יום שני, 26 בנובמבר 2012

אפרסקים שלא בעונה






לא יודעת מה איתכם, אבל אני חייבת לומר שממש אבל ממש קרררררר לי!
עם גל החורף המקפיא הזה שנחת עלינו לפתע,
מרגיש לי כאילו הימים בהם הסתובבנו במכנסיים קצרצרים רחוקים מתמיד...
ולמרות שהחורף התחיל רק עכשיו, כבר מתחילים אצלי הגעגועים לימים החמים,
ואיתם פירות הקיץ הנפלאים שהתמוגגו להם בעסיסיות אין קץ מהמדף...
געגועים לרביצה בים עם קופסה של ענבים מלאים בחול,
לנגיסה חמצמצה-מתוקה בשזיפים עסיסיים מתפוצצים מטעם,
או סתם לליטוף אקראי של אפרסק בשל...
כי כמו כל גרגרנית אמיתית, הכל מתחיל ונגמר באוכל :)

אז אם בתקופה הקרובה לא נזכה לנגוס באפרסקים משתובבים,
לפחות נוכל לאכול עוגיות אפרסקים ולדמיין שאנחנו שוב בקיץ!

Pesche Dolci  או בתרגום מאיטלקית- מעדן אפרסקים,
הן צמד עוגיות במרקם רך ועוגתי, ממולאות בריבה או בקרם,
מבושמות ברום או בברנדי, ומצופות בשכבה דקה ומתפצפצת של סוכר.
את הליקר בו מברישים את העוגות צובעים קלות בצבע מאכל,
מה שמעניק להן את הגוון האפרסקי- אתם חייבים להודות שזה רעיון פשוט מבריק!

את העוגיות המתוקות הללו נוהגים להכין בכפרים מסויימים באיטליה עבור אירועים מיוחדים,
ובעיקר עבור חתונות, מה שרק מוסיף להן עוד יותר רומנטיקה וחינניות.

פרט לעובדה שהעוגיות חמודות להפליא, הן גם הרבה יותר טעימות ממה שהן נראות-
העוגיות האווריריות סופגות לחות מהברנדי או הרום וממלית הריבה שלהן,
שמעניקים להן טעם נוסטלגי שמאוד מחזיר לילדות...
המתכון לקוח מהבלוג החמוד הזה, שלצערי כבר אינו פעיל.









האפרסקים שלנו מתחילים את דרכם כעוגיות פשוטות למראה-
הבצק שלהם פשוט מאוד להכנה, ובוחשים אותו ידנית חיש קל בקערה.
בתום האפייה מתקבלת עוגיות תפוחות ובהירות בעלות מרקם יבשושי וסתמי למראה,
אבל חכו בסבלנות ותנו להן צ'אנס! 
הן עומדות להשתבח ממש בקרוב...









כדי להוסיף לעוגיות שלנו קצת לחות והרבה טעם,
ניצור בהן בשלב הבא מקום עבור מלית הריבה.
לשם כך נחרוץ בתחתית כל עוגיה עיגול גדול בעזרת סכין חדה,
ונסיר את תוכו בכפית ליצירת שקע בצורת גלעין,
כך שהעוגיות שלנו כבר נראות כמו חצאי משמש.


כדאי לבצע את הפעולה בעוד העוגיות חמימות ומעט רכות,
כך שיהיה לנו הרבה יותר קל ליצור בהן גומות מבלי שייסדקו לנו.









את הגומות שיצרנו בכל עוגיה ממלאים בכמות נדיבה של ריבה, או בכל מלית אחרת שמתחשק,
ומצמידים יחד כל זוג של עוגיות לסנדוויץ' קטן.
כעת נותר רק לבצע את הטאץ' הסופי לקבלת המראה האפרסקי-
נבריש את העוגיות בליקר צבוע במעט צבע מאכל, ונגלגל אותן בסוכר לבן...









אוווו! עכשיו זה נראה כמו אפרסק!








תודו שזה חמוד להפליא :)













את העוגיות נוהגים להכין במלית של ריבה או במלית של פטיסייר (חייבת לנסות בפעם הבאה!)
אבל כל מלית אחר שתתחשק לכם יכולה להתאים, אפילו נוטלה!
הברנדי או הרום בו מברישים את העוגות מעניק טעם עדין מאוד וטאץ' משגע,
אבל מי שמאוד סולד מהרעיון יכול גם להמיר אותו פשוט בחלב.
חשוב שלא להספיג את העוגות ביותר מדי ליקר כדי שלא יתרככו יתר על המידה ויתפרקו לנו
והכיייייייי חשוב- בתום הכנת העוגיות יש לאפסן אותן למשך הלילה במקרר, 
כדי שיבשילו ויספגו טעמים ולחות- מבטיחה שהסבלנות תשתלם!





