יום חמישי, 22 בספטמבר 2016

טורט כוורת הדבורים




עוד שבוע ויומיים לראש השנה, וההכנות בשיאן!
בשבועות האחרונים הררים של דבש, תפוחים, תאנים ואגוזים חלפו אצלי בבית בסערה
בהכנות נרגשות לקראת החג.

כמו תמיד, גם לרגל ראש השנה התכנס הפעם פרויקט "מבשלים ביחד",
במסגרתו חבורת בלוגרים שמחה ומשתוללת רקחה עבורכם 25 מתכונים שונים לארוחת החג,
מהסלט, דרך החריימה ועד לקינוח.

מאחר ובשבוע בו הכנתי את העוגה הוזמנתי למפגש חברות מורחב הכולל שלל עוללים בגילאי הגן,
החלטתי הפעם להכין עוגת חג שתתאים גם למבוגרים ואף תגרור קריאות נלהבות מהילדים.
עבור כך אימצתי את מוטיב הדבורים מעוגת הכוורת של השנה שעברה,
שילבתי אותו בעוגה גבוהה ומצופה בקרם, ויצרתי את עוגת החג המשעשעת שלי להשנה-
עוגת טורט כוורת הדבורים :)







עבור הכנת העוגה עורמים 3 עוגות רכות של סוכר חום ואגוזים אחת על גבי השנייה,
כל עוגה פרוסה במרכזה וממולאת ממש כמו כל טורט סטנדרטי,
באווירת החג מילאתי הפעם בקצפת מסקרפונה ובקוביות תפוחים מוקפצות.

ליתרת הקרם מוסיפים מעט מאוד צבע מאכל טבעי לקבלת גוון צהבהב,
ומזלפים על העוגה סביב עיגולים של קרם לקבלת מראה הכוורת.
מי שחושש מהזילוף יכול גם פשוט למרוח את הקרם על העוגה בעזרת מרית או כף,
היא מתקבלת חמודה להפליא גם ללא הזילופים.

לסיום מעטרים את העוגה בכמה דבורים קטנות שמכינים בקלות ממרציפן או מבצק סוכר,
ואם רוצים גם מוסיפים בחזית דלת משוקולד מומס. 
הסברים מפורטים גם להכנת הקישוטים כבר מחכים לכם בתוך המתכון.






התוצאה המתקבלת- עוגה גבוהה מאוד, רכה טעימה וגם חמודה להפליא, 
שתשמח בשולחן החג ילדים ומבוגרים כאחד,
ובטעמים קלאסיים לראש השנה שיתאימו לכל המשפחה.
גם אצל חבורת העוללים במפגש החברות שלי היא התקבלה בשמחה, 
ומיד נתבעה בעלות על מי יאכל את הדלת, ומי יאכל כל דבורה.

ואם זה לא מספיק כדי שתוכלו להשאיר רושם כמו שצריך,
תוכלו גם לטפטף על העוגה דבש ממש ברגע ההגשה,
ולראות אותו נוטף בחדווה על הכוורת אל מול עיני הסועדים.
אז מי התעורר היום במצברוח יצירתי?




  

מחפשים עוד מתכונים לרגל החג?
באינדקס המתכונים של הבלוג מחכה לכם ממש עכשיו רשימה של מתכונים מומלצים לחג.

בנוסף מזמינה אתכם להציץ גם ב-8 מתכונים חדשים וחגיגיים בריח של בית שכתבתי לרגל החגים עבור מימונ'ס, 
מעוגות דרך עוגיות ועד מאפי שמרים שיעשו לכם את ראש השנה.
המתכונים כולם נמצאים ממש עכשיו במתחם מתכוני החג באתר מימונ'ס ואתם לגמרי מוזמנים להעיף בהם מבט!












