יום שלישי, 31 בינואר 2012

מרתון קינוחי החורף הכי מהירים בעולם – חלק ג' ואחרוןןןןןןןןן




ברגע אחרון של עצלות לחורף הזה,
משתפת אתכם בפוסט שלישי ואחרון לפרויקט קינוחי החורף הזריזים שלי-
לעצלנים ולא רק, כי לכל אחד מגיעה מנת הסוכר שלו!
גם אם קר אימיםםםםם בחוץ ואין לכם כח לזוז אפילו מילימטר....

לסיכום הפרויקט יכולה לומר שבמהלכו הפתעתי אפילו את עצמי, בחיי!
בתור מזוכיסטית שנהנית לבלות ימים כלילות במטבח
כשהיא מתחרה עם עצמה בהכנת קינוח שכולל כמה שיותר שכבות,
היה מגניב למדי לגלות שניתן להנות מקינוחים שווים, גם אם בזבזת עליהן 5 דקות עבודה בלבד...
ו
מקווה שגם אתם אימצתם לכם רעיונות ללהטוטים מהירים במטבח!

אז בסופי השבוע האחרונים, המקרר שלנו בבית התמלא בערימות של קינוחים קטנים ומהירים...
החל ממתוקים בריאים יותר:
טארט תפוחים מהיר ומפתיע בדקה,
יין מתובל שיחמם לכם את הבטן,
אגס בתחבושת בצק- מרשים ומהיר הכנה,
ובננה על מקל – כי גלידה זה יותר טעים בחורף...

וגם מתוקים בריאים הרבהההה פחות:
כמו קרמבו חם ומפנק במיקרוגל,
כריכי שוקולד ומרשמלו בביסקוויט מעדות אמריקה,
יענו טריקולד בדקה משמנת מתוקה,
וגם סניקרס הפתעה – הקינוח השחיתותי ביותר עלי אדמות...

הפעם משתפת אתכם ברביעייה אחרונה של רעיונות מתוקים לעצלנים-
כולם טעימים ומפנקים, מהירי הכנה, ודורשים מעט מרכיבים...
בקיצור מושלמים למשבר האפייה של אמצע החורף!
שיהיה נשנוש טעים לכולם!


 




והפעם בתכניתנו- "מה עוד אפשר לעשות עם נוטלה"?
מתכון המוקדש לכל חבריי הנוטלוהוליקים חובבי הממרח האגדי,
וגם למי שסתם ממש אוהב שוקו חם... 
קבלו טריק מתוק ושווה במיוחד לשוקו חם וטעים שתוכלו להכין ממש אבל ממש בחצי דקה
ומשני מרכיבים פשוטים בלבד- חלב ונוטלה, זו כל התורה...
לא תאמינו איזה מעדן מתקבל... שווה לנסות!


שוקו נוטלה

החומרים:
כוס חלב
כף נוטלה
וזה הכל!
אופן ההכנה:
יוצקים לסיר קטן כוס גדולה של חלב ומביאים לרתיחה.
מערבבים פנימה כף יפה של נוטלה, ובוחשים היטב להמסה.
יוצקים לכוס ולוגמים בהנאה!


מה עוד יש לי לומר בנדון?
- לשידרוג המשקה ניתן לבשל אותו עם תבלינים ארומטיים שיוסיפו לו טעם מיוחד-  
מקל קינמון, כוכב אניס או מסמרי ציפורן, ואם אתם נועזים באמת - מעט צ'ילי טחון!
- מומלץ להגיש את השוקו עם מרשמלואים קטנים מעל – 
זה מקסים ומשדרג את המשקה מבחינת טעם ומראה.
-  מרגישים עצלנים אפילו יותר? אפשר גם לחמם את החלב במיקרו...






מי שלא אוהב טארט טאטן שירים את היד!
רק למה צריך לעבוד כל כך קשה? אז הפעם הגירסה לעצלנים-
במקום פירות שצריך לקלוף, לגלען ולפרוס – פרוסות אננס שלמות.
במקום להכין לבד את הבצק לכיסוי- מחפפים ומשתמשים בבצק עלים,
ובמקום לקרמל את הפירות במחבת- מושחים את התבנית בחמאה וסוכר חום
שיתקרמלו להם לבדם במהלך האפייה.
אז טארט טאטן by the book זה לא בדיוק,
אבל בחיי שזה כל כך טעים שאי אפשר שלא ללקק את האצבעות...



