יום שבת, 29 באוקטובר 2011

פאי תפוחים מצוין





אין כמו פאי תפוחים חמים, עם מעטה של אבקת סוכר וגלידה...
ואין כמו המתכונים של אמירה
וביחד - זה שילוב מנצח

שכבת הבצק מתקבלת דקה יחסית, כך שלחובבי הבצק העבה או למי שאין הרבה ניסיון בטארטים,
ממליצה להכין כמות של 150% מהבצק כדי שיספיק לשכבת בצק יפה בתבנית פאי גדולה.

למלית אני ממליצה להשתמש ב-1/3 כוס סוכר בלבד וגם זה מתוק, די והותר.
כמו כן אפשר להוסיף טעמים משדרגים כמו קליפת לימון מגוררת,
וחופן גדול של צימוקים ואגוזי מלך קצוצים שמפוזרים בין שכבות האגוזים.
את הפאי המוכן להבריש בריבת משמש מחוממת עם מעט מים.

כדי לקבל רשת יפה שתקשט לנו את הפאי, מומלץ להשתמש במטריצה,
רשת פלסטיק שקונים בחנויות האפייה המובחרות, ועליה מרדדים את הבצק.







איך לא מפקששים בשימוש עם מטריצה?
1. מרדדים את הבצק לפאי על נייר אפייה מקומח מעט, עד להיקף מעט גדול יותר מקוטר המטריצה
2. מקמחים את המטריצה עצמה במעט קמח
3. הופכים בזריזות את יריעת הבצק יחד עם נייר האפייה על גבי המטריצה
4. מקלפים בעדינות את נייר האפייה מן הבצק
5. מרדדים בעדינות את הבצק על גבי המטריצה, מסירים את עודפי הבצק, הופכים על גבי המלית ומהדקים.




כך נראה הפאי בגירסת ראש השנה, מעוטר בדבורי מרציפן






פאי תפוחים פריך ונפלא

מצרכים:

לבצק:
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
4 כפות סוכר
150 גרם חמאה, בקוביות
קורט מלח
4-6 כפות מי קרח

למלית:
5 תפוחים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
1 כף מיץ לימון
3/4 כוס סוכר  (הערה שלי- לטעמי 1/3 כוס זה די והותר!)
1 כף קמח
1 כפית קינמון
25 גרם חמאה, בקוביות קטנות
½  כוס פירורי ביסקוויט
(המלצה שלי- לפזר בין השכבות גם צימוקים ואגוזים קצוצים)

לציפוי:
25 גר' חמאה מומסת

כלים:
תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

אופן ההכנה:

לבצק:
במעבד מזון לעבד יחד קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר.
להוסיף את החמאה ולעבד יחד למספר שניות.
להוסיף בהדרגה את מי הקרח עד שמתחיל להתגבש בצק-
ככל שמעבדים פחות הבצק יותר מוצלח ופריך, אז לא להגזים! לעבד רק עד שמתאחד...
לחלק את הבצק ל-2 חלקים, לשטח לדיסקה עגולה ועבה, ולעטוף כל חלק בניילון נצמד.
להניח את הבצק לקירור במקרר לשעה לפחות.
לא להפחית במשך הקירור - ככל שתקפידו על קירור נאות, התוצאה תהיה פריכה וטעימה יותר.

למלית:
לערבב בקערה היטב את כל המצרכים למלית, פרט לפירורי הביסקוויט וקוביות החמאה.
לשמן את תבנית הפאי ולחמם תנור לחום בינוני, 180 מעלות.
להוציא מהמקרר את אחד מחלקי הבצק, ולרדד לקוטר גדול במעט מקוטר התבנית.
אפשר לרדד את הבצק בין שתי יריעות של ניילון נצמד, אני מרדדת לרוב בין שתי ניירות אפייה מקומחים קלות, כך שלא יידבק למערוך ולידיים.
להניח את הבצק בתבנית, להצמיד היטב לתחתית ולדפנות ולהסיר עודפי בצק מן השוליים.


לקבל קלתית פריכה וזהובה במיוחד, מומלץ לאפות את הקלתית באפייה עיוורת בשלב זה למשך כ-15 דקות,
(אפייה עיוורת = ריפוד הקלתית בנייר אפייה או בניילון נצמד, והנחה מעל של משקולות אפייה או קטניות יבשות).
לצנן לחלוטין ולהמשיך בתהליך.

לפזר על תחתית הבצק את פירורי הביסקוויט, להניח מעל בערימה את מלית התפוחים,
ולפזר למעלה את קוביות החמאה.
לרדד את חלקו השני של הבצק באותו האופן, וליצור רשת בצק-
ניתן לפרוס רצועות ולסדר אותן בצורת שתי וערב, לחילופין ליצור חורים עם חותכן קטן או פקק של בקבוק,
או להשתמש במטריצה- מכשיר המיועד ליצירת רשת בצק שניתן להשיג בחנויות האפייה.
להניח את הבצק בזהירות על התפוחים ולהצמיד היטב לשולי התבנית לקבלת פאי סגור.
למשוח את הבצק בחמאה המומסת, להכניס לתנור ולאפות במשך כ-45 דקות עד שהפאי מזהיב.
לתת להצטנן ולהגיב חמים עם כדור גלידת וניל - שילוב קטלני...

מקור המתכון: אמירה


107 תגובות:

  1. אנונימי7/1/12 18:15

    היי!
    העוגה נהדרת ! הכנתי אותה עשרות פעמים והמלצתי לחברות גם!
    עכשיו אני צריכה להכין אותה למסיבה שבה יהיו כמה טבעונים האם אפשר להחליף במשהו את החמאה?
    או אולי יש לך איזו עוגה טעימה ונהדרת טבעונית אחרת?
    אשמח לקבל את עצתך!!

    עליסה:)

    השבמחק
  2. היי עליסה
    שמחתי מאוד לשמוע :)
    זהו גם פאי התפוחים הקבוע שלי בבית,
    ומקבל תגובות נלהבות בכל פעם מחדש.