כמה דברים לפני שמתחילים:


-בשל זוית הצילום והכלים הגבוהים סביב, העוגה נראית בתצלום יחסית קטנה,
  אבל קחו בחשבון שמדובר בעוגה מאוד גבוהה שמעפילה לבסביבות ה-25 ס"מ (איך לא מדדתי?)
  בפועל היא שוות ערך מבחינה מנות לעוגה בגודל 24-26 ס"מ.

- עבור הכנת העוגה מכינים בלילה אחת ומחלקים אותה ל-3 תבניות.
  אני השתמשתי מראש ב-2 תבניות ובקערה לקבלת צורה עגולה מראש,
  למי שאין בבית קערת מתכת יכול גם לאפות את החלק השלישי בתבנית רגילה וליישר את הקצה בעזרת סכין.

במידה ואין כמה תבניות בגודל זהה (כמוני למשל), אפשר גם לחלק את בלילת העוגה ל-3 ולהכין אותה בכמה פעמים.

- חוששים מהזילוף?
  אין בעיה פשוט לצפות את העוגה בקרם בצורה רגילה, היא עדיין תהיה ממש חמודה.
  אם רוצים ניתן גם ליצור בקרם דוגמת פסים בעזרת כפית אספרסו קטנה או בעזרת ספטולה שמורחים מסביב בצורת ספירלה. 
  אפשר להרטיב מעט את הכפית כדי שהקרם יחליק בצורה יותר חלקה.

רוצים להכין את העוגה בגירסת פרווה לרגל החג?
  המירו את כמות החלב בעוגה בחלב סויה או בחלב קוקוס, ובמקום מסקרפונה ושמנת מתוקה,
  תוכלו למלא את העוגה בשמנת צמחית.


   


טורט כוורת הדבורים


החומרים:

לעוגת סוכר חום:
330 גרם (2 כוסות ושליש) קמח
1/2 2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
100 גרם (כוס) פקאנים טחונים
350 גרם (כוס ושלושת רבעי) סוכר חום בהיר דמררה
200 גרם (כוס) שמן
300 מ"ל (כוס ושליש פחות כף) חלב
1 כפית תמצית וניל
6 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מלח

לקוביות תפוחים:
5 תפוחי גרני סמית גדולים
מיץ מחצי לימון
4 כפות סוכר חום כהה (אפשר גם בהיר)
1 כפית קינמון
60 גרם חמאה
4 כפות ברנדי (לא חובה)

לקרם מסקרפונה:
500 גרם (2 גביעים) מסקרפונה
80 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
750 מ"ל (3 גביעים) שמנת מתוקה
מעט צבע מאכל טבעי צהוב ג'ל

לעיטור:
20 גרם שוקולד מריר
מרציפן
שקדים פרוסים
טוש צבע מאכל, או מרציפן מעורב במעט קקאו
מעט דבש, להגשה (לא חובה)

כלים:
2 תבניות 18-20 ס"מ
קערת מתכת 18-20 ס"מ (או עוד תבנית 18-20 ס"מ)

אופן ההכנה:

לעוגת סוכר חום:
מחממים תנור לחום 170 מעלות. משמנים היטב את כל התבניות ומרפדים את תחתיתן בנייר אפייה. 
(במידה ויש רק תבנית אחת בגודל המתאים, ניתן גם לחלק את הבלילה ולהכין אותה בכמה פעמים).
מנפים לקערה בינונית קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, מוסיפים פקאנים טחונים 
ובערך 2/3 מכמות הסוכר החום בהיר. בקערה נפרדת טורפים שמן, חלב ותמצית וניל. 

בקערת מערבל חשמלי מקציפים ביצים שלמות עם מלח ויתרת כמות הסוכר בהדרגה במשך 5 דקות 
לקציפה בהירה ותפוחה מאוד. מוסיפים למערבל את החומרים היבשים בכמה פעמים לסירוגין עם הנוזלים
תוך עירבול במהירות נמוכה לתערובת חלקה.

