יום חמישי, 19 ביולי 2012

הפינה הפשוטה – בראוניס איריים בקלי קלות






לכל אחד יש את הנשנוש הקבוע, שמשמש כפיתרון המתוק של הרגע האחרון.
בתור שוקוהוליקים, אצלנו זה תמיד מגיע יחד עם קרייבינג מטורף לשוקולד,
ולכן הנשנוש הזה אצלנו, הוא בדר"כ מגש של בראוניס פאדג'יים.
מתחשק משהו מתוק באמצע הלילה ואין בבית כלום? הזמינו אותנו לקומזיץ ברגע האחרון?
אורחים הודיעו שהם נוחתים אצלנו בהפתעה ממש עוד רבע שעה?! אההההה!
אין בעיה, 5 דקות, ויש בראוניס מושחתים ושוקולדיים.

הפעם החלטתי ללכת על גיוון טעים לבראוניס הסטנדרטיים, בתוספת מבורכת של בירה אירית.
הייתי צריכה לנשנש כמה חתיכות כדי להחליט איך להגדיר לכם את המרקם המיוחד במדויק (ואם נודה באמת, גם כי אני גרגרנית)
והגעתי למסקנה שהם רכים ועם זאת נימוחים, ואפילו על גבול הפודינגים במרקמם.
הם אינם בטעם שוקולדי כבד ודחוס, כי אם עדינים ובעלי ארומה פשוטה אך מיוחדת.

אך שלא תטעו – לטעם של בירה אירית חזקה אין ממש קשר לטעם השולט בבראוניס האלה,
היא מעניקה להם מרירות עדינה שמזכירה שוקולד משובח או נגיעה של קפה, בדיוק כמו בעוגת השוקולד ובירה החביבה עליי.
הבירה גם מוסיפה כאן רכות נהדרת למאפה הסופי, ועוזרת לו לתפוח יפה
כך שהבראוניס יוצאים ממש ישרים כמו פֵלֵס- גבוהים ויפים, לא מתבקעים באפייה ולא נסדקים.
תוסיפו כדור גדול של גלידה מעל, ובאמת שלא צריך יותר מזה.







מתחילים בקטע "הכי מורכב" בהכנה של המתכון הנוכחי – המסה של שוקולד יחד עם חמאה.
את המסת השוקולד מבצעים מעל בן מארי – סיר קטן ובו מים חמים, עליו מונח הסיר ובו השוקולד המריר והחמאה.
מומלץ להשתמש בשוקולד מריר משובח, כדי להעשיר ולשבח את טעמם של הבראוניס.
החימום בתהליך זה עדין מאוד- על גבי אדים חמים, כדי שהשוקולד לא יגיע לטמפרטורה גבוהה מדי ויישרף.
לכן "מבשלים" את התערובת על גבי אדים תוך עירבוב לעיתים, עד שמתקבלת בריכה שוקולדית חלקה וטעימה.








מניחים את השוקולד המומס להצטנן וממשיכים בהכנה-
טורפים ביצים וסוכר, מנפים פנימה קמח וקקאו, ומערבבים יחד לבלילה חלקה.
לבסוף מוסיפים את המרכיב הסודי – חצי כוס של בירה אירית טובה, ומערבבים לתערובת אחידה.
חשוב להשתמש בבירה אירית כהה דוגמת גינס או מרפי`ס
כי למרות טעמה החזק של הבירה כששותים אותה, במאפה הסופי היא נבלעת בין השוקולד לחמאה ומורגשת בצורה עדינה מאוד,
לכן בשימוש בבירה עדינה יותר היא לא תורגש כלל- וחבל...








יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך כחצי שעה
או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח אך לא רטוב.
אחד הדברים החשובים ביותר בבראוניס הוא לא לאפות אותם יותר מדי, כי הקסם הגדול טמון במרקם הלח שלהם-
לכן היו עם האצבע על הדופק - לדעתי עדיף שיהיו אפויים פחות מדי מאשר יותר מדי...
אני אפיתי אותם במשך 30 דקות בדיוק, וציננתי מחוץ לתנור כדי שלא ימשיכו להאפות ולו עוד רגע קט.








