יום שבת, 26 במרץ 2016

פיית העוגיות מגשימה משאלות- עוגת אבא עושה בושות





לפני כחודש וחצי פירסמתי בעמוד הפייסבוק של הבלוג, את שירותיי כפיית עוגיות לעת מצוא, 
להגשמת המשאלות המתוקות שלכם הקוראים :)
כי אחרי שהגשמתי כל כך הרבה קרייבינג מטורפים של עצמי, הגיע הזמן לממש גם משאלות גרגרניות של אחרים.

עד כה כבר הספקתי להגשים את המשאלה של הגולשת שיר אריאלי שביקשה ממרח נוטלה משוקולד לבן,
ויחד איתה גם הבקשה של שירי טופמן לעוגיות קפה שחור עם חלבה ושוקולד מריר קרמה עור וגידים.
גם הפעם ניגשתי להגשים בקשה נוספת שנשלחה אליי, וזו שעלתה בגורל, היא המשאלה המקסימה הזו-




הבקשה המקסימה לגמרי נגעה ללבי, כי מה יותר כיף מאשר להגשים משאלה של ילדה בת ארבע וחצי?
ובמקום להכין סתם עוגה דומה, החלטתי לרקוח עבורה את העוגה מתוך הספר בדיוק :)

למי שלא מכיר את ספר הילדים האהוב הזה של הסופר מאיר שלו,
אספר בקצרה כדי שגם אתם תוכלו להתחבר לסיפור המלבב שמאחורי העוגה.
הסיפור עוסק באפרים, ילד בגיל הגן שאביו נוהג על דרך קבע להביך אותו בפני חבריו.
יום אחד כשהגננת מכריזה על תחרות עוגות בגן אך אמו של אפרים עסוקה מדי, אביו מחליט להירתם לעזרה
ועומל כל הלילה כדי לרקוח עוגה מיוחדת במינה. במבט ראשוני העוגה נראית כעורה למדי ומאוד לא מרשימה, 
ואפרים כבר בטוח שאביו כמו תמיד, שוב עומד להביך אותו בפני כולם... אבל ברגע בו האב פורס את העוגה ,
היא הופכת להיות מרהיבה ביופיה! וכמו שמספר הספר, באותו הרגע זה בדיוק מה שקרה-


  מתוך “אבא עושה בושות” מאת מאיר שלו, בהוצאת כתר. איורים: יוסי אבולעפיה



"עם הסכין הוא רק נגע,
יצא ציפוי של שוקולד
ומאמצע העוגה
עשרים תותים עלו מיד,
על השוליים הוא לחץ
מלוי מתוק משם קפץ
ואז לרוחב הוא חתך
וקרם ורוד עליו נשפך
ומלפנים ומהצד-
שושן סוכר פתאום פרח.
"הוי", אמרו כולם,
"יחי, נפלא, הידד, הידד"




אז תודו שרק הסיפור המקסים הזה עושה חשק להכין את העוגה, וזה בדיוק מה שניגשתי לעשות!
העוגה שלי מורכבת מעוגת שוקולד חצויה במרכז לשתי שכבות עם ציפוי של שוקולד חלב מעל.
עבור הקרם הורוד שנשפך השתמשתי בקרם שוקולד לבן ותותים שקיבל גוון ורדרד,
המילוי המתוק והצהבהב הוכן מקרם פטיסייר כשהגוון הצהוב התקבל מהחלמונים, 
והמילוי הכחול הורכב מקצפת עם מעט צבע מאכל.

שלושת הקרמים ממלאים את העוגה במרכזה, וגם משמשים לעיטור העוגה מעל,
וישפכו מלפנים ומהצד כמו בסיפור אם תפרסו את העוגה בעוצמה הנכונה :)
בנוסף מעטרים את העוגה סביב גם תותים קטנים, ושושן ורוד פורח במרכז.

התוצאה היא עוגה מקסימה, צבעונית וטעימה שכל ילד ישמח לקבל!
מקווה מאוד שהפייה הקטנה תהיה מרוצה, וכל ההורים שילדיהם חלמו לאכול מהעוגה המפורסמת
יוכלו להפתיע אותם בזו העוגה, בדיוק כמו שהפתיעו את אפרים.

