9.9.12

קפה ומאפה



  

בהנחה שאתם מכירים אותי יום או יומיים, אני בטוחה שאתם יודעים שאני חובבת גדולה של אתגרים-
אם זה בחיים בכלל ובמטבח בפרט, בעיקר כשמדובר באתגרים יצירתיים במיוחד.
את האתגר הזה קיבלתי מהגולשת גלי ברק, והוא נכתב בזו הלשון:

"קיבלתי תמונה של עוגייה מסקרנת בפייס- אולי את תצליחי להכין ולתת מתכון?
אם לא לא קרה כלום בכל אופן תודה לך על הכל
"

וצורפה התמונה הבאה:







מתחקיר רשת קצר, גיליתי שמדובר בכוסות קפה אכילות אמיתיות, שעוצבו עבור ענקית הקפה האיטלקית LavAzza-
תודו שזה רעיון אדיר!
כוסות הבצק החמודות הללו עדיין לא נמכרות בבתי הקפה בצורה ממשית,
אבל עד שהן יגיעו לשוק, החלטתי להיענות לאתגר של גלי, ולייצר את הגירסה הביתית שלי.

אחרי הרהורים והתלבטויות בנושא הדרך הטובה ביותר ליצירת כוסות הבצק,
החלטתי שיהיה הכי פשוט וקל לאפות אותן בתוך כוסות אפייה אישיות סטנדרטיות-
ממש כמו שאופים קלתית של טארט, רק עם דפנות גבוהות יותר.
החשש הגדול ביותר שלי היה שכוסות הבצק המפונק שלי יסדקו בקלות או ירטבו מהקרם שבתוכן
ולכן החלטתי לאפות אותן פעמיים ממש כמו שעושים בהכנת ביסקוטי:
כלומר אחרי שנאפו והצטננו לגמרי, הן שבו לעוד ייבוש קצר בתנור.

את ידיות הבצק אפיתי בנפרד, והדבקתי אל הכוס בעזרת קרמל, שקיבל ממני הפעם ציון לשבח על תפקודו במשימה-
הידית נדבקה אל הכוס בחוזקה, ואפילו איפשרה לאחוז בה כאילו היתה כוס אמיתית :)

את הכוסות החמודות מילאתי בקרם קפה-סוכר חום עשיר ועיטרתי בקצפת בייליס ושוקולד לבן... יאממממ!
התוצאה יצאה טעימה מאוד לדעתי, ובעיקר חמודה בטירוף
גלי- אני מקווה שתאהבי!





נתחיל בהכנת שני הקרמים למילוי הכוס בצ'יק צ'ק:
ראשית שמנת מתוקה מבושלת עם שוקולד לבן ומעט בייליס או ליקר קפה-
בעצם סוג של גנאש מאוד דליל שנקציף בהמשך לקצפת טעימה.
הקרם השני הוא קרם קפה עם סוכר חום שמוסיף לו מתיקות וטעם מיוחד.
אני הכנתי את הקרם עם הרבה קפה לקבלת טעם אינטנסיבי ומשובח-  מי שלא אוהב טעם קפה מודגש יכול להפחית מהכמות.
כששני הקרמים נחים להם במקרר, נגיע לעיקר שלשמו התכנסנו- הכנת כוס הקפה.
נכין בצק פריך מועשר באגוזים, ונצפה איתו את צידן הפנימי של כוסות קטנות לאפייה.
מיתרת הבצק נכין גלילים, ניצור מכל גליל קטן צורת סהר, ונעצב למראה ידית של כוס.
בתום האפייה נכין קרמל ונדביק בעזרתו את הידית אל הכוס.







וזאת התוצאה המקסימה שתתקבל-
כוס קפה אכילה וחמודה!






ולאחר המילוי בקרמים, ככה זה נראה...





שניים קפה בבקשה!





אז אתם באים אליי לקפה ומאפה?







