יום שני, 28 בנובמבר 2016

עוגת קרם טירמיסו, ללא אפייה




בתור מטורפת על טעמי קפה עזים, קינוחים בטעם קפה מודגש הם אחד הדברים החביבים עליי.
רצה הגורל ובנזוגי לעומתי אינו אוהב קפה בשום צורה.
לא בעוגות, לא בקינוחים או בגלידות, והוא אפילו אינו פותח את הבוקר בלוייתה האהובה של כוס קפה נהדרת ועשירה.

כתוצאה מכך, על מנת שלא לזלול בגרגרנות אין קץ עוגות קפה שלמות לגמרי לבד, 
(בכל זאת גם לי יש גבולות, בחיי!)
קינוחי קפה מתארחים אצלנו בבית לעיתים מאוד רחוקות,
ובכל פעם מחדש אני מחכה להזדמנות מיוחדת כדי להכינם.


הפעם לאחר התנזרות ארוכה מקינוחי קפה, הגיעה ההזדמנות הרצויה,
בדמות מפגש חברות שנערך בסוף השבוע האחרון,
לקראתו אחת מחברותיי הטובות ביקשה לסעוד את נפשה בטירמיסו תוצרת בית.
חיש קל קפצתי על ההזדמנות והתנדבתי בשמחה-
קינוח עשיר וטעים בטעמי קפה? מי אני שאסרב?
ואם כבר מכינים טירמיסו - למה שלא לשדרג אותו לעוגה חגיגית ושווה? :)




אז הפעם החלטתי לשדרג את הטירמיסו הישן והטוב 
לעוגת קרם טירמיסו חגיגית ומרשימה במרקם קרמי ונהדר, 
כזו שתהיה מושלמת לכל חגיגה או יום הולדת,
או סתם ככה כשמתחשק לנשנש משהו עשיר ומפנק.

כבר שיתפתי בבלוג בעבר מתכון לעוגת טורט טירמיסו שמשלבת בתוכה שוקולד וממרח לוטוס,
הפעם הגירסה הנוכחית חוזרת לטעמים המקוריים והקלאסיים של הקינוח האהוב בגירסה קרמית וחגיגית.

העוגה מורכבת מתחתית פירורי ביסקוויט מעורבים בקפה,
הנושאת עליה שכבה שמנמנה של מוס מסקרפונה עשיר וקרמי,
במרכזו מסודרים בישקוטים טבולים בקפה, שמציצים החוצה מדפנות העוגה בצורה חמודה.
לעיטור העוגה מצופה בתלוליות של קצפת קפה שמעניקות לה מראה מרשים,
ומפודרות בהרבה קקאו משובח ממש לפני ההגשה.

התוצאה- עוגה גבוהה ומרשימה שכיף לנשנש ממנה כפית אחר כפית בהנאה,
ואם זה לא מספיק, היא אפילו אינה דורשת אפייה. בתיאבון ובהצלחה :)








כמה דברים לפני שמתחילים:


-אל תשכחו להוציא את המסקרפונה וגבינת השמנת לטמפרטורת החדר לפני תחילת העבודה,
 עבודה עם גבינות קרות מהמקרר יכולות לגרום לג'לטין להתייצב בטרם עת ולגרום לגושים בקרם.

-העוגה משתבחת לאחר יממה במקרר לכן מומלץ להכין אותה מראש.

-ניתן גם להכין את העוגה מראש, לשמור בהקפאה ולהפשיר במקרר יממה לפני ההגשה.

-כמו תמיד, למי שמעוניין לחלץ את העוגה מהתבנית, מומלץ לרפד את דפנות התבנית בשקף,
 ולהעביר את העוגה להקפאה לכמה שעות לפני ששולפים מהתבנית.

-מחפשים איך לנצל את החלבונים במתכון? למה שלא תכינו נשיקות מושלמות?



עוגת קרם טירמיסו


החומרים:

לבישקוטים בקפה:
1 כף קפה מגורען
240 מ"ל (כוס) מים רותחים
4 כפות אמרטו, ברנדי או ליקר קפה (לא חובה אך מומלץ)
120 גרם (חצי חבילה) בישקוטים

לתחתית ביסקוויט קפה:
150 גרם ביסקוויטים
25 גרם (2 כפות) סוכר חום בהיר דמררה
1 כפית שטוחה קפה מגורען
60 גרם חמאה

לקרם מסקרפונה עשיר: 
12 גרם (3 כפיות שטוחות) ג'לטין
60 מ"ל (4 כפות) מים
5 חלמונים גדולים, בטמפרטורת החדר
135 (שני שליש כוס) גרם סוכר  
45 מ"ל (3 כפות) מים
כמה טיפות מיץ לימון סחוט טרי
500 גרם (2 גביעים) מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
225 גרם (גביע) גבינת שמנת 25%, בטמפרטורת החדר
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

לקצפת קפה:
300 מ"ל (גביע ועוד 3 כפות) שמנת מתוקה
כפית וחצי קפה מגורען
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קקאו, לפידור

כלים:
תבנית 24 ס"מ

אופן ההכנה:

לבישקוטים בקפה:
ממיסים כף קפה נמס בכוס מים רותחים, מצננים לטמפרטורת החדר.

לתחתית ביסקוויט קפה:
במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים וסוכר חום בהיר לפירורים דקים. 
ממיסים את הקפה הנמס בכפית של מים רותחים. ממיסים במיקרוגל חמאה לנוזל חלק.
מוסיפים את החמאה והקפה לביסקוויטים ומערבבים היטב לתערובת אחידה. 
משטחים בתבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב בעזרת תחתית של כוס. מעבירים בינתיים לקירור.