וזאת התוצאה הסופית בהגשה – טעימהההה משהו!
ולא לשכוח כדור גלידה טוב כדי להוסיף על השחיתות






אפשר ממש לראות את המרקם הרך והמשגע שלהם, בתיאבון!








בראוניז שוקולד ובירה אירית

המרכיבים:
200 גרם שוקולד מריר משובח (60-70% מוצקי קקאו)
200 גרם חמאה (קרה או רכה, לא משנה)
4 ביצים גדולות
כוס ורבע (250 גרם) סוכר
3/4 כוס (100 גרם) קמח
3 כפות שטוחות אבקת קקאו משובח
1/2 כוס (120 מ"ל) בירה סטאוט כהה (גינס או מרפיס)

לשימון:
מעט חמאה מומסת

לעיטור:
אבקת סוכר

כלים:
תבנית בגודל 20X30 ס"מ

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה מומסת.
ממיסים בסיר כפול על אש נמוכה שוקולד וחמאה, תוך ערבוב לסירוגין בכף עץ, 
עד לקבלת נוזל חלק. מסירים מן האש ומצננים קלות, כ-5 דקות.
מקציפים סוכר וביצים בקערה עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים.
מנפים קמח וקקאו לתוך קערת התערובת ומקציפים במהירות איטית עד לקבלת עיסה חלקה.
מוסיפים בזרזיף דק את הבירה, תוך כדי הקצפה איטית, עד לקבלת עיסה חלקה.
יוצקים את התערובת לתבנית פיירקס ומכניסים לתנור.
אופים במשך 25-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח אך לא רטוב.  (אני אפיתי 30 דקות בדיוק).
מצננים היטב, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

מקור המתכון: ROY שוקולד
מתוך כתבה של יעל גרטי הנפלאה



32 תגובות:

  1. אוף, זה נראה כל כך טעים!!! התגעגעתי :)

    נטלי

    השבמחק
  2. נראה מעולה, אני חייבת לנסות בקרוב:)

    השבמחק
  3. איזה שחור קודר ומדהים... :)
    תהני בחופש!

    השבמחק
  4. לא אוהבת בירה , אבל מה זה אוהבת בראוניז ובעיקר אותך, אז ברשותך אתייחס לעצם העובדה שנכנסתי למוד ציפייה לפוסטים הבאים.
    אני חושבת שאפנה לבוס שלך ואארגן לך חופשות קצת יותר תכופות.
    מתי את באה איתי ל'יום ירושלים' מושחת?
    יאללה, דברי איתי ונסגור.
    אני אוהבת אותך, את יודעת? (בלונדה סתומה שכמוני בטח שאת יודעת...)
    דברי איתי.
    נשיקות

    השבמחק
  5. איזה כיף שאז מבקרת מדי פעם! אלו ינוסו בהחלט ואני מחכה בקוצר רוח לחופשה שלך!

    השבמחק
  6. אני מת על שילוב של שוקולד ובירה והבראוניס נראים בדיוק במרקם הנכון לשוקוהוליקים.
    גם התמונות שלך קולעות בדיוק לבלוטות החשק שלי.
    שאלת תם: למה לטרוח על ביין מארי ולא להמיס השוקולד והחמאה במיקרוגל?

    השבמחק
  7. וואו זה נראה מדהים!
    יש מצב להשמיט את הבירה?...
    נכון שזה המרכיב הסודי פה, אבל אנחנו לא אוהבים בירה...והתמונה הזאת פשוט הרגה אותי...

    השבמחק
  8. לא סוגרת ת'פה21/7/12 20:17

    יאממי.
    גם בירה, גם אירלנד, זה עולם שאני מרגישה בו בבית. אפילו שזה הכל מתחבא בשוקולד.
    ברכות על חזרתך לעולמנו.
    מחכה בקוצר רוח לפגישה :-)

    השבמחק
  9. התמונה האחרונה שברה את ליבי והייתה שוברת גם את כח רצוני לו הייתי ליד חתיכה כזו..
    למה לפטפט , כשאפשר להכין...
    תודה
    חיה
    אה.. תמונות מעלפות!!!

