11.11.12

הביאו את הסתיו






זהו...
כבר בהחלט אפשר לומר שהסתיו הגיע!
שעון החורף נכנס לתוקף...
בערבים כבר קריר בחוץ...
ואפילו צלחנו בכבוד את סוף השבוע הגשום הראשון של העונה...









האווירה הסתויות הולידה את עוגת הגבינה הכפרית והמיוחדת הזאת,
שמשלבת בתוכה טעמים ביתיים וחמימים, ועשויה במתיקות עדינה...
התחתית שלה היא עוגת תפוחים של ממש, רכה ומשובצת בפקאנים קלויים וקראנצ'יים,
נושאת על גבה שכבה שמנמנה של עוגת גבינה עשירה,
בציפוי רוטב חמאה ודבש, ובעיטור פרחי תפוחים...
כי למה צריך לבחור בין עוגת גבינה לעוגת תפוחים - כשאפשר לקבל את שתיהן?

אבל הדבר הכי חשוב שיש לי לספר לכם על העוגה הזו,
שבניגוד לעוגות הגבינה הסטנדרטיות,
העוגה הזו הכי טעימה כשהיא חמימה – כן!
כך שמתחת למלית הגבינה עוגת התפוחים הופכת לרכה, טרייה והרבה יותר טעימה
ולכן לפני ההגשה יש לפרוס את העוגה לפרוסות שמנמנות,
לחמם מעט, ורק אז להגיש לצד כוס תה טובה, כשברקע מתנגן לו השיר הבא...











 







  
למי שאין כוח להסתבך עם הכנת פרחי התפוחים, לא חייבים-
אפשר גם לעטר את העוגה בפלחי תפוחים מקורמלים!

כמו כל עוגות הגבינה, גם עוגה זו משתבחת כאשר מכינים אותה יומיים מראש.






עוגת גבינה חמה עם תפוחים ופקאן

החומרים:

לבסיס עוגת תפוחים ופקאן:
120 גר' פקאנים
120 גר' חמאה
50 גר' סוכר לבן
50 גר' סוכר חום בהיר דמררה
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
125 גר' קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1 תפוח גדול מאוד

לעוגת גבינה:
800 גר' גבינת שמנת (3.5 גביעים)
200 גר' סוכר
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים גדולות
2 כפות קמח

לפרחי תפוחים:
2 תפוחים גדולים מאוד
25 גר' חמאה
60 גר' סוכר
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

לרוטב דבש חמאה:
60 גר' סוכר חום בהיר
2 כפות יפות דבש
40 גר' חמאה
3 כפות שמנת מתוקה

לעיטור:
חופן שקדים פרוסים (אפשר גם פקאנים שלמים)

כלים:
תבנית 22 טבעתית מתפרקת, מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:

לבסיס עוגת תפוחים ופקאן:
קוצצים את הפקאנים מאוד גס בעזרת סכין חדה (קצצתי כל פקאן בערך ל-3 פיסות גדולות),
וקולים במשך כמה דקות על מחבת חמה ללא שמן עד שמתחילים להשחים ומפיצים ניחוח נעים.
משטחים את הפקאנים על תחתית תבנית האפייה בשכבה ישרה.
מחממים תנור לחום בינוני-נמוך 160 מעלות.
בקערה גדולה ממיסים את החמאה במיקרו.
מוסיפים את שני סוגי הסוכר, מערבבים ומצננים מעט.
טורפים פנימה את הביצה ואת תמצית הוניל ומערבבים.
מוסיפים פנימה קמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט ומערבבים רק עד
לקבלת תערובת אחידה.
קולפים את התפוח וחותכים אותו לקוביות קטנות, מערבבים לתוך תערובת העוגה.
מעבירים את הבלילה בכפות גדושות לבסיס הפקאנים, ומחליקים בעדינות לשכבה בגובה אחיד.

לעוגת גבינה:
מעבדים במערבל חשמלי במהירות נמוכה את גבינת השמנת,
יחד עם הסוכר ותמצית הוניל לתערובת חלקה.
מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מעבדים היטב לאחר כל תוספת לבלילה חלקה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות.
יוצקים את בלילת הגבינה על גבי שכבת עוגת התפוחים,
ומעבירים את העוגה לאפייה למשך 70 דקות,
כך שהעוגה יציבה בצידה החיצוני אך עדיין רכה ורוטטת במרכז.
מצננים היטב בתנור, ומעבירים לקירור ללילה.