לקרם מסקרפונה עשיר: 
מערבבים בקערה קטנה ג'לטין עם 60 מ"ל מים, ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-10 דקות.
במערבל חשמלי מתחילים להקציף חלמונים במהירות גבוהה.
במקביל מבשלים בסיר קטן סוכר עם 45 מ"ל מים וכמה טיפות של מיץ לימון סחוט טרי. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך בעבוע לעוד כ-6 דקות, 
עד לקבלת סירופ סמיך מאוד, שמבעבע בחוזקה לכמה שניות גם אחרי שמסירים את הסיר מהאש. 
(למי שיש מדחום, יכול להיות מדויק ולמדוד 118 מעלות. למי שאין ורוצה להיות בטוח שהסירופ מוכן, 
יכול גם לנטף טיפה מהסירופ לתוך כוס מים קרים, ולראות אם הסירופ מתייצב במהרה לכדור רך).
מנמיכים את מהירות המערבל, יוצקים מיד את הסירופ החם פנימה על דפנות הקערה תוך הקצפה, 
מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים היטב 5-7 דקות לפיסטור החלמונים ולקבלת קציפה בהירה ותפוחה, 
שאינה חמה למגע. ממיסים את הג'לטין המושרה במים (15-20 שניות במיקרו), מוסיפים למערבל בזרם דק
ומערבלים להטמעה. מסירים את הקערה מהמערבל. 

פותחים את המסקרפונה וגבינת השמנת בעירבוב טוב בקערה גדולה נפרדת, ומוסיפים אותן לקציפת החלמונים 
בכמה פעמים תוך טריפה טובה במטרפה לתערובת חלקה. משיבים את התערובת לקערה,
ומקציפים בקערת המערבל החשמלי את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים לתוך קרם הגבינה לתערובת חלקה.

להרכבה:
משטחים מחצית מכמות הקרם בתבנית על תחתית הפירורים. יוצקים את הקפה לתוך קערה ומערבבים פנימה את הליקר.
טובלים בכל פעם בישקוטי בקפה לטבילה קצרה, ומסדרים בתבנית כך שהבישקוטים מכסים את הקרם כמה שיותר.
כדי למלא את הרווחים שנשארים, שוברים כמה בישקוטים לפני הטבילה בקפה ומסדרים בתבנית.
(כדי שקצוות הבישקוטים יבלטו מדפנות העוגה סביב במרווחים שווים, 
סידרתי קודם ארבעה בישקוטים בצורת פלוס כשהם צמודים לדפנות, ולאחר מילאתי את הרווחים ביניהם בצורה מעגלית).
משטחים מעל לבישקוטים את יתרת הקרם, מחליקים ומעבירים לקירור או להקפאה למשך הלילה.

לקצפת קפה:
מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם קפה מגורען ואבקת סוכר לקצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף
עם צנטר חלק (אני השתמשתי בצנטר של 2 ס"מ), ומזלפים תלוליות שמנמנות על העוגה. 
שומרים בקירור, מנפים קקאו לפני ההגשה.

114 תגובות:

  1. מקסים!יש לך מתכון לבישקוטים תוצרת בית? :)

    השבמחק
    תשובות
    1. יש! קפצי לכאן-
      http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2011/11/daring-bakers_1012.html

      מחק
  2. התיאום בינינו כל הזמן מרשים אותי מחדש, מחר אני מפרסם מתכון לטירמיסו קלאסי :)

    השבמחק
    תשובות
    1. גדול :) גרגרן רואה נפש גרגרניתו. אבוא לקחת ביס!

      מחק
  3. אנונימי29/11/16 08:45

    יפיפה מגרה בטירוף..

    השבמחק
  4. היא פשוט מהממת!! אפשר להכין אותה ללא הג׳לטין??

    השבמחק
    תשובות
    1. מאוד ממליצה להכין את העוגה כלשונה, ולהתגבר על החשש מג'לטין לקבלת התוצאה הטובה ביותר.
      עקרונית אם רוצים אפשר להמיר את החלמונים בשמנת מתוקה, ואת הג'לטין בשקית של פודינג,
      אבל אז זה לא יהיה לגמרי טירמיסו, והמרקם יהיה פחות קרמי :)

      מחק
    2. הפעם היחידה שהשתמשתי בג'לטין בקופסא כחולה, קיבלתי טעם לוואי מזעזע וריח נוראי. מאז נמנעת משימוש...באיזה בדיוק ג'לין את משתמשת? אולי יש הבדלים ביניהם??

      מחק
    3. היי דרדסית
      בגדול כאשר מחממים את הג'לטין יתר על המידה הוא יכול להפיק טעם וריח לא נעימים,
      רצוי לא להביא אותו לרתיחה, ובשימוש נכון לא מרגישים אותו כלל בתוצאה הסופית.
      אין לי המלצה על חברה ספציפית, אבל אם היתה לך בעיה עם מוצר מסוים פשוט נסי אחד אחר,
      יש הרבה סוגים ואפשר גם לרכוש ג'לטין בחנויות אפייה מובחרות.
      באמת שחבל להימנע לגמרי, כי אפשר לעשות איתו פלאים במטבח.
      כמו כן בפעם הבאה ממליצה לא לחמם אותו יותר מדי בעת ההמסה-
      אני תמיד מחממת במיקרוגל 10 שניות, מערבבים בכפית ומוודאה שנוצרת תערובת חלקה ללא גושים.
      במידת הצורך אם עדיין יש גושים מחזירה לחימום לעוד 5-10 שניות גג, כדי שלא יירתח יותר מדי.
      בהצלחה!

      מחק
    4. מעדכנת שאחת הגולשות הכינה את העוגה ללא ג'לטין, ובזכות הגבינות העשירות היא התקבלה עשירה ויציבה גם בלעדיו! הידד  

      מחק
  5. ניראה מהמם! את יודעת איך אני יכולה להמיר את הג'לטין במתכון לאגר אגר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליטל!
      לצערי לא יכולה לתת יחס המרה מדויק לאגר אגר,
      לקרמים ומוסים תמיד עובדת עם ג'לטין בלבד.

      מחק
    2. מעדכנת שאחת הגולשות הכינה את העוגה ללא ג'לטין,
      ובזכות הגבינות העשירות היא התקבלה עשירה ויציבה גם בלעדיו! הידד  

      מחק
  6. בא לי ממש כי זה פשוט מהמם... אבל אני הריונית ולא אוכלת ביצים חיות כרגע (למרות שהתהליך כולל שילוב של סירופ רותח). יש תחליף??