    בסך הכל זוהי עוגה מושלמת לטבעונים, מאחר והיא אינה מכילה ביצים או חלב בבצק או במלית.
    ההמרה היחידה שתצטרכי לעשות היא שימוש במרגרינה או מחמאה במקום בחמאה.
    בסך הכל התוצאה תהיה מאוד דומה למקור.
    שיהיה בהצלחה :)

    השבמחק
  3. אנונימי25/1/12 17:36

    שלום,

    הבלוג שלך מדהים!
    עדיין לא עשיתי כלום אבל אני נהנית להסתכל על היצירתיות המדהימה שלך!

    רציתי לשאול על פאי התפוחים יש דבורים קטנות ורציתי לדעת איך מכינים אותם (הבנתי שהכנפיים הם שקדים אבל נשארתי בתעלומה עם כל השאר...) זה בצק סוכר?

    השבמחק
  4. שלום לאנונימי/ת :)
    תודה רבה על המילים היפות, איזה כיף לשמוע שאהבת את הבלוג!
    נהנית מכל רגע של יצירה במטבח-
    זו חגיגה אמיתית בכל פעם מחדש, ושמחה לשתף אחרים במעלליי :)

    בנוגע לדבורים הקטנטנות-
    מודה שאינני אוהבת את טעמו של בצק הסוכר ולכן הכנתי את הדבורים פשוט ממרציפן...
    גוף הדבורה עשוי מרציפן מעורב בקקאו עד לקבלת הצבע הרצוי, וממנו יוצרים גלילים קטנים.
    על גבי הגלילים מסדרים פסים של מרציפן לבן, או צהוב אם יש בהישג יד.
    בצידי כל דבורה נועצים כנפיים משקדים פרוסים, וזה הכל :)
    מתקבל עיטור חמוד למדי, קלאסי לארוחת ראש השנה וסתם לעיטור כיפי של הטארט.

    השבמחק
  5. אנונימי10/2/12 13:02

    היייי :)
    הכנתי את הפאי תפוחים שלך והוא יצא כל כך טעים! וגם קל להכין אותו..
    ואני מתה מתה על האתר שלך!

    השבמחק
  6. תודה רבה על המחמאה אנונימית!
    גם אני מכורה לגמרי לפאי התפוחים הזה-
    ניסיתי גירסאות רבות, וזה מבחינתי בהחלט המתכון המנצח...
    הוכן כל כך הרבה פעמים במשך השנים ועדיין לא נמאס.
    תודה על הפידבק והפירגון :)

    השבמחק
  7. אנונימי7/9/12 11:44

    מתכון לא ברור בכלל...

    השבמחק
  8. המתכון מצוטט כלשונו מהמקור...
    ודווקא מפורט למדי.
    בכל מקרה אם משהו לא ברור אשמח להסביר.
    מדובר במתכון מעולה וחבל לפספס!

    השבמחק
  9. אנונימי7/9/12 13:39

    הבצק יצא רך מדי ומעט מדי .. למה? לא הספיק לי לצפות את המשטח

    השבמחק
  10. בימות הקיץ החמים קשה יותר לעבוד עם בצק פריך.
    צריך לקרר אותו לזמן ארוך יותר במקרר, ולעבוד בחדר ממוזג
    אחרת הבצק מאוד מתרכך וקשה לעבוד איתו.
    מניחה שזה גם הפריע לרדד אותו דק כנדרש-
    הכנתי אותו עשרות פעמים ולא היתה בעיה עם הכמויות.
    בכל מקרה במידה ונתקעת- פשוט להכין עוד קצת בצק ולהמשיך כרגיל.

    השבמחק
  11. אנונימי14/9/12 13:03

    איך מכינים את הדבורים ??

    השבמחק
  12. הדבורים עשויות מרציפן-
    מרציפן מעורב בקקאו עבור הגוף,
    ומרציפן לבן או צהוב עבור הפסים.
    אפשר באופן האופן גם להשתמש בבצק סוכר.
    הכנפיים עשויות שקדים פרוסים שנועצים בצדדים-
    עיטור קל להכנה ומקסים ביותר לחג.
    בהצלחה!

    השבמחק
  13. אנונימי15/9/12 09:45

    אני מודה ומתוודה שאני כבר משתוקקת להכין את הפאי הזה!
    הנא נראה מדהים וגם נשמע טעים..
    רק שאלה קטנה אני מאוד אוהבת להוסיף את טעם הווניל למאפים שלי.. האם השילוב של מקל וניל וקינמון לא יהרוס את הטעם מכיוון שאלו שני טעמים חזקים ודומיננטיים..
    האם אצטרך לוותר על אחד מהם?
    אשמח ואודה לתשובה מהירה כדי שאוכל להכינה כבר לחג..

    השבמחק
  14. היי אנונימי/ת
    גם אני מתה על וניל בכל דבר :)
    אבל אני חושבת שבמקרה של הפאי הזה יש לו פחות מקום.
    מאחר והקינמון באמת משתלט קצת על הטעם, ועושה זאת בצורה טעימה וטובה-
    את יכולה להוסיף כפית של תמצית וניל בלי בעיה-
    בסה"כ וניל הולך בערך עם כל דבר, גם עם קינמון
    אבל הטעם לא יהיה מאוד מורגש בתוצאה הסופית.
    אם את רוצה לקבל טעם וניל מודגש באמת את יכולה להוסיף גרגירים ממקל וניל שלם
    או שתי כפיות של תמצית טובה, ואז באמת לוותר על הקינמון לחלוטין כדי שיהיה לוניל מקום.
    שיהיה בהצלחה וחג שמח!

    השבמחק
  15. היי,
    הפאי נראה מדהים ואני מעוניינת להכין אותו למחר..
    יש לי קצת חשש שהתפוחים לא יתרככו וישארו קשים יחסית. מה דעתך? האם כדאי בכל זאת לבשל אותם מעט לפני?