עוגות אפרסקים קטנות

החומרים לכ-25 אפרסקים גדולים:

לבצק:
4 ביצים
250 גר' סוכר
1 כפית תמצית וניל
250 מ"ל שמן
2 כפיות אבקת אפייה
4 כפות קמח + 500 גר' קמח

למלית:
צנצנת גדולה של ריבת משמש או תפוז (או כל מלית אחרת)

לציפוי:
125 מ"ל ברנדי או רום (חצי כוס), אפשר גם חלב
מעט צבע מאכל אדום וצהוב
כוס סוכר
עלים לקישוט

לבצק:
בקערה גדולה טורפים יחד את הביצים עם הסוכר ותמצית הוניל.
מוסיפים את השמן, אבקת האפייה ו-4 כפות קמח ומערבבים היטב לתערובת חלקה.
מניחים לתערובת לשבת לשעה אחת, ואז מערבבים לתוכה את יתרת 500 גר' הקמח לתערובת חלקה.
(אני פספסתי את העובדה שהתערובת צריכה לשבת לפני הוספת הקמח,
הוספתי את כל כמות הקמח בפעם אחת, ונתתי לו לשבת 5 דקות לאחר הלישה- יצא יופי גם כך).
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
יוצרים מכפות מדודות של בצק כדורים קטנים בגודל של אגוז, חשוב שיהיו בגודל אחיד.
מסדרים את הכדורים על תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה משומן במרווחים בין אחד לשני,
ואופים את העוגיות במשך כ-17 דקות עד שמזהיבות קלות.
מצננים קלות, ובעוד העוגיות חמימות, חותכים בעדינות בעזרת סכין חדה עיגול גדול בתחתית
של כל עוגייה ומרוקנים את תוכו בעזרת כפית כך שיוכל להכיל כפית של ריבה.

להרכבה:
מסדרים את העוגיות בזוגות לפי הגודל, ממלאים את הגומה בכל עוגייה בכפית יפה של ריבה,
ומצמידים את חצאי העוגיות יחד.
יוצקים את הברנדי או החלב לשתי קעריות קטנות, מוסיפים לקערה אחת מעט צבע מאכל אדום,
ולשנייה מעט צבע מאכל צהוב. לקערה שלישית יוצקים את הסוכר.
בעזרת מברשת אפייה מברישים קלות את העוגיות בצבעי אדום וצהוב ליצירת כתמים גדולים באופן אקראי, 
ומגלגלים את העוגיות בסוכר לבן.
מאפסנים בקופסה אטומה במקרר, ונותנים לנוח למשך הלילה כדי שהעוגיות יתרככו ויספגו טעמים.
מעטרים בעלים בעת ההגשה.




40 comments:

  1. אוי זה נראה כל כךךךךךך טעים!

    השבמחק
  2. מה מגיבים? אין לי מילים... :)

    השבמחק
  3. מ-ש-ג-ע-ו-ת!

    השבמחק
  4. Fantastic! I made this cookies:) They are delicious

    השבמחק
  5. ושוב...הצלחת להדהים אותי. חשבתי שזה בכלל מרציפן כי זה הראה כל כך אמיתי! כל הכבוד, מושקע ונראה טעים במיוחד!

    השבמחק
  6. מגי גליקר27/11/12 13:01

    ביצעת את העוגיות האיטלקיות בצורה מושלמת ממש! כל הכבוד והיקר, נראות יפייפיות ואפרסקיות לגמרי.

    מגי

    השבמחק
  7. שירית דביר27/11/12 13:51

    מה תגובה?איזה תגובה?מה נסגר איתך אחותי?ואני בכלל חשבתי בתמונה הראשונה בפוסט שאלו אפרסקים שהכנת ממרציפןןןןןןןןן.איזה מושלמותתתתת,תמיד את מפתיעה אותי וגורמת לבלוטות הרוק שלי לעבוד שעות נוספות.כ"כ יפות ובהחלט נראות לא אמיתיות,חייבת לעשות יש לי אורחים בנר ראשון של חנוכהההההה.וואי וואי איזה אליפותתתתת.את ענקית!אוהבת בהחלט

    השבמחק
  8. אנונימי27/11/12 14:13

    צבע מאכל זה רעל. מתי תביני שזה ממש לא...