  
רגע לפני המתכון אזהרה קלה-
מאחר שעדיין חם מאוד בימים אלה, וזה מעט סיוט לעבוד עם בצקים פריכים
מי שרוצה להכין את הקינוח בשלוות נפש וללא שערות מרוטות,
מוזמן לחכות עוד קטנה, שיתקרר קצת...




כוס קפה

החומרים ל-6 כוסות אספרסו:

לקצפת בייליס שוקולד לבן:
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד לבן
3 כפות ליקר בייליס או קלואה (אפשר גם מעט קפה מומס במים חמים)

לקרם קפה-סוכר חום:
450 מ"ל שמנת מתוקה
2 חלמונים
100 גר' סוכר חום בהיר דמררה
1 כף  יפה של קורנפלור
1 כף גדושה קפה מגורען (אני מעדיפה אפילו 2 כפות לטעם מודגש)
1/2 כפית הל (לא חובה)
2 כפות ליקר בייליס או קלואה (לא חובה)
1/2 כפית ג'לטין

לכוסות בצק:
50 גר' אגוזי לוז או פקאן
250 גר' קמח
60 גר' סוכר לבן
30 גר' סוכר חום בהיר דמררה
קורט מלח
180 גר' חמאה קרה, בקוביות
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל

קרמל להדבקת הידיות:
40 גר' סוכר
25 מ"ל מים

כלים:
6 כוסות נייר אישיות לאפיה או רינגים

אופן ההכנה:

לקצפת בייליס שוקולד לבן:
יום לפני אפיית הכוסות, מתחילים בהכנה-
יוצקים לסיר קטן שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה.
מכבים את הלהבה, מוסיפים את השוקולד הלבן ומניחים לו לשבת להשתכשך לדקה.
מערבבים היטב לתערובת חלקה. בוחשים פנימה את הבייליס, מצננים ומעבירים לקירור.

לקרם קפה-סוכר חום:
יוצקים 250 מ"ל שמנת מתוקה (גביע אחד) לסיר קטן ומביאים לרתיחה.
בקערית קטנה טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור.
יוצקים את השמנת המתוקה החמה לתערובת החלמונים בזרם דק תוך עירבוב לקבלת נוזל חלק,
ומשיבים את כל התערובת לסיר. ממיסים את הקפה בכף של מים רותחים ומוסיפים לסיר, יחד עם הל ובייליס.
מבשלים את התערובת כמה דקות עד להסמכה, ומניחים להצטנן לחלוטין.
מפזרים את הג'לטין בכוס קטנה עם כף של מים, מניחים מעט לספוח נוזלים, ממיסים ובוחשים לתוך קרם הקפה.
מקציפים את יתרת השמנת המתוקה לקצפת יציבה, ומקפלים לתערובת הקפה לקציפה חלקה. מעבירים לקירור.

לכוסות בצק:
קולים את הפקאנים על מחבת חמה ללא שמן תוך עירבוב לעיתים, עד שהם משחימים קלות וניחוח קלוי עולה בבית. מצננים.
במעבד מזון או במטחנת תבלינים טוחנים את הפקאנים לפירורים דקים ככל האפשר.
מוסיפים קמח, שני סוגי הסוכר וקורט מלח ומערבבים. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לבצק פירורי.
מוסיפים את החלמון ואת תמצית הוניל, מעבדים לכדור בצק חלק, ומעבירים לקירור למספר שעות.
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מוקמח קלות לעלה בעובי של כ-5 מ"מ, קורצים עיגולי בצק גדולים,
ומרפדים את הכלים האישיים בבצק לכל גובהן. לחילופין אפשר גם פשוט לשטח את הבצק לכוסות בעזרת הידיים.
יוצרים מיתרת הבצק גלילים בעובי של כסנטימטר, ומעצבים לצורת ידיות של ספלים.
מעבירים את הכוסות ואת הידיות להקפאה להתייצבות מלאה, רצוי ללילה.