    תודה רבה,
    ושנה טובה

    השבמחק
  16. אנונימי15/9/12 21:44

    המון תודה לך על תשובתך המהירה והמפורטת

    השבמחק
  17. היי סיון
    אין סיבה לחשש, התפוחים ממש לא נשארים קשים אלא מתרככים לגמרי באפייה.
    אם את בכל זאת בחרדות ומאחר וזה ערב חג-
    את תמיד יכולה לבשל קצת :) מזיק זה לא יזיק.
    שתהיה שנה טובה!

    השבמחק
  18. אנונימי16/9/12 08:31

    היי!
    הגיע בוקר ערב החג ופתאום הבנתי שאני לא יודעת באיזה סוג תפוחים להשתמש!!! עזרה!!
    תודה, דניס

    השבמחק
  19. אנונימי16/9/12 09:15

    היי העוגה נראית מקסים! קמתי במיוחד מוקדם כדי להכין אותה..השאלה שלי היא אם צריך לזה חמאה רכה או קרה ישר מהמקרר?

    השבמחק
  20. בוקר טוב וחג שמח!
    צר לי אבל אני התעוררתי מאוחר היום ;)

    דניס-
    אפשר להשתמש בכל סוג תפוחים שרוצים, זה לא ממש משנה.
    תפוחי גרנד החמצמצים טובים לעניין, אבל כל סוג אחר ילך מצוין גם הוא.
    בהצלחה וחג שמח

    אנונימי/ת-
    כדאי להשתמש בחמאה קרה.
    בגדול במתכונים תמיד כשכותבים חמאה הכוונה לחמאה קרה,
    אלא אם מצוין אחרת- רכה או מומסת.
    בהצלחה וחג שמח

    השבמחק
  21. אנונימי23/9/12 12:07

    הי
    ניסיתי את הפאי בחג - יצא ממש טעים וגם מקסים למראה (עשיתי גם את הדבורים :))
    הבעיה היחידה היא שהעוגה התפוררה לגמרי, אי אפשר היה לפרוס אותה - פשוט לא החזיקה צורה אחרי החיתוך.
    את יודעת למה?
    תודה ושנה טובה,
    אלונה

    השבמחק
  22. היי אלונה
    שמחה שנהניתם מהעוגה, בעיטור הדבורים היא יוצאת פשוט מקסימה!
    לשאלתך- נשמע שהיו חסרים לך נוזלים בבצק.
    להבא בשלב עיבוד הבצק, עוד לפני שמעבירים לקירור,
    צריך לוודא שאת מקבלת כדור בצק יפה ואחיד, לא יבש ולא מתפורר.
    במידה וצריך מוסיפים לו בשלב זה כף או שתיים של מים או חלב, ומעבדים לכדור בצק יפה.
    בנוסף יתכן והפאי דרש עוד אפייה עד לקבלת צבע שחום יותר של הקלתית-
    כשהיא לא אפויה מספיק היא נוטה להתפורר עוד יותר.
    שתהיה שנה טובה!

    השבמחק
  23. אנונימי24/9/12 08:09

    תודה על התגובה :)
    הוספתי אפילו יותר משש כפות מים (אולי בגלל שהם לא היו קרים מספיק למרות שהיו מהקולר, פשוט לא ממש הבנתי מה זה מי קרח). בכל מקרה - פחדתי להגזים עם הערבול כפי שהזהר ויכול להיות שלא ערבלתי מספיק, למרות שכדורי הבצק יצאו בסדר גמור... אפיתי עד שהזהיב לפי הזמנים שנתת. איפה טעיתי?

    השבמחק
  24. אנונימי24/9/12 08:13

    אגב, עשיתי את הדבורים מתמרים ובמקום הפסים הצהובים של מרציפן - שתלתי קליפות לימון - יצא ממש טעים וגם יפה כמו המקור (השילוב בין מתוק לחמוץ עם תוספת של שקד - כמו עוגיה :) הילדים אכלו את הדבורים בסוף העבר בהנאה רבה! מומלץ
    אלונה

    השבמחק
  25. מי קרח הכוונה פשוט למים קרים, מים של קולר זה בסדר גמור.
    4-6 כפות אמורות להספיק בגדול.
    מאחר ומדובר בבצק פריך מאוד עדין, בפעם הבאה את יכולה להוסיף חלמון במקום כמות המים המצויינת,
    ולהוסיף 1-2 כפות מים קרים אם יהיה צורך- זה יעשה לך את החיים יותר קלים
    ויתקבל בצק נוח יותר לעבודה ומתפורר פחות

    קשה לי לדעת מה קרה אצלך בדיוק בצורה עיוורת,
    אבל בצק פריך בדר"כ מתפורר משתי סיבות עיקריות:
    1. יובש: חוסר של נוזלים בבצק בעת העיבוד, או רידוד על משטח עבודה מקומח מדי.
    2. חום: חמאה לא מספיק קרה, בצק שלא ישב מספיק במקרר,
    או עיבוד למשך זמן ארוך מדי בסביבה חמה.
    אני אוהבת תמיד להקפיא את קלתית הבצק המרודדת לפני המילוי, בחום הקיץ הלוהט זה תמיד עוזר.
    בנוגע לאפייה- בתום האפייה הקלתית צריכה לקבל צבע זהוב עמוק.
    אם תחתית הבצק היתה עדיין לבנה או בצבע בהיר יחסית בתחתיתה,
    זה אומר שהיה צריך לאפות מעט יותר.
    באופן כללי באפייה מאחר וכל תנור מתנהג שונה, חשוב תמיד לפעול לפי התוצאה בשטח.

    ותודה על ההמלצה לגבי הדבורים מתמרים – זה נשמע רעיון מקסים וטעים!

    השבמחק
  26. אנונימי4/10/12 23:32

    היי, דבר ראשון הבלוג שלך מהמם! והעוגות שלך נראות מדהימות.

