יום רביעי, 13 בינואר 2016

טים טאם תוצרת בית



כשחורף, גשם וקרררררררר,
כל מה שמתחשק זה להתחפר בבית מתחת לפוך, או להתחבק כפיות עם מפזר החום...
להכין כוס קפה טובה, ולבלוס בשקיקה אוכל נחמה.
אוכל עשיר ומפנק, שעוטף אותך באהבה,
ובכל נגיסה ונגיסה משכיח את כל צרות היום...

בדיוק למטרה העילאית הזו, חברתי הפעם לפרויקט "מבשלים ביחד",
במסגרתו התאגדה קבוצת בלוגרים גרגרנים ומוכשריםםםםם,
כדי ליצור איש איש במטבחו בנושא אחד משותף- אוכל נחמה!
20 מתכונים מנחמים מחכים לכם במסגרת הפרויקט המיוחד הזה,
אך בשבילי מאז ומתמיד, לא היה מנחם יותר מאשר בוסט של שוקולד ישר לתוך הוריד...

כבר מילדות הייתי זבובית של ממש וגרגרנית שוקולדים לא קטנה,
אבל מאחר ושוקולד לא היה רבות בנמצא, לא בחלתי בשום אמצעי כדי להשיג את מנת המתוק שלי...
התחבולה הפופולרית אצלי מכל כילדה, היתה הצמדת מדחום הכספית למנורת הקריאה,
כי אז כשחשבו שיש לי חום ונתנו לי להישאר בבית,
סבא היה מגיע לשמור עליי וקונה לי שוקולדים על המשקל :)

(תנחומיי לילדים של היום - המדחום הדיגיטלי עלה לכם בעשרות ימי חופש שווים,

והרבה שידורים חוזרים של הבית של פיסטוק, בלי סודות, וקשת בענן...)





גם כשגדלתי, זלילת טבלאות שוקולד וחטיפים מושחתים נשארה חלק מהתפריט הקבוע, 

ופיתרון מושלם לימים מבאסים במיוחד,
כי כמו שאומרים- שוקולד לא שופט אותך ולא שואל שאלות - שוקולד מבין :)

ואין כל ספק שאחד הנשנושים השוקולדיים שמבין אותי יותר מכל, הם חטיפי הטים טאם!
כל מי שמצא את עצמו זולל חבילות שלמות של הנשנוש האוסטרלי הממכר הזה (עם או בלי ציפוי כפול),
וידע תמיד שעדיף להטביע את העוגיות בכוס קפה חמה, במקום בטיפה המרה,
ודאי יודע מקרוב שמדובר באחד הנשנושים שהכייייייי כיף להתנחם בהם...

בכל זאת, מה יכול להיות מעודד יותר, מאשר לשאוב נס קפה טעים וחם דרך טים טאם שוקולדי,

ולתת לעוגיה הספוגה פשוט להינמס לאט לאט לתוך הפה?
(ואז עוד עוגייה, ועוד אחת... ולעזאזל הקלוריות!)

אז הפעם בחרתי להכין את הגירסה הביתית לחטיפים השוקולדיים האלה, באדפטציה האישית שלי,

ולבחון האם יש קצת פחות רגשות אשמה, כשזוללים אותם ללא חומרים משמרים, וכשהם טריים וטעימים :)
(התשובה אגב היא - לא, לא ממש...)




בהשראת המקור, עוגיות הטים טאם שלי עשויות צמד עוגיות במרקם ביסקוויטי,
כשאת הבצק מכינים בקלות היסטרית - פשוט על ידי עירבוב בכף.
לאחר האפייה, ממלאים כל צמד עוגיות בקרם שוקולד חלב,
ולקבלת השחיתות המושלמת - טובלים אותן בציפוי עשיר של שוקולד חלב משובח.

אני בחרתי להכין את העוגיות בטעם קקאו מודגש יותר מהמקור, שגם מאזן את מתיקות המילוי.
כמו כן בניגוד למלית התעשייתית העשויה מחומרים יבשים,
מאחר וכאן המלית היא קרמית ומורכבת מחומרים טריים בלבד,
הכנתי את עוגיות הטים טאם במרקם יותר פריך וביסקוויטי, 
שישמור אותן פריכות ויבשות גם לאחר המילוי במלית הרכה.

