יום שלישי, 19 באפריל 2016

ביקשתם קיבלתם – קינוחי כוסות לחג



גם כשאני לא מגשימה משאלות בשעות הפנאי, אני משתדלת להיענות לבקשות גולשים במידת הניתן,
כל עוד הן מדליקות אותי ומרגישות לי מספיק מתאימות לבלוג, 
או שלחילופין פשוט ממש מתחשק לי לאכול אותן בעצמי :)
כי למרות החזות העוגייתית הפריכה, מתחתיה מסתתר לו לב פועם של מוס במרקם בוואריה עדין ואוורירי.

הפעם שאלה אותי הגולשת שרון בינדר, אם יש סיכוי שאעלה קינוחי כוסות לפסח לקראת ערב החג.
האמת? ממש לא תיכננתי לעשות זאת, ואם זה לא מספיק היה לי שבוע עמוס לעייפה.
אבל ת'כלס, זה נראה לי רעיון נפלא שרבים מכם ודאי ישמחו לאמץ, לליל הסדר, לחג שני, או לכל השנה.

אחרי הכל לא לכולנו יש מספיק זמן או כוח להתעסק עם עוגות מורכבות,
ובעיקר כשמדובר בארוחה מרובת משתתפים, קינוחי כוסות נוטים להיות יופי של פיתרון להכנה למספר רב של סועדים.






אז חיש קל רקחתי במיוחד עבורכם שני קינוחים יפים וטעימים-

קינוח מוס אלפחורס-
לכל מי שהתלונן שהוא מת לטעום מעוגת האלפחורס, אבל לא יכל לעמוד במורכבות ההכנה,
להלן התשובה הפשוטה יותר בצורת קינוח של מוס ריבת חלב וקוקוס, בעיטור עוגיות קטנות.

פנה קוטה יוגורט, לימון ומרנג-
מעדיפים קינוח חמצמץ יותר לסיום הארוחה?
הכינו פנה קוטה יוגורט עם קרם לימון ומקלות מרנג קטנים לעיטור.
ניתן להכין אותה גם בגירסת פרווה בשימוש בחלב קוקוס במקום ביוגורט.

שני המתכונים מיועדים להכנת קינוחים גדולים למדי,
כך שבהחלט אפשר למלא פחות מהתערובת בכל כוס
ולקבל כמות גדולה יותר של קינוחים לכל הסועדים,
או אם צפויה להתרחש אצלכם ארוחה גדולה ושמחה - אפשר גם להכפיל כמויות בכמה שמתחשק.

בנוסף באינדקס המתכונים של הבלוג,
תוכלו למצוא עוד עוגות חגיגיות, קינוחים ונשנושים שיוכלו להמתיק לכם את החג.
אז מאחלת לכולם פסח שמח וטעיםםםםםם, מלא בערימות של קינוחים!







כמה דברים לפני שמתחילים:


-את מראה האלכסונים המגניב ניתן ליצור בקלות ע"י השכבת הכוס באלכסון על צידה.

-כמובן שלא חייבים להשתמש בכוסות יין עבור הקינוח, כל כוס שמתחשק תתאים למטרה.

-פחות במצברוח לשחק עם אלכסונים?
 אין בעיה גם פשוט לצקת את שני המוסים אחד מעל השני בשכבות.

- ניתן להכין את הקינוח יום-יומיים מראש.
  את עוגיות האלפחורס אפשר להכין גם שלושה ימים קודם להגשה, ולשמור בקופסא אטומה.

-המתכון מניב 6-8 קינוחים גדולים למדי או 12-15 קינוחים קטנים
  שניתן להכין אותם בכל גודל כוס שרוצים, או להכפיל כמויות לפי כמות המשתתפים.




