יום רביעי, 8 בפברואר 2017

גומות חן שמרים עם ריקוטה ותותים






הרומן שלי עם מאפי שמרים במלית גבינה התחיל כבר כשהייתי קטנה.
בעיר מגוריי, הייתה קונדיטוריה פצפונת שהיתה מוכרת לכל בשם "הקונדיטוריה של הג'ינג'י", 
שהיתה קרובה מאוד לבית הספר היסודי בו למדתי.

מאחר ולא היה שום קיוסק או מכולת קרובה ממנה בסביבה, היא שימשה פיתרון מצוין לנשנושים חולפים עבור ילדי בית הספר
ובתור גרגרנית מתוקים כבר מילדות, לא היתה שאיפה נעלה יותר עבורי באותה תקופה, 
מאשר לקוות שאמא לא תספיק להכין הפעם סנדוויץ' לארוחת עשר, 
כדי שאקבל כמה שקלים ואוכל לקנות לעצמי מאפה שמרים טרי וריחני.

בתפריט היו 2 בחירות פופולריות של מאפי שמרים ענקיים  (או לפחות נראו ענקיים בגיל 8 או 9) -
עוגת שמרים שוקולד אישית, או גבינית ענק, 
שלאחר התלבטות תהומית והרת גורל בין השתיים, היו נשלפות בעזרת מלקחיים מויטרינת נירוסטה סגורה, 
ומוגשות אל הידיים הנרגשות בשקית נייר חומה.







הפעם כשביום חורף סגרירי נפגשתי בספונטניות עם רחלי קרוט המהממת הלא היא "קרוטית" ליום של אפייה בשמרים,
היה ברור לי שהכי מתחשק לי לנשנש מאפה שמרים במלית גבינתית,
ומאחר ואני במצברוח תותי מתמיד החורף, גם הם הפעם מעוטרים בפרוסות של תותים.

במקום לעצב גביניות, בהשראת מאפים צ'כיים הנקראים בשם "קולאץ'",
את בצק השמרים הפעם גלגלתי לכדורים, ושיטחתי בעזרת כוס לקבלת שקעים במרכז כל כדור בצק,
ומכאן המאפים גם קיבלו ממני את שמם הקיטשי - גומות חן שמרים.
אני מילאתי את הגומות במלית גבינת ריקוטה, משחתי את התחתית בריבת תותים ועיטרתי את המאפים בתותים טריים.
לעיטור זילפתי על העוגות המוכנות פסים של שוקולד לבן מומס לקישוט.





כדי לאזן את הגבינתיות, אפיתי גם לחמניות באונטי מטריפות עם בצק אוורירי ורך במיוחד שיעלו כאן בהמשך,
ורחלי שחוללה במטבח והספיקה לעשות מיליון דברים במקביל כולל להכין ארוחת צהריים,
גם אפתה עוגת רוגלך מושלמת במילוי שוקולד ונוטלה שאתם פשוט חייבים לנסות!
אז אם גם אתם במצברוח נפלא למאפי שמרים, אתם יותר ממוזמנים לנסות את גומות החן שלי,
שיהיו מושלמות לכירבול בסופשבוע חורפי.









כמה דברים לפני שמתחילים:


- מחוץ לעונת התותים ניתן להכין את המאפים גם בתוספת פירות יער קפואים,
  או לוותר על הפירות לחלוטין ו
להוסיף במקומם חופן של צימוקים למלית.

- ניתן להכין את הבצק לילה קודם ולהתפיח במקרר כשהוא מכוסה היטב.

כדי לזרז את זמני ההתפחה בימים הקרים, אפשר להתפיח את הבצק כשהוא מכוסה היטב,
  בתוך תנור שחומם ל-50 מעלות ולאחר כובה.

- כמו כל מאפי השמרים, גם מאפים אלו במיטבם ביום ההכנה, והם הכי טעימים בעודם חמימים.