למחרת מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
מרפדים את צידן הפנימי של הכוסות בניילון נצמד וממלאים אותן במשקולות אפייה עד שפתן.
אופים את כוסות הבצק הישר מהמקפיא במשך 25 דקות באפייה עיוורת, ו-15 דקות נוספות באפייה רגילה, עד לקבלת צבע שחום. מצננים. מניחים את ידיות הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך 15-20 דקות להשחמה.
לאחר צינון מלא של הכוסות, מקלפים בעדינות רבה את כוסות הנייר,
ומשיבים את כוסות הבצק לייבוש קצר במשך 10-15 דקות בחום של 150 מעלות.

לקרמל:
מערבבים בסיר קטן את הסוכר והמים, ומבשלים יחד עד שהסוכר נמס לחלוטין.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לבשל ללא עירבוב, עד לקבלת קרמל זהוב.
טובלים את כל אחת מהידיות בשתי קצוותיה, ומצמידים לכוס. מניחים מעט להתייצב.

להרכבה:
מחלקים את קרם הקפה בין הכוסות.
מקציפים את תערובת השוקולד הלבן במערבל חשמלי לקצפת יציבה ומזלפים מעל.

53 מגיבים גרגרנים:

  • CooknBake

    רק את מסוגלת :-)

    אלופה! יצירה מופת עשית כאן ורק תגידי ואני באה לקפה!!! :-)

    חיבוק ♥

  • Yaelian

    WOW! איזה יפים הם!

  • טל

    אני רוצה לבוא לקפה!!
    במיוחד עכשיו שאני כמעט נרדמת בעבודה

    את, משהו את!!!

  • קרן

    הורס

  • אנונימי

    צ׳מעי? הרסת אןתי עכשיו!!! אני חייבת לנסות את זה... שאלה: עד כמה הג׳לטין קריטי פה? אפשר להשמיט אותו או להמיר באינסטנט וניל או משו כזה??

  • עדי

    מדהים!!!!
    איזה אומץ להכין בצק פריך עדין (עם אגוזים וחלמון)

  • חן שוקרון

    מהמם! מהמם! מהמם! וגם הרבה יותר יפה מהמקור!!
    ללא ספק, יש לך את זה, מוכשרת על!
    היה כיף לראות אותך היום לרגע קל, מקווה שבקרוב נוכל להפגש ולקשקש קצת יותר.

  • מגי גליקר

    מי אם לא את תענה לאתגר שכזה? מדהים ביותר, כל הכבוד על הביצוע, את בהחלט משהו ואם את מזמינה, אני באה לקפה ומאפה, מיד יוצאת לדרך.

    שנה טובה,

    מגי

  • אנונימי

    מקסים ויפהפה. תענוג אמיתי!
    רק שאלה קטנה: מה זו אפייה עיוורת?
    שנה טובה :-)
    ריקי

  • daniel uziel

    זה נראה ממש יפה! כל הכבוד על האתגר..

  • דיתה הראשונה

    פשוט מדהים.ושאלה:הבצק נכנס לצידה הפנימי של הכוס?
    איך את מוציאה אותו מהכוס בלי לסדוק?

  • לא סוגרת ת'פה

    אה... אני הגעתי לקפה ומאפה. אני זכיתי לא רק לחסל כמעט ספל שלם כולל המילוי, אני גם אכלתי את הידיות של כולם. אז שתדעו לכם שבהחלט יש לכם סיבה לקנא!

  • aviad barid

    א-ו-ק-י !!!
    :-)

  • נטלי

    מדהים :) לא מפתיע אותי שיצא לך מהמם כל כך, הרבה יותר מוצלח מהמקור אגב.

    נשיקות!
    נטלי

  • colaholic1972

    איפה נמצא בית הקפה הזה?

  • אנונימי

    צ׳מעי, הרסת אותי עכשיו!! אני חייבת לנסות גם!
    שאלה: עד כמה הג׳לטין קריטי?? אפשר להשמיט אותו או להמיר באינסטנט וניל או משו כזה?
    כמו כן, אפשר לדעתך לאפות את הכוסות בתבנית שקעים מסיליקון?