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סיוון!
      טירמיסו אמיתי מכינים בשילוב ביצים וגם במקרה הזה לחלמונים יש השפעה מורגשת על המרקם,
      שמתקבל יותר אוורירי וקרמי בזכותם.
      עבור הריוניות עקרונית אפשר להמיר אותם בחצי גביע עד גביע של שמנת מתוקה,
      המרקם יהיה פחות מעודן וקרמי אך עדיין טעים.
      במקרה כזה גם יהיה גם צורך בשינוי אופן ההכנה כי אין צורך בסירופ
      אלא בסוכר שמקציפים עם מסקרפונה ושמנת מתוקה וקיפול של הגבינה. בהצלחה והיריון קל!

      מחק
  7. אנונימי29/11/16 17:22

    אחרי כמה זמן של הקפאה שולפים את העוגה מהתבנית ? ואחר כך לכמה זמן בקירור?
    ואת הסירופ החם להוסיף אותו לתוך החלמונים בצורת חוט או בבת אחת? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אם מאפסנים ישר בהקפאה היא תצטרך בסביבות 6 שעות, אני פשוט מקפיאה עוגות ללילה.
      למחרת כדאי להשאיר את העוגה ליום שלם במקרר ורצוי יממה כדי להשביח טעמים,
      היא משתפרת והטעמים משתבחים לאחר ישיבה של יממה במקרר.
      את הסירופ החם יוצקים בזרם דק על דפנות הקערה ולא שופכים בבת אחת פנימה,
      אבל צריכה להיות יציקה יחסית מהירה כדי שטמפרטורת הסירופ לא תצנח משמעותית. בהצלחה

      מחק
  8. מושלמת!
    טירמיסו, ובכלל קינוחים עם קפה הם בין האהובים עליי ביותר (טוב, אני לא ממש בררנית גדולה...)
    הגרסה שלך פשוט מדהימה, יפה ומפתה כמו תמיד.

    השבמחק
  9. האם אפשר להחליף את השמנת של ה-25% בשמנת מתוקה או בעוד מסקרפונה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדי!
      אין בעיה להחליף בעוד מסקרפונה
      בהצלחה :)

      מחק
  10. לוק הורס!!! מוכשרת אני מתענגת כל פעם מחדש :)

    השבמחק
  11. הכנתי את העוגה ללא הג'לטין כלל והיא יצאה נהדרת!! עומדת יציב כבר 5 ימים במקרר (בלי מסגרת אפילו, כי אפיתי ברינג עם שקף) כך שהיא ממש יציבה. היא נפרסת בקלות לפרוסות יפות ולא "נופלת" כשפורסים אותה. והמרקם משגע! ממש עוגה טעימה! תודה על המתכון!!

    השבמחק
    תשובות
    1. הרבה תודה על העידכון! בטוחה שרבים ישמחו לשמוע :)

      מחק
  12. היי ענבל!
    האם 12 גרם של ג'לטין זה לא המון?
    בשקית שלמה יש 14 גרם..
    ראיתי בתגובות שמישהי הכינה ללא ג'לטין אך אני חוששת לקחת סיכון מכיוון שהיא היחידה (בינתיים) שעשתה זאת..
    האם לפחות ניתן להפחית את הכמות? אני מאוד אוהבת טירמיסו קרמי.
    רציתי גם לדעת האם ניתן להכין את הטירמיסו ברינג?
    האם אני אצליח לשלוף אותו?
    ודבר אחרון, האם כדאי להקפיא טירמיסו? הרי הקפאה יכולה להרוס את המרקם של הגבינות וכל מטרת הטירמיסו היא קרם עשיר שמשתבח במקרר..

    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גלית!
      יש כאן כמות גדולה מאוד של מוס, ולכמות כזו 12 גרם ג'לטין זה הגיוני לגמרי.
      גם אני מאוד לא אוהבת מרקם ג'לטיני, והעוגה לא הרגישה לי ג'לטינית מדי עם כמות הג'לטין הנוכחית,
      אבל אם את מעוניינת להפחית לזה לגמרי לשיקולך.
      אין בעיה ואפילו כדאי להכין את הטירמיסו ברינג, את יכולה לרפד את הדפנות בשקף
      ואז לא תהיה בעיה לשלוף את הרינג ולקלף אותו כדי לקבל דפנות יפות וחלקות.
      במקרה הזה אין בעיה גם להקפיא את העוגה אם רוצים-
      גבינות דלות בשומן לא עוברות טוב הקפאה, אבל מוס עשיר על בסיס מסקרפונה וחלמונים אין בעיה להקפיא.
      גם אני הקפאתי אותה והיא יצאה נפלא. בהצלחה!

      מחק
  13. ערב טוב ענבל,
    כרגע הקצפתי את החלמונים והוספתי סירופ סוכר, כנראה שבישלתי אותו יותר מדי כי נשארו לי גושי סוכר קטנים בביצים המוקצפות והרבה סוכר פשוט התגבש ונשאר על הכף ובתוך הסיר... הוספתי ג'לטין חמים על מנת לראות אם זה ימיס את גושי הסוכר אך זה לא קרה.. כרגע זרקתי את הכל... מקווה שלא טעיתי, הרי לא אמורים להיות גושי סוכר בקרם..
    כשהוספתי את הג'לטין זה התגבש די מהר..
    אני אנסה לעשות שוב פעם עכשיו, ללא ג'לטין - נגמר לי..
    האם ניתן להקפיא את העוגה אם היא לא מכילה ג'לטין?
    וכמה בדיוק להרתיח את הסירופ? עשיתי לפי ההוראות.. אולי כדאי לבשל אותו על אש נמוכה?
    מקווה שתראי את ההודעה.. זה כל כך מתסכל..

    השבמחק
    תשובות
    1. ההודעה נמחקה, לכן פרסמתי שוב פעם.. מקווה שתראי..

