8.8.12

טוויסט על טוויסט





אני בטוחה שכבר נמאס לכם לשמוע את זה, אבל בכל זאת- איזה כיףףףף זה חופש...!
סוף סוף יש לי פנאי לכל כך הרבה דברים שלא עשיתי מזמן...
פרט לפעילויות המועדפות עליי בחופש: אכילה, שינה, אפייה- ושוב אכילה,
סוף סוף יש לי זמן לפגוש אנשים שלא ראיתי ממש מזמן!

השבוע נפגשתי עם חברה שהמפגשים איתה תמיד כוללים אוכל טעים, חברה נעימה,
ובעיקר- הרבהההה שיחות על התפרעויות מתוקות במטבח-
ככה זה כשאת נפגשת עם עוגיו.נט, בעלת הבלוג הכי מתוק ברשת.

אם כבר שתי חולות אפייה שכמותינו חוברות יחד, זה קצת מתבקש שנתקתק משהו מתוק על הדרך,
אבל מזג האוויר המהביל שבחוץ גרם לנו להימרח בסלון בספוט ישיר מול המזגן
ולאבד כל חשק לעמוד ברדיוס של 5 מטר מהתנור, או חשק לזוז בכלל...
בסופו של דבר הכניע אותנו מוצר מגניב שאי אפשר לעמוד בפניו, בו החלטנו לבצע את זממנו...







ראיתם נכון, מדובר בדפי וופל זרחניים-
מוצר חמודדדד בטירוף שעשה לי עיניים על המדפים בטיב טעם, ולא יכלתי שלא לקחת אותו הביתה
למרות שלא היה לי שמץ של מושג מה לעשות איתו, חוץ מכמובן להיות שמחה בחלקי.
(תודו שחנויות לממכר מזון רוסי זה דבר גאוני!)

לאחר התייעצות קולינרית חמורת סבר עם המומחית לענייני מתוקים שלצידי,
הוחלט לנצל את דפי הוופל הקיציים הללו להכנת נשנוש ממכר בהשראת חטיף הטוויסט הישן והטוב:
למלא אותן קרם טופי ובוטנים קצוצים, ולצפות אותן בשוקולד מומס שיסתיר את ההפתעה הססגונית שמחכה לנו בפנים.
התוצאה הסופית יצאה חמודה בטירוף, והיתה מהירה לביצוע, וכיפית ביותר להכנה!











 אחד הדברים היותר מגניבים בלאפות בשניים (פרט לכך שזה ממש כיף!)
הוא העובדה שסוף סוף אפשר לצלם את אופן ההכנה כמו שצריך!
לראשונה הצלחתי לתעד הליך הכנת קרמל מא' ועד ת'...


התחלנו בבישול הסוכר בסיר נקי עד לקבלת קרמל טעים.
בשלב מסוים הסוכר הצמוד לתחתית הסיר כבר נמס, אך תלולית הסוכר שמעליו עדיין נותרה יבשה
ולכן עירבבנו היטב את התערובת וקיבלנו גושים מאיימים, שנראה שלא ינמסו לעולם!
אך עוגיו.נט אינה נכנעת בפני הסכנה- עירבוב רצוף על להבה גבוהה המיס את הגושים הסוררים, ויצר קרמל צלול ונקי.
אל הקרמל שלנו הוספנו חמאה ושמנת מתוקה לקבלת רוטב טופי סמיך ועשיר,
וגם חופן יפה של בוטנים מלוחים שיעניקו הפתעות קראנצ'יות בתוך החטיפים.









לאחר שתערובת המילוי שלנו הצטננה, נוכל למלא איתה את עלי הוופל.
חשוב ליצור שכבות דקות של מלית, כדי שלא נרטיב את עלי הוופל יתר על המידה,
אלא נשאיר אותם פריכים וכיפים לנשנוש- ממש כמו וופל אמיתי!
בין שכבה לשכבה כדאי להדק היטב את עליי הוופל האחד לשני, כדי שנוכל לקבל שכבות ישרות ויפות.
לאחר שסיימנו להרכיב את כל השכבות נעביר את הוופלים הממולאים שלנו לקירור,
וכדי שנוודא שיישארו הדוקים ויפים גם אז, נניח עליהם משקולת כבדה.