  • The Cookie Fairy

    תודה על התגובות החמות, שמחה שאהבתם!
    החזקתי אצבעות שהאתגר אכן ייצלח :)

    ריקי-
    אפייה עיוורת היא אפייה בה הבצק אינו חשוף ישירות לחום התנור,
    אלא מכוסה במשקולות, המונעות מהבצק לתפוח אך בו בזמן עדיין להיאפות.
    במקרה הזה המשקולות גם מונעות מדפנות הבצק הגבוהות לקרוס פנימה.
    בפועל מכסים את הבצק בניילון נצמד או בנייר אלומיניום
    וממלאים אותו עד שפתו בקטניות יבשות כמו שעועית או חומוס יבש.
    לאחר שהבצק נאפה חלקית ואין סכנה שיתפח יותר,
    מסירים את המשקולות ומוסיפים לאפות אותו עד לצבע זהוב יפה.

    דיתה הראשונה-
    מאחר שהכנתי את הבצק בתקופה חמה מאוד,
    לא היתה לי ברירה אלא לרפד אותו ידנית בעזרת האצבעות,
    אבל אני בטוחה שבתקופות קרירות זה אפשרי.
    בכל מקרה אפשר תמיד פשוט לשטח בעזרת הידיים, ולא נורא אם יש קצת סימני אצבעות-
    בסופו של דבר רואים רק את החלק החיצוני ממילא ;)
    בנוגע לחילוץ המאפה המוכן מהכוס- מאחר שמדובר בכוס חד פעמית, פשוט קילפתי אותה ...

    ולאנונימית-
    הג'לטין ממש לא קריטי ובהחלט אפשר גם בלעדיו.
    אין שום בעיה לאפות את הכוסות בתבנית שקעים מסיליקון,
    הגובה הסופי של הכוס יהיה כמובן תואם לגובה השקעים.
    בהצלחה!


  • אנונימי

    ואווו!
    גם אני ראיתי את התמונה הזו בפייס כבר המון זמן ורציתי...עכשיו גם אני יכולה!

  • Winnie

    מ ד ה י ם !!!
    ביצוע פשוט מושלם, אהבתי מאד :)
    אני פחות מתחברת לטעמי המילוי (כי אנחנו לא אוהבים קפה), אבל החשוב פה הוא מאפה הכוסות והן יפהפיות

  • דגנית "על קצה המזלג"

    מהמם!!! פייה אמיתית את. זה נראה פשוט מושלם!

  • נחלאות

    גאונה!!

  • אמנות קולינארית Nati

    איזה יפה יצא לך!! כשראיתי לראשונה את הכוסות האלה (כמו בתמונה ששלחו לך) בפייסבוק הייתי בטוחה שמישהו כבר ימציא איזה משהו דומה. והנה הפלא (או בעצם בכלל לא פלא) - זו את :-)

    יצא לך משגע! איזו משקיענית ויצירתית את! ממש תענוג לראות :-) וכמה שאני אוהבת קינוחים מוסיים וקרמיים כאלה... פשוט חלום!

    השבוע קניתי תבניות סיליקון בצורת כפיות להכנת כפיות שוקולד. אפשר לפי דעתי לא רק שוקולד אלא גם קרמל ועוד כל מיני מחשבות יצירתיות. יכול ממש להתלבש טוב כפית שוקולד על כוס הקפה שלך :-)

    שיהיה לך המשך ערב נעים!

    נטי

  • Roni Tagansky

    אין עליך בעולם.. שיחקת אותה בענק.
    יותר יפה מהמקור.

  • Valerie

    this recipe looks amazing! can you please let me know - for the coffee cream portion, you wrote to use 450 ml of heavy cream, but then in the directions you used 250 for the first step and only 125 in the last one. Can you please advise? Thank you!!

  • The Cookie Fairy

    תודה למגיבים :) שמחה שאהבתם!