ואם גם לכם יש רעיונות לעוגות מגניבות במיוחד, פנטזיות על קינוחים מפתים ויצירתיים-
שלחו אותם אליי, ואם הרעיון שלכם ידליק אותי במיוחד-
הוא יזכה לביצוע חגיגי, ויככב במתכון שייכתב במיוחד עבורכם ויפורסם בבלוג.







כמה דברים לפני שמתחילים:


-שימו לב כי הקרם הורוד והצהוב צריכים לשהות במקרר לכמה שעות לפחות ועדיף למשך הלילה,
 כך שניתן להכין אותם יום קודם או אפילו יומיים.

ניתן להכין גם את העוגה עצמה יום קודם, ולהרכיב ביום ההגשה.

עיטור העוגה דורש סבלנות ותשומת לב, אבל לא מסובך מאוד לעשייה.
  רק דאגו להכין מראש שקיות זילוף וצנטרים מתאימים עבור עיטור העוגה.

- מי שפחות מעוניין להשקיע בקרמים בטעמים שונים ויותר חשוב לו לקצר תהליכים, 
  יכול גם לנסות להכין את העוגה במילוי קצפת בגוונים שונים

- למי שחשוב לייצר אפקט של תותים קופצים החבויים בעוגה,
  יכול גם להחביא תותים שלמים במרכז שכבת הקרם, שיחשפו בזמן החיתוך.

- מחוץ לעונת התותים אפשר גם להכין את הקרם הורוד עם פטל קפוא שניתן להשיג כל השנה,
 ולוותר על עיטור התותים הטריים בלית ברירה.

-אל תיבהלו מאורך המתכון, פרט לכמות הקרמים הרבה ההעוגה לא מסובכת להכנה,
 אך כהרגלי למען התוצאה המושלמת, כתבתי הנחיות הכנה מפורטות 





עוגת "אבא עושה בושות"

החומרים לעוגה בתבנית 24 ס"מ:

לעוגה:
100 גר' שוקולד מריר, קצוץ
300 גר' (2 כוסות + 2 כפות) קמח
70 גר' (חצי כוס) קקאו
2 כפיות אבקת אפייה
300 גר' (כוס וחצי) סוכר
180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב
400 מ"ל (2 גביעים) שמנת חמוצה
200 גר' (כוס) שמן
5 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מלח

לקרם ורוד (גנאש תותים):
150 גר' שוקולד לבן, קצוץ
150 מ"ל (שני שליש כוס פחות כף) שמנת מתוקה
150 גר' תותים בשלים, בקוביות גדולות (לשקול ללא עלים)
1 כף אבקת סוכר
מעט צבע מאכל ג'ל ורוד או אדום (לא חובה אך מומלץ)

לקרם צהוב (פטיסייר):
250 מ"ל (כוס + כף) חלב
1 כפית תמצית וניל
4 חלמונים
75 גר' (שליש כוס + כף) סוכר
25 גר' (2 כפות מחוקות) קורנפלור

לקרם כחול (קצפת):
200 מ"ל (שלושת רבעי כוס + כף) שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
מעט צבע מאכל תכלת או כחול

לציפוי שוקולד חלב:
150 גר' שוקולד חלב
125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה

לעיטור:
תותים קטנים
ורד אמיתי או מבצק סוכר

כלים:
תבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, תחתית ודפנות

אופן הכנה:

לעוגה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר.
מנפים לקערה בינונית קמח, קקאו, ואבקת אפייה. מוסיפים 250 גר' מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלב, שמנת חמוצה ושמן. בקערת מערבל חשמלי מקציפים ביצים שלמות עם מלח ויתרת הסוכר
במשך 4-5 דקות לקציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים בכמה פעמים את החומרים היבשים לסירוגין עם הנוזלים,
תוך עירבול במהירות נמוכה לתערובת חלקה. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים.
יוצקים לתבנית ואופים במשך 60-70 דקות, כך שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש.
העוגה עלולה להיסדק מעט לקראת סוף האפייה, אך הסדקים יסגרו בצינון, ויאטמו בציפוי.
לעוגה יפה וישרה לגמרי, ניתן להפוך כל עוגה על ראשה לאחר צינון קל. מצננים היטב.