    הכנתי את הפאי לפי המתכון שרשמת, יש לי כמה שאלות לגבי ההכנה.
    1)לאחר שהכנתי את הבצק נשארו בו ריבועי חמאה שלא נמסו ונשארו כגושים בתוך הבצק. איך מתגברים על זה?
    2) כשהוצאתי את הבצק מהמקרר לאחר שעתיים הבצק היה קשה מאוד ולקח לי חצי שעה להביא אותו למצב שיהיה אפשר לרדד אותו, בנוסף לשתי אותו עוד עוד הרבה, כי הרגשתי שהוא לא מספיק עשוי.זה אמור להיות ככה?
    3) הכמות בצק שיצאה לי היתה מאוד קטנה, נשאר לי בקושי בצק לשתי וערב.

    למרות כל הקשיים, הבצק יצא פריך. הטעם נהדר.
    הייתי שמחה שתשיבי לי שאוכל לאפות ביתר קלות! תודה

    השבמחק
  27. אנונימית שלום
    שמחה שנהנית מהפאי,
    ולהלן התשובות לשאלותייך כדי שיצליח עוד יותר בפעם הבאה!

    1. לא אמורים להישאר גושי חמאה בבצק פריך בתום הלישה, צריך להתקבל בצק חלק-
    בעת הוספת החמאה לקמח שימי לב שאת מעבדת אותה היטב עד שהיא נטמעת פנימה,
    ומתקבל בצק פירורי. כבר בשלב זה לא אמורים להישאר גושי חמאה גדולים,
    ורק אז מוסיפים את המים. אחרי שהבצק כבר מוכן, מאוד בעייתי להתגבר על זה...
    בפעם הבאה את גם יכולה לחתוך את החמאה לקוביות יותר קטנות, אולי זה ייקל על התהליך.

    2. הבצק אכן קשה לאחר קירור, זה בסדר וזה טיבו.
    אני נותנת לו לשבת קטנה בטמפרטורת החדר,
    ואז נותנת לו כמה זפטות טובות בעזרת מערוך, וממשיכה ללוש בעזרת הידיים עד שיתרכך.
    טיפ נוסף שיקל על התהליך- עוד לפני שמעבירים את הבצק לקירור,
    אפשר לשטח אותו לדיסקית גדולה ועגולה ולקרר בצורה זו,
    כך למרות שיתייצב בקירור, יהיה קל יותר לרדד אותו בהמשך.

    3. יש לרדד את הבצק דק מאוד כדי שיצפה את התחתית וייצור רשת בצק לציפוי-
    בתקופה זו של השנה מאחר שחם מאוד, הרבה יותר קשה לעשות זאת
    ולכן אם מתקשים ניתן להכין כמות גדולה יותר של בצק.

    מקווה שעזרתי, ושיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  28. אנונימי6/10/12 13:04

    מושלם! מאוד טעים ואני מכינה את המתכון הזה קבוע! חובה חובה בכל בית!
    את מדהימה ובלוג שלך נהדר ומציל אותי כל פעם מחדש!
    תודה רבה לך פיית העוגיות!!!!!!
    גלי

    השבמחק
  29. איזה כיף, תודה רבה לך גלי :)

    השבמחק
  30. אנונימי7/10/12 23:11

    העוגה יצאה נהדרתת !!!
    פריכה וטעימה , עשיתי שינוי קל במלית- הרתחתי את
    התפוחים עם הסוכר והקינמון ( ויתרתי בשלב הזה על החמאה)
    תודה
    חג שמח
    קרן

    השבמחק
  31. היי קרן
    שמחה לשמוע שהצליח!
    בטוחה שבישול התפוחים גרם לתוצאה נהדרת, נשמע יופי!
    תודה על העידכון :) וחג שמח בחזרה

    השבמחק
  32. עביר ..13/10/12 07:30

    שלום :
    העוגה נראית חבל על הזמן..
    אני מכינה אותה היום רק שאלה קטנה אם אני אופה את הבצק הראשון כ 15 דקות כמו שרשום אחר כך לקצר מזמן אפיית העוגה השלמה או מה ???
    תודה רבה

    השבמחק
  33. היי עביר
    במידה ואופים את תחתית הבצק באפייה עיוורת קודם,
    אין צורך לקצר את זמן האפייה של העוגה בהמשך
    פשוט מצננים את הקלתית וממשיכים בהנחיות כרגיל.
    שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  34. אורית17/11/12 21:19

    היי!!!
    הכנתי את העוגה לשבת והיא התחסלה במהירות!!! למי שמתלבט -שירוץ להכין! תודה על מתכון מעולה לעוגה מנצחת :)

    השבמחק
  35. שמחה לשמוע אורית :)
    זו בהחלט עוגה נהדרת
    תודה רבה על הפידבק ושיהיה בתיאבוןןן

    השבמחק
  36. מתכון מעולה!! אומנם לא הוספתי ביסקוויטים והוספתי עוד כל מיני תבלינים למיניהם (נאטמאג) ויצא מעולה! רציתי בכל מקרה לדעת כיצד חותכים את הפרח מהתפוחים שנמצא בעיטור? תודה רבה!

    השבמחק
  37. שמחה שנהנית, זה באמת מתכון טעים ביותר.
    את פרח התפוח הכנתי מפרוסות תפוח יבשות,
    שפשוט הכנסתי אחת לתוך השנייה לקבלת מראה של עלי כותרת.
    העלה עשוי לחי של תפוח טרי וחרוץ בסכין.
    תודה על הפידבק ושבת נעימה

    השבמחק
  38. אנונימי17/1/13 18:40

    הכנתי את הפאי תפוחים ויצא מצוין. תודה רבה רבה!

    השבמחק
  39. אנונימי18/1/13 01:38

    הייי
    ניתן להחליף את החמאה בשמן? מטעמי בריאות ועל מנת שיהיה פרווה? או שזה לא יעבוד?