    נטי- מודה שהמחשבה הראשונית שלי היתה להגיש את הכוס עם כפית של שוקולד!
    בסופו של דבר מאחר שאת קינוח הקפה האחרון שהכנתי הגשתי עם כפית של טוויל,
    החלטתי לגוון לעצמי :) תהני מהתבנית שלך, איזה כיף! ותודה על הפירגון


    Valerie-
    you are absolutely right, that was a typing mistake :)
    In the second step you should use the rest of the whipped cream,
    that means 200 ml. Thank you for noticing :)
    Thanks for visiting and glad you love the recipe

  • מיכל

    טוב זה נראה מעולה! מגרה בטירוף!! אני חושבת שאפילו שטרם התחלתי את הדיאטה כבר הצלחת להרוס לי אותה ;) עד שגם אני אצליח להכין יצירת מופת שכזו אסתפק בקפה הטעים של לוואצ'ה, אז במקום כוסות יש לנו מכונת קפה שקיבלנו ממי עדן, חצי נחמה ;)

  • Valerie

    thanks very much for the correction, i'm looking forward to making these soon! :)

  • רויטל - המערוך המקפץ

    מושלם!
    אוהבת את הכל כאן,אופו ההכנה,שילוב הטעמים והמראה הסופי.
    אין כמוך:-)

  • pastaeveryday

    אדיר! יצא לך ממש יפה וגם נראה טעים, שזה בכלל לא משימה פשוטה. הרבה פעמים הדברים מהסוג הזה נראים מלאכותיים לחלוטין.

  • Navit Alalouf

    מדהים מדהים מדהים! אין לי מילים.
    הביצוע פשוט מושלם והפרזנטציה מעלפת. אין ספק שזה ינוסה בקרוב.

  • lisamichele

    Inbal - You are a rock star in the kitchen!! These edible coffee cups are amazing! I can't stop staring at them! The coffee cream and white choclate Bailey's filling is killing me! I am pinning these on my Dazzling Desserts board! That said..I'm so sorry the linky was closed by the time you submitted your gorgeous plun cake. I wish I ha seen it sooner! I think next month is Fall Fruits.,.I will let you know! xo

  • מרילין איילון

    מה שיש לי לומר? את לא אמיתית!!!

    ענבל יקרה, אלופה, גם המתכון של הכוס, וגם הדבר המושחת למטה עם כל השכבות...חייבת להכין גם!!

  • סיוי

    מה זה הדבר המהמם הזה?? איזה כישרון. אני באה לקפה!!

  • Ariel

    I hope I am leaving this comment correctly! I saw your beautiful photographs posted to reddit, and did a lot of searching to find the original source. Thank you for sharing this; it looks wonderful! I think I will try to make them for my husband, as a surprise. Love from California!

  • The Cookie Fairy

    Lisa Michele-
    Thank you very much for the compliment, glad you like it!
    Hope to participate next time :)

    Hi Ariel,
    Glad you could reach for the recipe!
    I really enjoyed making this dessert, and the result turned out really cute and delicious-
    It's pretty fun to lick the cream and then eat the cup :)
    Hope your husband will like it!
    Greetings from Israel
    Inbal

  • שמרית

    תקשיבי, תראי, תשמעי....WOW
    נשארתי ללא מילים (ותאמיני לי שזה לא קורה לי הרבה...)
    פשוט מושלם!!!

  • ronniplish

    מהמם. גם אני ראיתי את התמונה הזו ברחבי הרשת, אהבתי את הרעיון ממש וניסיתי לחשוב איך להכין כזו, ואז נתקלתי בפוסט הזה- הגרסה שלך עולה בהרבה על המקור.. פשוט מקסים, ונראה הרבה יותר שווה ומפתה... אני מתחילה להבין למה קוראים לך פיית העוגיות, את עושה קסמים עם קמח, סוכר, חמאה וביצים :)

  • טלי.א.ג.

    מקסים . ממליצה לך להכנס לקישור להגרלת ערכת קפה.
    https://www.facebook.com/ynetnews/app_104715893009588

  • The Cookie Fairy

    איזה כיף, תודה שמרית :)

    רוני-
    תודה רבה על המחמאה :)
    נהנית מכל רגע במטבח וזה משתקף בתוצאה
    פרט לעובדה שזה קינוח חמוד ביותר, הוא גם ממש טעים
    שווה לנסות!

