יום ראשון, 24 באפריל 2016

ביקשתם קיבלתם – מרתון עוגיות לפסח!



  
בשבוע שעבר העליתי פוסט ובו מתכונים לקינוחי כוסות המתאימים לחג,
לפי בקשה ששלחה לי אחת הגולשות, ושמחתי לראות שרבים מכם נהנו מהקינוחים וזללו מהם בערב החג.

גם הפעם מדור "ביקשתם קיבלתם" מגיע לעזרת חבר, 
וממלא אחר בקשות גולשים שאהבתי במיוחד 
כמו למשל בקשתה של הגולשת מיכל בנאיש וקנין,
שהכי התחשק לה פוסט מרוכז של עוגיות לפסח, ותודו שזה רעיון מצוין.

אז הפעם לא תקבלו כאן עוגיות מסובכות להכנה או מתחכמות במיוחד,
אלא מתכונים לעוגיות פשוטות ומהירות, ללא גלוטן, ללא חמץ, ואפילו פרווה
אך עם זאת באמת מאוד מאוד טעימותתתתת!
בקיצור - כאלה שהכי כדאי לכם להכין לא רק בפסח, אלא בכל ימות השנה.

אז מוכנים? היכון! נשנש!


 





מי היה מאמין שעוגיות כל כך פשוטות ומהירות הכנה, יכולות להיות כל כך טעימותתתתת?
העוגיות מתקבלות בטעם עשיר של חמאת בוטנים, ובמרקם רך וקצת צ'ואי שבאמת קשה להפסיק לנשנש!
ואם זה לא מספיק הן ללא קמח, ללא חמאה, ואפילו פרווה.



עוגיות חמאת בוטנים


החומרים ל-28 עוגיות:

לעוגיות:
1 כוס (240 גר') חמאת בוטנים
75 גר' (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר
75 גר' (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר חום בהיר דמררה
1 ביצה גדולה
1 כפית סודה לשתייה
1/3 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל

לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר
חופן בוטנים גרוסים

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערת מערבל חשמלי או בקערה עם מטרף ידני, מקציפים חמאת בוטנים ושני סוגי הסוכר דקותיים לקרם רך. 
מוסיפים ביצה, סודה לשתייה, מלח ותמצית וניל ומערבבים לבצק אחיד. מעבירים לקירור לחצי שעה-שעה.
 בידיים לחות יוצרים כדורים של 2-3 ס"מ, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים,
ומשטחים קלות בכף היד או בעזרת מזלג.
ואופים 8-10 דקות רק עד שהעוגיות משחימות קלות, אך עדיין רכות. מצננים.

ממיסים במיקרוגל או בסיר קטן שוקולד מריר לציפוי, וטובלים כל עוגייה בשוקולד עד חצייה.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל בוטנים גרוסים. מעבירים לקירור להתייצבות.
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, בימים חמים כדאי לאפסן במקרר.








חובבי באונטי? מתים על עוגיות קוקוס?
קבלו את ההתמכרות החדשה שלכם-
עוגיות קוקוס עשירות, קצת פריכות מבחוץ ומאוד רכות מבפנים,
ממולאות בשוקולד שנמס באפייה ומתגלה בעת הנגיסה... בחיי שהן ממכרות לגמרי!

למרות זאת מדובר בעוגיות בחושות ומהירות הכנה שניתן להכין בקלות, והן אפילו פרווה.




עוגיות קוקוס ושוקולד


החומרים לכ-16 עוגיות:
2 חלבונים גדולים
2 כפיות סוכר וניל
קורט יפה מלח
80 גר' (חצי כוס פחות 2 כפות שטוחות) סוכר
120 גר' (כוס ועוד 2 כפות) קוקוס טחון