      מחק
    2. היי גלית
      זה נשמע שהסוכר שלך עבר קריסטליזציה, שזו התגבשות של הסוכר שנמס חזרה למצבו הגבישי. זה עלול לקרות בשל בישול הסירופ על להבה חזקה מדי תוך בעבוע אינטנסיבי מדי של הסוכר, או עירבוב יתר של התערובת בזמן הבישול. להבא כדאי לבשל על להבה קצת יותר נמוכה ולא בבעבוע יותר מדי חזק, כמו כן כמה טיפות של מיץ לימון שמוסיפים לסירופ יימנעו מהקריסטליזציה לקרות ואז לא תיתקלי בבעיה.
      אין בעיה להקפיא את העוגה גם ללא ג'לטין. מקווה מאוד שהסתדרת, מבאס שזה קורה.
      סופשבוע מעולה, ענבל

      מחק
  14. אביגיל23/12/16 11:30

    וואו מתכון פשוט מושלם עוגה מדהימה וטעימה בטירוף !!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אביגיל
      כיף לשמוע, שמחת שנהניתם ממנה!

      מחק
  15. היי פייה מקסימה!
    רק רציתי לעדכן ולומר שהעוגה יצאה נפלא!! קרמית ועדינה כמו עננים או כמו שאמרו לי: תוך שנייה אין עוגה.
    כשהכנתי את הסירופ סוכר, ידעתי שמשהו השתבש אך במקום לבטוח בעצמי, החלטתי להשתמש בו בכל זאת ואכן זאת הייתה טעות.. לא נורא, מטעויות לומדים ובפעם השנייה כבר יצא לי סירופ מושלם (פשוט בדר"כ כשאני מכינה טירמיסו, אז את החלמונים אני מקציפה עם סוכר ואמרטו מעל בן מרי).
    לאחר מכן, הכל הלך מושלם ובקלות (ואפילו עבדתי עם מיקסר ידני:-) ).
    מזל שנגמר לי הג'לטין שבזבזתי על החלמונים שנזרקו כי אין צורך אפילו בגרם אחד של ג'לטין!
    הקפאתי את העוגה ללילה ולאחר מכן, הוצאתי אותה מהרינג והעברתי למקרר על צלחת הגשה והעוגה עמדה יציבה ללא תזוזות וללא נזילות - יותר מכך, אפילו השארתי חתיכה שעמדה שלושה ימים במקרר ונשארה יציבה ויפה.
    נראה לי שלאחר שלושה ימים העוגה נהייתה אפילו יותר טעימה.
    כך שאני מעדכנת שבהחלט ניתן להשמיט את הג'לטין מהמתכון.
    תודה על המתכון המוצלח ותודה על כך שאת תמיד עוזרת ומלמדת דברים חדשים וטורחת להסביר, זה לא מובן מאליו!
    כבר אמרתי לך זאת בעבר - את נפלאה!
    ואת הטיפ של הוספת המיץ לימון לסירופ העתקתי ושמרתי.

    אני מצרפת תמונה של העוגה ללא ג'לטין (לא היה לי צנטר 2 ס"מ אז השתמשתי ב-1 ס"מ וזה יצא פחות יפה ושיגע אותי :-) )

    http://www.up2me.co.il/images/4082006.jpg

    http://www.up2me.co.il/images/32723058.jpg

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גלית
      כיף מאוד לשמוע, העוגה נראית פשוט מעולה!
      תודה על השיתוף ועל הפירגון, שמחה תמיד לסייע ולתרום מניסיוני
      שבוע נפלא :) ענבל

      מחק
  16. אנונימי7/1/17 20:40

    היי ��
    יש אפשרות להחליף את 2 גביעי המסקרפונה בעוד גבינת שמנת?
    (או לפחות גביע אחד)

    השבמחק
    תשובות
    1. כן זה אפשרי, הטעם שיתקבל לעוגה יהיה יותר גבינתי ופחות שמנתי בהתאם
      בהצלחה!

      מחק
  17. אנונימי9/1/17 14:05

    היי ענבל(: נראה מעולה!
    כמו שכתבת בתחילת המתכון, לא כולם אוהבים קפה��, יש אפשרות להמיר את טעמי הקפה בטעמים אחרים? (שוקולד/ וניל וכו..) האם מומלץ לדעתך? אם כן - כיצד ניתן לעשות את זה?
    תודה גדולה! מור

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מור!
      איכשהו פספסתי את ההודעה אז מתנצלת על האיחור במתן התגובה.
      מודה שבמקרה של העוגה הספציפית הזו, כל הקסם טמון בקפה.
      במידה ולא אוהבים ממליצה הפעם פשוט לבחור ולהכין עוגה אחרת-
      במקרה הזה המתכון ידרוש שינויים נרחבים מדי כדי ליצור תוצאה שתהיה מספיק טעימה ומרגשת גם בלעדיו.
      שבוע נפלא, ענבל

      מחק
  18. היי ענבל ,
    מתכון מושלם וקליל!! נהנתי מכל שלב
    יש לי רק שאלה איך סידרת את הבישקוטים? תוכלי להעלות תמונה?? סידרתי רגיל כי לא הלהך הצלחתי להבין את הסידור..��
    תודה ליאור

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליאור!
      לא צילמתי את סידור הבישקוטים אז אין לי תמונה, אבל סידרתי קודם כל סביב היקף העוגה כמו שעון,
      ולאחר מילאתי את האמצע באותו האופן, צפוף כמה אפשר.
      בפועל זה לא מאוד משנה איך מסדרים, וזה בסדר גמור אפילו אם יש חורים.

      מחק
  19. נורית16/2/17 11:48

    היי :)
    זה נראה מהמם! אני מתלבטת איזו עוגה להכין ליום ההולדת של אמא שלי (65!!) חשבתי על זו ועל העוגת גבינה מוקה שלך שפורסמה במאקו. איזו עוגה לדעתך יותר טעימה? או לחילופין פחות מתוקה?
    וגם לא מאוד הבנתי את תהליך שחרור העוגה. חח
    האם ישר אחרי שאני מכינה אותה להכניס למקפיא? ואחכ לפני הכניסה למקרר להוריד את השקף ורק אז לתת לה יממה אור סו במקרר?
    והאם לשים את השקף אחרי שהתחתית כבר מוכנה (מעליו) או שגם הוא נכנס במסגרת השקף?