    תודה ושבת שלום :)

    השבמחק
  40. אנונימי1-
    שמחה מאוד לשמוע!
    שיהיה לבריאות ותודה על העידכון :)

    אנונימי2-
    מאחר ובצק הפאי הוא בצק פריך לא ניתן להמיר את כמות החמאה בשמן.
    לקבלת עוגת פרווה ניתן להשתמש במרגרינה או מחמאה.
    אם רוצים אפשר לוותר על החמאה במלית, אבל הכמות ממילא קטנה...
    שבת נפלאה ונינוחה!

    השבמחק
  41. היי, חשבתי לשים במקום ביסקוויטים עוגיות לוטוס מפוררות - אני תוהה אם זה לא יכביד על הטעם - דעות??

    השבמחק
  42. היי נעמה
    אפשר בהחלט להמיר את הביסקוויטים בלוטוס, זה לא יכביד על הטעם,
    אבל- חשוב לציין שתפקידם של הביסקוויטים בפאי, הוא לספוג את הנוזלים שמגירים התפוחים,
    ולמנוע מהקלתית מלהפוך רטובה וספוגית.
    טעמם בסך הכללי לא באמת מורגש, ולכן רוב הסיכויים שגם טעמן של עוגיות הלוטוס לא מאוד יורגש, ואולי קצת חבל לבזבז אותם, ועדיף פשוט לזלול אותם עם הקפה ;)

    השבמחק
  43. אנונימי31/1/13 23:25

    פאי מהמם!!!! ממש ממש טעים!!! פשוט משאיר טעם של עוד!!! בא לי לקנות מטליצה כדי שזה יצא מושלם. רציתי רק לשאול- כאשר חתכתי את הפאי, אחרי 7 דקות שהוא יצא מהתנור והונח על השיש, הוא קצת התפרק לי בחיתוך ולא יצא כחתיכה אחת. מדוע?

    חוצמזה היא מושלמת!!!

    השבמחק
  44. היי אנונימי/ת
    שמחה לשמוע, זה באמת פאי מוצלח במיוחד
    ובקור של סופשבוע החורפי הזה לנשנש פאי תפוחים חם זה תענוג אמיתי!
    סביר להניח שהפאי התפרק קצת בחיתוך מאחר והוא היה עדיין חם,
    כשיצטנן יהיה קל יותר לפרוס אותו.
    בתיאבון ושבת שלום

    השבמחק
  45. הכנתי אתמול ויצא לי ממש טעים!! רק שהבצק לא הספיק לי בבסיס מסביב - חוץ מזה הכל מצוין(אולי כי השתמשתי בתבנית שהיתה לי אבל לא תבנית פאי). תודה על המתכון

    השבמחק
  46. היי לימור :)
    שמחתי לשמוע שנהנית מהפאי.
    הבצק אמור להספיק לבסיס לכל גובה הדפנות-
    יתכן והשתמשת בתבנית בעלת דפנות גבוהות יותר מתבנית פאי,
    או שהיית צריכה לרדד את הבצק דק יותר.
    בכל מקרה שמחה שהצליח, תודה על העידכון!

    השבמחק
  47. אנונימי2/9/13 10:03

    שלום, את מציינת בתחילת המתכון שאת מכינה כמות וחצי מהבצק... האם המתכון שציינת מתייחס כבר לכמות וחצי או לכמות אחת בלבד? תודה ושנה טובה

    השבמחק
  48. המתכון המצוין כאן הוא המתכון המקורי, לא שיניתי אותו.
    הגדלת כמות הבצק עוזרת ליצירת רשת בצק יפה בקלות יותר.
    כדי להגדיל כמויות פשוט להכפיל כל אחד מחומרי הבצק ב-1.5.
    לא לשכוח להגיש את הפאי חמים עם גלידת וניל ליד
    בברכת שנה טובה ומתוקה

    השבמחק
  49. אנונימי2/9/13 16:57

    שלום, האם ניתן להכין את הבצק במיקסר/ ידנית במקרה שאין מעבד מזון? תודה ושנה טובה!

    השבמחק
  50. בהחלט, באיזה דרך שתבחר/י.
    במידה ומעבדים את הבצק ידנית כדאי להגדיל את משך הקירור של הבצק.
    בהצלחה וחג שמח :)

    השבמחק
  51. אנונימי3/9/13 19:24

    שלום
    האם ניתן להשתמש בתבנית סילקון באפייה(אופה מתחיל)............מת כבר להכין נראה מהמם.
    תודה וחג שמח

    השבמחק
  52. בהחלט, לשם כך הן מיועדות :)
    בהצלחה וחג שמח
    והכי חשוב – תהנה!

    השבמחק
  53. היי , פעם ראשונה שלי באתר ואני רוצה רק להגיד תודה !!
    אתמול הכנתי את העוגה לערב החג ואנשים פשוט עפו עליה !
    את הדבורים הכנתי משאריות הבצק - הוספתי קצת קקאו לחלק ואז עם החלק השני עשיתי את הפסים ,
    יצא מדהים !
    ואין ספק שאחזור לאתר הזה בעוד פעמים שאצטרך עוגה בשלוף

    תודה תודה תודה
    וחג שמח
    איל :)

    השבמחק
  54. הי, הכנתי את הקלתית והיא יצאה לי גבשושית וקשה מדיי, לא הצלחתי בכלל ללוש אותה, אולי לא עשיתי אותה כמו שצריך, ערבבתי את הקמח וחמאה ולשתי טוב ורק אחר כך הוספתי את המיים , אולי לא עשיתי נכון? אולי צריך את כל המרכיבים יחד? או שאולי חייבים לעשות זאת במכונה? לא הצליח לי בכלל.