לקרם ורוד (גנאש תותים):
בסיר קטן או במיקרוגל, ממיסים שוקולד לבן ושמנת מתוקה. מוסיפים קוביות תותים ואבקת סוכר, וטוחנים בבלנדר מוט,
בבלנדר או במעבד מזון לתערובת חלקה ככל הניתן. מעבירים לקירור ל-4-5 שעות לפחות, ורצוי למשך הלילה.

לקרם צהוב (פטיסייר):
בסיר קטן מביאים לרתיחה כ-2/3 מכמות החלב עם תמצית וניל. טורפים בקערה חלמונים, סוכר, קורנפלור ויתרת החלב.
מוסיפים את החלב החם בהדרגה תוך טריפה. משיבים את התערובת לסיר, ומבשלים על להבה נמוכה 
תוך טריפה רצופה לפטיסייר סמיך. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומעבירים לקירור לכמה שעות לפחות 
ורצוי למשך הלילה.

לציפוי שוקולד:
בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה, מערבבים לתערובת חלקה. מקררים מעט כך שהציפוי קצת מסמיך
אך עדיין נוזלי מספיק ליציקה. פורסים את העוגה לשתי שכבות. מניחים את השכבה העליונה על רשת
ויוצקים מעל את ציפוי השוקולד, כך שמטפטף קלות מהצדדים. מעבירים לקירור עד שהקרם יחסית מתייצב, למשך חצי שעה-שעה. בינתיים עוברים לעטר את החלק התחתון של העוגה.

להרכבה:
מכינים את שלושת הקרמים לקראת העיטור- לקרם הצהוב טורפים פטיסייר קלות במטרף ידני לריכוך, ומעבירים לשקית זילוף
עם צנטר חלק (מומלץ צנטר 6-8 מ"מ, אפשר גם לגזור את קצה השקית לפתח בגודל זה).

לקרם הורוד מקציפים במערבל חשמלי את קרם התותים לקציפה יציבה, אם רוצים מוסיפים מעט צבע מאכל ורוד או אדום.
מעבירים מחצית מהקרם לשקית זילוף עם צנטר דומה, את היתרה שומרים במקרר. 

לקרם הכחול מנקים ומנגבים את קערת המערבל, ומקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה,
מוסיפים מעט צבע מאכל כחול. גם הפעם מעבירים חצי מהכמות לשקית זילוף עם פתח בגודל דומה.

מזלפים על בסיס העוגה פסים מכל קרם, מהמרכז כלפי חוץ בצורת כוכבית- 
פסים עבים יותר של קרם ורוד וכחול, ופסים דקים של קרם צהוב ביניהם. מקפידים לזלף טפטופים של קרם על דפנות העוגה. 
(לא באמת חשוב איך הקרם מזולף מבפנים מאחר וממילא לא רואים אותו, בעיקר חשובים הטפטופים).
מזלפים עוד שכבה או שתיים של פסי קרם מעל, לקבלת שכבת קרם עבה. (זה נראה בערך ככה)
מומלץ מאוד להעביר בשלב זה את שכבת העוגה לקירור למשך חצי שעה-שעה על מנת שהקרם יתייצב,
כך יהיה קל להניח מעל את שכבת העוגה העליונה מבלי למעוך את הקרם. בינתיים עוברים לעטר את שכבת העוגה העליונה.

מעבירים את יתרת הקרם הורוד והקרם הכחול לשקיות זילוף עם צנטר משונן (מומלץ צנטר של 12-14 מ"מ), 
ומעטרים את העוגה בכוכבי קרם לסירוגין. מזלפים במרכז פרח גדול מקרם פטיסייר.
לפני ההגשה נועצים במרכז העוגה ורד יפה, ומניחים תות שלם במרכז כל כוכב קרם. שומרים בקירור.
כדאי להוציא את העוגה לטמפרטורת החדר קצת לפני האכילה.



יום שבת, 19 במרץ 2016

מעמולי-המן





טרום פורים שמח!
כשהייתי קטנה הייתה לאמי חברה טובה, שבאופן קבוע בפורים בכל שנה,
נהגה להגיע אלינו עם משלוח מנות שכולו מאפים ודברי מתיקה תוצרת בית.