מחלקים את הבלילה בין התבניות, ואופים יחד בתנור בחום טורבו במשך 35-45 דקות
עד שהעוגות תפוחות, שחומות וקפיציות למגע וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש.
העוגות משחימות מאוד במהלך השהייה בתנור, ויש לכסות אותן בנייר אלומיניום באמצע האפייה 
על מנת שלא ישחימו יתר על המידה אז פקחו עין. מצננים היטב.

לתפוחים מזוגגים: 
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות של בערך סנטימטר. מערבבים בקערה עם מיץ לימון, סוכר חום וקינמון.
ממיסים חמאה במחבת גדולה, מוסיפים את התפוחים ומבשלים במשך כ-8 דקות תוך בעבוע ועירבוב לעיתים, עד שהתפוחים רכים ומזוגגים, והנוזלים במחבת מצטמצמים מאוד. מצננים היטב, אפשר גם במקרר כדי לזרז תהליכים.

לקרם מסקרפונה:
בקערת מערבל חשמלי מערבלים קלות מסקרפונה, אבקת סוכר ותמצית וניל לריכוך. מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה 
ומקציפים לקרם יציב מאוד. מחלקים את הקרם לשני חלקים, מוסיפים למחצית ממנו מעט צבע מאכל צהוב
ומקפלים לקבלת גוון צהבהב בהיר. (קחו בחשבון שהגוון מתחזק מעט לאחר ישיבה במקרר). 
מעבירים את הציפוי הצהוב לשקית זילוף עם צנטר של כ-1.5 ס"מ ושומרים בינתיים במקרר.
פורסים את שתי העוגות הישרות במרכזן לחצי בעזרת סכין משוננת.
במידה ואפיתם גם את העוגה השלישית בתבנית, מיישרים אותה בשלב זה בעזרת סכין לקבלת צורה קעורה,
פחות או יותר. לא חייבים להיות מדוייקים לגמרי, מאחר וניתן לשפר את הצורה בעזרת הציפוי.

מניחים על צלחת הגשה שכבה אחת מהעוגה הישרה, אם רוצים מטפטפים מעל כף ברנדי (לא חובה), 
מלאים ברבע מכמות הקרם הלבן, ומפזרים מעל רבע מכמות קוביות התפוחים. 
מהדקים קלות כדי שהתפוחים ישקעו בקרם, מניחים מעל שכבת עוגה שנייה וחוזרים על הפעולה. 
עורמים את שכבות העוגות בצורה זו, ומסיימים בהנחת העוגה העגולה בראש. 
מצפים את העוגה כולה בשכבה דקה של קרם צהוב, וממלאים את כל המרווחים שנותרו בין העוגות.
מזלפים את הקרם במעגלים סביב סביב לעוגה, מלמטה עד למעלה.
אני השתדלתי להתחיל את הזילוף בכל פעם מהצד האחורי, כדי שכל קצוות הזילוף הפחות יפים יתנקזו למקום אחד.
במידה ויש לכם בהישג יד צלחת מסתובבת מומלץ מאוד להיעזר בה.

לעיטור:
להכנת דלת הכוורת, גוזרים צורת דלת משקף או מנייר אפייה. ממיסים מעט שוקולד מריר, מורחים על השקף 
או נייר האפייה בעזרת מרית (אפשר להניח קודם על נייר אפייה ואז להרים, כך שעודפי שוקולד שנמרחו סביב יוסרו) 
ומעבירים לקירור או הקפאה קצרה להתייצבות. מצמידים את הדלת לעוגה (אפשר להניח במקום בו הזילוף פחות יפה)
ומזלפים סביב פס של קרם צהוב למסגרת.
מעבירים את העוגה לקירור לכמה שעות ורצוי למשך הלילה לפני האכילה.