לפרחי תפוחים:
למחרת היום מכינים את עיטור פרחי התפוחים.
שוטפים את התפוחים, ופורסים לפרוסות דקות מאוד מבלי לקלוף-
ככל שתפרסו אותן דק יותר, כך יהיה לכם קל יותר לעצב את הפרחים.
(למי שיש מנדולינה מה טוב, ולמי שאין, כמוני למשל- להפשיל שרוולים וקדימה לעבודה.)
חוצים את פרוסות התפוחים לחצאים, לאורכן.
ממיסים במחבת גדולה את החמאה, מפזרים מעל את הסוכר, מוסיפים את מיץ הלימון
ומוסיפים גם את כל פרוסות התפוחים.
מניחים לתערובת להתבשל במשך כ-20 דקות תוך עירבוב לעיתים עד שהפרוסות מתקרמלות היטב
(במשך רוב הזמן התפוחים רק מתרככים להם במחבת,
ורק לקראת סיום הבישול הסוכר מתחיל להתקרמל ומקבל צבע שחום יפה - אז היאזרו בסבלנות).
מסירים מהאש ומצננים מעט עד שהתפוחים לא חמים מדי למגע.
מגלגלים פרוסת תפוח ראשונה לתוך עצמה לקבלת ספירלה קטנה,
כאשר החלק ובו הקליפה פונה כלפי מעלה. לוקחים פרוסה שנייה ומלפפים סביב מרכז הפרח.
לסיום מלפפים על גבי הפרח גם פרוסה שלישית, אפשר גם יותר.
חוזרים על הפעולה עם שאר הפרחים ומעבירים לקירור לבינתיים.

לרוטב דבש חמאה:
יוצקים לסיר קטן את הסוכר החום בהיר, הדבש, החמאה והשמנת.
מניחים לכל החומרים להינמס אחד לתוך השני, מערבבים ומביאים לרתיחה.
נותנים לבעבע לכמה דקות כך שהתערובת מסמיכה ומקבלת צבע של קרמל חמאתי בהיר.
מצננים לגמרי. ניתן להכין את הרוטב מראש, ולחמם מעט עבור השימוש.

להרכבה:
יוצקים כמה כפות גדושות מהרוטב הסמיך על גבי העוגה ומשטחים לשכבה אחידה.
מסדרים סביב לעוגה מסגרת של שקדים פרוסים, ומניחים בתוכה עיגול של פרחי תפוחים.
חשוב מאוד - בעת ההגשה לחמם את פרוסות העוגה.
מגישים עם מעט רוטב דבש וחמאה מחומם.




45 מגיבים גרגרנים:

  • טל

    מהממת כרגיל!
    עשית לי חשק מטורף :)

  • נטלי

    מתה על עוגות הגבינה שלך :)

    נטלי

  • אסנת

    וואו!! נראה מדהים! רק שאלה, את התחתית של העוגה אופים יחד עם הגבינה? לא לפני?
    אפשר להמיר חלק מהגבינת שמנת לגבינה לבנה למי שבדיאטה?

  • The Cookie Fairy

    נכון, אופים את שני החלקים יחד-
    בלילת עוגת התפוחים סמיכה למדי,
    כך שאין בעיה לצקת עליה את מילת הגבינה בקלות.
    אם נאפה את עוגת התפוחים קודם היא תתייבש בכזו אפייה ארוכה, ואנחנו רוצים שתישאר לחה.
    אפשר להמיר מחצית מכמות הגבינה לגבינה עם אחוזי שומן מעטים יותר-
    רצוי סימפוניה 5% כדי שהמרקם השמנתי יישאר.
    שיהיה בהצלחה!

  • אילנה

    כל מעשי ידייך -לתפארה ! ! !

  • Winnie

    העוגה ניראית ונשמעת מדהימה!!
    בכלל עוד לא ניסיתי אף פעם שילוב של עןגת גבינה עם תפוחים
    ופה זה כבר ממש שידרוג של שתי עוגות :)

    מדימה העוגה אמרתי כבר?