    השבמחק
  55. איל-
    איזה יופי, שמחה מאוד לשמוע :)
    שאפו על הרמת הכפפה , וכיף לדעת שהצליח ושנהניתם.
    אגב הכנת הדבורים משאריות הבצק זה יופי של רעיון! שווה לנסות :)
    שתהיה שנה טובה ומתוקה ותודה על העידכון

    צביה-
    אני מבינה לפי דברייך שהכנת את הבצק באופן ידני-
    קשה יותר ללוש בצק פריך ביד אם לא רגילים לכך, מאחר ולוקח זמן לעבד חמאה קרה.
    אם הקלתית יצאה קשה מדי כנראה שלשת את הבצק יותר מדי והוא פיתח גלוטן מה שגרם לקלתית להיות נוקשה מהדרוש.
    גבשושיות מצביעה על לישה לא מספיק טובה של הבצק.
    אם יש לך בהישג יד מעבד מזון או מערבל חשמלי יהיה לך קל הרבה יותר להתמודד עם הבצק.
    לחילופין אפשר בפעם הבאה להשתמש בחמאה רכה יותר כדי שיהיה קל יותר ללוש,
    ולתת לבצק להתקרר במקרר לאחר הלישה לזמן ארוך יותר על חשבון.
    שיהיה בהצלחה בפעם הבאה ושנה טובה ומתוקה

    השבמחק
  56. יוסי6/9/13 14:33

    שלום!
    הכנתי את הפאי לערב חג..למרות כמה בעיות בדרך,כמו הוספת 2 כוסות מים במקום שתי כפות שגרמו לכך שהבצק נהייה מרק הכל תוקן וייצא מצוין כולם מתו על זה.
    אגב הוספת האגוזים והצימוקים לתערובת המילוי עושה את זה הרבה יותר טעים(-:


    תודה וחג שמח(-:

    השבמחק
  57. היי יוסי
    2 כוסות מים אכן נשמע כמו מרק תפוחים, חחחח
    אבל שמחה שהשתלטת על הבעיה ;)

    האגוזים והצימוקים אכן משדרגים מאוד,
    אפשר לשחק עם המלית איך שרוצים-
    בפעם האחרונה שהכנתי את הפאי,
    הוספתי לו גם קוביות משמשים ותאנים יבשים שהשריתי בקואנטרו
    ומשחתי את תחתית הבצק בריבת תפוזים, הכי כיף לשחק עם אוכל.

    תודה על העידכון ושנה טובה ומתוקה!

    השבמחק
  58. היי!
    העוגה נראית מדהים ואני רוצה להכין אותה!
    שאלה, אני מכינה בתבנית בקוטר 26 ס"מ קפיצית מתפרקת ולא בתבנית פאי, אז רק רציתי לוודא שהכמויות שרשמת הן של כמות הבצק הרגילה, ועל זה להוסיף עוד 50%? סביר שאצטרך מעט יותר בצק כי התבנית לו נמוכה כל כך...

    תודה וחג שמח!

    השבמחק
  59. היי
    תכיני 150% כמות בצק, זה די והותר
    אבל חשוב שגם אם את מכינה בתבנית קפיצית רגילה,
    אל תרפדי בבצק את כל גובה הדפנות, תרפדי אותה רק עד לגובה של כמה סנטימטרים,
    כאילו שהיתה תבנית של טארט.

    יכול להקל עלייך אם קודם תרפדי רק את התחתית בבצק,
    ואז תצרי פסי בצק בגובה הדפנות, ותסדרי אותם סביב בתור שוליים.
    מאחר וחם מאוד בימים אלה חשוב שהבצק יתקרר היטב במקרר לאחר הכנתו.
    בהצלחה וחג שמח :)

    השבמחק
  60. אנונימי18/9/13 12:21

    היי פיית העוגיות,

    לכבוד ערב חג הכנתי את הפאי ויצא מדהים!!! כל הבית התמלא בריח קסום של תפוחים:) פשוט כייף!!
    שיהיה חג שמח ותודה על המתכון המוצלח!

    יפית:)

    השבמחק
  61. איזה כיף יפית, שמחה מאוד לשמוע
    תודה על העידכון
    ושיהיה חג שמח לך ולכל המשפחה!

    השבמחק
  62. אנונימי5/1/14 12:55

    במה אפשר להחליף את פירורי העוגיות? אין בבית..:)

    השבמחק
  63. אם יש פירורי עוגה הם יכולים להוות תחליף טוב,
    גם שקדים טחונים יעשו את העבודה, או חופן קטן של פירורי לחם.
    אם אין לך אף אחד מהם אפשר גם לוותר לחלוטין, פשוט מרקם הקלתית יהיה פחות פריך-
    תפקידם של פירורי העוגיות הוא לספוח חלק מהנוזלים שמגירים התפוחים,
    ובכך מתקבלת קלתית פריכה יותר ורטובה פחות, אבל באופן עקרוני זו אינה חובה.
    בהצלחה

    השבמחק
  64. היי :)
    על איזה קוטר של תבנית את מכינה את בפאי כי לא כל כך הספיק לי הבצק ויצא מאוד שטוח...
    תודה מראש!

    השבמחק
  65. היי ליאת
    אני מכינה את הפאי בתבנית 26 כמצוין,
    פשוט צריך לרדד את הבצק דק.
    אם הרגשת שהבצק דקיק לך מדי,
    ממליצה להכין בפעם הבאה כמות של 150% מהבצק-
    כדי שיהיה ולא יחסר :)
    בהצלחה!

    השבמחק
  66. דניאל2/3/14 15:52

    היי,
    האם יש אפשרות להמיר את הקמח ואבקת האפייה בקמח תופח? ואם כן, כמה לשים?
    תודה רבה!

    השבמחק
  67. היי דניאל
    קמח תופח מכיל כמות אבקת אפייה כפולה מהמצוין במתכון,
    ולכן לא כדאי להמיר את הקמח בקמח תופח.
    בהצלחה וביתיאבון :)

    השבמחק

  68. שלום אמירה..
    רציתי לגיד לך שהמכון מקסיייים ומצויין, מזמן ואני מחפשת ומנסה מתכונים רבים.. וסוף סוף מצאתי את המתכון הנכון והמתאים.
    תודה רבה וחג פסח שמח

    השבמחק
  69. שלום רב,
    הכנתי כמה פעמים את הפאי ותמיד יצא נהדר! הפעם אני שוקלת להכין את העוגה יום לפני הגשתה (מטעמי לחץ זמן...). האם התוצאה תהיה זהה כמו הגשה ביום האפיה? אני חוששת שלשים את העוגה במקרר תביא לעודף נוזלים. מה לעשות?