קינוח מוס אלפחורס


החומרים ל-6-8 מנות גדולות או 12-15 מנות קטנות:

לקרם קוקוס:
7 גר' (כפית וחצי) ג'לטין 
350 מ"ל (כוס וחצי) קרם קוקוס 
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה 
100 גר' (חצי כוס) סוכר 
6 כפיות שטוחות קוקוס טחון

למוס ריבת חלב:
3 גר' (שני שליש כפית) ג'לטין
150 מ"ל (שני שליש כוס) חלב
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
20 גר' (כף וחצי) סוכר
180 גר' (שני שליש כוס) ריבת חלב
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

לעוגיות אלפחורס: 
60 גר' (חצי כוס פחות כף) קורנפלור 
40 גר' (4 כפות) קמח ללא גלוטן (המירו בקמח רגיל מחוץ לפסח)
קורט סודה לשתייה
1/3 כפית יפה אבקת אפייה
40 גר' חמאה רכה
30 גר' (2 כפות) סוכר
1 חלמון
1 כף ברנדי (לא חובה)
1 כף מים קרים או חלב

אופן ההכנה:

לקרם קוקוס:
מערבבים ג'לטין ב-2 כפות מים ומניחים לשבת 5-10 דקות. מחממים בסיר קטן קרם קוקוס עד שמתחמם,
אבל לא מגיע לרתיחה. ממיסים את הג'לטין (10 שניות במיקרו), מוסיפים ומערבבים. מצננים את התערובת לטמפרטורת החדר.
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת מעט רכה, מוסיפים לקרם הקוקוס ומערבבים יחד. מתקבלת תערובת דלילה וזה בסדר.
משכיבים את כוסות ההגשה בתבנית כיכר כך שישכבו באלכסון 
(עבור כוסות יין אני השתמשתי בתבנית לחם
ברוחב של 14 ס"מ, אם משתמשים בכוסות קטנות ניתן להשעין אותן בתבנית שקעים, כמו למשל כאן)
יוצקים את הקרם לכוס המונחת באלכסון, ומעבירים לקירור למשך כ-4 שעות עד לילה להתייצבות.





למוס ריבת חלב:
עוברים להכנת המוס לאחר ששכבת קרם הקוקוס התייצבה.
מערבבים ג'לטין ב-2 כפות מים ומניחים לשבת 5-10 דקות. מחממים בסיר קטן חלב ותמצית וניל ומביאים לרתיחה.
טורפים בקערה קטנה חלמונים וסוכר. יוצקים את החלב החם לחלמונים תוך טריפה רצופה להשוואת טמפרטורות.
משיבים לסיר ומבשלים עד שהתערובת כמעט מתחילה לבעבע, מסמיכה קלות ומצפה גב של כף,
לקבלת קרם אנגלז (83 מעלות).
מעבירים את ריבת החלב לקערה, ויוצקים מעל את קרם האנגלז החם דרך מסננת.
מניחים לשבת לדקה-שתיים להינמס, וטורפים יחד לתערובת חלקה. ממיסים ג'לטין, מוסיפים ומערבבים.
מצננים עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר. (ביום חם מומלץ אפילו לצנן קלות במקרר כדי לזרז תהליכים).
מקציפים שמנת מתוקה לגבעות רכות, מוסיפים אותה לתוך הקרם, מקפלים לתערובת חלקה.
מפזרים בכל כוס על גבי קרם הקוקוס כפית שטוחה של קוקוס טחון, כך שמכסה את כל שטח הקרם.
יוצקים פנימה את מוס ריבת החלב, ומעבירים לקירור למשך כ-4 שעות עד לילה להתייצבות. שומרים בקירור עד להגשה.

לעוגיות אלפחורס: 
מנפים יחד לקערה קטנה קורנפלור, קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה. 
מעבדים במעבד מזון חמאה רכה וסוכר כמה דקות לקרם רך. מוסיפים חלמון וברנדי ומעבדים יחד.
מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים יחד קלות לקבלת בצק. אם יש צורך מטפטפים פנימה כף חלב או מים 
ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מקמחים קלות, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות להתייצבות.  
מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים לעלה בעובי של כחצי ס"מ, וקורצים ממנו עיגולים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ.
מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את העוגיות 10-12 דקות לגוון זהוב בהיר. מצננים וממלאים כל צמד עוגיות בריבת חלב. 
שומרים בקופסה אטומה. לפני ההגשה מניחים כמה עוגיות קטנות על כל קינוח.
למרקם המושלם מומלץ להוציא את הקינוח לריכוך בטמפרטורת החדר מעט לפני ההגשה.



 





כמה דברים לפני שמתחילים:


- ניתן להכין את מקלות המרנג שבוע מראש, ולשמור בקופסא אטומה.
  מי שרוצה בהחלט יכול להגיש את הפנה קוטה גם בלעדיהם.