    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נורית!
      לדעתי העוגה הזו עדיפה ליום הולדת, וכוללת מרקמים וטעמים שרוב האנשים יותר יאהבו מאשר המוקה.
      אין הבדל גדול ברמת המתיקות, אבל גם במקרה הזה את תמיד יכולה להתחיל עם קצת פחות סוכר שמתווסף לקרם ולהוסיף לפי הטעם לפי רף המתיקות שאתם אוהבים.
      את השקף יותר נוח לשים בתבנית הריקה, ואז להתחיל להרכיב בתוכו את כל שכבות העוגה.

      קל יותר לשחרר את השקף מהעוגה לקבלת דפנות יפות וחלקות לאחר שהיא קפואה,
      לכן לאחר שמסיימים להרכיב את העוגה ולפני שמקשטים בקצפת קפה כדאי להעביר אותה להקפאה למשל הלילה, למחרת להוציא מהמקפיא, לקלף את השקף, ולעטר בקצפת קפה מעל, וככה להשאיר אותה להשתבחות במקרר למשך יממה ולהגיש. את הקקאו כדאי לנפות מעל קרוב יחסית לזמן ההגשה כי הוא נספג עם הזמן. בהצלחה!

      מחק
    2. נורית16/2/17 13:22

      שאפו על התגובה המהירה! תודה רבה ����
      אני אלך אם כך על הטירמיסו :) אם יצא כמתוכנן צפי לתיוג באינסטגרם בסופש הבא ����

      מחק
  20. נורית18/2/17 00:03

    היי שוב :)
    את חושבת שהקפאה של מעל ל24 שעות תפגום בעוגה (לא הרבה מעל)? והאם לקשט מיד אחרי ההקפאה או שצריך לתת לה להפשיר קודם?
    תודה 3>

    השבמחק
    תשובות
    1. אין בעיה להקפיא מעל ל-24 שעות. בנוגע לקישוט זה לא משנה, אפשר לקשט כשהיא קפואה או כשהיא מופשרת לגמרי בהתאם לנוחות הזמן שיש לך.

      מחק
    2. נורית18/2/17 11:16

      התשובה שקיוויתי לשמוע :)
      תודה רבה!
      אגב, יש לך הצעות לשימוש בחלבונים? הכי מתבקש זה נשיקות.. אבל אין לי ניסיון טוב איתן (ואני לא אוהבת מקרונים)

      מחק
    3. קרמבו? :) אפשר גם פשוט לאפסן בקופסה אטומה בהקפאה ולהפשיר כשיהיה צורך

      מחק
  21. היי, ניתן לפסטר בבאן מרי עד 60 מעלוץ במקום העניין עם הסירופ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גאיה
      זה משפיע קצת על המרקם, ממליצה לעקוב אחר ההנחיות לקבלת תוצאה מירבית

      מחק
  22. האם אפשרי להעביר את העוגה נסיעה של שלוש שעות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דור
      שאלה קשה, אף פעם לא ניסיתי לנסוע כל כך הרבה זמן עם עוגה קרה אז קשה לי לומר...
      במידה וכן, רק אם היא תהיה קפואה לגמרי ובתוך צידנית יכול להיות שזה יחזיק. לשיקולך

      מחק
  23. הי. חשבתי להכין את העוגה הזו לפסח. את הבסיס להחליף בפירורי עוגיות לפסח. השאלה היא, האם ניתן להחליף את הבישקוטים באמצע העוגה בעוגיות פסח שנטבלו בקפה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי איילת!
      אין בעיה להמיר את התחתית בעוגיות לפסח.
      עבור התחליף לבישקוטים אני הייתי מכינה שכבת טורט כשר לפסח דקה לקבלת התוצאה הטובה ביותר.
      בניגוד לעוגיות או ביסקוויטים רגילים, הבישקוטים הופכים לאחר ספיחת הנוזלים לסוג של טורט ספוג בקפה,
      שמעניקה מרקם רך וטעם קפה מודגש במרכז העוגה. עוגיות לא יעניקו את אותו האפקט וחבל.
      בהצלחה

      מחק
    2. הי. תודה על התשובה. האם יש לך מתכון לעוגת טורט כזה ?

      מחק
    3. את יכולה פשוט להכין עוגת ספוג קלאסית, הנה מתכון פשוט וקל שגם יתאים מבחינת כמויות.
      מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים במערבל חשמלי 2 ביצים גדולות עם 60 גרם סוכר, קורט מלח וחצי כפית תמצית וניל במשך 7 דקות לתערובת בהירה, סמיכה ותפוחה מאוד. מנפים פנימה 60 גרם קמח ללא גלוטן כשר לפסח וכף קורנפלור או קמח תפו"א בהדרגה תוך קיפול עדין רק עד לקבלת תערובת חלקה. משטחים במהירות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה לעובי של 2-2.5 ס"מ ואופים במדף העליון בתנור כ-12 דקות להשחמה.
      מצננים לדקותיים בתנור כבוי, פותחים מעט דלת ומשאירים לצינון מלא. בהצלחה :)

      מחק
  24. אנונימי8/4/17 02:32

    היי, יש לי שאלה בנוגע לקצפת קפה. רשמת להקציף שמנת מתוקה עם קפה מגורען, לא צריך להמיס אותו קודם? או שהוא יימס כבר בשמנת המתוקה? תודה מראש על תשובה!:)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      לא חייבים להמיס אותו קודם, הוא יתמוסס הרובו בעת ההקצפה ובזמן הישיבה במקרר,
      וגם אם נשארים מעט גרגירים לדעתי רק מוסיף טעמים :) בהצלחה

      מחק
    2. אנונימי9/4/17 01:18

      המון תודה על התגובה המהירה! אני גרה בארה"ב הייתי בטוחה שבגלל הפרשי השעות ייקח לך קצת יותר זמן לענות. בכל מקרה השנייה הייתי בסופר וקניתי את כל המצרכים חוץ מ! השקף כמובן... יש משהו שאפשר להשתמש במקום? נייר אפייה אולי? והתבנית, מדובר בתבנית מתפרקת נכון? סליחה על שאלות הקיטבק.. פעם ראשונה שלי שמכינה עוגה כזו "מסובכת"... מה לא עושים בשביל היום הולדת של הבעל שחולה על טירמיסו ;)