אז אין ספק שהן טעימות ממש בפני עצמן,
וכל ביס יעלה לכם את רמת הסרוטונין בדם וישפר את מצב הרוח בן רגע...
אבל עבור זלילת הנחמה האמיתית,
פשוט חייביםםםםםם לבצע את טבילת ה"טים טאם סלאם" המפורסמת!

אז תנו ביס קטן בפינה אחת של העוגייה, וגם בפינה האלכסונית הנגדית,
טבלו את הטים טאם שלכם בכוס קפה, בשוקו או בחלב חם,
שתו את המשקה החם דרך החור באחת הפינות,
ואל תשכחו לזלול בהנאה את העוגייה, רגע לפני שהיא לגמרי נמסה...
אחחחח... זה מה שנקרא אוכל נחמה :)











כמה דברים לפני שמתחילים:


בדומה לטים טאם בפרט, ולחטיפי שוקולד בכלל,
קחו בחשבון שמדובר בעוגיות עשירות ומתוקות :)

מאותה הסיבה, אני בחרתי להכין את העוגיות עצמן בטעם קקאו מודגש, וכמעט ללא סוכר,
שאיזנו היטב את המתיקות האינטנסיבית של המילוי והציפוי.
מי שלא אוהב טעם קקאו חזק, ואין לו בעיה עם מתיקות היסטרית,
יכול גם להפחית מעט מכמות הקקאו בעוגיות, ולהגדיל בהן מעט את כמות הסוכר לפי הטעם.

עקרונית אפשר להמיר את שוקולד החלב, או חלק ממנו, בשוקולד מריר,
אבל התוצאה תתקבל הרבה פחות דומה לטים טאם בטעמה, ולטעמי גם פחות טעימה.

שלא תגידו שלא אמרתי- 
לא מדובר כמובן בשיחזור זהה לטים טאם התעשיתיים, אלא בגירסה ביתית בהשראת החטיף האהוב, 
עם זאת אצלי טענו שהגירסה הנוכחית עוד הרבה יותר טעימה מהמקור :)

ולא לשכוח רגע לפני הזלילה- להכין כוס של קפה טוב, שוקו או חלב חם, 
לבצע את טבילת הטים טאם המפורסמת,
ולזלול את העוגיה הספוגה במשקה החם, רגע לפני שהיא נמסה






טים טאם תוצרת בית


החומרים לכ-15 עוגיות שמנמנות:

לביסקוויט שוקולד:
100 גרם חמאה
50 מ"ל (4 כפות) מים
30 גרם (3 כפות) סוכר 
1 כף יפה סוכר חום כהה
קורט יפה של מלח
185 גרם  (כוס + 4 כפות שטוחות) קמח
25 גרם  (2.5 כפות שטוחות) קקאו טוב

למלית שוקולד חלב:
50 גרם שוקולד חלב
40 גרם חמאה, רכה מאוד
120 גרם (כוס) אבקת סוכר 
1 כף שמנת מתוקה או חלב
1/2 כפית תמצית וניל
קורט יפה של מלח

לציפוי:
250 גרם שוקולד חלב
1-2 כפות שמן, או חמאת קקאו

אופן ההכנה:

לביסקוויט שוקולד:
בסיר קטן מבשלים יחד חמאה עם מים, שני סוגי הסוכר וקורט מלח עד שהחמאה נמסה לגמרי,
ומביאים לרתיחה טובה. מעבירים את התערובת לקערה, ומניחים לשבת לחצי שעה-שעה,
כך שתערובת הנוזלים מצטננת היטב ומעט מסמיכה.
מנפים לתוך קערה בינונית את הקמח והקקאו. יוצקים פנימה בכל פעם כף-שתיים מתערובת החמאה,
ומערבבים ומועכים קלות בעזרת כף, כך שהתערובת נטמעת בקמח ויוצרת פירורי בצק. 
חשוב שלא ללוש את הבצק יתר על המידה, אלא רק עד שמתאחד.
מעצבים את הבצק המעט-פירורי לכדור, עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים לקירור למשך כשעתיים-שלוש.

מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעלה בצק דק בעובי של 3 מ"מ (חשוב שלא ליצור עוגיות עבות מדי)
וחותכים בעזרת סכין חדה למלבנים של 3.5x6 ס"מ (מומלץ להיעזר בסרגל).
מעבירים את העוגיות להקפאה או לקירור במשך חצי שעה-שעה לפני האפייה.
מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים את העוגיות במשך 14 דקות. 
העוגיות אינן מתוקות וזה בסדר- המתיקות תתאזן עם המלית והציפוי המתוקים בטירוף.

למלית שוקולד חלב:
ממיסים את שוקולד החלב ומניחים בצד להצטנן. שמים בקערת מערבל חשמלי את החמאה הרכה,
אבקת הסוכר והשמנת המתוקה או החלב, ומקציפים במהירות גבוהה לדקותיים לקבלת קרם רך ואוורירי.
(אם המיקסר שלכם מתקשה בגלל הכמות הקטנה, אפשר לטרוף היטב היטב גם ידנית, לתערובת אוורירית ככל הניתן).
מוסיפים פנימה את השוקולד המומס המצונן, תמצית וניל ומלח, ומקציפים לדקותיים נוספות לקרם בהיר.
מסדרים את העוגיות בזוגות, משטחים כפית גדושה מאוד מהמלית על גבי מחצית מהעוגיות,
וסוגרים לסנדוויץ' עם עוגייה שנייה, כך שהמלית משתטחת לשכבה קצת יותר עבה מהעובי של כל עוגייה.
(קחו בחשבון שחלק מהמלית נספג בעוגייה).
מעבירים בינתיים את העוגיות לקירור או הקפאה קלה להתייצבות, ועוברים להכנת הציפוי.

לציפוי:
מכינים בהישג יד תבנית מרופדת בנייר אפייה.
שמים בתוך סיר קטן את השוקולד וחמאת הקקאו או השמן, ומניחים על גבי סיר נוסף ובו מים רותחים,
עד לקבלת ציפוי שוקולד נוזלי וחלק לגמרי (במקרה הזה לא מומלץ להמיס את השוקולד במיקרו).

לטבילה נוחה וקלה בשוקולד, מומלץ להניח את הסיר על משטח העבודה,
כשהוא מונח באלכסון על מגבת מקופלת, ויוצר בריכה שוקולדית נוחה לטבילה.
מניחים בכל פעם עוגיה בתוך השוקולד הנוזלי, הופכים בעזרת מזלג כך שתצופה היטב,
מרימים מצידה התחתון על גבי מזלג, מנערים קלות להסרת עודפי שוקולד, ומעבירים לתבנית האפייה.
עבור יצירת הדוגמא החמודה, מיד לאחר ציפוי העוגייה, לוחצים על הציפוי קלות בעזרת מזלג.
במידה וציפוי השוקולד מתחיל להסמיך ומקשה על הטבילה, תוכלו להחזיר אותו לחימום והמסה נוספת. 
מעבירים את העוגיות לקירור קצר להתייצבות הציפוי, וזוללים!

מאפסנים את העוגיות בקופסה אטומה- ביום ההכנה בטמפרטורת החדר,
למחרת כדאי להעביר לקירור, אך להוציא לטמפרטורת החדר לריכוך לפני האכילה.





ואם אתם עדיין זקוקים לנחמה נוספת,
וקמתם במצברוח היסטרי למרק סמיך ומזין, לעוגת שמרים טובה, או למנה עשירה של מקרוני וגבינה-
תוכלו למצוא ממש מתחת לתמונה, לינקים למתכונים המנחמים של כל המשתתפים בפרויקט הטעים הזה!