בתום הקירור כבר אפשר לפרוס את עלי הוופל שלנו בקלות רבה לחטיפים יפים-
המדקדקים יכולים להיעזר בסרגל כדי להיות ממש מדוייקים...
נטבול בעדינות את כל אחד מהוופלים שלנו בשוקולד מומס מכל צדדיו,
ונעביר לקירור...









אז זהו, החטיפים שלנו מוכנים! והתוצאה כל כך חמודההההה
הם נראים כל כך תמימים ורגילים למראה מבחוץ...








אבל ביס אחד קטן, יחשוף את ההפתעה הצבעונית והיפה!


  


אחחח כמה שהם חמודיםםםםם






ועכשיו ברשותכם אני הולכת לזלול לי כמה...







 



טוויסט צבעי הקשת

החומרים:
5 עלי ופל, בקוטר 24 ס"מ (מתוך 9 שהיו בחבילה בסה"כ)
200 גר' סוכר
100 גר' חמאה
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
50 גר' בוטנים מלוחים, קצוצים
400 גר' שוקולד מריר
2-3 כפיות חמאת קקאו או שמן

אופן ההכנה:
בסיר קטן ממיסים את הסוכר לקבלת קרמל.
מוסיפים את החמאה, מניחים לה להינמס ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
מחממים מעט את השמנת המתוקה, ויוצקים לסיר בהדרגה תוך עירבוב רצוף,
כך שהקרמל נפתח ומתקבלת תערובת חלקה.  זהירות – התערובת תבעבע ותעלה אדים בשלב זה.
מבשלים את קרם הטופי שהתקבל במשך דקותיים כך שיסמיך מעט,
מוסיפים את תמצית הוניל ואת הבוטנים הקצוצים, מערבבים ומניחים להצטנן.

מניחים עלה וופל אחד על צלחת רחבה, יוצקים עליו רבע מכמות מלית הקרמל,
ומשטחים היטב בעזרת מרית לשכבה דקה.
מניחים שכבה שנייה של וופל, מהדקים היטב, וממשיכים בתהליך המילוי עד שמסיימים למלא את כל חמשת עלי הוופל.
מעבירים את הוופלים הממולאים שלנו למקפיא להתייצבות למשך כחצי שעה,
רצוי להניח עליהם בעת הקירור כלי כבד, שיהדק את עלי הוופל ויצמיד אותם יחד.
לאחר שעוגת הוופלים התייצבה, חותכים אותה בעזרת סכין משוננת לחטיפים בגודל הרצוי.
לסיום עוברים להכנת הציפוי-
ממיסים בקערה במיקרוגל שוקולד מריר יחד עם מעט חמאת קקאו או שמן, שיעזרו לשוקולד להיות דליל יותר.
מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה, מניחים כל אחד מהחטיפים על גבי מזלג,
וטובלים אותו בשוקולד המומס כך שיצופה מכל צדדיו.
מעבירים בזהירות את החטיפים המצופים לנייר האפייה, ומעבירים להקפאה או לקירור להתייצבות מלאה.
רצוי לאכול את החטיפים אחרי אשפוז של לילה.
החטיפים נשמרים זמן רב במקפיא בקופסה אטומה.


35 מגיבים גרגרנים:

  • טל

    מקסים! מדהים! אני רוצה גם!

  • נטלי

    מתההההה עליך :) היה טעים!

    נטלי

  • מגי גליקר

    איזה יופי של ממתק, איזה כיף לכן:-) שתי מוכשרות ביותר, רק טוב יכול לצאת מזה.

    מגי

  • טל

    שתי הורסות! זה נראה מעולה, ובטוח יותר טוב מהטוויסט הקנוי. למעה הטוויסט הוא שזה חטיף בלי "טעם של פעם"...

    תמונות יפהפיות ומוארות!

    *טולטולינה*

  • אנונימי

    מקסימות שתיכן והתוצר אליפות כל הכבוד!

  • פזית

    וואו הרגת אותי עכשיו עם המתכון הזה. העתקתי אותו ינוסה בקרוב.

