יום שלישי, 3 בינואר 2017

עוגת שארלוט גבינה ותותים לעצלנים



מתחשק לכם להכין עוגה מרשימה ויפת מראה,
אבל אין לכן זמן, כוח או סבלנות לעוגות מורכבות?
מחפשים מתכון לעוגה פשוטה וקלה לסוף השבוע שתתאים למבוגרים וגם לילדים,
אך לא תדרוש מכם כמעט זמן, מאמץ או מרכיבים?

הפסיקו לחפש, וקבלו מתכון פשוט לעוגה סופר מהירה ופשוטה להכנה,
אך ורדרדה להפליא, יפהפיה ומרשימה-
עוגת שארלוט מהירה לעצלנים של קרם גבינה ותותים.




את העוגה מרכיבים משכבות של בישקוטים טבולים בסירופ לימוני שמעניק טעם לימון עדין,
וממלאים בקרם מוקצף של גבינת שמנת מעורב בתותים טריים.
לקבלת מראה חגיגי ומרשים, מעטרים את העוגה סביב בבישקוטים שקצוותיהם טבולים בשוקולד לבן צבוע בורוד,
ולפני ההגשה מעטרים את העוגה בחצאי תותים טריים.

התוצאה המתקבלת-
שילוב בין עוגת ביסקוויטים לעוגת גבינה קרה משובצת בתותים,
קרמית ומנחמת, ללא ג'לטין, ללא מאמץ וללא אפייה.









כמה דברים לפני שמתחילים:


- אל תתנו למראה המרשים של העוגה להרתיע אתכם, בפועל מדובר כאן בסוג של עוגת ביסקוויטים משודרגת,
שמקבלת מראה מרשים תודות לגדר של בישקוטים וחצאי תותים טריים.
מי שרוצה לפשט את התהליך עוד יותר, יכול גם לוותר על טבילת הבישקוטים בשוקולד הלבן.

העוגה מיועדת להכנה בתבנית 20 ס"מ, ניתן להכפיל כמויות כדי להכין אותה בתבנית 26 ס"מ.

-העוגה מתקבלת במרקם קרמי ורך כמו בעוגת ביסקוויטים, במידה ורוצים לפרוס אותה לפרוסות יפות ויציבות,
ניתן לייצב את העוגה בתוספת של מעט אינסטנט פודינג או ג'לטין.

- מחוץ לעונת התותים אפשר גם לוותר על התותים במלית, ולקשט את העוגה בפירות אחרים שאוהבים-
  דובדבנים, פירות יער, תאנים, אננס, משמשים משומרים או כל פרי שאתם אוהבים למצוא על עוגת הגבינה שלכם.

-מתחשק לכם לשדרג משמעותית את השארלוט, ולא איכפת לכם להשקיע?
 תוכלו למלא את השארלוט בקרם בוואריה ותותים, ואפילו להכין בישקוטים טריים לבד בבית

-העוגה במטבה יום לאחר ההכנה, ולא מומלץ להכין אותה כמה ימים מראש.






שארלוט גבינה ותותים לעצלנים


החומרים:

לבישקוטי:
200 גרם שוקולד לבן, קצוץ
מעט צבע מאכל ג'ל או אבקה בצבע ורוד או אדום (לא חובה)
1 כף שמן
30 בישקוטים (חבילה ורבע)

לסירופ לימוני:
160 מ"ל (שני שליש כוס) מים
65 גרם (שליש כוס) סוכר
20 מ"ל (2 כפות שטוחות) מיץ לימון סחוט טרי

לקרם גבינת שמנת ותותים: 
300 גרם תותים
25 גרם (2 כפות שטוחות) סוכר
1 כף ברנדי (אפשר גם להמיר במים)
325 מ"ל (כוס ושליש) שמנת מתוקה
90 גרם (שלושת רבעי כוס) אבקת סוכר  
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת
335 גרם (גביע וחצי) גבינת שמנת 25%

לעיטור:
300 גרם תותים

כלים:
תבנית 20 ס"מ
(אפשר להכפיל כמויות לתבנית 26 ס"מ)

אופן ההכנה:

לבישקוטי:
ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן, מערבבים פנימה צבע מאכל ורוד או אדום לקבלת גוון ורוד. מוסיפים שמן לדילול ומערבבים.
מעבירים את הציפוי לכוס צרה, טובלים 18 מכמות הבישקוטים בציפוי עד שליש מגובהה של כל עוגייה,
ומסדרים לייבוש על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים בצד עד שהשוקולד מתייצב, בקיץ אפשר להעביר לקירור קצר.