בתור חובבת מתוקים כבר מילדות, לא היה דבר קסום יותר בעיני.
היא היתה האדם היחיד שהכרתי שבאמת הכין משלוח מנות מעשה ידיו,
ובכל שנה מחדש, בהגיע חג פורים, רק חיכיתי לרגע בו משלוח המנות שלה יגיע אלינו הביתה,
כדי לטעום מכל עוגייה וממתק שהכינה בעצמה...

אז אין ספק שיש משהו קסום בנתינה הזו שיש במשלוח מנות ביתי-
כזה שהכנת בעצמך, וטרחת עליו שעות על גבי שעות, רק כדי לשמח את האחר,
ואין ספק שהאהבה הזאת מורגשת בכל נגיסה.

אם גם אתם מתכננים לאפות משלוח מנות ביתי מכל הלב,
ברחבי הבלוג כבר מחכים לכם מתכונים רבים של עוגיות טעימות למשלוח המנות,
כולל מתכון אוזני ההמן הצבעוניות בו שיתפתי אתכם ממש לפני כמה ימים.







הפעם שמחה לחלוק אתכם מתכון נוסף לאוזני המן לרגל החג, המבוסס על לא אחר מאשר עוגיית המעמול האהובה-
כי למרות שהמעמולים הן עוגיות מסורתיות לפורים בפני עצמן,
אין סיבה שלא לנצל את הבצק המיוחד הזה גם ליצירת אוזני המן!

הבצק המיוחד של מעמולי ההמן מבוסס על בצק המעמול הכה ממכר שלי,
שהופך אותן מסתם אוזני המן במלית תמרים, לאוזני המן טעימות ומיוחדות, המזכירות מעמול ממש.
הבצק מועשר בקצת קורנפלור ואבקת סוכר שמעניקים לעוגיות מרקם קצת נימוח ונמס בפה,
וגם משלב בתוכו מעט סולת, המעניקה לאוזניים טיפונת של קראנצ'יות מפתיעה בכל נגיסה.
לסיום לקבלת טעם אותנטי מוסיפים לבצק קצת מי זהר, שמעניקים לו ארומטיות וטעם נפלא,
ולאחר יצירת האוזניים צובטים אותן סביב בצובטן מעמול, בתור קריצה חמודה לעוגיית האם המקורית.

התוצאה יצאה כזו טעימה ומגניבה, 
שלמרות שאני כל כך לא אוהבת את התמונות, הייתי חייבת לשתף אתכם בתעלול הפורימי הזה-
מבטיחה שהן יהיו אחד מסוגי אוזני ההמן היותר טעימות שתזללו בחג, ובהחלט שווה לכם לנסות.
קבלו אותן - המעמול-המן :)









כמה דברים לפני שמתחילים:


-צביטת האוזניים פשוטה ומהירה בהרבה מצביטת מעמולים,
 אבל למי שאין מצברוח להתעסק עם הצובטן אפשר גם לוותר על העיטור סביב-
 מבטיחה שהעוגיות יהיו טעימות באותה המידה :)

-צובטן לצביטת מעמול ניתן לרכוש בחנויות האפייה המובחרות, עלותו כ-12 ש"ח והוא מחזיק כמעט לנצח.

-אפשר גם להכין מאותו הבצק מעמולים כתקנם, ולהרוויח 2 עוגיות במחיר בצק אחד.

-בימים חמים או במידה והבצק מתרכך לכם מדי בכל שלב של ההכנה,
 פשוט הכניסו אותו לקירור קל או הקפאה קצרצרה כדי להשיב אותו לסורו, והוא יחזור להיות ממושמע.

-הכי מומלץ להשתמש במי זהר לקבלת טעם אותנטי משובח,
 אבל למי שאין, יש אשור חריג גם להמיר את כמות הנוזלים במים ותמצית מי זהר לפי הטעם.
 למי שממש לא אוהב מי זהר יכול גם להמיר אותם פשוט במים.