  • נחלאות

    מגניב למדי. אני מת על צבעים זרחניים וטויסט זה בלי ספק החטיף האהוב עלי.

  • עלמה

    זה נראה אדיר, והצילומים טובים במיוחד

  • Sarah

    These look gorgeous! Especially for a chocoholic like me.

  • דגנית "על קצה המזלג"

    מה יכול להיות כששתי ענקיות נפגשות במטבח? רק דברים טובים!! והממתק הזה פשוט מקסים!! ועוד בקשה קטנה אליך... תישארי עוד קצת בחופש :-)

  • aviad barid

    מתכון מעניין ונחמד מאד. הצילומים שלך!!! כל הכבוד!!!
    אביעד.
    Andiamo

  • Winnie

    פיירי זה פשוט נראה נפלאאאאאאאאאא

  • אמנות קולינארית Nati

    הוופלים האלה אהובים עלי עוד מילדות! איזו נוסטלגיה!
    עוד באוקראינה אימא הייתה קונה כאלה בכל הזדמנות ומכינה עוגות מהירות. בד"כ אנו מכינים עם ריבת חלב וציפוי שוקוד. או אפילו עם ריבה חמצמצה כלשהי.
    המון שנים שלא קנינו כאלה ואפילו אין לי מושג למה. אולי כי אנחנו רגילים לזה מאוד וזה כבר לא מלהיב כל כך, למרות שאני מתה על העוגות עם הוופלים האלה.

    חטיפים מגניבים יצאו לכן! ותודה שהזכרת לי נשכחות, נראה לי שבהזדמנות הקרובה אקנה דפי וופל כאלה במעדנייה של רוסים.

    ותמונות מאוד מאוד יפות!!

    שיהיה לך אחלה יום,
    נטי

  • קרן

    לראשונה נתקלתי באתר שלך,מהקצת שהספקתי לראות,חייבת לציין,פשוט נראה מעולה!
    הולכת מיד להכין את החטיפים האלה!!!

  • יובל

    מת מת מת מת מת על טויסט!!!

    נראה פגז! תעשו משלוחה לצפון - יודעות משהו, תשלחו אלי ואני אעביר גם לטל (פחחחחחח, נראה לכן?)

  • pimpf

    נראה מקסים!

  • colaholic1972

    אין לי מושג מה לכתוב לך שכבר לא כתבתי. עוד 40 שנה את תצטערי.

    אין עוד אף אחת כמוך.

  • רויטל - המערוך המקפץ

    אוי..התמונות האלו קשות לצפיה:)
    שיתוף הפעולה שלכן הניב חטיף נפלא.

  • סיוי

    אחחחח תמונות קשות לצפייה...זה נראה פשוט מעולה!!
    אוהבת מאוד טוויסט, וזה ממש טוויסט עם "טוויסט" ( :

  • סיגל ברמר

    כרגיל אין עליך!!! אני רוצה ביס!!
    נראה מעולה שילוב קטלני של טעמים
    לייק ענק
    סופ"ש נפלא יקירתי
    סיגל

  • קשת זאבי

    מקסים!
    ואשמח להמלצה:
    בעוד שבוע תחגוג הבת שלי במסיבת יום הולדת עם חברותיה.
    ישבתי להכין עוגת שכבות שבינהן קרן ורוד.
    יש לך המלצה למתכון לבסיס העוגה יהיה בין שכבות הקרם הורוד?
    תודה!
    קשת

  • אפרת

    וואהו זה מושלם! אלופות! אתן חייבות להמשיך להפגש - קורים דברים מופלאים!
    נהיה לי חשק מטורף לכזה אחד...

  • אנונימי

    ואוו רוצה להכין גם ...
    היכן רכשתן את העלי וופל? מחפש ולא מוצא

  • The Cookie Fairy

    תודה לכל המגיבים :)

    טולטולית-
    בחיי שזה הרבה יותר טעים מהטוויסט הקנוי!
    מודה שתמיד ביאס אותי קצת המרקם הישן נושן של הטוויסט
    ונתן תחושה בלתי נמנעת שהוא ישב שמונים שנה על המדף...
    אבל כאן הטעם הטרי נתן לו שידרוג מטורף!