-המתכון מניב 6 קינוחים גדולים למדי או 12 קטנים,
  שניתן להכין אותם באיזה גודל כוסות שרוצים, או להכפיל כמויות לפי כמות המשתתפים.




פנה קוטה יוגורט, לימון ומרנג


החומרים ל-6 מנות גדולות או 12 מנות קטנות:

לפנה קוטה יוגורט:
8 גר' (כפית ושני שליש) ג'לטין 
50 מ"ל (חמישית כוס או 5 כפות) מים
500 מ"ל (2 גביעים) שמנת מתוקה   (או קרם קוקוס לגירסת פרווה)
100 גר' (חצי כוס) סוכר
400 מ"ל (2 גביעים) יוגורט (או חלב קוקוס לגירסת פרווה)

לקרם לימון מבושל:
3 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
100 גר' (חצי כוס) סוכר
160 מ"ל (2/3 כוס) מיץ לימון סחוט טרי  (2-3 לימונים)
50 גר' חמאה רכה, בקוביות  (או 35 גר' שמן קוקוס קר לגירסת פרווה)

למקלות מרנג:
2 חלבונים, בטמפרטורת החדר
80 גר' (חצי כוס פחות כף) סוכר
80 גר' (חצי כוס ועוד כף) אבקת סוכר, מנופה

לעיטור:
פיסטוקים קצוצים (לא חובה)

אופן ההכנה:

לפנה קוטה יוגורט:
מפזרים את הג'לטין לתוך כמות המים, מערבבים קלות ומניחים לשבת ל-10 דקות לספוח נוזלים.
בסיר קטן מבשלים שמנת מתוקה וסוכר עד שהתערובת כמעט מגיעה לרתיחה, והסוכר נמס.
ממיסים את הג'לטין (15 שניות במיקרו תוך עירבוב לתערובת חלקה), ומערבבים לתוך השמנת.
מצננים מעט, ומערבבים פנימה את היוגורט. מחלקים בין כלים אישיים עד לגובה של כ-2/3 מגובה הכוס,
ומעבירים לקירור למשך כ-4 שעות עד לילה להתייצבות.

לקרם לימון:
מכינים את קרם הלימון לאחר שהפנה קוטה התייצבה. בסיר קטן טורפים ביצים שלמות עם קליפת לימון מגוררת, סוכר ומיץ לימון.
מניחים על להבה נמוכה, וטורפים ברציפות עד שהתערובת מקבלת מרקם של פודינג סמיך.
מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה תוך טריפה לתערובת חלקה. מצננים לדקותיים,
ויוצקים לתוך כל כוס כ-3 כפות של קרם, מעל לפנה קוטה. שומרים בקירור עד להגשה.

למקלות מרנג:
מחממים תנור לחום 90 מעלות. בקערת מערבל חשמלי מקציפים את החלבונים לקצף לבן ורך.
מוסיפים סוכר בהדרגה, ומקציפים היטב במשך 10 דקות עד לקצף יציב מאוד.
מנפים פנימה את אבקת הסוכר ומקפלים בעדינות. מזלפים פסים של מרנג על תבניות מרופדת בנייר אפייה,
ואופים במשך שעה-שעה וחצי, עד שמקלות המרנג יבשים ומתנתקים בקלות מנייר האפייה.
שומרים את מקלות המרנג בקופסה אטומה עד להגשה. מפזרים מעל לקינוח מקלות מרנג ופיסטוקים קצוצים בעת ההגשה.


55 תגובות:

  1. כאלה יפים😍😍😍 מדהימה :) תודה על כל ההשקעה ❤️

    השבמחק
  2. פשוט אין עליך בעולם כולו! ♥

    השבמחק
  3. מושלם כרגיל!!! חג שמח!!!! מה אפשר להמיר את החמאה בקרם לימון?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה!
      את צודקת פספסתי את המרת הפרווה הזו, מוסיפה מיד בגוף המתכון :)
      חג שמחחחח

      מחק
  4. מהמם....
    אני עשיתי את עוגת האלפחורס ויצא מעלפת....
    מחכה שהקטנטנים יגדלו קצת ואוכל לחזור להשתעשע במטבח עם הצעותיך

    השבמחק
    תשובות
    1. שמחה לשמוע :)
      שיהיה חג שמח וטעים!

      מחק
  5. מדהים! מדוע יש צורך להכין את מקלות המרנג שבוע לפני?