טים טאם ביתי – ענבל מפיית העוגיות, מרגריטה קלאסית – אורן נדלר, אקלר קצפת עם תותים – נטלי לוין, דייסת חיטה – אפרת מוסקוביץ, מק אנד צ'יז – גיל גוטקין, מרק אפונה – עז תלם, עוגיות שוקולד – רויטל אמיר, עוגת שוקולד תפוז – שירה נוסבוים, עוף בדבש וצ'ילי – אולגה טוכשר, פאי רועים – פז אלסטר, שוקולטה איטלקית – שרון גור, עוגת שוקולד ופירות יער – תיק אוכל, בבקה שוקולד וערמונים – אורלי דהן חרמש, מרק פרמז'ן – עמרי פולק, פירוגי – גורמיאו, עוגת ביסקוויטים – יהודית אביב, ברד פודינג מעוגת שמרים – רות אופק, ספגטי ברוטב עגבניות – רומי נדלר, עוגת טרה לצ'ס – חן שוקרון, נוקדלי עם תבשיל פטריות – רחלי קרוט.

84 תגובות:

  1. אלוהים אדירים, זו אחת העוגיות האהובות עלי ביקום ולא אכלתי כבר שנים! אני זוכרת איך היינו יושבים עם חבילת טים טאם וכוסות קפה חמות ולוקחים שלוקים ענקיים שקיבלו טעם שוקולדי מהמם ובסוף "שואבים" את העוגיה הרכה. איזה כיף של מתכון!!! חייבת לנסות ♥

    השבמחק
  2. מטורף.... נראה פשוט מושלם וכ"כ דומה גם למקור. אחד מהחטיפים האהובים עליי ביותר, בעיקר בגלל הזיכרונות המתוקים מאוסטרליה טרם עלייתו של החטיף ארצה.
    שיחקת אותה שוב (אבל מה חדש?) נראה פשוט מ ד ה י ם !!

    השבמחק
  3. סידרת לנו כאן חתיכת נחמה :) אין כמו שוקולד והרבה שוקולד
    מקסים!

    השבמחק
  4. איזה חטיפים מהממים! והצילומים - בא לי לאכול את המסך :)

    השבמחק
  5. יאם!! נראה מהמם.
    בדיוק לאחרונה נזכרתי בטים טאם שוב ואפילו קניתי בשביל להעלות נוסטלגיה וכמה קילוגרמים. למרות שאני אוהב שוקולד מריר, אני איתך בנושא הזה- אין כמו שוקולד חלב פה..

    השבמחק
  6. איזה מקסים!
    חייבת לשאול - מאיפה הכלים? במיוחד הקופסה האדירה הזאת והכוס והכפית?

    השבמחק
    תשובות

    1. תודה רבה הילה :)
      כל כלי לקוח ממקום אחר-
      הקופסה הבאמת אדירה הזאת היא מ-domo, הכפית מגולף.
      את הכוס אפילו לא זוכרת איפה קניתי, לדעתי סתם בחנות כלים פשוטה כלשהי :)

      מחק
  7. האם אפשר להכפיל כמויות מראש, או שלא כדאי?
    אם רוצים להפחית טיפה את רמת המתיקות, האם אפשרי להחליף חלק מהשוקולד למריר? ואם כן, באיזה אופן כדאי לעשות את זה?

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח, אפשרי לגמרי להכפיל כמויות מראש :)
      עקרונית אפשר להחליף חלק מהכמות להשוקולד למריר (אני מציעה עד 50%),
      אבל לדעתי זה יוצא פחות טעים וגם פחות מזכיר טים טאם, אז לשיקולך.
      אפשר אולי פשוט להכין עוגיות קטנות יותר, ואז המתיקות תהיה פחות אינטנסיבית פר עוגייה...

      מחק
  8. אומג, זה נראה מ ע ו ל ה !

    השבמחק
  9. את הורגת אותי! חולמת להיות זבוב על קיר המטבח שלך.

    השבמחק
  10. ...המכסה של הקופסא הוא הומז' לד. בואי המנוח...?

    השבמחק
  11. זה ממש לא מנחם להסתכל כרגע על המסך. הפעם הגזמת!

    השבמחק
  12. תשמעי.. זה נראה הכי הורס ומנחם שבעולם. ודוגמת הפסים מלמעלה... פשוט מושלמת. עשית לי חשק מטורף להכין עכשיו כוס תה ולבלוס שוקולדים (עד שאכין בעצמי את הטים טאם הזה).