מעמול-המן


החומרים לכ-30 אוזני המן:
200 גר' (כוס וחצי) קמח
100 גר' (חצי כוס) סולת
50 גר' (חצי כוס פחות 2 כפות) קורנפלור
50 גר' (חצי כוס פחות כף) אבקת סוכר
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
150 גר' חמאה, רכה מאוד
3 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
50 מ"ל (5 כפות) מי זהר (אם לא אוהבים אפשר גם מים)


למילוי:
ממרח תמרים
אבקת סוכר, לאיבוק

אופן ההכנה:
במעבד מזון או מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים קמח, סולת, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח.
מוסיפים חמאה רכה ושמן ומעבדים רק עד לבצק פירורי. מוסיפים תמצית וניל ומי זהר, ומעבדים לבצק אחיד ורך.
מעבירים לקירור לכמה שעות, עד שהבצק מתייצב למרקם נוח לעבודה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בצק בעובי של כ-3 מ"מ, וקורצים ממנו עיגולים של 7-8 ס"מ.
מעבירים בעדינות את עיגולי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה,
אוספים את שאריות הבצק סביב העיגולים שנוצרו וחוזרים על הפעולה.
במידה והבצק רך מאוד בשלב זה, כדאי להעביר אותו לקירור קל או להקפאה קצרצרה,
כדי שיהיה קל לקפל את האוזניים בצורה נאה (אבל לא יותר מדי כדי שהבצק לא יתייצב).

מניחים במרכז כל עיגול כפית ממרח תמרים, סוגרים לצורת משולש, ומהדקים קלות כדי שהאוזן לא תיפתח.
צובטים את אוזני ההמן סביב בעזרת צובטן.
מסדרים את העוגיות בתבנית ומעבירים להקפאה או לקירור למשך כשעה או יותר-
הקירור חשוב לשמירה על מרקם מושלם של הבצק, וימנע מאוזני ההמן להיפתח במהלך האפייה.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, ואופים את אוזני ההמן במשך 20 דקות, עד להזהבה קלה.
מאבקים מיד בהרבה אבקת סוכר בעוד העוגיות חמות, מצננים ושומרים בקופסא אטומה.


יום שני, 14 במרץ 2016

אוזני המן צבעוניות לפורים (מחומרים טבעיים!)




ממש בעוד רגע מגיע אחד החגים האהובים עליי ביותר, הלא הוא חג פורים!
כי איך אפשר שלא לאהוב חג בו מעניקים אחד לשני סלסלות מלאות בעוגיות?!

אז חוץ ממשלוחי המנות, התחפושות הקורעות, והמסיבות הסוערות עד לא ידע,
פורים חביב עליי במיוחד גם בזכות אוזני ההמן!
וכל מי שנוהג לאפות בעצמו אוזני המן ביתיות ממתכון מוצלח באמת,
יודע עד כמה טעימותתתת העוגיות הללו יכולות להיות.





אז הפעם במיוחד לכבוד פורים, רקחתי עבורכם מתכון לאוזני המן צבעוניות ושמחות במיוחד,
בשלל צבעים וטעמים, כשהצבעוניות היפה מתקבלת רק משימוש במרכיבים טבעיים!
(טוב נו, חוץ מסוכריות העדשים - למה אתם קטנוניים?)

אוזני המן שוקולדיות - בתוספת קקאו
אוזני המן ורודות - בשילוב מחית פטל
אוזני המן פיסטוקיות - עם מחית פיסטוק
אזני המן קפה - עם קפה מגורען מומס
אוזני המן ירוקות כהות - עם אבקת תה ירוק
ואוזני המן מנוקדות - עם סוכריות עדשים צבעוניות

כל אחת מהתוספות צובעת את העוגייה בגוונים עליזים, וגם מעניקה לאוזני ההמן טעם מיוחד וטעים






אז גוונו לעצמכם את אוזני ההמן השנה, והכינו אותן באילו צבעים וטעמים שאתם אוהבים.
ססגוניות ויפות הן ישמשו בפני עצמן משלוח מנות שלם, שכל אחד ישמח לקבל.
ושיהיה פורים שמחחחחחחח!








כמה טיפים לפני שמתחילים:

-  אפשר למלא את אוזני ההמן בכל מלית שאתם אוהבים,  אבל הכי פשוט וטעים למלא אותן בממרחים מוכנים:  
  ממרחי שוקולד, ממרח חלבה, ממרחי נוגט, תמרים או חמאת בוטנים.