  • שירית דביר

    היי פייה מתוקה,עוגה לתפארת,יפהיפיה אמיתית,בככל עם שילוב הגבינה נראה סוף הדרך.תמיד את מפציצה במשהו שאכן לא נשאר ברירה אלא לקום ולהכין,אין עליך תמיד מפתיעה,והצילום מעלףףףף.חבל שלא צילמת את שלבי הכנת התפוחים.מדהימה את כמו תמיד חולה על האתר שלך יישר כח...

  • מגי גליקר

    עוגה משגעת ויפייפה עד מאוד, פרחי התפוחים - שיחוק ענק.

    מגי

  • CooknBake

    מדהים מדהים מדהים!!

    אין עליך :)

  • אמא של נועה

    זהו. אין מילים !!! מדהים !!!

  • picook

    איזו עוגה מדהימה :) תודה לך, אימצתי בחום...

  • סיוי

    עוגה יפיפיה...השילוב נשמע מפתיע מעניין וטעים.
    הפרחים פשוט מהממים!אימצתי בחום!

  • מוטי בר און

    את פשוט מדהימה אותי כל פעם מחדש

  • סיגל ברמר

    מדהימה שכמותך עוגה יפהיפה ואלגנטית שילוב משגע של גבינה ותפוחים לייק ענק
    סיגל

  • דגנית "על קצה המזלג"

    איזה כייף לי, לקחת את שתי העוגות החביבות עלי ביותר והכנת מהן עוגת שחיתות אחת מדהימה!!!

  • אנונימי

    מעלפת!

    אני גרה בחול ויש לי שאלה לגבי הגבינה... כתוב במתכון 800 גר' גבינת שמנת, זה כמו גבינת שמנת פילדלפיה cream chess?

    אני חושבת לעשות אותה ממש בקרוב, לחג "התרנגול הודו" (בנוסף לעוגות המסורתיות).

  • אפרת

    זה נראה טעים ברמות הגבוהות ביותר!! הרגת אותי - שוב ::))

  • חן שוקרון

    איזה יופי!
    השילוב של תפוחים-גבינה-פקאן הוא אכן מושלם מאין כמוהו. עד שטועמים לא מבינים.
    והגימור שלך. אוח הגימור... יצירת אמנות כמו תמיד.

  • The Cookie Fairy

    תודה על התגובות החמות :)
    שילוב של גבינה ותפוחים הוא שילוב שצריך לאהוב
    אבל למי שחובב אותו זו חגיגה אמיתית!

    לאנונימית בחו"ל-
    גבינת פילדלפיה זה מעולה!
    שיהיה חג הודיה שמח :)

  • אנונימי

    איזה פירוט בהיר!
    רק לוודא: זמו אפייה 70 דקות? והיא צריכה להשאר רוטטת? זו האפייה היחידה שלה אם הבנתי נכון.

    תודה,
    מירי.

  • The Cookie Fairy

    תודה מירי :) משתדלת שהמתכונים יהיו ברורים לכל.
    אכן, את העוגה אופים למשך שעה ועוד עשר דקות, על חום בינוני נמוך.
    בתום האפייה העוגה נראית אפויה, אך אם טופחים קלות על מרכזה היא עדיין תהיה רכה-
    האפייה הארוכה על חום נמוך יותר מעניקה לעוגה מרקם רך וקרמי יותר.
    זה אכן משך האפייה היחיד, לא אופים את תחתית עוגת התפוחים בנפרד כדי שלא יתייבש.
    בהצלחה!

  • lisamichele

    Once again...I'm blown away . This cheesecake immediately caught my eye on tastespotting out of everything on the same page. I knew it was yours before even looking close! The apple roses are gorgeous and you know this is headed straight for my Dazzling Desserts pin boar

  • גל

    כולם במוד של סתיו פתאום, ולי אין תלונות :) זה נראה נפלא, יפה מדי כדי לאכול...
    והרוטב דבש חמאה הזה מסתמן כאחלה תחליף למייפל!

  • peporain

    כמה שזה נראה טעים ככה זה נראה יפה... ולהפך...
    תענוג אסטטי, כרגיל :)

  • מרילין איילון

    מה יש לי לומר לך ענבל? שאת כל פעם שוברת שיאים של יופי ביצירות שלך...אני בטוחה שגם את יפה, לא יכול להיות אחרת.

