב) התעוררתם היום במצברוח שוקולדי במיוחד?
הכירו את אחת מעוגות השוקולד הכי ממכרותתתת שיש
שכל ביס ממנה יעלים מכם לרגע את כל צרות החיים-
עוגת סופלה שוקולד סדוקה ללא קמח, בעלת טעם שוקולדי עמוק ומשגע ומרקם פשוט מושלם,
ועם זאת הכנתה דורשת 5 מרכיבים בלבד!








לקבלת המרקם המושלם, ממש כמו בקינוח סופלה אישי,
גם בעוגה זו מקפלים אל תוך הבלילה חלבונים מוקצפים
אבל בניגוד לסופלה אותו מקפידים להגיש מיד בתום האפייה לפני שחלילה יספיק לצנוח ויאבד מגובהו,
הפעם אנחנו דווקא מחכים שהעוגה תאבד מנפחה, 
וצופים בה בעודה קורסת ונסדקת באופן מכוון אל מול עינינו האוהבות.

התוצאה המתקבלת-
עוגה פשוט מעולה בטעם שוקולדי מענג,
ובמרקם נימוח ונמס בפה שמזכיר מוס אפוי יותר מהכל.
בחיי שאת העונג הזה אתם פשוט חייבים לעצמכם לנסות!







  

כמה דברים לפני שמתחילים:


- מומלץ להשתמש בשוקולד מריר איכותי, וכזה בעל מוצקי קקאו גבוהים לקבלת תוצאה מירבית.
  במידה ומשתמשים בשוקולד מריר רגיל כדאי להפחית כף או שתיים מכמות הסוכר.

קחו בחשבון שמתקבלת עוגה נמוכה למדי,
  אני לרוב משתגעת על עוגות גבוהות אבל הפעם דווקא אהבתי אותה כמו שהיא.

- חשוב להניח לעוגה להתקרר היטב במקרר ולהתייצב לפני שאוכלים-
  זה יעמיק את הטעמים, ישפר את המרקם, וימנע ממנה מלהתפרק או להיסדק יתר על המידה.

- רוצים לשדרג את העוגה? ניתן להוסיף לה טעמים שונים שאוהבים (במקום הרום או הברנדי או בנוסף)-
  קליפת תפוז מגוררת לקבלת עוגת שוקולד תפוז נפלאה, 1-2 כפות קפה לקבלת עוגת שוקו-קפה,
  אגוזים לתוספת קראנצ'יות, קוביות שזיפים יבשים מושרים בברנדי לעוגה מיוחדת ואלגנטית יותר,
  או פשוט להמיר את הרום או הברנדי בליקרים שאוהבים.

- לגירסת פרווה ניתן להמיר את החמאה ב-115 גרם שמן קוקוס.





עוגת סופלה שוקולד ממכרת ב-5 מרכיבים


החומרים:
280 גרם שוקולד מריר 60-70%, קצוץ  
140 גרם חמאה
1-2 כפות רום או ברנדי
5 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר

להגשה:
אבקת סוכר או קקאו, לפידור

כלים:
תבנית 22-24 ס"מ

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים ומרפדים תחתית תבנית 22-24 ס"מ בנייר אפייה.
ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה בינונית במיקרוגל, או בסיר בינוני המונח על גבי על בן מארי (סיר ובו מים רותחים). מערבבים לתערובת חלקה, מוסיפים רום או ברנדי ומניחים בצד לצינון.

בקערת מערבל חשמלי מקציפים חלמונים וסוכר 5-6 דקות לקצף בהיר תפוח וסמיך, 
הקצף יתקבל מעט נוזלי ולא יציב כמו קציפת חלבונים וזה בסדר. מעבירים את החלמונים לקערה גדולה נפרדת,
מוסיפים פנימה את השוקולד המומס בהדרגה ומקפלים לתערובת אחידה.