להכנת הדבורים לשים מעט מרציפן לריכוך, ומעצבים ממנו גלילים קטנים. יוצרים על כל גליל פסים שחורים
בעזרת טוש צבע מאכל שחור, אפשר גם פשוט ללוש מעט קקאו לתוך המרציפן לקבלת גוון כהה, ליצור ממנו
פסים ולהצמיד לגלילים. נועצים בכל גליל שקדים פרוסים לקבלת כנפיים, ומצמידים לעוגה לקישוט, 
אפשר גם לנעוץ בעזרת קיסם. אם רוצים מטפטפים על העוגה דבש בעת ההגשה (ולא לפני כן מאחר והוא ייספג בקרם).






ואם אתם עדיין מחפשים מנות שוות לארוחת החג המושלמת,
אתם מוזמנים לבקר בכל המנות המעולות שהכינו המשתתפים בפרויקט,
לקבל תיאבון, ואולי למצוא בדיוק את המנה שחסרה לכם בתפריט!



35 תגובות:

  1. מהמם ויצירתי ברמות על חלל! מדהימההההה ♥

    השבמחק
  2. ענבל, את מתעלה על עצמך גם כשנראה שכבר אי אפשר יותר :)
    זה נורררא חמוד!

    השבמחק
  3. טוב זה פשוט משגע! אבל כבר אמרתי, את משוגעעעת (לחיוב כמובן) נשיקות ושנה טובה מפריז!

    השבמחק
  4. את השראה!! כייף לעקוב אחרי הבלוג ולקרוא כל אחד מהפוסטים שאת מעלה!
    שנה שעברה הכנתי את עוגת הכוורת ומרוב שהייתה מוצלחת חשבתי לחזור אליה השנה, אבל עכשיו נכנסתי להתלבטות ;) למה אין בחג הזה ערב חג שני??? חחחח
    שתהיה לך שנה נפלאה!
    יעל

    השבמחק
  5. ואו..אני מדמיינת את ההתלהבות סביב השולחן כאשר מגישים את העוגה בערב החג
    שווה לגמרי את ההשקעה והיא כל כך יפה (מבחוץ ומבפנים:))
    שנה טובה ומתוקה!

    השבמחק
  6. ווואוווווו!!!! גם ככה הייתי בהתלבטויות מה להכין מהבלוג המהמם והמשעשע שלך ועכשיו עוד יותר סיבכת אותי! בכל פוסט את מתעלה על עצמך מחדש! את פשוט א-ל-ו-פ-ה!!!!

    השבמחק
  7. הבנתי מה עשית, בנית לנו בית !! עכשיו אנחנו יכולות לעבור לגור יחד
    שנה טובה דובשנית :-)

    השבמחק
  8. איך איך את עושה את זה כל פעם מחדש. מדהימה. ואת באמת השראה <3

    השבמחק
  9. את באמת פייה עם שרביט קסמים. בא לי לזמזם שם בכוורת. שנה טובה מותקי

    השבמחק
  10. את מטורפת, וזה מדהים!

    השבמחק
  11. לא, בכלל לא הגזמת...
    נראה מושלם!

    השבמחק
  12. טוב, יש לך את זה ביותר מטורףףףףףף?

    השבמחק
  13. יהורסת אחת...מוכשרת ברמות על. לפוסטים שלך אני מחכה כל פעם ובכל פעם מחדש את מצליחה להפתיע אותי. אין עלייך

    השבמחק
  14. אין לי מילים! נראה כלכך יפה וכלכך טעים!

    השבמחק
  15. זה מדהיםםם יצירתי ויפהיפה כמו כל הפוסטים שלך והצילומים מ ד ה י מ י ם !!! מוכשרת! עונג כל פעם מחדש חג שמח, שנה טובה ומתוקה

    השבמחק
  16. וואו, זה נראה כמו עוגה ממגזין. כמה סטייל!