    השבמחק
  70. אנונימי21/9/14 18:34

    שלום, אשמח לדעת איך ממירים את הכמויות לתבנית פאי של 28? תודה ושנה טובה שתהיה!

    השבמחק
  71. תמר-
    איזה כיף לשמוע, זה באמת יופי של מתכון- קלאסי ותמיד טעים.
    אין בעיה להכין את הפאי יום לפני ההגשה, הסירי דאגה מליבך.
    רק חשוב אכן לא לשים במקרר, זה יפגום בפריכות של הבצק,
    פשוט לכסות ולהשאיר בטמפרטורת החדר, במקום מוצל.
    אם רוצים אפשר להכניס לחימום קצרצר בתנור כדי שיהיה חמים.
    בהצלחה וחג שמח!

    אנונימי/ת-
    עקרונית המתכון יכול להתאים לתבנית 28 אבל ייצור פאי נמוך יותר מהנדרש.
    כדי להיות מדויקים, עבור תבנית 28 צריך פשוט להגדיל את הכמויות בשישית,
    שזה אומר להכפיל כל מרכיב במתכון ב-1.16 (אפשר גם 1.2 אם זה מקל עלייך).
    נניח במקום 150 גר' חמאה, להשתמש ב-174 גר' חמאה.
    (גרמים בודדים אפשר לעגל, זה לא קריטי).
    חצי דקה של מחשבון ויש לך את זה

    שנה טובההההההה חבר'ה!

    השבמחק
  72. אפשר להשאיר את הבצק במקרר ללילה?

    השבמחק
  73. בוודאי, אין בעיה עם בצק פריך

    השבמחק
  74. היי! תודה על המתכון הנהדר.. הפאי בתנור ורני קצת בלחץ!! שכחתי לשמן את התבנית.. היא אמנם מסיליקון, אבל איך אוכל לחלץ את הפאי בבטחה??
    תודה רבה!

    השבמחק
  75. היי קרן
    מצטערת אבל הייתי במטבח בערב החג ולא ליד המחשב, מקווה שהסתדרת!
    טארטים לרוב מומלץ להכין בתבניות טארט מתפרקות, ואז קל ופשוט להסיר אותם מהתבנית.
    בתבניות סיליקון כדאי לתת למאפה להצטנן לחלוטין,
    ואז לאט לאט ללחוץ בעדינות על תחתית התבנית, להרים את הפאי בעדינות ולהעביר לצלחת הגשה,
    מקווה מאוד שהסתדר לך
    חג שמח!

    השבמחק
  76. אנונימי15/10/14 18:15

    שלום
    כפי שאני יודעת שבצק הפאי קודם כל אופיים את התחתית ושמים משהו מעל כמו שעועית לבנה או משהו מהפיצוחים, ואחר כך שמים את המלית ומחזרים לתנור עוד פעם לאפות השכבה העליונה ..האם צריך לעשות את זה במתכון הזה גם ?!

    השבמחק
  77. היי
    את המתכון הנוכחי קיבלתי כך, ללא אפייה של קלתית הבצק בנפרד, והוא מובא כלשונו,
    אבל תוספת של אפייה עיוורת עם משקולות מעל לבצק בהחלט תשדרג את התוצאה הסופית.
    בהצלחה וחג שמח

    השבמחק
  78. שלום! המתכון נראה מצויין...
    רק שאלה- האם יש אפשרות לכתוב את המידות המדויקות? ז"א כוס קמח=200 גר או 250 גר?
    פשוט יש לי 2 סוגים של כוסות מדידה..
    תודה רבה:)

    השבמחק
  79. היי הדס
    צודקת לגמרי, כך קיבלתי את המתכון בזמנו כך שנשאר כלשונו :)
    את יכולה להשתמש בסה"כ של 250 גר' קמח
    מידות אמריקאיות במקרה הזה
    בהצלחה!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום ענבל,
      אני מכיר שכוס קמח זה 140 גר' (לא 200 ולא 250), אני טועה?

      מחק
    2. היי שניר!
      אתה ממש לא טועה, כוס קמח משקלה אכן 140 גרם, אבל במתכון יש 2 כוסות בסך הכל :)
      ומאחר והמקור המתכון לקוח ממידות אמריקאיות (כוס אמריקאית = 125 גרם, כף וחצי פחות),
      ההמלצה שלי בגרמים היתה להשתמש ב-250 גרם בסך הכל.
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  80. הי את יכולה לשלוחלי אולי תמונה של איך הבצק יוצא במעבד שאני אוכל לדעת שאני לא טועה
    דא אני כבר רוצה לנסות את זה

    השבמחק
  81. אנונימי4/7/15 15:40

    הכנתי אתמול בערב לארוחה משפחתית ויצא מעדן! מתכון פשוט וטעים גם יום אחרי ;)

    השבמחק
  82. איזה כיף לשמוע :)
    תודה על העידכון
    ושיהיה בתיאבון!

    השבמחק
  83. אהובה6/9/15 19:57

    נראה נפלא! תודה על המתכון. האם יש לך איזה טיפ כדי ששולי הבצק ישארו ישרים אחרי האפיה? לפעמים באפייה השוליים קצת יורדות או מתעוותות לי. תודה

    השבמחק
  84. היי אהובה!
    שולי הבצק נוטים להתכווץ מכמה סיבות עיקריות-
    יותר מדי נוזלים שמוסיפים לבצק, או לישה ארוכה מדי.
    כדי לקבל קלתית מושלמת, חשוב שלא ללוש את הבצק יתר על המידה,
    ממש רק עד שמתקבלים פירורי בצק.
    כמו כן חשוב לתת לבצק לנוח שעה לפחות במקרר לפני שמרדדים ומצמידים אותו לתבנית.
    שמירה על החוקים האלה ימנעו משולי הקלתית שלך לצנוח.
    בהצלחה!