למילוי:
70 גר' שוקולד מריר, או שוקולד צ'יפס

לעיטור:
40 גר' שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 200 מעלות.
טורפים בקערה חלבונים עם סוכר וניל ומלח למשך דקה לתערובת קצפית.
מוסיפים סוכר וקוקוס טחון ומערבבים לתערובת סמיכה ודביקה.
בידיים רטובות תולשים פיסות מהבצק, ומועכים אותן באגרוף ליצירת כדורים של 3.5 - 4 ס"מ.
משטחים כל כדור, מניחים במרכז קוביית שוקולד או קצת שוקולד צ'יפס, מועכים שוב באגרוף ומגלגלים לכדורים. 
חוזרים על הפעולה עם כל התערובת ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
כעת לוחצים כל כדור מהצדדים בעזרת האצבעות לקבלת צורת משולש.
למי שאין סבלנות יכול גם להשאיר את העוגיות בצורת כדורים.
אופים 10-12 דקות כך שהעוגיות זהובות קלות מבחוץ אך עדיין מאוד בהירות, מצננים.

חשוב שלא לאפות את העוגיות יתר על המידה, כדי שיישארו רכות בפנים.
ממיסים שוקולד, ומזלפים פסים דקים מעל כל עוגייה בעזרת קונוס אפייה.

העוגיות במיטבן ביומיים הראשונים להכנה, ונשמרות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.



 






ולסיום ספק ממתק ספק עוגיות, מיוחדות למראה ומעולות בטעמן, 
המורכבות מצמד עוגיות שומשום קטנות וקריספיות, וממולאות במלית עשירה של קרם חלבה-
מה צריך יותר מזה?

פחות אוהבים חלבה אבל עדיין במצברוח לעוגיות טובות? 
תוכלו למלא את העוגיות גם בגנאש שוקולד.





עוגיות שומשום וקרם חלבה


החומרים ל-25 עוגיות:


לעוגיות:
100 גר' (5 כפות) דבש
2 כפות מים
קורט מלח
110 גר' (שלושת רבעי כוס ועוד כף) שומשום
20 גר' חמאה, בקוביות

למלית חלבה:
30 מ"ל (3 כפות) שמנת מתוקה
40 גר' (2 כפות) טחינה גולמית
100 גר' שוקולד לבן
40 גר' חמאה
15 גר' (כף שטוחה) דבש

אופן ההכנה:

לעוגיות:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בסיר קטן מבשלים דבש, מים ומלח. מביאים לרתיחה, ומבשלים תוך בעבוע לעוד דקותיים,
לסירופ סמיך שמבעבע בחוזקה. מוסיפים שומשום וחמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה.
מעבירים חצאי כפיות מהתערובת לתבנית סיליקון עם שקעים קטנים של 3-4 ס"מ,
ואופים 12-15 דקות עד שהתערובת מקבלת גוון מקורמל עמוק, אך עדיין נראית רכה וכמעט נוזלית למראה,
היא תתייצב בעת הצינון. מוציאים את התבנית בעדינות רבה מהתנור ומצננים להתייצבות.
את תערובת העוגיות הנותרת אפשר לשמור בזמן האפייה בצד, ולאחר שהעוגיות הצטננו והתייצבו, לשלוף אותם מהתבנית ולאפות נגלות נוספות (אפשר לזרז קירור העוגיות האפויות במקפיא).

למלית חלבה:
ממיסים יחד במיקרוגל או בסיר קטן את כל חומרי הקרם, ומערבבים לתערובת חלקה.
מעבירים לקירור למשך כשעתיים עד שהתערובת מסמיכה לממרח סמיך.
ממלאים כל צמד עוגיות במלית, ושומרים בקופסה אטומה בקירור.


19 תגובות:

  1. אלופהההההההההההההה! העוגיות עם השומשום נראות ונשמעות פשוט מעולהההה!

    השבמחק
  2. אחח זה נראה מעולה!!!!
    יש לך מושג אולי איך מכינים גם את עוגיות היין שמופיעות רק בפסח?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה! הן באמת יצאו ממש טעימות, הכי שווה להכין לא רק בפסח
      ובנוגע לעוגיות יין- אין לי מושג :)

      מחק
  3. העוגיות האחרונות מוצאות חן בעיני מאד. אבל אאלץ לחכות לאחר פסח (בגלל קטניות....)
    שיהיה לך המשך חג שמח!