    השבמחק
  13. אני רק שאלה...
    איך עושים בסוף בסוף, שהציפוי לא ייהרס כשמניחים על התבנית, וכל העוגייה תשאר מצופה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי איילת!
      לקבלת ציפוי מושלם,
      צריך להעביר את העוגייה מהשוקולד לתבנית מבלי לגעת בה באצבעות-
      פשוט מרימים אותה על גבי המזלג,
      ואז מטים קלות את המזלג, כך שהיא מחליקה בעדינות על גבי התבנית המרופדת בנייר אפייה.
      כך כשהשוקולד מתייצב, מתקבל ציפוי יפה.

      מחק
  14. מאוהבת מאוהבת... נראה מדהים ... מושלם!!!
    אין על טים טאם.נזכרת איך שגיליתי את זה לראשונה באוסטרליה... ארץ המולדת.
    חייבת לנסות. תודה.

    השבמחק
  15. טוב, ראיתי את המתכון והייתי חייבת לנסות. אני מצטערת אבל התאכזבתי מהתוצאה, פשוט לא שווה את ההשקעה. ההכנה כוללת הרבה מאוד שלבים כולל הרבה הפסקות לקירור/צינון, ככה שזה העסיק אותי כל הסופ״ש, ו4 טועמים סיכמו שזה טעים, אבל לא מזכיר טים טאם, הביסקוויט מריר וקשה מידי

    השבמחק
    תשובות
    1. חבל, עניין של טעם אישי :)

      מחק
    2. אני חייבת לתת קונטרה לתגובה, סליחה אם אני נדחפת.
      זו פעם שלישית (והפעם גם כפולה) שאני מכינה את הטים טאם הזה והתגובות לא מסתכמות במילה טעים. זה כמעט אלוהי. תודה על המתכון הנפלא..!

      מחק
  16. בדיוק כשחיפשתי מתכון לטים טאם הגעת! כאילו נשלחת אליי משמיים! פייה או לא פייה?!?
    מה שבטוחה- אלופה!

    השבמחק
  17. היי פיה,
    כרגע אני מחכה שהעוגיות יתקררו (יצאו מהתנור ממא לא מזמן), אבל הרגשתי שהמרקם שלהם לא פירורי כמו של עוגיות טים טאם (או חמאה דניות נגיד), אלא יותר גומי כזה. יש מצב שחסה במתכון של הבצק- ביצה?

    השבמחק
    תשובות

    1. היי
      לא חסרה במתכון ביצה,
      המרקם שאמור להתקבל הוא מרקם של ביסקוויט פתי בר.

      מחק
  18. קודם כל נראה מעולה ואני ממש מתרגשת להכין גם.
    עכשיו שאלה - בשלב הראשון, הרתיחה נראתה לי קצת כמו תהליכי קרמל, והצבע יצא חום עמוק. זה כי שרפתי או בגלל הסוכר החום? לא שקרמל זה דבר רע חלילה, פשוט תוהה אם להתחיל מחדש או לזרום עם מה שיצא.
    תודה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. אל דאגה, בגלל הסוכר החום :)
      לגמרי תזרמי!

      מחק
  19. אורלי21/1/16 17:48

    בדיוק סיימתי עם בצק העוגיות ויצא מרקם מאוד לח. אמנם לא דביק אבל השאלה אם אצליח אחרי הקירור לרדד את הבצק כדי ליצור את העוגיות..
    האם טעיתי בדרך?
    ובאופן כללי נראה מתכון משגע וכך גם כל שאר המתכונים באתר

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אורלי!
      הבצק לא אמור להתקבל לח מדי,
      מקווה שמדידת הכמויות שלך היתה נכונה,
      (אם עבדת עם כוסות וכפיות ולא עם גרמים זה עלול לקרות),
      ושאכן נתת לתערובת הנוזלים לשבת לנוח, ולשת אותה פנימה בהדרגה ולא בבת אחת.

      בכל מקרה אחרי הקירור החמאה המומסת מתמצקת ומתקבל בצק יציב וקל לרידוד,
      אז סביר להניח שיהיה בסדר בכל מקרה.
      מקסימום עודף הנוזלים יגרום לעוגיות להיות קצת פחות פריכות.