כדי לוודא שאוזני ההמן לא יפתחו, הקפידו שלא למלא אותן במליות רכות ונוזליות מדי.
 במידה והמלית שלכם מרגישה רכה יתר על המידה, ערבבו לתוכה שקדים טחונים עד להסמכה.
 כמו כן דאגו שלא לפוצץ את האוזניים במלית - אם פולניה שכמותי הצליחה, גם אתם יכולים!

-כמו תמיד בבצק פריך, גם כאן הסוד לאוזני המן מושלמות הוא קירור, קירור וקירור.
 קירור טוב יקל עליכם את עבודת העיצוב, ימנע מאוזני ההמן שלכם להיפתח באפייה, וייצור בצק פריך במרקם מושלם.
 לכן תנו לבצק להתקרר לאחר הלישה, קררו ומומלץ אפילו להקפיא אותם היטב לפני האפייה,
 וגם אם באמצע העיצוב הוא מרגיש לכם קצת רך, תנו לו קירור קצרצר, מה איכפת לכם?

-  ניתן להכין ולעצב את אוזני ההמן גם יום או יומיים קודם, לשמור במקרר ולאפות כשמתחשק.
  באותו האופן אפשר גם להקפיא את אוזני ההמן לפני האפייה, ולאפות ישר מהמקפיא.

- אין בעיה להקטין את הכמויות במתכון במידה ואתם רוצים להכין אוזני המן בכמה צבעים שונים.





אוזני המן – מתכון בסיסי

החומרים ל-35-40 אוזני המן:
275 גר' (2 כוסות)  קמח 
65 גר' (חצי כוס) קורנפלור 
1/5 כפית אבקת אפיה (קורט קטן)
120 גר' (כוס) אבקת סוכר 
200 גר' חמאה קרה, בקוביות
60 מ"ל (רבע כוס) שמנת מתוקה 

אופן ההכנה:
בקערת מעבד מזון או מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סוכר.
מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעבדים יחד לבצק פירורי.
מוסיפים את השמנת המתוקה, ומעבדים רק עד לקבלת בצק.
במידה והבצק מרגיש יבש או פירורי מדי, אפשר להוסיף לו עוד כף-שתיים של שמנת מתוקה.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומעבירים לקירור למשך שעה לפחות להתייצבות.

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, וקורצים עיגולים של 7-8 ס"מ.
מעבירים בעדינות את עיגולי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה,
אוספים את שאריות הבצק סביב העיגולים שנוצרו וחוזרים על הפעולה.
בימים חמים או במידה והבצק רך מאוד בשלב זה, כדאי להעביר אותו לקירור קצרצר לפני המילוי, 
כדי שנוכל לקפל את האוזניים בצורה יפה.

ממלאים כל עיגול בכפית מהמלית הרצויה, סוגרים לצורת משולש, ומהדקים קלות כדי שהאוזן לא תיפתח.
מסדרים בתבנית במרווחים, ומעבירים להקפאה או לקירור למשך כשעה לפחות-
הקירור חשוב לשמירה על מרקם מושלם של הבצק, וימנע מאוזני ההמן להיפתח במהלך האפייה,
כך שאם יש לכם זמן, אפשר לתת להן לשבת במקרר או במקפיא אפילו יותר.
(אני נוהגת לשמור אותן בהקפאה כמה שעות או עד שמתחשק לאפות, ואופה ישר מהמקפיא).
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, ואופים את אוזני ההמן במשך 14-18 דקות, ממש עד שמתחילות להזהיב.
חשוב שלא לאפות את האוזניים יתר על המידה כדי שישמרו על הצבעוניות ולא יאבדו את הגוון היפה.
מצננים ושומרים בקופסא אטומה.







גיוונים צבעוניים


אוזני המן מנוקדות
לאחר קריצת עיגולי הבצק, פזרו על גבי כל עיגול סוכריות עדשים קטנות (אני השתמשתי במיני עדשים),
והדקו אותם לתוך הבצק בעזרת הידיים או בעזרת מערוך.