    השבמחק
  17. או אמ ג'י! כמה הייתי רוצה להיות אחת הדבורות על העוגה הזו! מושלם

    השבמחק
  18. אין מילים! זה פשוט מדהים!!
    מאחלת לך שנה נהדרת עמוסה בחוויות מדהימות ובהצלחות מקיר לקיר :-)

    השבמחק
  19. (אני אגלה לך בסוד שאת נאמבר וואן) ששש...

    השבמחק
  20. אנונימי23/9/16 09:45

    וואו איזה יופי..מהמם
    אך לא הבנתי איך יוצרים מהתבנית השלישית צורה קעורה?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני אפיתי את החלק השלישי בקערה, זו הדרך הכי פשוטה וקלה בעצם.
      אם אין קערה בגודל דומה, אפשר לאפות את הועוה השלישית בתבנית רגילה,
      ולאחר שמצטננת פשוט לחתוך בסכין ולהוריד חתיכות מהעוגה כדי שתתקבל פחות או יותר בצורה של חצי עיגול. אפשר לשים ליד קערה הפוכה כדי להיעזר.
      הצורה לא חייבת להיות מדוייקת לגמרי כי אפשר ליישר אותה בהמשך בעזרת הקרם שמורחים מעל.

      מחק
  21. וואו אחד גדול, וסחתיין ענק על הפרוייקט של מימונ׳ס - הוא מקסים. שתיהיה לך שנה דבש!

    השבמחק
  22. זה נראה נהדר ואני רוצה להכין לארוחת החג. כמה זמן מראש אפשר להכין (את הכל או חלקים להרכבה בהמשך)?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אפשר להכין את שכבות העוגה יום או יומיים לפני שמרכיבים (לשמור בתבנית אטומה שלא יתייבש),
      ואז את ההרכבה לעשות יום קודם לאכילה.
      בהצלחה :)

      מחק
  23. הרגע הזה שבא לי להיות דבורה על העוגה הזאת.
    את קסומה שזה לא אמיתי.
    שנה טובה יקרה 1

    השבמחק
  24. וואו ענבל זה פשוט מדהים !!! יצירה מיוחדת במינה !!!
    מתי יצא הספר של פינת העוגיות ?
    בהזדמנות זו שנה טובה ומתוקה ...

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה קטי :)
      לא מתוכנן ספר בקרוב, מי יודע אולי בעתיד
      שנה טובההההה

      מחק
  25. האם ניתן להמיר את הפקאנים במשהו אחר? ועוד שאלה, האם יצא טעים ללא התפוחים? (חוששת שהילדים לא יאכלו בגלל חתיכות התפוח)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סטלה
      אפשר להמיר באגוזי מלך טחונים. אם מעדיפים לא לשלב אגוזים בכלל אפשר גם להמיר במשקל שווה של קמח למרות שהם משדרגים מאוד את טעמה של העוגה.
      התפוחים משדרגים מאוד את הטעם אבל אפשר גם בלי, פשוט יתקבל טורט סטנדרטי במלית קרם :)
      בהצלחה

      מחק
  26. אופה אבודה18/9/17 21:47

    האם אפשר להמיר את המסקרפונה בגבינה לבנה או שמנת 5%?
    העוגה נראית מדהימה ואני מתה להכין אותה לערב החג אבל עקב בעיות בריאותיות של חלק מהמשתתפים אני חייבת לקצץ בכמות השומנים

    השבמחק
    תשובות
    1. גבינות דלות שומן לא ניתן להקציף ולכן לא יוכלו ליצור קרם יציב למילוי כמו שיוצרת מסקרפונה וכמובן שגם לא יעניקו קרם טעים באותה המידה. אפשר לנסות להשתמש בגבינת שמנת 5% במקום ולהוסיף קצת פודינג וניל כדי לייצב אותה, ולהוסיף מעט סוכר לפי הטעם בעת הצורך. בגבינה לבנה לא הייתי משתמשת בכל מקרה מאחר והטעם החמצמץ שלה פחות יתאים כאן.בהצלחה וחג שמח!

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...