    השבמחק
  9. הפוסט הזכיר לי את אחת התמונות האהובות עלי באוסף המתוקים שלי בפינטרסט
    http://pinterest.com/pin/89509111314864124/
    תמיד חשבתי שאלה אפרסקים ממרציפן, ובזכות הפוסט שלך הסתכלתי שוב- והאפרסקים עשויים מעוגיות! כ''כ מקסים הרעיון הזה, וקשה לנחש שזה עשוי מעוגיה...
    עושה חשק לנסות ובקרוב.

    השבמחק
  10. וואו, איזו נוסטלגיה! אני גדלתי על כאלה עוגיות :)

    השבמחק
  11. העוגיות לא חמודות, הן סופררררררררר חמודות.
    מקסימות לגמרי.
    אני מעדיפה בטעם תות או פטל, ואשמח לנסות. האמת שהייתי זוללת כמה עוגיות עכשיו בכייף

    השבמחק
  12. אנונימי27/11/12 15:16

    אשמח אם תוכלי להסביר בצורה מדוייקת כיצד יצרת את העיגולים בצורה סימטרית?
    האם השתמשת בכף גלידה קפיצית?
    אשמח לקבל תגובה,
    חשוב לי להכין את המתכון.
    תודה מראש,
    ערן.

    השבמחק
  13. וואו - מקסים !!!

    השבמחק
  14. נהדר!!!!!
    מושלמת את...
    חיה

    השבמחק
  15. הכי הכי מוכשרת בעולם!!!!

    השבמחק
  16. נראה מקסים ביותר!
    לרגע חשבתי שזה אפרסקים ממרציפן כמו שאכלתי בילדות.
    רעיון מבריק וביצוע מושלם :-)

    המשך ערב נעים,
    נטי

    השבמחק
  17. תודה על התגובות, שמחה שאהבתם !
    ובעיקר תודה לאיטלקים שהגו את המתכון הגאוני הזה :)
    אין ספק שמדובר בעוגיות חמודות במיוחד

    ערן-
    את העוגיות פשוט עיצבתי לכדורים בעזרת הידיים,
    והשתדלתי ליצור אותן כמה שיותר סימטריות.
    הבצק מאוד פשוט ונוח לעבודה ולא נדבק לידיים,
    כך שקל לייצר ממנו עוגיות שוות בגודלן בקלות.
    אם יש כף קטנה של גלידה או כפית מדידה כמובן שזה יכול לעזור.
    (רק אל תשתמש בכמות מלאה של כף גלידה כי תקבל כמות גדולה מדי)
    שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  18. את מדהימה.
    יש לך חוש לאתר את הרעיונות הכי מגניבים ואחר כך גם לבצע אותם באופן מעורר השתאות.
    נראה לי שאת יכולה לעשות הרבה כסף באיתור טרנדים...:)

    השבמחק
  19. אוי, זה מהמם.
    זה יצא מרהיב לגמרי, וזה גם נראה סוג העוגיות שאני אוהבת.
    שאפו.

    השבמחק
  20. כהרגלך, מתכונים הורסים וביצועים מושלמים!!
    אלופה!!

    השבמחק
  21. מקסים מקסים מקסים!!!

    הרעיון משגע והביצוע עוד יותר.

    אהבתי :)

    השבמחק
  22. אנונימי29/11/12 23:18

    היי ענבל
    איזה יופי של עוגיות מושלמות ןיפות

    את משתמשת בצבע מאכל טבעי?

    תודה ליאורה

    השבמחק
  23. תודה לכל מי שאהב ופירגן :)

    ליאורה-
    אני לא משתמשת בצבעי מאכל טבעיים
    אבל בהחלט אפשרי לעשות כן גם במתכון הזה
    בהצלחה

    השבמחק
  24. אנונימי1/12/12 12:14

    נראה נפלא. עושה חשק להושיט יד ולקטוף. על צבע המאכל כדאי לוותר מטעמי בריאות.

    השבמחק
  25. למי שמפריעים צבעי המאכל, אפשר להכין גם בלי.
    כמובן שזה לא יראה כמו אפרסקים,
    אבל עדיין יהיה מאוד טעים

    השבמחק
  26. Keshet Zeevy4/12/12 08:11

    מקסים!