      מחק
    3. היי!
      משתדלת לענות במהירות, בעיקר בחגים :)
      שקף יוצר דפנות יפות וחלקות בקלות, אבל אפשר גם להשתמש ברצועה של נייר אפייה במקום,
      רק לוודא שמצמידים את הנייר היטב לדפנות התבנית, והוא עומד בצורה ישרה ובלי קפלים וקימוטים.
      ממליצה גם לשמן מעט את הדפנות כדי שייצמד היטב.
      כמו כן מומלץ להסיר את העוגה מהתבנית ולשלף את הנייר רק לאחר שהעוגה קפואה.
      בנוגע לתבנית- אם רוצים להסיר את העוגה מהתבנית או לשלוף את הטבעת כדי שיראו את השוליים,
      יש צורך בתבנית מתפרקת או ברינג, אחרת פשוט לא תוכלי לשלוף את העוגה החוצה.
      מחזיקה אצבעות שייצלח בשלום! כל הכבוד על ההשקעה ומזל טוב

      מחק
  25. אנונימי20/4/17 23:31

    אמאלא את לא מבינה איזה טעים זה יצא לי!!! כתבתי לך גם באינסטגרם שחששתי שהיא תהיה קשה לעשייה והופתעתי מכמה שהיא הייתה קלה וטעימה בקטע אחר!! חיסלנו אותה בצ׳יק ואפילו היינו עצובים כשהיא נגמרה, נשבעת לך! ללא ספק אחת העוגות היותר טעימות שאי פעם הכנתי לבעלי ליום הולדת ובכלל. היום הולכת להכין את הנשיקות מהחלבונים שנשארו מהעוגה אז כמו שאמרתי - באת לי בול בזמן ! ;) המון תודה על המתכון המשגע! גיסתי כבר דרשה את המתכון :)

    השבמחק
    תשובות
    1. שמחתי מאוד לשמוע! :)
      זו באמת עוגה מעולה, כיף שעידכנת

      מחק
  26. היי
    אני רוצה לוודא שהעוגה תוכל להיות בהקפאה שבוע וזה בסדר.
    דבר נוסף על אלו בסקוויטים היית ממליצה?(אני לא כל כך אוהבת פתי בר)במה את השתמשת?
    תודה רבה מראש והבלוג שלך נפלא !

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ניצה!
      כן אין בעיה להקפיא אותה לשבוע, רק לעטוף היטב.
      אני השתמשתי בביסקווויטים של פתי בר, חחחח
      אבל כל ביסקוויט אחר שאת מעדיפה יעבוד כאן, לדעתי אפשר גם עוגיות חמאה.
      בהצלחה! ותודה על המחמאה :)

      מחק
  27. שלום לך :-)
    אז שוקלת להכין את העוגה לארוע צהריים ביום העצמאות. מה דעתך על ציפוי בגלאסג'? אולי גלאסג' קקאו? אפשרי לדעתי אם אקפיא את העוגה קודם? בכלל נראה לך מתאים? או אולי יש לך רעיון אחר? אני פשוט כל כך אוהבת לצפות בגלאסג' חחחחח

    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אריאלה!
      אולי המעטפת קצת שוברת את הרכות הזו של קונספט הטירמיסו, אבל זה בהחלט אפשרי לגלסז' אותה בעודה קפואה (המצאתי פועל חדש)
      גם גלסאז' קקאו מריר ישתלב פה יופי מבחינת הטעמים, השאלה מה תעשי עם קצפת הקפה מעל? תשטחי אותה כשכבה אחידה ותצפי אותה בגלסאז'? או תכיני מוס קפה במקום כשכבה מעל
      בהצלחה

      מחק
    2. תודה על התשובה!! חשבתי אולי מעל הגלאסג' להזליף את קצפת הקפה.... מצד שני, שוב משנה את דעתי ובכלל בא לי לזלף פטיסייר שוקולד במקום קצפת קפה :-) ממש התלבטויות קשות :-)

      מחק
    3. קחי בחשבון שלעוגה עצמה אין טעם מודגש של קפה-
      המאסה העיקרית היא קרם הגבינה, והבישקוטים הסופגים בקפה נותנים רק נגיעה,
      ולכן טעם הקפה החזק בקצפת עוזר ליצירת טעמים של טירמיסו.
      אם מוותרים עליו תתקבל עוגה שהיא יותר קרם גבינה עם טיפל'ה קפה. לשיקולך

      מחק
    4. תודה!אז אולי לשלב קצת קפה בקרם פטיסייר? פשוט אני חוששת שהקצפת תתרכך מדי. זה לקינוח של מסיבת צהריים ביום העצמאות (בגג בית). במילים אחרות: יש לך המלצה לקרם בטעם קפה יותר יציבי לצורך הזילוף? המון המון תודה לך!

      מחק
    5. פטיסייר נשמע בסדר

      מחק
  28. אנונימי1/5/17 12:34

    כמה זמן לוקח להכין את העוגה?

    השבמחק
    תשובות
    1. בסביבות שעה, גג שעה וחצי. לא כולל קירור כמובן

      מחק
  29. אנונימי1/5/17 16:57

    נהיו לי גושים בתוך הקרם מהג'לטין... מה לעשות?