אוזני המן ורודות
הגדילו את כמות הקמח במתכון ל-325 גר' (2 כוסות ושליש), הוסיפו למתכון עוד 2 כפות אבקת סוכר,
ובמקום כמות השמנת המתוקה במתכון, הוסיפו לבצק 90 גר' של מחית פטל (שליש כוס).
מחית פטל ניתן גם להכין בבית ע"י טחינת פטל טרי או קפוא בבלנדר או מעבד מזון, וסינון במסננת.
חשוב לשקול את המחית לאחר הסינון.
חשוב שלא לאפות את אוזני המן אלו יתר על המידה, מאחר וככל שמשך האפייה עולה - הצבע דועך,
כך שמומלץ להתחיל לפטרל ליד התנור כבר לאחר 10 דקות אפייה.

אוזני המן פיסטוקיות
הוסיפו לכמות אבקת הסוכר במתכון עוד 2 כפות, 
והמירו מחצית מכמות החמאה ב-100 גר' של מחית פיסטוק (5 כפות).
מחית פיסטוק ניתן לרכוש בחנויות האפייה המובחרות.

חשוב מאוד לומר- מאחר ואחוז השומניות משתנה בין מחיות הפיסטוק השונות, הבצק עלול להתקבל מעט שומני מהנדרש. 
במידה וזה אכן קורה והבצק אינו מספיק גמיש או מעט מתפרק בזמן העבודה, הוסיפו לו עוד כף-שתיים של מים.

בדומה לאוזני ההמן הורודות, גם במתכון זה חשוב שלא לאפות את האוזניים יתר על המידה
כדי לשמור על הגוון הבהיר.

אוזני המן שוקולדיות
הגדילו את כמות אבקת הסוכר במתכון בעוד רבע כוס,
החליפו 40 גר' מכמות הקמח במתכון (4 כפות), ב-40-60 גר' של אבקת קקאו (4-6 כפות),
בהתאם לטעם הרצוי ולאיכות הקקאו, והוסיפו לבצק בעת הלישה עוד כף-שתיים של שמנת מתוקה.

אוזני המן קפה
השתמשו רק ב-50 מ"ל מכמות השמנת מתוקה (חמישית כוס),
והוסיפו לבצק גם 2 כפיות של קפה נמס, מומסות בכף של מים חמים, ומצוננות לטמפרטורת החדר.

אוזני המן תה ירוק
הגדילו את כמות אבקת הסוכר במתכון בעוד 2 כפות,
והוסיפו לבצק 2 כפות שטוחות של אבקת תה ירוק מאצ'ה. אבקת תה ירוק ניתן להשיג בחנויות טבע.




כמה רעיונות כלליים למליות שיתאימו לאוזניים השונות

אוזני המן מנוקדות, אוזני המן שוקולדיות, אזני המן קפה-
מלית פרג, ממרח שוקולד, חמאת בוטנים ופצפוצי שוקולד, ממרח שוקולד עם סוכריות עדשים, ממרח חלבה

אוזני המן ורודות
ממרח שוקולד לבן או נוגט לבן, מלית פיסטוק או מרציפן, מלית פרג, ממרח שוקולד

אוזני המן פיסטוקיות
ממרח שוקולד לבן או נוגט לבן, ממרח חלבה, ממרח תמרים, מלית פרג, ממרח שוקולד

אוזני המן תה ירוק
ממרח שוקולד לבן או נוגט לבן, ממרח שוקולד, מלית פרג




ולפני שתשאלו

באופן עקרוני כדי לקצר תהליכים,
ניתן גם לחלק את הבצק שהכנו לכמה חלקים, ולהוסיף לכל חלק תוספת טעם אחרת,
אך זה יתאפשר רק בחלק מתוספות הטעמים- קקאו, קפה, תה ירוק וסוכריות עדשים,
בהן התוספות לא ממש מגיעות על חשבון המרכיבים האחרים.

באוזני ההמן הורודות והפיסטוקיות זה לא יהיה אפשרי, מאחר ותוספות הטעם מגיעות על חשבון
כמות השומנים או הנוזלים במתכון המקורי.

במידה ועושים זאת, תצטרכו לאזן מעט את מרקם הבצק,
ע"י תוספת של מעט שמנת מתוקה לבצקי הקקאו והתה הירוק להם מתווספים חומרים יבשים,
או ע"י תוספת של מעט קמח לבצק הקפה, אליו מתווספים נוזלים.
לאחר התוספות דאגו ללוש את הבצק מעט ככל הניתן, מומלץ במעבד מזון או במערבל החשמלי.




Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...