טארט טאטן אננס לעצלנים

החומרים ל-4 מנות אישיות:
4 פרוסות אננס
4 כפות חמאה רכה מאוד (60 גר')
8 כפות שטוחות סוכר חום כהה (80 גר')
יריעת בצק עלים

כלים:
4 כלים אישיים בגודל פרוסת אננס

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 200 מעלות.
מחלקים את החמאה הרכה בין התבניות, כף גדושה לכל אחת, ומשטחים אותה על גבי הבסיס.
מפזרים בין התבניות את הסוכר החום, 2 כפות שטוחות לכל כלי.
מניחים בכל כלי פרוסת אננס, ומהדקים מעל עיגול של בצק עלים.
אופים את הטארטים במשך 20-25 דקות עד שבצק העלים תופח ומקבל צבע זהוב-שחום.
הופכים מיד על צלחות הגשה וזוללים.


מה עוד יש לי לומר בנדון?
- אפשר להכין את הטארטים עם כל פרי רך אחר שאוהבים-
אני הכנתי כמה טארטים בצירוף רבעי תפוחים באותו האופן, ויצא נפלא!
- לא מתחשק לכם להכין מנות אישיות? אפשר בהחלט להכין טארט אננס שלם בתבנית גדולה.
- רצוי להשתמש בתבניות שאינן מתפרקות, כדי לוודא שהקרמל לא יזלוג לנו החוצה,
או לחילופין לרפד היטב את התבניות בחלקן החיצוני בעזרת נייר אלומיניום.
- מומלץ להגיש את הטארט החם לצד כדור גלידת וניל, יאממממ.


 




תסכימו איתי שאין דבר מנחם יותר ביום חורף גשום
מאשר לשבת ולבהות בקערה גדולה של שוקולד איכותי מומס...
ואם היא כבר נמצאת שם, הכי כיף לטבול בתוכה כל דבר שנקרה בדרככם-
כי פשוט הכל אבל הכללללל הולך עם שוקולד!



פונדו שוקולד

החומרים:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 חבילות שוקולד מריר משובח  (200 גר')
2 כפות ליקר תפוזים או כל משקה חריף אחר שאוהבים

לטבילה:
פירות טריים, מרשמלו, קוביות עוגה וכל מה שמתחשק לטבול

אופן ההכנה:
בסיר קטן על להבה נמוכה ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד.
מוסיפים ליקר ומערבבים.
מעבירים את הרוטב לקערית ומסדרים סביבה פירות טריים ושאר פינוקים מתוקים.
נועצים מזלג, טובלים בשוקולד בנדיבות וזוללים...



מה עוד יש לי לומר בנדון?
- איכותו של הקינוח תלויה לחלוטין בכם, וככל שתשדרגו את חומרי הגלם,
תוכלו לקבל קינוח יותר איכותי ומרשים.
אפשר להשתמש בשוקולד מריר איכותי ולידו פירות יער ותותים,
ואפשר גם ללכת לכיוונים פשוטים יותר לילדים כאשר טובלים בשוקולד מרשמלו ועוגיות אוריאוס.
- אפשר להכין את הפונדו שלכם מאיזה שוקולד שרוצים- מריר, חלב או לבן.
- ניתן לשחק עם טעמי הפונדו ע"י תוספות של כל ליקר או משקה חריף שאוהבים-
  ויסקי/ברנדי/רום/ליקר תפוזים/ליקר קפה וכו'
- את הרוטב השוקולדי ניתן להכין מראש ולשמור בקירור או בהקפאה, ולחמם לפני הזלילה.





ולסיכום המרתון המתוק שלי, קבלו את התשובה המשודרגת לכוסיות גבינה עם פירורים:
קרם מסקרפונה מוקצף עם שמנת מתוקה, עם פירורי אוריאוס שוקולדים ושחומים...
סדרו אותם בשכבות נאות, וקיבלתם מנה אחרונה נהדרת להגשה.
אחד הקינוחים המהירים והפשוטים ביותר, שגרף אצלנו בבית התלהבות רבה



שוטים של מסקרפונה ואוריאוס

החומרים:
250 גרם מסקרפונה (1 קופסה)
80 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 מיכל)
4 כפות אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
8 עוגיות אוריאוס שלמות (חצי חבילה)

אופן ההכנה:
מקציפים בקערת מערבל חשמלי את המסקרפונה עם שמנת מתוקה,
אבקת סוכר ותמצית וניל לקציפה רכה. מניחים כמה דקות להתייצבות קלה במקרר.
בינתיים מרסקים לפירורים גסים את עוגיות האוריאוס.
מסדרים בכוסיות אישיות שכבות של פירורי אוריאוס וקרם מסקרפונה – וזוללים!