    השבמחק
  4. רעיון נהדר ומקבץ מהמם. במיוחד אהבתי את פירמידות הקוקוס

    השבמחק
  5. אפשר סליאן במקום דבש ?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי בעצמי, אבל נשמע לי אפשרי.
      כמובן שהטעם יתקבל יהיה גם טעם של סילאן.
      בהצלחה!

      מחק
  6. אנונימי26/4/16 14:55

    כל העוגיות נראות נפלא, מסקרנות אותי מאוד עוגיות השומשום, יש לי שאלה, נראה לי שהעוגיות יוצאות קשות יחסית ואילו הגנאש רך, זה לא גורם "תאונות" כשנוגסים בעוגייה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      בתום האפייה העוגיות המתקבלות די קריספיות,
      אבל מאחר והן דקיקות ואף מתרככות מעט בקירור לאחר סינדווץ' עם המלית,
      ביחד מתקבל ביס כיפי ולא קשה מדי לנגיסה, אל דאגה :)

      מחק
  7. כמה חיכיתי לעוגיות חמאת בוטנים במרקם צ'ואי!
    תודה, תודה!
    רק לפני שבועיים הכנתי עוגיות חמאת בוטנים לפי מתכון של בטי קרוקר (מתוקות מדי).
    אני מעתיקה את המתכון הזה באמצע הלילה.. ��
    הכל נראה נפלא!
    ולגבי עוגיות הבאונטי המגרות, סוף סוף יש שימוש לשני חלבונים שתמיד איכשהו נשארים אצל כולם - ולא רק למרנג!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גלית
      לאמריקאים יש נטייה להשתמש בפי שניים סוכר במתכונים שלהם, אלו לא מתוקות מדי-
      הן קצת רכות וקצת צ'ואיות, ולא פריכות - מקווה שיענו על הדרישות!
      וצודקת, זה בהחלט פיתרון נפלא ומהיר לניצול חלבונים :)
      בברכת חג שמחחחחחח

      מחק
  8. אנונימי28/4/16 13:34

    האם אפשר להחליף את הסודה לשתיה באבקת אפיה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. סודה לשתייה ואבקת אפייה הם מוצרים שונים,
      אבקת אפייה תעניק לעוגיות מרקם אחר.

      אם אין סודה לשתייה בבית וממש רוצים להכין,
      במקרה הספציפי הזה לדעתי ניתן ליצור עוגיות גם בלי סודה לשתייה כלל,
      הן פשוט יתקבלו פחות תפוחות וכנראה שלא יסדקו, לכן כדאי להכין אותן גדולות יותר

      מחק
  9. אנונימי28/11/16 18:05

    שלום פיה :)
    תודה לך אני ממש אוהבת את המתכונים שלך!
    אם אין לי תבנית לעוגיות שומשום יש דרך לעשות את זה בלי?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      תודה על המחמאה :)
      לצערי במקרה הזה אי אפשר להסתדר בלי התבנית-
      התערובת די נוזלית ומתייצבת רק לאחר האפייה,
      כך שחייבים לצקת אותה לשקעים כלשהם כדי ליצור את העוגיות.
      אולי אפשר להכין בתבנית מאפינס לקבלת עוגיות גדולות מאוד,
      אבל כדאי לשמן אותה היטב ואולי אפילו לרפד בנייר אלומיניום כדי שהעוגיות לא ידבקו לתחתית.
      בהצלחה

      מחק
  10. הכנתי את עוגיות חמאת הבוטנים.. וואוו!!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. חמאת בוטנים זה החיים! כיף לשמוע :)

      מחק
  11. אנונימי10/4/17 14:08

    היי פיה,
    רציתי לשאול - כמה גרם זה חלבון?
    אני רוצה לעשות את העוגיות קוקוס ויש לי חלבונים מוקפאים.. אני רוצה לדעת למדוד בול..
    תודה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. אין כמו ניצול חלבונים טוב :)
      2 חלבונים גדולים זה סה"כ 80 גרם.
      בהצלחה וחג שמח!

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...