    השבמחק
  10. הם ניראים מעולה!
    אנחנו ממש לא אוהבים בירה, אבל היות והכנתי בעבר עוגת שוקולד עם בירה ג'ינס, אני יודעת שזה יוצא טעים, וטעם הבירה לא מורגש.

    השבמחק
  11. גלית..נ
    שבוע שעבר הכנתי את הבראוניס שקדים למסיבת פיזמות של הבת שלי הבנות טרפו כל אחת לקחה שתי חתיתות לפחות וזה אחרי שהן אכלו שעה לפני כן פיצה אישית

    השבמחק
  12. גלית..נ
    שבוע שעבר הכנתי את הבראוניס שקדים למסיבת פיזמות של הבת שלי הבנות טרפו כל אחת לקחה שתי חתיתות לפחות וזה אחרי שהן אכלו שעה לפני כן פיצה אישית

    השבמחק
  13. כיף של בראוניז וכיף שאת פה! אוהבת את השילוב של בירה עם שוקולד..ואוהבת את הפוסט הזה!
    זמן מושלם לחופש, תהני מלא ונקווה לראות אותך פה יותר!

    השבמחק
  14. מותק, אצלך הכל נראה כמו ממגזין אוכל יוקרתי ביותר :-) אוהבת מאוד את הבראוניז האלו שאין ספק שהם בדיוק במרקם הנכון.
    טוב שאת יוצאת לחופש, טוב לך - טוב לכולנו.

    שבוע טוב,

    מגי

    השבמחק
  15. אוף עכשיו בא לי בראוניז..
    בהחלט ינוסו בקרוב

    השבמחק
  16. תודה לכל המגיבים על התגובות החמות! התגעגעתי!
    וסליחה מכל מי שנכנס למאנץ' היסטרי לבראוניס :)
    חוצמזה שמחה לומר באופן רישמי אני בחופשששששש! ישששש!
    יש כל כך הרבה מתכונים שמתרוצצים לי בראש שאני רוצה לנסות,
    שלא יודעת מאיפה להתחיל...

    יניבניב באשר לשאלתך-
    אין שום בעיה כמובן להמיס את השוקולד גם במיקרוגל,
    סתם החלטתי להיות ממושמעת הפעם ולעקוב אחרי המתכון,
    וגם כי אני ממש אוהבת בן מארי P:

    אופה-
    לא הייתי מוותרת כאן על הבירה...
    כי אז יצאו סתם בראוניס, ולא בטוחה שטובים במיוחד...
    הבירה תורמת למרקם הרך של העוגה, משמשת כחומר התפחה
    ומעניקה טעם עדין ומרקם מיוחד...
    אם לא אוהבים, אז לא...
    בכל מקרה טעם הבירה כאן עדין מאוד,
    ובתוצאה הסופית דומה יותר לשוקולד משובח או נגיעה של קפה,
    אז יתכן וגם מי שלא אוהב בירה יאהב (אני לא מתקרבת לבירות איריות...)

    השבמחק
  17. מי היה מאמין שלמצוא בקבוק של גינס יתגלה כסיפור מההפטרה? אחרי שנדדתי בין שלוש חנויות ועדיין לא מצאתי הכנתי עם בירה שפירא אדומה (התווית, לא הבירה. הבירה עצמה היא STOUT כמו גינס). ומתוך מחשבה ששוקולד צ'יפס לבנים לא יכולים להזיק הוספתי כוס של כאלה. יצא מעולה! תודה תודה!

    השבמחק
  18. באסה, אני בדר"כ דווקא מוצאת בקלות...
    אני חושבת שהיא נפוצה יותר בסופרים גדולים או בפיצוציות.
    בכל מקרה בהחלט אפשר להמיר גם בבירות דומות במידה ולא מוצאים.
    בכל מקרה שמחה שלפחות הטרחה השתלמה :)
    ואכן שוקולד צ'יפס לבנים אף פעם לא יכולים להזיק, נשמע כמו שילוב מעולה!
    תודה על העידכון ובתיאבוןןןן