מה עוד יש לי לומר בנדון?
- חשוב להשתמש בגבינת מסקרפונה ולא בגבינת שמנת- התוצאה הרבההההה יותר טעימה...
- רוצים לגוון? תוכלו לתבל את המסקרפונה בתוספת של מעט קפה מומס או בייליס בנוסח עדות הטירמיסו.
- הקינוח נשמר כמה ימים בקירור.
- אני עיטרתי את הכוסיות שלי בעוגיות מיני אוריאוס, אבל כמובן שלא חייבים.


 



יום ראשון, 22 בינואר 2012

מרתון קינוחי חורף הכי מהירים בעולם - חלק ב'


שבוע נפלא לכולם ומקווה שנחתם ונהניתם מהשבת הנפלאה כמו שצריך :)
לפני כשבוע הצגתי בפניכם את פרויקט החורף החדש שלי-
מרתון קינוחים מהירים במיוחד לעצלנים,
או סתם לאנשים עסוקים שמתים למשהו מתוק וממש אבל ממש אין להם זמן...

כי למי בכלל יש חשק לצאת מהטריינינג ולרדת למכולת באמצע הכפור הזה כדי לספק את הדחף המתוק,
אם במקום זה אפשר להישאר מתחת לפוך ועדיין לזכות בפחמימות נפלאות?

אז בפעם שעברה למדנו להכין-
טארט תפוחים מקסים שמכינים ממש ברגע,
קרמבו חם - הפיתרון המהיר לסטודנט התפרן,
יענו טריקולד בדקה - קינוח שכבות כאילו מפונפן,
וגם בננה על מקל- התשובה העדכנית לארטיק בננה-מצופה.

לאור הקור ההיסטרי והחורף המרגיז שמסרב ללכת מפה בינתיים,
גם הפעם נמשיך במרתון החורפי שלנו עם קינוחים מתוקים ושחיתותיים מתמיד, והכי חשוב:
- לא יותר מ-5 דקות עבודה!
- מכילים כמה שפחות מוצרים
- עזבו אותי מגורמה! מתחשק לי פשוט וטעים
- והכי חשוב – קינוחים מפנקים ושחיתותיייםםםםם!

אז... מוכנים? צאו לדרך...

 

  


האורחים הודיעו לכם שהם מגיעים בדקה התשעים?
יש לכם במקרה כמה אגסים בהישג יד, ובצק עלים בשנת חורף במקפיא?
אז למה שלא תתקתקו בשיא המהירות קינוח פשוט וטעים? אגס עטוף בתחבושת בצק עלים!
תודו שזה מקסים...
אף אחד לא יאמין לכם שהכנתם אותו ממש אבל ממש בשנייה האחרונה...



אגס בתחבושת בצק עלים

החומרים:
אגסים בשלים ועסיסיים, פרי אחד לכל סועד
מעט דבש
מעט קינמון
בצק עלים
ביצה טרופה

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.
קולפים את האגסים, אך דואגים להשאיר את הגבעול מחובר למען הדקורציה.
מושחים את האגס בשכבה דקה של דבש, ובוזקים עליו מעט קינמון.
מרדדים גיליון של בצק עלים או משטחים אותו מעט בעזרת הידיים,
וחותכים לרצועות ארוכות בעובי של כסנטימטר.
מלפפים את רצועות בצק העלים אחת אחרי השנייה (עקב בצד אגודל) סביב סביב לאגס תוך הידוק,
מלמעלה עד למטה עד שהאגס מצופה כולו.
מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים במשך 25 דקות עד שבצק העלים מזהיב.
מצננים מעט וזוללים!