    השבמחק
    תשובות
    1. לצערי בשלב הזה אחרי שהקרם כבר מוכן אין הרבה מה לעשות...
      גושים של ג'לטין צריך למנוע מראש.
      השתמשת בגבינות קרות ולא בטמפרטורת החדר?
      מקווה שתתקבל מוצלחת בכל זאת

      מחק
  30. הי נטלי
    אני רוצה להכין את העוגה בשבועות בתבנית סיליקומארט, את השמנת מתוקה להקציף למרקם יוגורט 80% או לקצף יציב ? איזה גבינת שמנת את ממליצה ? אם אני הקפיא את העוגה היא תגיר נוזלים ? את התחתית אני עושה בסוף בגלל התבנית אז לחכות שהמלית תתיצב במקפיא ואז לעשות תחתית ביסקוויט קפה?
    יש לך בלוג נהדר את אלופה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      כאן זאת ענבל, נטלי זה בבלוג השני ;)

      לכל שאלה תשובה-
      את השמנת המתוקה להקציף לקצף יציב אך לא נוקשה מדי.
      גבינת שמנת זה עניין של טעם אישי, אני הכי אוהבת את נפוליאון.
      אין בעיה להקפיא את העוגה, היא לא תגיר נוזלים.
      אם את מכינה ביסקוויט קפה, כדאי להצמיד לאחר שהמלית יחסית מתייצבת כדי שלא יספח נוזלים,
      אבל כשהיא עדיין קצת רכה ולא קפואה לגמרי, אחרת הבצק לא יידבק.
      תודה על המחמאה ובהצלחה!

      מחק
    2. אופס,סליחה :). אוהבת את הבלוג של שתיכן סורי

      תודה על המענה הזריז

      מחק
    3. חחח שטויות, בשמחה ובהצלחה! ;)

      מחק
  31. הכנתי את העוגה (בלי ג'לטין) ויצא מעדן!
    כל פעם מחדש נהנת מהמתכונים שלך. תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. כיף גדול לשמוע אפרת! :)

      מחק
  32. באיזו קקאו מומלץ להשתמש ? והאם לפזר קקאו ולשים במקרר לא תופס לחות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי חנית!
      אכן מומלץ לנפות את הקקאו ממש בעת ההגשה.
      אני משתמשת בקקאו של קליבו שהוא מעולה (ניתן להשיג בחנויות האפייה המובחרות),
      אבל כל קקאו איכותי יעשה את העבודה.
      בהצלחה!

      מחק
  33. היי ענבל
    עוגה מהממתתת. מכינה בחג!
    האם אפשר להשתבש בבסיס של ביסקוטים עם קפה במקום פתי בר או לדעתך זה לא יחזיק את הבסיס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שלי!
      כן אפשר גם להשתמש בבישוקטים טבולים בקפה עבור התחתית,
      רק אבל במידה ואת מתכוונת להעביר את העוגה לצלחת הגשה לאחר מכן זה יכול להית קצת טריקי
      בהצלחה וחג שמח :)

      מחק
  34. אנונימי27/5/17 09:49

    היי ענבל!
    את חושבת שהעוגה מתאימה לתחרות עוגות גבינה בעבודה?
    גבינתית מספיק?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      לא יודעת מה הקריטריונים לשיפוט את קשה לומר בוודאות, אבל היא בהחלט עוגה מאוד מרשימה ומאוד טעימה. אולי יותר שמנתית בגלל השימוש במסקרפונה אם מדקדקים, אבל מאוד קרמית ועשירה,
      וקצרה מחמאות רבות אצל כל מי שניסה אותה, כפי שתוכלי לראות בתגובות.
      גם עוגת הגבינה ים-תיכונית בפיסטוק חלבה ודבש שכאן בבלוג,
      ועוגת המוס המנוקדת של תותים וגבינה, זכו בתחרויות עוגות גבינה רבות אצל גולשים בבלוג, אם את מחפשת רעיונות אחרים. בהצלחה!

      מחק
  35. אנונימי27/5/17 10:49

    והאם אפשר להוסיף מחית בישקוטיני באחד מהשלבים?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי להשתמש במחית בישקוטיני מעולם אז קשה לי לומר :)
      לפחות מקריאה במה מדובר נשמע לי שיכולה להשתלב בקרם אם רוצים

      מחק
  36. היי
    ניסיתי להכין היום את העוגה אבל לצערי הסירופ עבר קריסטליזציה. הכנסתי חלק ממנו אבל אני פוחדת שהביצים לא עברו פסטור כמו שצריך. אני לוקחת את העוגה לחצי שעה נסיעה ופוחדת מהתפתחות חיידקים...מה את אומרת? לזרוק ולהתחיל מחדש? כרגע העוגה בהקפאה...

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נעמה
      מודה שאני לא מבינה גדולה בענייני פיסטור אז קשה לי לתת לך תשובה מבוססת... לשיקולך לגמרי.
      אני אגב לא הייתי זורקת, אבל זה לגמרי עניין אישי שלך.
      בכל מקרה אם לא השתמשת בכל כמות הסירופ זה מן הסתם יפחית גם את המתיקות בקרם, תלוי כמה ממנו הוספת, אז במידה ולא זורקים אולי אפשר לשדכך איזה רוטב בצד כדי להמתיק אם צריך.
      יכולה רק לתת טיפ חשוב לפעם הבאה בבישול סירופ סוכר- כדי שהסירופ לא יעבור קריסטליזציה אפשר לטפטף לתוכו כמה טיפות של מיץ לימון סחוט טרי וזה מונע מראש את הבעיה, אולי אפילו אעדכן כאן במתכון כדי למנוע פציעות להבא. בהצלחה בכל מקרה וחג שמח

      מחק
    2. זרקתי בסוף...גיליתי שהשתמשתי באגר אגר ולא בג׳לטין וזו הסיבה שהיו הרבה כדוריות בקרם...בקיצור...הולכת להתחיל עוגה חדשה.

      מחק
    3. אבוי, זאת באמת סיבה לזרוק. בהצלחה! ושימי מיץ לימון ;)

      מחק
    4. החלטתי בסוף לעשות מיקס של שני מתכונים שלך. את התחתית ביסקוויטים של הקרם טירמיסו וגם את הקצפת מעל ואת הקרם מהמתכון של הטירמיסו הקלאסי שלך עם החלבונים והקצפת...מקווה שזה ייצא טוב...
      האם ניתן להקפיא את העוגה גם בצורה שעשיתי אותה?

      מחק
    5. היי
      רק תגידי בבקשה שהוספת ג'לטין לטירמיסו הקלאסי שהכנת...
      אחרת הוא לא יצא יציב... אפשרי להקפיא

      מחק
    6. לא הוספתי...שיט...😧😧😧 זה ממש נורא?