    השבמחק
  85. אהובה6/9/15 20:46

    תודה רבה! אכין אותה לחג (:

    השבמחק
  86. אנונימי10/9/15 08:51

    האם צריך לשמן את התבנית?

    השבמחק
  87. אני לא משמנת, אם אם רוצים אפשר ליתר ביטחון כדי לוודא שלא ידבק :)
    שנה טובה

    השבמחק
  88. שלום ענבל,
    האם ניתן להשתמש בשמן קוקוס מוקשה במקום בחמאה?
    ותודה גדולה על כל המתכונים הטעימים והמטריפים שמוגשים בצורה ידידותית ביותר!
    שנה טובה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שרי :)
      אפשר בהחלט להשתמש גם בשמן קוקוס.
      130 גרם שמן קוקוס יספיקו במקרה הזה, רק חשוב שיהיה קר מאוד בעת העבודה.
      תודה על המילים הטובות וחג שמח ומתוק!

      מחק
    2. חוזרת לדווח :)
      הכנתי עם שמן קוקוס, נשארתי בכל זאת עם הכמות כמו במתכון שלך 150 גר. יצא מ ע ו ל ה! מאוד מאוד טעים.
      עבדתי פעם ראשונה עם מטריצה, נדרש שיפור... :)
      הכנתי דבורים משארית הבצק, חמוד מאוד.
      שיתפתי אותך בפוסט עם התמונה של פאי התפוחים ושל מוס הכוורת, מקווה שיכולת לראות על הקיר שלך.
      על המוס אכתוב בעמוד המתאים.
      תודה רבה!!!

      מחק
    3. היי שרי!
      איזה כיף, שמחה מאוד לשמוע :)
      לא חושבת שראיתי את התמונות, אם תרצי את לגמרי מוזמנת להעלות לעמוד הפייסבוק של הבלוג
      תודה שחזרת לעדכן, וגמר חתימה טובה

      מחק
  89. תודה רבה!
    שנה טובה ומתוקה ��

    השבמחק
  90. אנונימי29/9/16 11:46

    נראה מעולה! האם אין צורך בביצים בבצק? ואם ניתן לאפות את הקלתית ללא אםיה עיוורת אלא לעשות חורים במזלג על גבי הבצק? תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אכן, אין צורך בביצים.
      אפשר לדלג על האפייה העיוורת (במתכון היא לא מצויינת למשל),
      אבל אם מתחשק להגדיל ראש, לדעתי היא כן משפרת את התוצאה.
      פחות כדאי לאפות בצק ללא משקולות כי הוא יכול להתקבל עבה מהנדרש, המשקולות מונעות ממנו לתפוח יתר על המידה.
      בהצלחה וחג שמח!

      מחק
  91. במידה והשרתי את התפוחים בתערובת הסוכר הקינמון והלימון ורק לאחר מכן סידרתי את התפוחים על הפאי האם הפאי אמור לצאת בשל כך יבש? משום שכל הנוזלים יצאו?
    אשמח לתשובתך!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שמואל
      לא יודעת לכמה זמן השרית את התפוחים וכמה נוזלים נראה לעין שהופרשו,
      אבל בכל מקרה לא מאמינה שתהיה לכך השפעה על התוצאה.
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  92. אנונימי4/10/16 22:26

    היי :) הכנתי את הפאי והוא מעולה! השאלה שלי אם לא עדיף לרדד מההתחלה את הבצק ולרפד את התבנית ואז להכניס לקירור של שעה? כך הבצק יותר נוח..

    השבמחק
    תשובות
    1. היי! שמחה לשמוע שיצא מוצלח :)
      אין ספק שהיה יותר קל לרדד את הבצק מהתחלה, אבל זה פחות טוב למרקם הסופי של הבצק.
      בצק פריך לא אוהב שמתעסקים איתו הרבה, ודורש מנוחה בין שלבי העבודה,
      אחרת המרקם עלול להתקבל נוקשה יותר, והבצק עלול להתכווץ באפייה.
      לכן נוהגים לקרר אותו לאחר הלישה כדי שהחמאה תתייצב והבצק יירגע קצת מהיום שעבר עליו,
      ורק לאחר לרדד אותו ולרפד את התבנית. שתהיה שנה נהדרת :)

      מחק
  93. היי
    שמי מיטל ולראשונה הכנתי פאי תפוחים לפי המתכון שלך רק עם קמח מלא ותחליף סוכר ויצא מעולה! אימצתי... חבל שאי אפשר להעלות תמונה...
    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מיטל!
      כיף מאוד לשמוע :)
      אין אפשרות להעלות תמונה בתוך הבלוג,
      אפשר יותר מאפשר לשתף אותה בעמוד הפייסבוק של "פיית העוגיות"-
      על הוול או בהודעה פרטית, וגם במייל שנמצא בראש העמוד
      שמחה לשמוע שיצא מוצלח :)

      מחק
  94. רציתי לשאול האם יש צורך להוסיף פירורי לחם או שקדים לפני שכבת התפוחים אם אני מניחה שכבת תפוחים שקניתי בקופסא

    השבמחק
    תשובות
    1. היי טליה!
      הכוונה למלית תפוחים או לתפוחים משומרים בסירופ?
      בכל מקרה במידה ומשתמשים במלית רכה או נוזלית יותר שעלולה להפריש נוזלים כדאי לעשות זאת.
      כמו כן כדאי להוסיף לבצק אפייה עיוורת לפני המילוי.

      מחק
  95. אנונימי20/7/17 16:39

    האם ניתן להכין את העוגה כקאפקייק אישי?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשרי, רק לקחת בחשבון שזה ידרוש הרבה יותר התעסקות.
      מבחינת התאמות זמן האפייה יתקצר אז כדאי לפקוח עין,
      ומניחה שהן ידרשו כמות קטנה יותר של מלית.
      בהצלחה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...