לסירופ לימוני:
בסיר קטן מביאים לרתיחה את חומרי הסירופ, מנמיכים מעט להבה ומבשלים לעוד כמה דקות 
תוך בעבוע לקבלת סירופ סוכר. מצננים היטב.

לקרם גבינת שמנת ותותים: 
שוטפים את התותים, תולשים את העלים וחותכים אותם לקוביות או ליתדות.
מערבבים בקערה עם סוכר וכף ברנדי, ומניחים לשבת לחצי שעה בטמפרטורת החדר.
לאחר שהתותים מוכנים, מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, 

תמצית וניל וקליפת לימון מגוררת לקצפת יציבה. מוסיפים גבינת שמנת ומקציפים קלות לקרם חלק.
מוסיפים את התותים לקרם הגבינה ומקפלים קלות להטמעה בעזרת מרית. 
(במידה והתותים הגירו נוזלים סננו אותם קודם).
 חותכים בסכין 12 בישקוטים לחצי במרכזם. טובלים בכל פעם חתיכת בישקוטי לרגע קצר בסירופ,
ומסדרים במרכז התבנית כך שממלאים את התחתית אך משאירים היקף ריק של כסנטימטר וחצי סביב עבור גדר הבישקוטים השלמים. במידה ונשארים הרבה חורים, אפשר לחתוך את הבישקוטים לחתיכות קטנות יותר כדי למלא אותם.
מסדרים את הבישקוטים שטבלנו בשוקולד מסביב, כאשר השוקולד הורוד פונה כלפי מעלה.
היעזרו בבישקוטים השבורים בתחתית העוגה כדי להצמיד את הבישקוטים השלמים אל הדפנות,
במידה ואתם מסתבכים והבישקוטים מחליקים לכם מדי, אפשר גם לחתוך מעט את חלקם התחתון בסכין לקבלת בסיס ישר שיעמוד יותר בקלות. יוצקים על הבסיס מחצית מכמות הקרם, מסדרים שכבה נוספת 
של בישקוטים טבולים בסירופ, ומשטחים מעל את הקרם שנותר. מעבירים לקירור למשך הלילה.
קרוב למועד ההגשה שוטפים ומייבשים תותים, חוצים לחצאים ומסדרים על העוגה.


26 תגובות:

  1. אנונימי4/1/17 09:01

    מושלם!!! אפשר להשתמש בגבינת מסקרפונה במקום גבינת שמנת?

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט! יצא מעולה עם מסקרפונה, יותר שמנתי ומעודן :)

      מחק
  2. "היא לא נורמלית" - מה שעובר לי בראש *בכל פעם* שאת מפרסמת מתכון חדש.
    עוגה יפהפיה!

    השבמחק
  3. יא באבא, ענבלינק'ה, מה יהיה כפרוני? בכל פעם שאני מחליטה שזהו! מהיום דיאטה, כי חייב, החתונה של בר מתקרבת, את באה לי עם איזה משהו חְיוּג' שמעיף לי לאלף עזאזלים את כוח הרצון שלי.
    בקיצור בובה: למות בקבר של נאצר על זה!
    וכן, נורא התגעגעתי (אליך, לעוגות חיוג' שלך ובכלל) .
    בחיבק המון מאוד! !

    השבמחק
  4. כמה יפה!!! האם צריך להוסיף ג'לטין לקרם גבינה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דליה!
      אני לא הוספתי לה ג'לטין כלל, ואז מתקבלת מלית רכה קצת כמו עוגת ביסקוויטים.
      אם רוצים להוסיף לה ג'לטין על מנת שתהיה יציבה מאוד ותיפרס לפרוסות יפות,
      אפשר להוסיף לה כפית ג'לטין.