      מחק
  37. אז עדיף להשאיר את העוגה בתבנית? זה ממש יקרוס? תכננתי להוציא לצלחת הגשה.

    השבמחק
    תשובות
    1. במידה והגדלת את הכמויות לשכבות קרם עבות כמו במתכון הנוכחי, זה בהחלט עלול לקרוס לך.
      הקרם ההוא מתאים לקינוח נמוך וקרמי ולא ליצירת עוגה יציבה.
      ממליצה לך לחתוך אותה לפרוסות כשהיא חצי קפואה ולהעביר לצלחות ליתר ביטחון, אחרת את יכולה להתקשות בפריסה.

      מחק
  38. תודה על התשובה. אני אשאיר אותה חצי קפואה...מקווה שייצא סביר.

    השבמחק
  39. היי
    הכנתי יום שישי את העוגה בתבנית סיליקון והעוגה בהקפאה. העוגה מיועדת למחר בצוהרים. מתי כדי להוציא שתהיה במרקם הנכון ?
    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי בני!
      אם היא למחר הייתי מוציאה אותה למקרר כבר עכשיו.
      עד האכילה היא תגיע למרקם המושלם. בהצלחה :)

      מחק
  40. היי. העוגה נראית מדהים 😍
    הכנתי אותה הערב. קניתי שקף לשים בעוגה אבל שכחתי לשים אותו...עד כמה קשה יהיה לחלץ אותה מהתבנית מבלי להרוג אותה?
    תודה ☺

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אורלי!
      שאלה טובה, אני מניחה שזה אפשרי אבל הדפנות בטוח יתקבלו פחות חלקות אם תעבירי סכין סביב...
      אם חשוב לך לחלץ אותה מהתבנית, לדעתי אולי עדיף לך להקפיא את העוגה.
      ואז במידה ויש לך ברנר בבית (כמו של קרם ברולה), יהיה הכי קל בעולם לחמם בעזרתו את דפנות התבנית בעדינות, ואז כשדפנות העוגה מתחילות להינמס קצת, לפתוח את הטבעת לשלוף אותה החוצה לקבל דפנות חלקות ומושלמות (זה מה שאני עושה בדרך כלל אגב, ואז אין צורך בשקפים אף פעם).
      במידה ואין לך ברנר, אפשר גם להניח מגבת ספוגה במים רותחים סביב הרינג כדי שדפנות העוגה יתחממו קצת, או לעבור על הדפנות היטב בסמרטוט ספוג במים רותחים (בזהירות!) באותו האופן.
      מחזיקה אצבעות!

      מחק
    2. אנונימי29/5/17 07:26

      תודה רבה על התשובה :)
      שמתי את העוגה במקפיא. אם היא מיועדת למחר בערב מתי כדאי להוציא אותה מהמקפיא וכמובן מתי כדאי לנסות לשלוף אותה מהתבנית?

      מחק
    3. בוקר טוב
      כדאי לתת לעוגה יממה במקרר לפני שאוכלים, אז הייתי מנסה לשלוף מתישהו היום כשיש לך זמן,
      לשלוף מהתבנית בעודה קפואה. בהצלחה במבצע החילוץ :)

      מחק
  41. אנונימי29/5/17 19:30

    פייה יקרה,
    את מדהימה אותי עם כל אחת מהיצירות המושלמות שלך.
    מעדכנת שהכנתי לתחרות עוגות לשבועות לעבודה של בעלי ללא ג'לטין, ולצערי לא הייתה יציבה ודי נמסה... יחד עם זאת אמר שהייתה מאד מאד טעימה וטרפו אותה ואפילו לקחו הביתה לבני הזוג.
    להבא פשוט איצמד למתכון כמו תמיד ונלך על בטוח.
    חג שמח!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אין ספק שלעקוב אחר המתכון זה תמיד הכי מומלץ :)
      כמה גולשות כבר הכינו את העוגה ללא ג'לטין וכולן דיווחו שיצא מוצלח גם בלי,
      אבל מאוד יכול להיות שפשוט החום הגדול בדרך לעבודה שבר אותה.
      תודה על המחמאה ועל העידכון, והכי חשוב - שיהיה חג שמחחחח

      מחק
  42. הי!
    אם אין לי מעבד מזון? אפשרות אחרת לטחון את הסוכר והבסקיוויטים?
    אולי אבקת סוכר? כמה צריך?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לב!
      לא חייבים להשתמש במעבד מזון, אפשר גם פשוט להכניס את הביסקוויטים לשקית ניילון כפולה ופשוט למעוך אותם היטב בעזרת מערוך או כל כלי כבד אחר לקבלת פירורים כמה שיותר דקים.
      זה גם יהיה שיחרור עצבים מעולה על הדרך ;)
      הסוכר עצמו לא צריך להיטחן, אז אין בעיה להשתמש עדיין בסוכר כרגיל. בהצלחה וחג שמח!

      מחק
    2. עוד שאלה, אני רוצה להגיש את העוגה מחר בערב ולחלץ מהתבנית. להכניס להקפאה או לקירור?

      מחק
    3. אם רוצים לחלץ מהתבנית הכי קל לעשות זאת ולקבל דפנות יפות וחלקות כשהעוגה קפואה, או לפחות קפואה חלקית. קודם כל תרפד את הדפנות הפנימיות של העוגה בשקף, או אם אין לך אז ברצועה של נייר אפייה בגובה התבנית, תרכיב את העוגה ותקפיא.
      אם אתה מכין אותה עוד היום תקפיא למשך הלילה, ואז בבוקר תוכל לחלץ אותה מהתבנית, להעביר לצלחת הגשה, לקלף את השקף או הנייר ולהשאיר במקרר להפשרה עד לארוחה. בהצלחה

      מחק
  43. נראה מעולה!
    הכמויות יעבדו גם בתבנית 26? או שצריך להכפיל? בכמה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אלעד!
      תודה, היא באמת טעימה ממש :)
      אפשר גם להכין את העוגה בתבנית 26,
      אם רוצים להגדיל כמויות כדי להתאים את החומרים במדויק לגודל התבנית, אפשר להגדיל ב-20%
      בהצלחה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...