  • אנונימי

    רק רציתי לשאול באיזה מצלמה את משתמשת וכמה מגה פיקסל יש לה ? (:

  • The Cookie Fairy

    תודה על הפירגון :)
    ולאנונימי- הפוסטים של החודשים האחרונים מצולמים במצלמה חדשה שקיבלתי ליומולדת- Canon 60D,
    יותר מזה לא יכולה לומר לך כי ממש לא מבינה בזה, אבל מאוד נהנית ממנה

  • aviad barid

    אוי שתהיי בריאה, איזו סבלנות יש לך עם הקישוטים האלו! חבל"ז!
    נראה, נקרא מדהים, אני בטוח גם שטעים.
    אין לי ספק.

    ANDIAMO!

  • מירי

    העוגה נראית משגע!
    אני לא ממש חולת עוגות גבינה אבל מתהה על עוגות תפוחים.
    הייתי רוצה להכין עוגת תפוחים עם קישוט פרחי התפוחים. זה יצא טוב? התפוחים לא ייפלו או משהו?
    ואפשר לחמם את עוגת התפוחים עם פרחי התפוחים עליה?
    תודה!

  • The Cookie Fairy

    היי מירי
    אפשר להכין עוגת תפוחים עם פרחי תפוחים-
    זה יראה נחמד מבחינה ויזואלית,
    אבל כמובן שפחות יבלוט מבחינת הטעם.
    כדאי למרוח על העוגה ציפוי דק כדי שידביק אליה את הפרחים,
    כי אם סתם תניחי אותם על העוגה הם עלולים ליפול.
    פרחי התפוחים עומדים בפנים חימום קל, חימום מאסיבי עלול לפרק אותם.
    שיהיה בהצלחה!

  • מירי

    תודה על התגובה ועל העזרה!
    איזה מן ציפוי אני יכולה לשים על עוגת תפוחים?
    (סליחה על החפירה, אני פשוט לא ממש מתמצאת באפייה.. :)

  • The Cookie Fairy

    את ממש לא חופרת, שמחה לעזור בכיף :)
    האמת שהציפוי הזה של חמאה ודבש
    יכול לעבוד יופי על עוגה שאינה מתוקה מדי אם מורחים בשכבה דקה.
    אפשר גם להכין ציפוי גבינת שמנת כמו שמצפים עוגת גזר.
    לא חייבים אפילו לצפות את העוגה לגמרי,
    פשוט לטבול את הפרחים במעט מהציפוי ולהדביק מעל.
    שיהיה בהצלחה ובתיאבון!

  • אנונימי

    הי פיה, הייתי רוצה להכין את פרחי התפוחים מראש לראש השנה. זה מתאים? לשמור בכלי אטום בחוץ או במקרר למשך שבוע? אפשר אולי להכין ולהקפיא? אשמח ממש לתשובה!

  • The Cookie Fairy

    בהחלט ניתן להכין את פרחי התפוחים לראש השנה,
    הם יתאימו כקישוט לקינוח או לעיטור הצלחות
    אבל- לא כדאי להכין אותם מעל ליום קודם להגשה.
    מאחר ומדובר בפירות טריים, אחרי יממה הם יתחילו לאבד מהצבע ומהטעם
    ולא ישרדו הקפאה. חג שמח!

  • אנונימי

    אי הבנה קטנה:
    ברוטב דבש לציפוי רשום שמצננים לגמרי
    מצד שני- כתוב שניתן לעשות מראש ולחמם מעט לפני השימוש.
    אז לא הבנתי.... האם מנימים את הציפוי חמים או קר :( על העוגה? האם יש לזה חשיבות?

    חוץ מזה- העוגה נראית מעולה וההסברים ברורים ומדוייקים!

    שנה טובה :)

  • The Cookie Fairy

    הבהרה-
    לאחר הבישול, רוטב הדבש הוא חם ונוזלי מאוד,
    וכדי שייצור שכבת ציפוי סמיכה על העוגה יש לצנן אותו לפני שיוצקים אותו מעל.
    במידה ומכינים את הרוטב מראש ושומרים במקרר, הציפוי מתקשה בשעת הקירור
    ולא נוזלי מספיק כדי לצקת אותו על העוגה, במקרה כזה יש לחמם אותו קצת.
    לסיכום- הציפוי צריך להיות בטמפרטורת החדר פחות או יותר כדי להיות במרקם המושלם.
    תודה על המחמאה ושיהיה בהצלחה, מקווה שתאהבו את העוגה :)
    והכי חשוב- שנה טובה ומתוקה

  • מומלצי הבלוגוספירה של אסתי

    מרשים ביותר. מומלץ אצלי.