מה עוד יש לי לומר בנדון?
- אם יש לכם סבלנות, תוכלו לשדרג את הקינוח ע"י בישול האגסים ביין אדום או לבן לפני הציפוי... יאמממ!
- חשוב להשתמש באגסים רכים ובשלים מאוד, על מנת שיהיו רכים דיים בתום האפייה.
במידה והאגסים שלכם אינם רכים מספיק, תוכלו לרכך אותם ע"י בישול קצר בסירופ סוכר לפני האפייה.
- אני אפיתי את האגסים שלמים, אך מי שרוצה יכול לחצות את האגס לחצי על מנת להסיר את הליבה,
להצמיד שוב את שני החלקים ולעטוף יחד בבצק עלים.
- ניתן לחמם מעט את הדבש בזריזות במיקרו כדי שיהיה נוזלי וקל למריחה.
- בצק העלים צריך להיות כמובן רך- רצוי להוציא אותו למקרר או לטמפרטורת החדר מראש,
אבל העצלנים שבכם מוזמנים לחמם אותו הכי בקטנה שבעולם במיקרו עד לריכוך מינימלי.
- מומלץ להגיש לצד האגסים תלולית קצפת או כדור גלידת וניל.




אחד המשקאות המפנקים ביותר לאירוח בימי החורף הקרים, הוא יין חם ומהביל...
ואם אפשר שיהיה ממותק בעדינות, ומתובל בתבלינים ארומטיים מחממים... 

כי אין כמוהו כדי לחמם את הלב ואת הנפש!
מתחשק לכם להשתדרג?
הוסיפו פנימה חופן של פירות יער, צימוקים או אגוזים,
ותהנו ממשקה נפלא לערב רומנטי בבית או לאירוח חברים.



יין חם ומבושם
החומרים:
חצי בקבוק יין אדום
כמה כפות סוכר חום בהיר דמררה

תבלינים יבשים שלמים שאוהבים:
מקל קינמון, מסמרי ציפורן, כוכב אניס, תרמילי הל, ג'ינג'ר יבש וכו'

ולמי שמתחשק קצת לנשנש:
חופן גדול צימוקים לבנים, או פירות יער קטנים
חופן גדול אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:
יוצקים לסיר קטן את היין האדום, מוסיפים כמה כפות של סוכר חום בהיר לפי הטעם, ותבלינים שלמים.
מערבבים את החומרים יחד, ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומוסיפים לבשל לעוד כמה דקות. 
בוחשים פנימה את הצימוקים והאגוזים, מחלקים לכוסות יין ומגישים.
 

מה עוד יש לי לומר בנדון?
- מעדיפים יין לבן? ניתן להשתמש באותו המתכון בדיוק להכנת יין לבן חם ומתובל.
- לא מתים על אלכוהול? קשה לכם להסתדר עם יין?
  הכינו גירסת פונץ' עדינה יותר ע"י דילול היין במיץ פירות – למשל מיץ תפוזים או סיידר תפוחים.
- שונאים אניס? אין לכם בבית הל?
  אתם ממש לא חייבים להשתמש בכל רשימת התבלינים המוצעת לעיל-
  פשוט הכניסו לסיר כל תבלין שמתחשק ואתם אוהבים.
-  דאגו להשתמש בתבלינים שלמים המעניקים טעם עדין ומלא יותר, ולא בתבלינים יבשים.
- בא לכם לגוון? תוכלו להוסיף לתוך היין מעט ברנדי או שרי.
- אני אוהבת מאוד להכין את היין החם לאירוח, ולהגישו בתוך קראף שקוף- התוצאה מקסימה.



 

מי לא טעם מעודו סמור'ס?
הנשנוש האמריקאי המתוק והקלאסי הזה, הוא להיט אמיתי במסעות קאמפינג ברחבי ארה"ב,
אך גם בהכנה ביתית בעזרת התנור שבמטבח,
הוא יכול להיות פנינה אמיתית כשאתם ב-sugar-rush היסטרי...
כי מה יכול להיות רע בסנדוויץ' של ביסקוויטים ממולא בשוקולד נוטף ומרשמלו חם באמצע החורף?
מומלץ לילדים ולא רק...



