יום חמישי, 2 בפברואר 2017

עוגת סופלה שוקולד ממכרת ב-5 מרכיבים





גם אתם (שוב) התעוררתם היום במצברוח שוקולדי במיוחד?
הכירו את אחת מעוגות השוקולד הכי ממכרותתתת שיש
שכל ביס ממנה יעלים מכם לרגע את כל צרות החיים-
עוגת סופלה שוקולד סדוקה ללא קמח, בעלת טעם שוקולדי עמוק ומשגע ומרקם פשוט מושלם,
ועם זאת הכנתה דורשת 5 מרכיבים בלבד!







לקבלת המרקם המושלם, ממש כמו בקינוח סופלה אישי,
גם בעוגה זו מקפלים אל תוך הבלילה חלבונים מוקצפים
אבל בניגוד לסופלה אותו מקפידים להגיש מיד בתום האפייה לפני שחלילה יספיק לצנוח ויאבד מגובהו,
הפעם אנחנו דווקא מחכים שהעוגה תאבד מנפחה, 
וצופים בה בעודה קורסת ונסדקת באופן מכוון אל מול עינינו האוהבות.

התוצאה המתקבלת-
עוגה פשוט מעולה בטעם שוקולדי מענג,
ובמרקם נימוח ונמס בפה שמזכיר מוס אפוי יותר מהכל.
בחיי שאת העונג הזה אתם פשוט חייבים לעצמכם לנסות!







  

כמה דברים לפני שמתחילים:


- מומלץ להשתמש בשוקולד מריר איכותי, וכזה בעל מוצקי קקאו גבוהים לקבלת תוצאה מירבית.
  במידה ומשתמשים בשוקולד מריר רגיל כדאי להפחית כף או שתיים מכמות הסוכר.

קחו בחשבון שמתקבלת עוגה נמוכה למדי,
  אני לרוב משתגעת על עוגות גבוהות אבל הפעם דווקא אהבתי אותה כמו שהיא.

- חשוב להניח לעוגה להתקרר היטב במקרר ולהתייצב לפני שאוכלים-
  זה יעמיק את הטעמים, ישפר את המרקם, וימנע ממנה מלהתפרק או להיסדק יתר על המידה.

- רוצים לשדרג את העוגה? ניתן להוסיף לה טעמים שונים שאוהבים (במקום הרום או הברנדי או בנוסף)-
  קליפת תפוז מגוררת לקבלת עוגת שוקולד תפוז נפלאה, 1-2 כפות קפה לקבלת עוגת שוקו-קפה,
  אגוזים לתוספת קראנצ'יות, קוביות שזיפים יבשים מושרים בברנדי לעוגה מיוחדת ואלגנטית יותר,
  או פשוט להמיר את הרום או הברנדי בליקרים שאוהבים.

- לגירסת פרווה ניתן להמיר את החמאה ב-115 גרם שמן קוקוס.





עוגת סופלה שוקולד ממכרת ב-5 מרכיבים


החומרים:
280 גרם שוקולד מריר 60-70%, קצוץ  
140 גרם חמאה
1-2 כפות רום או ברנדי
5 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר

להגשה:
אבקת סוכר או קקאו, לפידור

כלים:
תבנית 22-24 ס"מ

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים ומרפדים תחתית תבנית 22-24 ס"מ בנייר אפייה.
ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה בינונית במיקרוגל, או בסיר בינוני המונח על גבי על בן מארי (סיר ובו מים רותחים). מערבבים לתערובת חלקה, מוסיפים רום או ברנדי ומניחים בצד לצינון.

בקערת מערבל חשמלי מקציפים חלמונים וסוכר 5-6 דקות לקצף בהיר תפוח וסמיך, 
הקצף יתקבל מעט נוזלי ולא יציב כמו קציפת חלבונים וזה בסדר. מעבירים את החלמונים לקערה גדולה נפרדת,
מוסיפים פנימה את השוקולד המומס בהדרגה ומקפלים לתערובת אחידה.