    השבמחק
    תשובות
    1. אין צורך להכין אותם שבוע קודם,
      רק ציינתי שזה אפשרי למי שאין מספיק זמן פנוי ומעוניין להתחיל בהכנות מראש :)
      אפשר להכין אותם גם ביום האכילה אם רוצים או יום קודם

      מחק
  6. היי פיונת - שאלה לגבי הקרם קוקוס, מעולם עדיין אפיתי עדיין עם קרם קוקוס והבנתי שיש עניין של החלק היותר מוצק/פחות מוצק בתוך הפחית (או משהו בסגנון). ייתכן ופשוט לא הבנתי נכון, אבל אני מניחה שמה שאני בעצם שואלת זה האם יש לך טיפים לשימוש בקרם קוקוס? (:
    תודה והמשך חג נעים !

    השבמחק
    תשובות
    1. כמו כן - בקרם קוקוס ממיסים את הג'לטין במיקרו לבד או עם מים?
      ובמוס ריבת חלב איך ממיסים??

      מחק
    2. היי שירה!
      עניין החלק המוצק רלוונטי רק אם משתמשים בקרם קוקוס להקצפה,
      אז באמת צריך להשתמש רק בחלק הקשה לאחר קירור טוב.
      אבל כשלא עושים זאת משתמשים בו כרגיל, בדיוק כמו חלב או שמנת מתוקה, או מים-
      פשוט שופכים לסיר :)

      בנוגע לג'לטין - בכל מתכון מצויינת בתוך אופן ההכנה כמות המים שיש להוסיף לג'לטין.
      בכל פעם פשוט מערבבים יחד את הג'לטין והמים, נותנים לשבת 5-10 דקות עד שמתייצב,
      ואז ממיסים במיקרו ביחד לתערובת חלקה.

      בהצלחה וחג שמח!

      מחק
  7. היי! :)
    את עוגת האלפחורס הכנתי כבר פעמיים, פעם בפסח ופעם ביום הולדת (גם ללא גלוטן בגלל צליאק של חלק מהמשתתפים) והיא גרפה אינסוף מחמאות.
    עכשיו אני שוקלת להכין את הקינוח בכוס, אבל רציתי לשאול - האם אפשר להקפיא אותו (בלי העוגיות, את העוגיות אשמור במקרר יומיים-שלושה) כשלושה ימים לפני האירוע?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי! אין בעיה להקפיא, בדיוק כמו העוגה, ולהפשיר במקרר לילה קודם.
      ת'כלס אם הכנת אותה אז את מכירה גם את התוצאה הצפויה, אלו בדיוק אותם קרמים-
      קרם הקוקוס ומוס הריבת חלב מהעוגה. רק בגירסת אינסטנט יותר מהירה להכנה :)
      בהצלחה

      מחק
    2. כן, האמת שהקפאתי גם את עוגת האלפחורס וזה היה מעולה. לא יודעת למה בכל זאת עלתה לי השאלה, אלה באמת אותם קרמים-מוסים.
      תודה רבה!

      מחק
    3. שטויות, אף פעם לא מזיק לשאול ;)

      מחק
  8. תהילה6/7/16 13:26

    אחרי שהכנתי את העוגה הפעם אני מכינה את המוס. רק שאלה קטנה... בקרם קוקוס באיזה שלב נכנס הקוקוס הטחון?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תהילה! את הקוקוס הטחון פשוט מפזרים מעל למוס המוכן לאחר שהתייצב,
      מוסיף קצת קראנצ'יות קלה באמצע הקינוח

      מחק
  9. האם ניתן לעשות את קינוח האלפחורס בגסרת פרווה?

    השבמחק
    תשובות
    1. לצערי זה בעייתי, מאחר וריבת החלב בעצמה היא חלבית...

      מחק
  10. בוקר טוב לך פיית העוגות... כל בוקר אני נכנסת לאתר שלך ולא מפסיקה להתפעל מהשלמות של התמונות והיצירתיות שבך. עדיין לא הכנתי מהאתר שלך יש משהוא שאת ממליצה לי להתחלה? תודה לך ברוריה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ברוריה ונעים להכיר :)
      שאלות קשות יש לך!
      מודה שזה מאוד עניין אישי, יש בבלוג מתכונים בכל מיני רמות קושי,
      השאלה מה מתחשק לך ומה את אוהבת.