שוטפים היטב את קערת המערבל ומייבשים בנייר סופג או במגבת (חשוב לדאוג לייבש, אחרת החלבונים לא יוקצפו היטב). מעבירים את החלבונים לקערת המערבל ומקציפים 3 דקות לגבעות רכות.
מקפלים את החלבונים המוקצפים בעדינות בהדרגה לתוך בלילת העוגה, מעבירים מיד לתבנית ואופים 25-30 דקות,
עד שהעוגה יבשה וסדוקה למראה, וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
מסירים את העוגה מהתנור ומצננים היטב בתבנית כך שהעוגה צונחת באיטיות.
מעבירים את העוגה לקירור ל-3 שעות להתייצבות לפני שפורסים. מאבקים באבקת סוכר או בקקאו ומגישים.


28 תגובות:

  1. כמה זה 115 שמן קוקוס? בכוסות

    השבמחק
    תשובות
    1. חצי כוס ועוד כף שטוחה. בהצלחה :)

      מחק
    2. מעולה!תודה רבה:)

      מחק
  2. האם ניתן להשמיט את רום/ברנדע? אני פחות מתחברת לאלכוהול בעוגות... האם צריך להוסיף מרכיב אחר במקום?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אביגיל!
      אין בעיה גם לוותר

      מחק
  3. הי, האם אפשר להחליף את החמאה בשמן רגיל?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא בטוחה שזה יעבוד במקרה הזה.
      אפשר לנסות להשתמש בשמן קוקוס במקום בכמות המצויינת לפני המתכון לגירסת פרווה

      מחק
  4. אפשר להחליף את החמאה במרגרינה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי צליל
      כן, אין בעיה

      מחק
  5. דניאל3/2/17 09:21

    אפשר עם שוקולד חלב?

    השבמחק
    תשובות
    1. פחות מומלץ במקרה הזה
      העוגה במיטבה בשימוש בשוקולד מריר 60-70%

      מחק
  6. נועה3/2/17 16:32

    הכנתי אתמול ויצא נהדר! קל וכיף להכין וטעים מאוד מאוד. תודה ❤

    השבמחק
  7. ואוו נראה מעולה!

    השבמחק
  8. לעצלנים - לבקציף קודם את החלבונים. להוציא לנייר נצמד. ואז את החלמונים עם כל השאר. חסכנו שטיפה אחת של קערת המיקסר והמקצף.

    השבמחק
  9. אנונימי13/2/17 10:13

    היי:) העוגה נראית מדהים! הבעיה היא שאני ממש לא אוהבת טעם של שוקולד מריר.. יש אפשרות אולי להמיר חלק מהשוקולד המריר בשוקולד חלב ואז להפחית מכמות הסוכר? ואם כן באילו כמויות את ממליצה? תודה רבהה

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר לנסות להמיר חלק בשוקולד חלב אבל לא יכולה לתת לך כמויות סוכר מדויקות מבלי לנסות.
      בכל מקרה העוגה לגמרי במיטבה בשימוש בשוקולד מריר 60-70%,
      אם ממש לא אוהבים אולי כדאי לחפש מתכון אחר...

      מחק
  10. אנונימי15/2/17 23:54

    הי, הכנתי את העוגה עם ליקר שוקולד תפוז והוספתי גם גרידת תפוז ויצא מאוד מאוד טעים !
    אבל, היא קצת היתה דחוסה מידי בעיני.. העוגה בתמונה שלך נראית יותר אורירית
    ואני רוצה להכין אותה שוב ! ותהיתי מה לא עשיתי טוב ?
    אולי לא הקצפתי מספיק זמן את החלבונים ? אולי אוסיף קצת אבקת אפיה ?
    אשמח לשמוע את דעתך.
    תודות מראש :) !

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      מתנצלת על המענה המאוחר מאוד, איכשהו פספסתי את ההודעה שלך.
      העוגה אכן אמורה להתקבל יחסית שוקולדית דחוסה, אבל לא כבדה מדי.
      אפשר בפעם הבאה לוודא שמקציפים היטב גם את החלמונים וגם את החלבונים,
      אפשר גם להקציף את החלבונים עם חלק מכמות הסוכר לקבל קצף קצת יותר יציב שפחות יישבר בקיפול ויוכל להעניק קצת יותר אווריריות. לקפל את הקצף בעדינות, לצקת לתבנית ולהכניס לתנור כדי שהנפח לא ירד. אם רוצים אפשר לנסות להוסיף מעט אבקת אפייה. בהצלחה :)

      מחק
    2. אנונימי12/5/17 16:47

      תודה !! אני הולכת לנסות שוב עכשיו. :)

      מחק
  11. אנונימי7/4/17 08:48

    היי פייה :)
    הכנתי את העוגה ויצאה נפלאה! רציתי לשאול אותך רוצה להכין את העוגה למישו סוכרתי. האם יש לך מושג אם אפשרי לשים תחליף סוכר במקום סוכר או שבמקרה הזה לא יצלח?
    או לחלופין אם יש לך איזה מתכון אחר פסחי פרווה למישו סוכרתי? (הגזמתי אה?)