    ו... לא צריכה ערכת קפה, אבל תודה :)

  • effyba

    אין מילים..למקוריות, ליופי ליצירתיות, לכשרון..ברוכת כפיים את - ין בכלל ספק ♥♥♥♥

  • The Cookie Fairy

    איזה כיף, תודה רבה אפיבא!
    כיף לראותך :)

  • נועה

    אני הולכת להתעלף! זהו, התעלפתי.
    אני מתה. אני חיה?
    שולחת לך מלא כבוד ואהבה.

  • The Cookie Fairy

    חחחח, תודה
    העלית לי חיוך על הפנים :)

  • אנונימי

    אוף. כתבתי תגובה ארוכה והיא נמחקה לי...
    כבר כמה זמן שאני עוקבת אחריך..אבל רק עכשיו דרך המחשב הצלחתי להרשם- דרך הסמארטפון לא מצאתי אופציה..
    מדהים!! לא הבנתי בדיוק בתוך מה אפית את הכוסות...זה נראה נייר, איך זה מחזיק??
    ישלי הערה קטנה, למה אי אפשר לראות את הפוסט תוך כדי התגובה..? הוא נעלם..זה עוזר להגיב...
    ולסיום- האתגר הבא כדור האטלס שהיה במאסטר שף!!:) סתם בשביל הרעיון..מעניין אותי איך את תגישי אותו...כי יש הרבה שפרסמו את הנסיון שלהם...בטח שלך יהיה מדהים! כרגיל..:)

  • The Cookie Fairy

    שלום לאנונימית ונעים להכיר!
    את הבצק אפיתי בתוך כוסות אפייה חד פעמיות, עשויות נייר עבה,
    שמשמשות בעצם כמו תבנית קטנה לכל דבר.
    תארי לעצמך שאת משטחת בצק על דפנות של כוס חד פעמית לשתייה חמה נניח-
    אם מצמידים את הבצק לדפנות הוא יחזיק.
    אפשר לרכוש כוסות אפייה בחנויות לאפייה או בחנויות לכלים חד פעמיים,
    ואם יש רינגים בבית אפשר גם להשתמש בהן לאפיית כוסות הבצק.
    כדי שדפנות הבצק לא יקרסו פנימה במהלך האפייה ויישארו גבוהות,
    אופים את הבצק באפייה עיוורת כשהוא ממולא במשקולות, כמו שאופים תחתית של טארט
    (אפשר לראות המחשה לאפייה עיוורת ממש כאן-)
    http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2011/11/blog-post_9330.html

    בנוגע לכדור האטלס- מתה לנסות אותו!
    זה נראה לי כיף אדיר, במיוחד שלב יצירת החורים בכיפת השוקולד :)
    רק צריכה זמן פנוי שקצת חסר לי לאחרונה...
    אבל בטוחה שאעשה לו אדפטציה מתישהו :)

  • Nina

    Very Very fantastic!!
    Nina di http://fragolaecannella.blogspot.it/

  • The Cookie Fairy

    Dear Nina
    Thank you very much for the visit and the compliments
    Glad you like it!
    And greetings from Israel

  • סופי

    מדליק!!

  • The Cookie Fairy

    תודה :)
    וגם טעיםםםם!

  • אנונימי

    עשיתי עם קרם קפה ושוקולד לבן
    נהדר
    פיזרתי אגוזים ונוגט
    אין כמוך בעולם

  • The Cookie Fairy

    ניאמממ איזה שילוב טעמים מהמם...
    שאפו ענק על הרמת הכפפה,
    שמחה שהצליח :)

  • Abigail Leal

    How can i find this recipe in English or Spanish ???

  • The Cookie Fairy

    Hello Abigail
    In order to translate the recipe, you can easily use the Google translator application,
    which is located in top of the sidebar

    The recipe was also published in Spanish here
    http://charhadas.com/ideas/27832-tazas-de-galleta-con-cafe

    Goodluck :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...