שוטפים היטב את קערת המערבל ומייבשים בנייר סופג או במגבת (חשוב לדאוג לייבש, אחרת החלבונים לא יוקצפו היטב). מעבירים את החלבונים לקערת המערבל ומקציפים 2-3 דקות לגבעות רכות.
מקפלים את החלבונים המוקצפים בעדינות בהדרגה לתוך בלילת העוגה, מעבירים מיד לתבנית ואופים 25-30 דקות,
עד שהעוגה יבשה וסדוקה למראה, וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
מסירים את העוגה מהתנור ומצננים היטב בתבנית כך שהעוגה צונחת באיטיות.
מעבירים את העוגה לקירור ל-3 שעות להתייצבות לפני שפורסים. מאבקים באבקת סוכר או בקקאו ומגישים.


19 תגובות:

  1. כמה זה 115 שמן קוקוס? בכוסות

    השבמחק
    תשובות
    1. חצי כוס ועוד כף שטוחה. בהצלחה :)

      מחק
    2. מעולה!תודה רבה:)

      מחק
  2. האם ניתן להשמיט את רום/ברנדע? אני פחות מתחברת לאלכוהול בעוגות... האם צריך להוסיף מרכיב אחר במקום?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אביגיל!
      אין בעיה גם לוותר

      מחק
  3. הי, האם אפשר להחליף את החמאה בשמן רגיל?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא בטוחה שזה יעבוד במקרה הזה.
      אפשר לנסות להשתמש בשמן קוקוס במקום בכמות המצויינת לפני המתכון לגירסת פרווה

      מחק
  4. אפשר להחליף את החמאה במרגרינה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי צליל
      כן, אין בעיה

      מחק
  5. דניאל3/2/17 09:21

    אפשר עם שוקולד חלב?

    השבמחק
    תשובות
    1. פחות מומלץ במקרה הזה
      העוגה במיטבה בשימוש בשוקולד מריר 60-70%

      מחק
  6. נועה3/2/17 16:32

    הכנתי אתמול ויצא נהדר! קל וכיף להכין וטעים מאוד מאוד. תודה ❤

    השבמחק
  7. ואוו נראה מעולה!

    השבמחק
  8. לעצלנים - לבקציף קודם את החלבונים. להוציא לנייר נצמד. ואז את החלמונים עם כל השאר. חסכנו שטיפה אחת של קערת המיקסר והמקצף.

    השבמחק
  9. אנונימי13/2/17 10:13

    היי:) העוגה נראית מדהים! הבעיה היא שאני ממש לא אוהבת טעם של שוקולד מריר.. יש אפשרות אולי להמיר חלק מהשוקולד המריר בשוקולד חלב ואז להפחית מכמות הסוכר? ואם כן באילו כמויות את ממליצה? תודה רבהה

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר לנסות להמיר חלק בשוקולד חלב אבל לא יכולה לתת לך כמויות סוכר מדויקות מבלי לנסות.
      בכל מקרה העוגה לגמרי במיטבה בשימוש בשוקולד מריר 60-70%,
      אם ממש לא אוהבים אולי כדאי לחפש מתכון אחר...

      מחק
  10. אנונימי15/2/17 23:54

    הי, הכנתי את העוגה עם ליקר שוקולד תפוז והוספתי גם גרידת תפוז ויצא מאוד מאוד טעים !
    אבל, היא קצת היתה דחוסה מידי בעיני.. העוגה בתמונה שלך נראית יותר אורירית
    ואני רוצה להכין אותה שוב ! ותהיתי מה לא עשיתי טוב ?
    אולי לא הקצפתי מספיק זמן את החלבונים ? אולי אוסיף קצת אבקת אפיה ?
    אשמח לשמוע את דעתך.
    תודות מראש :) !

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...