    בהרבה תודה מראש ובברכת חג פסח כשר ושמח!
    ורד

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ורד
      כיף מאוד לשמוע.
      תחליפי סוכר אכן אינם תחום ההתמחות שלי אז לצערי לא יכולה לעזור מבחינת המרות או מתכונים מתאימים, אבל היה שווה לבדוק :)
      בטוחה שיש אתרים מיוחדים עם מתכונים מותאמים שתוכלי להיעזר בהם. פסח שמח ובהצלחה!

      מחק
    2. אנונימי8/4/17 19:45

      תודה רבה רבה על המענה הזריז!!

      לגבי תחליף הסוכר אנסה ואעדכן בשמחה!מעדיפה לעשות טסט על מתכון משובח שלך ולא לרעות בשדות זרים נטולי סוכר וחדווה ;)
      ואשמח לעצה נוספת:
      רוצה להכינה שוב לליל הסדר ולשים מעל העוגה גנאש שוקולד בשכבה עדינה ומעל קצפת בעיטור תותים וטראפלס. קודם כל מה דעתך? :)
      שנית, האם לתת לעוגה להצטנן לחלוטין כולל השהות במקרר ורק אז למרוח את הגנאש?
      שלישית, כמה זמן לתת לעוגה המגונשת כבר להצטנן במקרר לפני שרוצה לכסות את פניה בשכבת קצפת אחידה וחלקה לפני קישוט התותים והטרפלס?
      רביעית, לגבי הגנאש/טראפלס, זה יחסים שווים בין שוקולד מריר לשמנת וקורט מלח?
      וכמה גנאש להכין אם רוצה גם לצפות את העוגה איתו וגם להכין ממנו כמה טראפלס לקישוט?

      סליחה רבה על מטר השאלות ובהרבה תודה והוקרה!
      ורד

      מחק
    3. היי ורד!
      גנאש עם קצפת ותותים נשמע כמו שילוב מנצח :)
      אכן כדאי לתת לעוגה להתקרר היטב ורק אז למרוח את הציפוי מעל.
      את יכולה להציץ במתכון לעוגת בראוני מוס שוקולד לבן וטראפלס שפירסמתי ממש לאחרונה,
      ולקחת משם את היחסים גם לציפוי וגם לטראפלס.
      https://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2017/03/Brownie-truffles-cake.html

      אפשר לתת לעוגה המצופה בגנאש להתקרר במקרר לשעה, זה יספיק כדי שהציפוי יתייצב.
      אם רוצים לשדרג את המראה אגב אפשר גם לזלף את הקצפת על העוגה בשקית זילוף עם צנטר חלק או משונן,
      ולפזר את הטראפלס וחצאי התותים בין לבין.
      בהצלחה

      מחק
    4. אנונימי8/4/17 22:41

      יש! יוצאת לדרך :)
      המונהמון תודה על תשובתך המפורטת וכמובן על מתכונייך הנפלאים ועל סבלנותך הרבה ללמד ולענות על שאלות והכל בחפץ לב ובחיוך! תודה רבה מכל הלב.

      מחק
  12. אנונימי16/4/17 15:05

    היי, עוגה מדהימה!
    מעניין אותי לדעת,מה יקרה אם אקציף את החלבונים עם הסוכר(ולא את החלמונים)?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      בהקצפה טובה עם סוכר קצף החלבונים אמור להתקבל יציב בהרבה,
      ולכן גם העוגה אמורה להתקבל יותר אוורירית ותפוחה, ופחות שוקולדית ונימוחה.
      שווה לבדוק רק כדי להתנסות ;)
      חג שמח!

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...