      ממליצה לגשת לאינדקס של כל המתכונים בבלוג,
      לעלעל בקטגוריות שאת הכי אוהבת ולנסות לבחור משם :)
      אם יש התלבטות בין כמה מתכונים אשמח לסייע
      בברכת אפייה נעימה וטעימה
      ענבל

      מחק
  11. היי !
    האם לדעתך קינוח הפנה קוטה ישרוד נסיעה של כשעה בצידנית מקוררת?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שירה
      בהחלט, אין בעיה
      ממליצה רק לשמור את מקלות המרנג בנפרד בקופסה, ולהניח מעל בעת ההגשה
      בהצלחה

      מחק
  12. שאלה לגבי קינוחי האלפחורס.
    האם אפשר לוותר על החלמונים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רותם
      אני מניחה שבמקרה הזה ניתן להמיר בעוד 50 מ"ל שמנת מתוקה במקום,
      המוס יתקבל קצת פחות קרמי
      בהצלחה וחג שמח :)

      מחק
  13. היי
    את יודעת אם יש תחליף צמחוני/טבעוני לג'לטין?

    השבמחק
    תשובות
    1. אגר אגר הוא התחליף הטבעוני הנפוץ, אך לא מבינה מספיק בנושא כדי לתת יחס המרה מדויק לקינוח.
      בטוחה שאפשר למצוא אינפורמציה ברשת או באתרים טבעוניים.
      בהצלחה!

      מחק
  14. אנונימי5/4/17 14:35

    האם אפשר להשתמש לאלפחורס בקמח קוקוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא בטוחה שזה יעבוד, אבל קשה לי לומר בוודאות מבלי לנסות.

      מחק
  15. אנונימי6/4/17 15:11

    תודה. ואם אפשר עוד שאלה מקצועית- במה (עגיף טבעי) אפשר להחליף את הסוכר בפאדג' שוקולד למשל? או בקצפת?

    השבמחק
    תשובות
    1. מתנצלת, לא בקיאה בתחליפי סוכר

      מחק
  16. אנונימי7/4/17 08:12

    היי,
    איזה יוגורט להשתמש בקינוח של הלימון?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      באופן עקרוני כל יוגורט לבן יעשה את העבודה,
      אני מעדיפה תמיד יוגורטים סמיכים עם אחוזי שומן גבוהים יחסית 4-7%, ידוגמת יוגורט יווני למשל
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  17. אנונימי7/4/17 21:07

    היי שאלה על הקרם לימון...
    מניחים את הביצים עם המיץ והסוכר בסיר או על בין מרי? קצת מפחיד אותי שבסיר זה יהפוך לחביתה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      במקרה של למון קארד אפשר גם לבשל אותו על הכיריים ולא על בן מארי, כמו שמבשלים פטיסייר בעצם,
      פשוט להקפיד שלא לבשל על להבה חזקה מדי אלא בישול עדין והכל יהיה בסדר.
      אם רוצים אפשר כמובן גם לבשל על בן מארי, זמן הבישול פשוט יהיה ארוך יותר.
      בהצלחה וחג שמח :)

      מחק
  18. היי.. קודם כל אני חולה על המתכונים שלך אז תודה!!!
    אני רוצה להכין את הקינוח של האלפחורס בכלי גדול משפחתי, יש לך רעיון איך אפשר לעשות את זה?
    בנוסף שיש לי בעיה עם החלמונים בגלל הריון..

    תודה רבה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      תודה על המחמאה :)

      כשמכינים קינוח בכלי גדול כדאי לסדר כמה שיותר שכבות כדי שיתקבל ביס מגוון בכל פעם,
      ומאחר וחלק מהשכבות כאן נוזליות בעת ההכנה זה יהיה טריקי במקרה הזה,
      ובכל מקרה בעייתי להכין את מוס ריבת החלב ללא חלמונים...

      את יכולה אולי כתחליף להכין קינוח של קרמים שונים באותו שילוב טעמים-
      שמנת מתוקה מוקצפת עם כמה כפות ריבת חלב ואינסטנט פודינג לייצוב, לקבלת קרם בטעם ריבת חלב,
      ושמנת מתוקה מוקצפת עם תמצית וניל וקוקוס טחון לקבלת קצפת קוקוס.
      ואז לסדר אותן שכבות שכבות יחד עם הרבה עוגיות אלפחורס ללא המלית מפוזרות בין השכבות,
      וטפטופים של ריבת חלב מחוממת עם קצת שמנת מתוקה לדילול.
      זה לא יתקבל זהה לקינוח המקורי אבל עדיין יכול להיות מאוד טעים.
      בהצלחה וחג שמח!