    השבמחק
  27. אנונימי6/12/12 12:35

    איך צריך לצאת הבצק?דביק או נעים לעבודה?

    השבמחק
  28. אנונימי6/12/12 12:47

    היי פיה,בטוח שלא שכחת משהו במרכיבי הבצק?הכנתי בדיוק לפי הרשום וחיכיתי שעה אחכ הוספתי את ה 500 גרם והבצק דביק לגמרי!!!לא ניתן להכין כדורים,להוסיף עוד קמחחחח

    השבמחק
  29. אנונימי6/12/12 15:21

    מדהימה!!!!!!! את פשוט מדהימה!!!!!
    פעם ראשונה שאני נתקלת בבלוג שלך ולא מפסיקה להתפעל.
    כמה כישרון, יצירתיות, דמיון
    אני מסכלת על הרשומות שלך ולא מבינה, זה לא נגמר היופי הזה.
    כל אחד ואחד מהמתכונים נראים סוף....
    איזה כייף!

    השבמחק
  30. לאנונימי/ת ששאלה בנוגע לבצק-
    הבצק מעט דביק, אך קל ליצור ממנו כדורים יפים בעזרת הידיים בלי בעיה.
    עברתי שוב על המתכון ואין בעיה במרכיבים,
    אולי לא שקלת את החומרים במדויק?

    ולאנונימית השנייה-
    ברוכה הבאה לבלוג
    ותודה על המחמאה, הסמקתי עד מעל לאוזניים :)
    שמחה לשתף אחרים בשיגעונותיי במטבח
    בברכת אפייה מהנההה וחג שמח!

    השבמחק
  31. שירית דביר6/12/12 21:33

    היי ענבל חייבת שתסבירי לי איך שולחים לך תמונה מהטלפון יצאו לי מהממים!!! :-)

    השבמחק
  32. איזה כיףףףףף לשמוע שירית :)
    נכון שהן מקסימות אמיתיות?
    גם אני מאותגרת טכנולוגית, אבל את יכולה לשלוח אליי למייל
    או להעלות לעמוד הפייסבוק של פיית העוגיות



    השבמחק
  33. שירית דביר8/12/12 22:08

    ענבלוששששש תירשמי לי את המייל שלך אני חייבת שתיראי אותם,הם כ״כ מתוקים!!אולי תירשמי לי את המספר שלך לא אטריד אותך מבטיחה!!!אבל חייבת שתיראי אותם,אני לא מצליחה לשלוח :-(

    השבמחק
  34. איזו חמודה שאת :)
    נסי למייל-
    fay_27@hotmail.com

    השבמחק
  35. שירית דביר9/12/12 09:22

    ענבלוששששששששש לא הולך לי נשמה,מהבוקר מנסה לשלוח לך ולא מצליח :-( חבל ! :-(

    השבמחק
  36. הייתי נותנת לך את המספר שלי,
    אבל הטלפון שלי מתקופת התרפ"ט...
    לא נורא, אצטרך להאמין לך ;)
    בטוחה שיצא מהמם!

    השבמחק
  37. אנונימי9/12/12 17:58

    היי ענבל
    איך אפשר לעשות צבע מאכל טבעי?
    אולי תוכלי לתת טיפ קטן?
    ליאורה

    השבמחק
  38. היי ליאורה
    ראשית- ניתן לרכוש צבעי מאכל טבעיים בחנויות האפייה המובחרות.
    בנוגע לצבעי מאכלים טבעיים-
    לא ניסיתי לייצר בעצמי,
    אבל בהחלט ניתן לעשות זאת בעזרת צמצום מיצי פירות או ירקות בעלי צבע עז במיוחד,
    דוגמת פטל, סלק, גזר וכו'.
    עבור המתכון הספציפי של האפרסקים,
    הייתי מנסה להבריש את העוגיה במיצי פירות מצומצמים עם צבע עז,
    כמו מיץ חמוציות או מיץ גזר.
    שיהיה בהצלחה

    השבמחק
  39. האמת? העפת אותי אחותי!
    יצא לך פשוט WOW! לא שזו הפתעה מבחינתי
    אבל בשנייה שהבנתי שזה אשכרה 2 עוגיות.. פי נפער.
    כל הכבוד.

    Andiamo
    אביעד.

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל באמצעות Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...