      מחק
    2. יצא מעולה! המשפחה מאוד אהבה :)

      מחק
    3. יופי, שמחה לשמוע!

      מחק
  20. זה כל כך מפתה אותי, שלמרות כל הסידורים של שישי רצתי לסופר ואני עכשיו בעיצומו של המתכון.. אני רק שאלה- במלית שוקולד, כמה זמן צריך לתת לשוקולדלהתקרר? :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תפסת אותי בול מול המחשב :)
      השוקולד צריך להיות בטמפרטורת החדר כשמוסיפים אותו לקציפת החמאה,
      אם הוא יהיה חם מדי הוא ימיס את החמאה.
      בהצלחההה!

      מחק
    2. יצא לי מושלם! מיליון תודות❤❤❤ זללנו במהירות והלקח הוא להכפיל כמויות 😉 (סמיילי קורץ)

      מחק
    3. איזה כיף, שמחה מאוד לשמוע :)

      מחק
  21. אם אין לי סוכר חום כהה, אפשר להחליף בסוכר רגיל?

    השבמחק
  22. יצא פשוט מושלם והרבה יותר טעים מהמקור, תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף נלי, שמחה לשמוע! :)

      מחק
  23. כמה זמן מראש אפשר להכין את בצק העוגיות לפני האפייה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שי!
      אין בעיה להכין את הבצק יומיים-שלושה מראש, ולשמור במקרר עטוף בניילון נצמד.
      לפני הרידוד ללוש ולרכך מעט, ולהמשיך בתהליך כרגיל.
      לחילופין אפשר גם כבר לרדד את הבצק ולחתוך למלבנים, לסדר בתבנית אפייה,
      ולשמור בצורה זו כמה ימים במקרר עד לאפייה.
      בהצלחה!

      מחק
  24. היי
    האם יש גרסא נטולת גלוטן?

    השבמחק
    תשובות
    1. לי אין, אם תנסה תעדכן :)

      מחק
  25. תודה! תודה! תודה! יצאו עוגיות מדהימות וטעימות בטירוף! (וכתבתי עליהן בבלוג שלי http://osnatbarak.blogspot.co.il/2016/02/blog-post_14.html)

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע, תודה רבה אסנת! :)

      מחק
  26. אנונימי12/3/16 14:28

    האם כדאי לטמפרר את השוקולד לציפוי? או שכמו שכתוב בהוראות זה בסדר והוא יחזיק ולא יימס?

    השבמחק
    תשובות
    1. בימים קרירים אין בעיה,
      אבל בימים חמים יותר בהחלט אפשר להגדיל ראש ולטמפרר כדי לוודא שלא יינמס.
      במידה ומטמפררים לא להוסיף מעל כף שמן, אפשר גם להמיר בחמאת קקאו אם יש.

      מחק
  27. אנונימי2/5/16 12:31

    היי, גם אני הכנתי יצא מושלם!!!!!!!!! לא הפסקתי לאכול. רק מעצבן שזה כל כך הרבה עבודה. אבל זה שווה. ואני שומרת כשרות אז לא יצא לי מעולם לטעום טים טאם, אבל למי אכפת, היה טעים

    השבמחק
    תשובות
    1. כיף לשמוע! דברים טובים מגיעים למשקיענים :)

      מחק
  28. הכנתי ויצא פשוט מושלם!!
    כמה זמן העוגיות יכולות להישמר בקירור?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. שמחה לשמוע :) לדעתי יחזיקו 4 ימים בכיף, אם משהו יישאר

      מחק
  29. מדהים !! פשוט WOW !!
    יש לי 2 שאלות בבקשה.
    האם ניתן להקפיא את התוצרת וכמה זמן היא תחזיק מעמד בהקפאה?
    אם רוצים להמיר לטים טאם לבן מה בדיוק צריך לשנות במתכון?
    המון תודה !