סמור'ס בצ'יק צ'ק
החומרים:
ביסקוויטים
חפיסת שוקולד מריר משובח שאוהבים
מרשמלו צבעוניים

אופן ההכנה:
מחממים תנור למצב גריל, או לחום בינוני-גבוה 200 מעלות.
מסדרים את הביסקוויטים על גבי תבנית אפייה, כשצידם העליון מונח כלפי מטה.
מניחים על מחצית מכמות הביסקוויטים חצאי מרשמלו גדולים,
ואת מחצית כמות הביסקוויטים השנייה מכסים בקוביות שוקולד.
אופים עד שהמרשמלו מתרכך ומתחיל להשחים, והשוקולד מתרכך אך אינו נוזלי לגמרי.
מצמידים יחד כל שני חצאים לכריכים קטנים ומתוקים, ממתינים דקה לצינון – וזוללים!


מה עוד יש לי לומר בנדון?
- מי שרוצה לקבל אווירת ל"ג בעומר קלאסית, יכול לצלות את המרשמלו על הכיריים.
- אפשר לשדרג את הנשנוש ע"י שימוש בשוקולדים משובחים בטעמים שונים-
  למשל שוקולד ממולא בקרמל או בקרם תות, שוקולד צ'ילי, שוקולד מריר משובח וכו'
  כמו כן כמובן שניתן לשחק גם עם טעמי הביסקוויט לגיוון – עוגיות שוקולד, קפה או קרמל.
-  עדיין משעמם לכם? אתם מוזמנים להשתולל עם הטעמים!
הוסיפו לסמור'ס שלכם פרוסות של בננות או תותים, המירו את השוקולד בנוטלה,
הוסיפו חמאת בוטנים, שלבו אגוזים קצוצים או אפילו שערות חלבה... השמיים הם הגבול.
  






למען האמת אם יש לכם סניקרס בבית – כבר יש לכם משהו מתוק לאכול,
אבל אם בא לכם לשדרג ולהפוך אותו לשיא השחיתות האפשרית ביקום, זאת אחת מהאופציות המובילות...
אין ספק שיותר נמוך מזה אי אפשר לרדת- קינוח שמיועד לבעלי רמת שחיתות גבוהה מהרגיל,
שיקפיץ לכם את השומנים בדם ואת השמחה בלב דרגה אחת למעלה...
(או כמו שבעלי אמר- עד שמישהו פה לא יחטוף התקף לב את לא תפסיקי? חחח)

דמיינו לכם מעטפת פנקייקס פריכה ומתפצפצת...
עכשיו דמיינו שאתם נותנים בה ביס,
ומוצאים בתוכה תערובת חצי קראנצ'ית וחצי נמסה של שוקולד-קרמל-בוטנים... יאמממממ!
זה אפשרי, אם תכינו לעצמכם סניקרס הפתעה. אחחח זה טעיםםםם!



סניקרס הפתעה
החומרים ל-5 חטיפים:
5 חטיפי סניקרס או חטיפים אחרים שאוהבים
90 מ"ל חלב (קצת יותר משליש כוס)
½ ביצה טרופה (המצאתי יחידת מידה חדשה, מה רע?)
80 גר' קמח תופח (חצי כוס פחות כף)
¼ כפית קינמון
½ כפית סוכר

אופן ההכנה:
לפני תחילת ההכנה רצוי לאפסן את חטיפי השוקולד בהקפאה, זה ישאיר אותם יציבים בזמן הטיגון.
מערבבים ביחד את כל שאר חומרי הבלילה.
בסיר קטן מחממים שמן בגובה של סנטימטר.
כשמכניסים קצה של קיסם לשמן ונוצרות סביבו בועיות קטנות זה אומר שהשמן הגיע לחום הרצוי.
טובלים את החטיף בבלילה מכל צדדיו, מנערים עודפי בצק
ומעבירים בעדינות לטיגון בקצרה, דקה מכל צד עד לצבע זהוב-שחום.
נותנים להצטנן לרגע קט וזולליםםם!


מה עוד יש לי לומר בנדון?
-  רוצים להרגיש קצת פחות שחיתותיים? השתמשו בחטיפי מיני, והיידה לנקיפות המצפון.
- ניתן להמיר את הסניקרס בכל חטיף אחר שאוהבים- באונטי, מארס או אפילו אגוזי, הגירסה הציונית...
- כדאי לזלול את הקינוח ממש בתום הטיגון, כשהוא במיטבו.
- ניתן להכין את בלילת הבצק מעט מראש, ולהשתמש בה לפני האכילה.

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...