      מחק
  19. היי, משנה אם אני אשים את הקרם קוקוס\ריבת חלב במקפיא במקופ במקרר כדי לזרז את ההכנה בקצת?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשרי לגמרי :) בהצלחה!

      מחק
    2. תודה רבה!!

      מחק
  20. אנונימי10/4/17 09:41

    היי.. איך אפשר למתן מעט את החמיצות בקרם לימון?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מניחה שהשאלה היא כבר אחרי בישול הקרם?
      הפנה קוטה עצמה מאזנת אותו מאוד, וגם מקלות המרנג.
      אפשר פשוט לא לשים הרבה ממנו בכוסות אם לא אוהבים טעם לימוני מודגש
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  21. יש אולי רעיון נוסף לקישוט במקום מקלות מרנג? אני אשים פיסטוקים בכל מקרה

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר פשוט לזלף מעל תלוליות של שמנת מתוקה מוקצפת, או שמנת צמחית אם זו גירסת פרווה,
      ולפזר פיסטוקים קצוצים מעל.
      רעיון אחר הוא להמיס שוקולד לבן חלבי או פרווה, למרוח על נייר אפייה, לפזר קצת פיסטוק קצוץ או טחון, ולאחר קירור לשבור לחתיכות גדולות ולנעוץ בקינוחים. בהצלחה וחג שמח!

      מחק
  22. היי :)

    מצאתי רק נוזל קוקוס ולא קרם קוקוס, זה יכול לתפוס גם לקינוחי אלפחורס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מור!
      נוזל קוקוס הוא מוצר אחר שלא יתאים במקרה הזה,
      נסי לחפש קרם קוקוס- זה מוצר די נפוץ שאפשר למצוא בסופרים ובמכולות רבות,
      לרוב על מדף המוצרים האסיאתיים. בהצלחה!

      מחק
    2. אוקיי פשוט כבר חיפשתי בכמה ולא מצאתי :( רק את הנוזל..

      ושאלה נוספת, נראה לך שהקינוח יכול ללכת גם עם מוס שוקולד במקום ריבת חלב?

      מחק
    3. מקווה שתמצאי בקרוב. נסי בחנויות מתמחות במוצרי אפייה, או במעדניות,
      או בסופרים שווים כמו טיב טעם אם יש לך בסביבה.
      וכן בטח אפשרי לגמרי גם לשלב מוס שוקולד-
      קרם הקוקוס עדין מאוד, השוקולד ישלים אותו מבחינת הדומיננטיות.
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
    4. את מהממת
      תודה רבה וחג שמח!!!

      מחק
  23. אנונימי30/4/17 00:39

    מתכון מעולה! אמנם אני פחות מתחברת לחמיצות של קרם הלימון אבל היוגורט יצא בול לטעם שלי - מתיקות מעודנת, רך וחלק, פשוט מושלם! חבר שלי ממש אוהב את החמיצות של קרם הלימון אז בשבילו זו היתה סיבה למסיבה :) תודה על המתכון!

    השבמחק
    תשובות
    1. כיף גדול לשמוע! :) אפשר בפעם הבאה להכין אפילו בתוספת קרם אחר מעל, או פשוט פירות טריים שישלימו את הטעם.

      מחק
  24. האם ניתן להקפיא את הפנקוטה, פשוט רוצה להכין מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. היי בתי
      כן, אין בעיה להכין מראש ולשמור אותה בהקפאה
      בהצלחה

      מחק
  25. היי פייה, לדעתך יהיה מתאים לעשות בכמות גדולה את קרם הקוקוס כך שיתאים לעוגה גדולה? (יהיו בה 2 אינסרטים)

    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ניצן
      הכוונה לקרם העוטף את העוגה מבחוץ? לא יודעת עד כמה יתאים מבחינת המרקם כקרם מרכזי בעוגה,
      הוא לא סופר אוורירי. וגם אם כן יהיה צורך בתוספת ג'לטין, כאן הוא לא מיוצב מספיק.

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...