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ניסים!
      לא ניסיתי להקפיא אותם, אני מניחה שזה אפשרי להקפיא בקופסה אטומה לשבוע-שבועיים,
      אבל הכי הכי טעים כשזה יחסית טרי...
      יחזיק במקרר כמה ימים טובים לפחות בקופסה אטומה.
      עקרונית אין בעיה לצפות אותם בשוקולד לבן אם רוצים למרות שזה עלול להיות מתוק למדי.
      המרת המלית לשוקולד לבן תדרוש גם הפחתה של כמות הסוכר וגם תוספת של חמאה לייצוב.
      בהצלחה!

      מחק
  30. תשמעי זה יצא כל כך טעים שהן נגמרו תוך פחות מ-24 שעות. טרפנו אותם (בלי מלח...)
    תודה רבה על המתכון!!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע! בשמחה :)

      מחק
  31. מעיין5/8/16 09:07

    וואו את גאון!!
    זה אמנם המון עבודה אבל ממש זהה למקור וטעייים!
    תודה על כל המתכונים המדהימים! את אלופה��

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף, תודהההה מעיין! :)
      זלילה נעימה

      מחק
  32. אנונימי5/11/16 22:32

    היי אני רוצה לנסות את המתכון אבל אין לי דרך להשיג חמאת קקאו, כמה שמן צריך לשים במקום חמאת הקקאו בציפוי?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      ממש לא חייבים חמאת קקאו, אין שום בעיה להכין אותם עם שמן,
      1-2 כפות שמן כפי שמצוין
      בהצלחה

      מחק
    2. אני אשגע אותך שוב כי כבר מדגדג לי באצבעות להכין את הטים טאם שלך:) כרגע יש לי רק 80 ג' אבקת סוכר, האם זה יכול להספיק? אפשר להמתיק יותר את העוגיות כהשלמה?

      מחק
    3. לשיקולך לגמרי, פחות אבקת סוכר יתקבל פחות מתוק. אפשר לנסות לאזן עם העוגיות.
      או שאפשר להכין רק את העוגיות היום, ומחר בבוקר לקפוץ למכולת ולקנות אבקת סוכר ;)


      מחק
    4. הי ענבל
      הכנתי ואני חוזרת לעדכן..
      לקח לי אמנם שלושה ימים עם כל השלבים ושלושה ילדים קטנים בבית:) אבל היה שווה!
      הטים טאם יצא טעים טעים וממש מזכיר את המקורי שכבר שנים לא טעמתי מטעמי כשרות.. משום מה לא הצלחתי לשאוב את המשקה החם ולהמיס את העוגיה אז פשוט טבלתי אותה כל פעם וזה יצר אפקט דומה.
      תודה רבה על השיתוף והמענה לשאלות את מקסימה!!

      מחק
    5. היי הילה!
      כיף גדול לשמוע! :)
      תודה על העידכון ונשנוש נעים

      מחק
  33. היי פיה,

    אני חושבת שאלה העוגיות היפות ביותר שראיתי לאחרונה במרשתת, ואני מתה כבר לנסות אותן בעצמי.
    שאלה: באיזו טמפרטורה החמאה שמשמשת להכנת הביסקוויט? קרה מהמקרר כמו לבצק פריך או רכה?

    תודה רבה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אביטל!
      זה לא משנה מאחר וממיסים את החמאה ממילא :)
      מבטיחה שהן טעימות לפחות כמו שהן יפות, בהצלחה!

      מחק
    2. יש לך טיפ בנוגע לרידוד אופטימלי של בצק פריך שכזה? הסתבכתי עם זה פעם ופעמיים ובסוף ויתרתי על חיתוך הבצקים למלבנים היפים וקרצתי עוגיות עגולות. אבל בסוף יצא נפלא! מושחת כדבעי, מושקע ביותר.

      מחק
    3. היי אביטל!
      קריצת עוגיות עגולות זה פיתרון נפלא שאכן חוסך זמן במקרה הזה :)
      אם תסבירי במה הסתבכת במהלך הרידוד יהיה קל יותר לייעץ בנוגע לסיטואציה הספציפיית,
      בגדול הבצק הספציפי יחסית נוח לעבודה ולא דביק, ואמור להתרדד בקלות בין 2 ניירות אפייה.
      שמחה שיצא טעים :)

      מחק
  34. אנונימי8/12/16 16:14

    היי אפשר להכין את העוגיות יום מראש?