    השבמחק
  19. ים כהן3/12/12 23:09

    רציתי לעשות עוגה מדהימה בטעם ופשוטה בהכנה וכך הגעתי אל המתכון הנ"ל, אולם היתה לי בעיה להשתמש באלכוהול בעוגה (עקב רגישות של אחת האורחות) ולכן שמתי סודה במקום והייתי סקפטית בנוגע לתוצאה. כנראה שהעוגה הזו היא באמת מדהימה כי אחרת איך אפשר להסביר את העובדה שנעשה שינוי כל כך יסודי במתכון המקורי ובכל זאת תוך פחות מחצי שעה מהרגע שהעוגה הוגשה לשולחן היו מריבות על החתיכה האחרונה??? כל הכבוד.

    השבמחק
  20. היי ים
    שמחה מאוד לשמוע שהצליח! זו בהחלט עוגה מעולה,
    ושמחה לשמוע שיצאה נפלא גם ללא אלכוהול-
    זה בהחלט פיתרון נפלא לכל הגולשים שאהבו את הבראוניס אך חוששים מטעמה של הבירה.
    תודה על העידכון :)

    השבמחק
  21. אנונימי22/5/13 14:09

    בגלל אלרגיה ללקטוז החלפתי את החמאה בשמן ויצא מעולה! תודה רבה על המתכון!

    השבמחק
  22. איזה כיף לשמוע :)
    הרגישים ללקטוז ישמחו לשמוע
    תודה רבה על הטיפ והעידכון!

    השבמחק
  23. אנונימי14/8/13 15:44

    לכל אלה שחושבים לוותר על הבירה.. אל! זה יוצא כלכך מיוחד, עסיסי וטעים עם הבירה. אני אישית לא מתחברת לבירה, אבל בחיים לא תנחשו שיש בירה במתכון הזה.

    השבמחק
  24. היי פייה, ניתן לפרוות את העוגה? להחליף חמאה בשמן קוקוס או קנולה? ובאיזו כמות?
    ובקשר לתבנית - תבנית 24 * 24 מרובעת קפיצית תהייה טובה? או חד פעמית בגדול המצוין?
    תודה :-)

    השבמחק
  25. ועוד שאלה: ניתן להפחית במעט מכמות הסוכר? או שזה יפגע במרקם או בטעם הבראוניז בגלל מרירות הבירה?

    השבמחק
  26. היי ענת
    עקרונית ברוב מתכוני הבראוני אפשרי בהחלט להמיר חמאה בשמן לקבלת תוצאה שהיא פרווה.
    במקרה הזה צריך לנסות ולבדוק האם יעבוד כמו שצריך, מאחר ויש כאן עוד תוספת של נוזלים.
    תבנית מרובעת 24 תהיה אחלה.
    ובאשר לסוכר- בניגוד למתכוני בראוני אחרים, אלו לא מאוד מתוקים אז לא הייתי מפחיתה.
    זה לא יפגום בטעם, פשוט יהיה פחות מתוק.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה :-) את חושבת שעדיף שמן קוקוס מבחינת המרקם של הבראוניז?

      מחק
  27. אין לי ניסיון עם שמן קוקוס,
    אני מכורה לחמאה בלבד :)
    אבל לדעתי הקוקוס יטשטש את טעם הבירה...

    השבמחק
    תשובות
    1. אז איזו כמות של שמן? תודה.

      מחק
  28. אותה כמות בדיוק.
    כאמור במקרה הזה צריך לנסות ולבדוק האם יעבוד כמו שצריך, מאחר ויש כאן עוד תוספת של נוזלים.
    הריזיקה עלייך :)

    השבמחק
  29. היי, אני רוצה להכין את הבראוניז, אבל יש לי במקרר רק גולדסטאר או בריזר ליים.
    יצא טוב או שעדיף להיצמד למתכון ולהכין עם גינס? תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדי!
      עקרונית אפשר להכין גם עם גולדסטאר, אבל לא יודעת כמה טעם הבירה יורגש
      כי הוא יחסית עדין ממילא גם כשמשתמשים בגינס.
      אם זה סתם למאנץ' של לילה אפשרי :) בריזר פחות טוב פה
      בתיאבון!

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...