    נטי-
    נוסטלגיה של מישהו אחד זה חידוש לאחר-
    מודה שזו פעם ראשונה שהשתמשתי בעלי הוופל הללו,
    וזה בהחלט היה פיתרון מגניב, טעים וקל יותר משדמיינתי.
    מילוי של ריבת חלב נשמע לי נפלא!

    קשת-
    קודם כל שיהיה לבתך יומולדת שמח :)
    עבור עוגת שכבות ממולאת כל עוגה לבנה תתאים-
    אם הכוונה היא להכין שכבות רבות, כדי שלא יהיה כבד מדי קלאסי להכין טורט.
    חייבת להראות לך את הרעיון הבא שנראה לי מקסים, אולי תאהבי-
    http://www.marthastewart.com/357676/ruffle-tower-cake

    לאנונימי לגבי עלי הוופל-
    רכשתי אותם בסניף טיב טעם ברחובות
    אבל ראיתי אותם גם בסניפים אחרים שלהם בעבר, בגירסה לא צבעונית.
    שווה לבדוק אצלם או בחנויות לממכר מזון רוסי (קרלברג וכו').

  • קשת זאבי

    תודה רבה על התשובה המהירה!

  • אנונימי

    איזה עלים מגניבים שנים לא ראיתי אותם.
    כמה הם עולים?

  • The Cookie Fairy

    אני תמיד עברתי לידם ותהיתי אם לקנות...
    אבל כשהגיעו הצבעוניים לא יכלתי לעמוד בפניהם :)
    חבילת עלי וופל ססגוניים עלתה לי תשעה שקלים,
    והיא מכילה 9 עלים בגודל תבנית 24

  • שירית דביר

    זה מה שיוצא כששתי בחורות מדהימות כמוכן נפגשות,מהמם פשוט הרבו להפגש,אתן מדהימות אחת אחת.הצילומים מעלפיםםםםםם

  • Roni Tagansky

    את מהממת....... הוופלים הורסים
    אני חייבת כאלה... באיזה סניף מצאת אותם? שאפו לצלמת

  • The Cookie Fairy

    תודה שיריתה, בהחלט נרבה :)
    ורוני כיף לראות אותך!
    תודה על הפירגון לצילום, הם באמת עשו לי פוזות יפות למצלמה :)
    את הוופלים המהממים האלה מצאתי בסניף טיב טעם ברחובות

  • CooknBake

    מהמם!! מהממות אתן! שילוב מנצח של שתי גדולות מהחיים!

    אוהבת♥

  • שמרית

    כמה צבעוני, מתוק ומדליק!!!
    נקרא שהיה לכן יום כיף מושלם ומהנה ביותר :)

  • ענת

    חייבת לשתף אותך. רק ביומיים האחרונים נחשפתי לאתר שלך וכאשר נתקלתי בחטיף הזה אין לך מושג םה זה עשה לי. אני מקפידה על אוכל מהדרין והחטיף הזה (הנמכר כמובן) שהייתי משוגעת עליו פשוט נאלצתי לוותר ... עכשיו אני הולכת להכין (רצה יותר נכון) רק שלא הצלחתי להשיג דפי וופלים דקים (מהדרין זוכרת...) אז שאלתי אם אפשרי להכין עם דפי וופלים עבים יותר וגם אז זה יצא כמו שהכנת? ודרך אגב זה נראה הרבה יותר טוב מהקנוי ואני בטוחה שגם יותר טעים. תודה

  • Meraves

    פייה, פייה, לאחר הצלחה המסחררת עם קוביות קרם החלבה (אשר בסיסם ימוחזר וישוחזר עם מתוקים נוספים)ישנן מחשבות על טוויסט. מה עמדתך לגבי הוספת מעט פצפוצי אורז שוקולדיים בין חלק משכבות הוופלות?

  • The Cookie Fairy

    עמדתי היא שאני רוצה ביס! :)
    אפשרי בהחלט,
    הייתי מקטינה על חשבון חלק מכמות הבוטנים
    כדי לשמור על הבאלאנס בין הקראנצ'יות לבין הטופי.
    בהצלחההה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...