      את הג'לטין יש לערבב בכף מים, לתת לשבת ל-5-10 דקות לספוח את הנוזלים.
      לאחר הכנת הקרם ולפני עירבוב התותים פנימה, להמיס את הג'לטין (10 שניות במיקרוגל),
      לערבב לתערובת חלקה ללא גושים, ולפני ההוספה לבלילה לעשות השוואת טמפרטורות
      כדי שהג'לטין לא יחטוף מכת קור ויתייצב-
      קודם להוסיף לג'לטין 2-3 כפות מתערובת הגבינה ולטרוף היטב, ורק אז לצקת לתוך הגבינה ולהקציף יחד להטמעה. בהצלחה וסופשבוע נעים

      מחק
  5. כאילו עוגה שהכין זללני מהדרדסים. נראה מעולה

    השבמחק
    תשובות
    1. אחת התגובות האיכותיות שהופיעו פה בבלוג :) קרעת

      מחק
  6. יפהפה! כמו הכל פה (:

    השבמחק
  7. אנונימי5/1/17 13:49

    היי. אני רוצה לעשות את הקרם עם 500 גר מסקרפונה ו 500 מל שמנת מתוקה. אפשרי? כמה צריך משאר הדברים? והאם כדאי להוסיף איזשהו מייצב במצב כזה? ושאלה אחרונה, האם הבישקוטים שמסביב לעוגה יבשים? או שגם אותם מרטיבים? ואיך מייבשים את השוקולד הורוד? פשוט מניחים על נייר? זה לא יעשה סימן על השוקולד? תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      לכל שאלה תשובה-
      -אין בעיה פשוט להמיר את גבינת השמנת שבמתכון למסקרפונה בכמות שווה,
      אין צורך בתוספת מייצב או שינוי במתכון.
      -אפשר להגדיל את הכמויות גם ל-500 גרם אם רוצים אבל יהיה צורך בתבנית קצת יותר גדולה,
      אולי 22 או 24. לשם כך פשוט להכפיל את כל החומרים במתכון ב-1.5.
      -הבישקוטים מסביב לעוגה יבשים, אם מרטיבים אותם הם לא נצמדים לקרם, ותפקידם כאן הוא יותר לקישוט.
      -השוקולד מתייבש ומתייצב לבד, כמו כל שוקולד שנמס ומתקשה בחזרה.
      פשוט מניחים על התבנית וכעבור רבע שעה או קצת יותר הוא מתייצב,
      אם רוצים אפשר גם להכניס למקרר כדי לזרז.
      מאחר ומסדרים את הבישקוטים על תבנית עם נייר אפייה, הצד התחתון שלהם מתייבש בצורה ישרה.
      בהצלחה

      מחק
    2. אנונימי5/1/17 16:30

      תודה רבה!! כבר מנסה :)

      מחק
  8. היי :)
    האם יש אפשרות לטבול את הבישקוטים בסירופ אחר שהוא לימוני? 😬

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מור
      לא הבנתי אותך לגמרי-
      הכוונה היתה אולי לסירופ אחר שאינו לימוני?
      הלימון נותן קונטראסט טוב לגבינתיות,
      אבל אין בעיה גם לוותר על הלימון בסירופ אם לא אוהבים,
      ולהוסיף מעט תמצית וניל או ליקר אלכוהולי שאוהבים במקום
      בהצלחה

      מחק
    2. תודה רבה!
      מבחינתי הלימון מעולה במתכון.
      אבל אני מכינה אותה למישהו שלא אוהב בכלל טעם לימוני בקינוחים, לכן שאלתי :)

      מחק
  9. היי פיה, אני רוצה להכין את העוגה היום ותהיתי (אם תוכלי לענות לי כמה שיותר מוקדם, אני אודה ואשלח לך שוקולד באוויר!) כמה אבקת פודינג כדאי לי להוסיף במידה ואני משתמשת במסקרפונה במקום גבינת שמנת ואני רוצה לחתוך את העוגה לפרוסות יציבות בהמשך!
    תודה וחדי קרן <3