  • גל

    אין לי תבנית 22 אלא רק 24, נראה לך שזה יצא נמוך מדי או בסדר?
    תודה!!

  • The Cookie Fairy

    היי גל
    אפשר להכין את העוגה בתבנית 24, יצא קצת נמוך אבל בסדר.
    בכל מקרה אני תמיד מעדיפה להגדיל כמויות בהתאם לתבנית בה אני משתמשת,
    כך התוצאה יוצאת הכי קרובה למקור, וזה מאוד פשוט.
    במקרה הזה יש להגדיל כמויות ב-20 אחוז,
    זאת אומרת להכפיל כל אחד מהחומרים ברשימת המרכיבים ב-1.2
    (נניח- במקום 800 גר' גבינת שמנת, צריך להשתמש ב960 גר').
    שתי דקות עבודה עם מחשבון, והרי לך גודל מותאם לתבנית הנכונה.
    בהצלחה :)

  • גודי הלוחשת לאוכל

    מהממתתתתתת!! איזו עוגה הורסתתתתתת....שילוב של תפןחים וגבינה הוא בשגרה אצלי.....אני מאוד אוהבת את השילוב. השדרוג עם הפרחים זה הכי וואו .......פשוט מקסים ורעיון מדליק!! כל הכבוד!!

  • The Cookie Fairy

    היי ג'ודי
    איזה כיף, תודה רבה!
    גם אני מאוד אהבתי את השילוב הזה
    למרות שכל דבר שהולך עם עוגות גבינה אני מיד קונה ;)
    הפרחים היו אילתור של הרגע האחרון אבל בהחלט נתנו פיניש מגניב לעוגה,
    שמחה שאהבת את התוצאה :)

  • ליאת ג.

    היי,
    האם אפשר למרוח את הציפוי של הדבש-חמאה על עוגת גבינה אפוייה שיש עליה כבר ציפוי שמנת חמוצה או שלא כדאי לשים את שני הציפויים ביחד?

  • The Cookie Fairy

    אני מניחה שאם ציפוי השמנת החמוצה יחסית דק,
    והוא מומתק בסוכר ולא חמוץ יתר על המידה, זה יכול לעבוד

  • דנה

    היי,
    העוגה מדהימה ואני רוצה להכין אותה בתבנית 24.. רק שאלה קטנה: לא צריך לשים תבנית עם מים בתחתית התנור? ועוד שאלה: אני מכינה אותה לאורחים אז אני רוצה להגיש אותה שלמה אז אפשר לחמם את כל העוגה קצת לפני שמגישים אותה? במקום לפרוס ולהתחיל לחמם כל פרוסה בנפרד??

  • The Cookie Fairy

    היי דנה
    שמחה שאהבת את העוגה :)
    אין צורך לשים תבנית מים בתחתית התנור,
    זה סתם מיתוס של עוגות גבינה שאני ממש לא דוגלת בו...

    בנוגע לתהליך החימום, זה לשיקולך-
    קל יותר לפרוס את העוגה כשהיא קרה,
    אבל בהחלט אפשר גם לחמם ולפרוס.

    את פרחי התפוחים בכל מקרה חשוב להניח רק אחרי שמחממים את פרוסות העוגה,
    כדי שלא יתפרקו בעת החימום.

    מזכירה שהכי מומלץ להכין אותה יומיים מראש (פרט לפרחי התפוחים), כדי
    שתספוג טעמים ותשתבח.
    שיהיה בהצלחה!


    נ.ב.
    אם יש לך כוח להשקיע קצת,
    מאחר ואת מכינה את העוגה בתבנית 24,
    ממליצה להגדיל את הכמויות ב-20%
    (זה אומר- להכפיל כל אחד מהחומרים במתכון ב-1.2, נניח 144 גר' פקאנים במקום 120 גר'),
    אבל לא חובה.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...