גומות חן שמרים עם ריקוטה ותותים


החומרים ל-20-24 עוגות אישיות:

לבצק:
500 גרם (3 כוסות וחצי ועוד כף) קמח
8 גרם שמרים יבשים, או 25 גרם שמרים טריים 
100 גרם (חצי כוס) סוכר
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2/3 כפית מלח
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
30 מ"ל (2 כפות) שמן
240 מ"ל (כוס) חלב, חמים
100 גרם חמאה, רכה מאוד

למלית ריקוטה:
250 גרם (גביע) ריקוטה
1 חלמון
50 גרם (רבע כוס) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כף קורנפלור

לציפוי ועיטור:
1 ביצה, טרופה
חופן שקדים פרוסים (לא חובה)
6-8 כפות ריבת תותים טובה + עוד קצת, להברשה
375 גרם (סלסלה וחצי) תותים גדולים
50 גרם שוקולד לבן, קצוץ

אופן ההכנה:

לבצק:
בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה, מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים קליפת לימון מגוררת, מלח, ביצה, 
תמצית וניל, שמן וחלב חמים בהדרגה, ולשים קלות עד לקבלת בצק. במידת הצורך מוסיפים מעט נוזלים עד לבצק אחיד. 
מוסיפים קוביות חמאה רכה בהדרגה, ולשים 10 דקות נוספות לבצק אלסטי ורך. מעבירים לקערה מקומחת קלות, 
מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח. (ניתן להתפיח גם במקרר למשך הלילה).
מחלקים את הבצק ל-20-24 חלקים, מעצבים כל חלק לכדור, 
מכסים במגבת או בניילון נצמד רופף ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

למלית ריקוטה:
מערבבים בקערה ריקוטה, חלמון, סוכר, תמצית וניל וקליפת לימון לתערובת חלקה. מוסיפים קורנפלור ומערבבים. 
מעבירים לקירור עד לשימוש. שוטפים ומייבשים את התותים, ופורסים אותם לפרוסות בסכין חדה.
בעזרת כוס שתייה צרה מזכוכית עם תחתית מקומחת, בעזרת כוס מדידה או פשוט בעזרת כף,
משטחים כל כדור היטב במרכז, לקבלת עיגולי בצק עם גומה רחבה במרכזם, ושולי בצק גבוהים יותר מסביב (כמו בפיצה). 

לציפוי ועיטור:
מברישים את שולי המאפים בביצה טרופה בעזרת מברשת אפייה. אם רוצים מפזרים סביב שקדים פרוסים.
מורחים כפית של ריבת תותים בכל גומה,  יוצקים מעל כף שטוחה של מלית גבינה, ומסדרים מעל פרוסות תותים. 
(קחו בחשבון שהתותים מתכווצים במהלך האפייה אז הרגישו חופשי להיות נדיבים, אני השתמשתי בתותים ענקיים). 
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 16-22 דקות לגוון זהוב. (חשוב שלא לאפות יתר על המידה כדי שלא יתייבשו).
מצננים ומברישים את התותים בריבת תותים מחוממת ומדוללת במעט מים לשמירה על הברק.
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל ומעטרים את העוגות בפסים דקים בעזרת קונוס מנייר אפייה או פשוט בעזרת כפית. 
המאפים במיטבם ביום ההכנה, והם הכי טעימים בעודם חמימים.


10 תגובות:

  1. תודה שאת חולקת איתנו את כל הטוב והיופי הזה !

    השבמחק
  2. מהמם! כל כך בא לייייי :)

    השבמחק
  3. אנונימי9/2/17 07:27

    מהמם ומגרה ככ!!

    השבמחק
  4. פוסט מקסים! הג'ינג'י מרחוב בן יהודה במקרה?

    השבמחק
  5. אנונימי9/2/17 13:06

    כל דבר שאת מעלה פשוט מקסים!!

    רציתי לשאול האם יש לך המלצות לספרי אפייה כלשהם באנגלית?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה :)
      לשאלתך- אחרי שנים רבות בהם כבר הבנתי שדינם של ספרי אפייה אצלי בבית
      הוא פשוט להישאר לנצח נצחים על המדף, מודה שאני לא קונה ספרי בישול כלל.
      אז לצערי אין לי כאלה

      מחק
  6. ועכשיו יצרת התלבטות של שבת. האם שמרים גבינה שלך או שמרים שוקולד שלה... :)

    השבמחק
    תשובות
    1. אני תמיד בעד גם וגם ;)

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...