    השבמחק
    תשובות
    1. היי הילה!
      רק עכשיו קראתי את ההודעה, אז זה הכי מוקדם שהספקתי :)
      מסקרפונה יציבה יותר מגבינת שמנת כך שלא חייבים להוסיף דבר כדי להגיע למרקם המקורי בו אני השתמשתי,
      אבל אם רוצים יציבות רבה יותר בערך 2 כפות יהיה סבבה
      בהצלחה

      מחק
    2. זהו, הכנתי כבר והיה לי רפרנס למתכון דומה של עוגיונט עם מסקרפונה שבו היא הוסיפה כפית לכמויות ביחס, אז הוספתי לפי היחס הזה כפית וחצי ובכל מקרה זה היה מאוד מאוד יציב.
      טעים הקרם הזה, כלומר, ממש! זהו, עכשיו הוא באשפוז במקרר עד למחר ונקווה שיהיה בסדר :D

      מחק
  10. חוץ מזה, רק הערה קטנה: אני די בטוחה שהקביעה שהשרלוט הזה מיועד ל"עצלנים" היא ביחס למי שטורח כבר לאפות או שוקל לאפות שרלוט רגיל ולא מי שמחפש עוגת שוקולד זריזה, אבל מבחינה אובייקטיבית לי לפחות חשוב להבהיר שהוא ממש לא לעצלנים במונחים שלי, ואולי להפך :)
    אני אסביר - לדעתי לזלף 2 דיסקים של בלילת שרלוט שאת רובה מכינים גם ככה במיקסר עומד שעושה את העבודה בעצמו ולזלף בנפרד פשוט שורות כאלה לי אישית לפחות היה הרבה יותר זריז ופשוט מאשר לחתוך לחתיכות קטנות, לטבול כל פעם כדי שלא יצא soggy מדי, למלא חורים בעוד קטנים כאלה וכו', זה היה ממש קדחתני מהבחינה הזאת. אני נהנית מזה כי אני אוהבת לאפות ולעשות פעולות ריפוי בעיסוק שכאלה אבל זה לקח הרבה יותר ממה שציפיתי.

    ועוד משהו קטן לגבי השוקולד - אצלי לא התייצב גם לאחר שעתיים בבית קפוא (שעות הערב וחלונות פתוחים בחורף), 20 דק' במקרר סידרו אותו מהבחינה הזאת, אבל בעקרון סתם חיכיתי לשווא ויכולתי להכניס למקרר מלכתחילה.

    אממ וזהו, אני חושבת :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היוש :)
      בפעם הבאה לא צריך להקפיד כל כך על סתימת החורים, פשוט לחצות לחצאים ולטבול צ'יק צ'ק,
      לא צריך להתקבל פסיפס אחיד, וזה ממש בסדר אם נשארים מרווחים, בדרך הזו ההרכבה תיקח לך חמש דקות.
      אצלי אגב השוקולד התייצב תוך חצי שעה, מניחה שזה עניין של סוג השוקולד בו משתמשים.

      מחק
    2. תודה! ושאלונת אחרונה - יש לך טיפ איך להציא אותה מהתבנית? או שהיא משתחררת בקלות? (תוהה אם זה לא נוטה להידבק בתחתית).

      מחק
    3. אצלי היא השתחררה די בקלות, כדאי תמיד לרפד את התחתית בכל מקרה בנייר אפייה

      מחק
  11. היי הילה כמה זמן מראש לכל היותר אפשר לטעמך להכין את העוגה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הכנתי אותה אתמול לכבוד היום בערב, אבל אני מניחה שגם לפי מה שענבל כתבה וגם לפי מה שאני מכירה עדיף לפחות לילה במקרר גם כדי שהבישקוטים יתרככו עוד יותר וגם כדי שהטעמים יתמזגו. אז לפחות יום לפני, אני חושבת.

      מחק
    2. היי לימור
      אכן, צריך להכין לילה קודם.
      במקרה הזה עדיף לא להכין זמן ארוך יותר מראש,
      כי תותים טריים שיושבים בקרם אינם משתבחים עם הימים אלא להיפך :)
      בהצלחה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...