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח, אין בעיה.
      לשמור בקופסה אטומה במקרר, להוציא לטמפרטורת החדר קצת לפני שאוכלים.
      בהצלחה!

      מחק
  35. חזרתי לעדכן שהכנתי ויצא מדהים!!תודה רבה על הסבר מדויק.

    השבמחק
    תשובות
    1. כיף לשמוע אמונה!
      תודה על העידכון, שבת נהדרת ובתיאבון :)

      מחק
  36. היי :)
    אחרי שבוע שלם של התלבטות אם אני יכולה לעמוד באתגר ההכנה, החלטתי שכן!
    חייבת לציין שיצא מדהים!!!! המחמאה הכי גדולה שקיבלתי היא שאם הייתי שמה את זה באריזה המקורית של הטים טם, לא היו מרגישים!
    מה שכן את העוגיה עשיתי מתוקה יותר (50 גרם סוכר) אבל הן יצאו לי יבשות מעט ולדעתי זה מה שמנע מהקפה להיספג בעוגיה בדרך הידועה של נגיסה בשתי הפינות. בתמונה העוגיות נראות מאד עסיסיות ואני תוהה מה עשיתי לא כשורה.
    האם יש לך טיפ לתת לי לפעם הבאה? כי אין ספק שקופסת העוגיות
    במטבח תתמלא שוב בעוגיות המדהימות האלו!!

    תודה רבה
    הדר

    השבמחק
    תשובות
    1. היי הדר,
      איזה כיף לשמוע שהצליח! כנראה שאת מסוגלת ליותר ממה שאת חושבת ;)
      העוגיות צריכות להתקבל פריכות כמו פתי בר,
      הן חייבות להיות די יבשות על מנת שלא יתרככו יותר מדי אחרי המילוי והציפוי.
      אם התקבלו קשות מדי אולי לשת את התערובת יותר מדי,
      או התעסקת בבצק יתר על המידה בעת יצירת העוגיות, או אפית יתר על המידה.
      נשנוש נעים!

      מחק
  37. היי פייה:)
    תוכלי בבקשה להסביר כיצד לעשות את הדוגמה? לא הבנתי. הרי אם אניח את המזלג על העוגיה המצופה לא תצא דוגמה כמו שלך כיוון שלמזלג יש שיניים..
    אודה לך מאוד אם תוכלי להסביר🙄

    השבמחק
    תשובות
    1. שיני המזלג הן אלו בדיוק שיוצרות את הדוגמא :)
      פשוט מצמידים את המזלג לעוגייה מיד לאחר הציפוי, בעוד השוקולד עדיין מעט נוזלי,
      וכשמרימים את המזלג רואים שהשיניים יצרו פסים לרוחב העוגייה.
      אם תסתכלי על העוגיה תוכלי לשים לב שאלו 2 לחיצות מזלג, האחת ליד השנייה.
      בהצלחה

      מחק
  38. יצא טעים אבל מתוק רצח....איזה שהוא רעיון איך להפחית מהמתיקות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי טליה!
      אפשר לצפות אותן בשוקולד מריר 60-70% שימנן את המתיקות,
      ולהפחית מעט מאבקת הסוכר במלית.
      עקרונית אפשר גם להכין מלית של חצי שוקולד מריר וחצי שוקולד חלב,
      אבל לדעתי זה יוצא פחות טעים :)

      מחק
  39. אנונימי24/1/17 13:55

    היי! איך מכינים את הטים טם עם שוקולד לבן?

    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. קשה לי לומר, לא ניסיתי :) זה דורש שינוי בכמויות של המלית

      מחק
  40. אנונימי15/2/17 10:16

    אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית?

    השבמחק
    תשובות
    1. במקרה הזה לא ממליצה, העוגיות מתוקות מאוד והקקאו מאזן אותן.

      מחק
  41. הכנתי היום. הרבה עבודה אך שווה לגמרי!יצא מדהים!

    השבמחק
    תשובות
    1. כיף לשמוע! :) זלילה נעימה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...