29.10.11

עוגת גבינה מענגת בציפוי תותים







עם הגיעם של התותים למדפים, יש שני דברים קבועים שאני מיד מכינה:
הרבה צנצנות ריבת תותים מפנקת, שמשמרת את טעמם של הפירות הנפלאים הללו גם אחרי שנגמרת העונה,
ואת עוגת הגבינה הנפלאה הזאת בציפוי תותים.

עוגת הגבינה הזאת מוצלחת במיוחד,
מכילה בסיס מתפורר וכיפי של ביסקוויטים וסוכר חום, שמחבק שכבה עבה של עוגת גבינת שמנת במרקם מוס,
מצופה בציפוי דק של שמנת חמוצה, ומעוטרת בפרוסות תותים אדמוניים מזוגגים בריבה...

בתקופות אחרות בשנה שאין תותים בסביבה אפשר להכין אותה בציפוי של פרי אחר שאתם אוהבים-
פרוסות של תאנים שמנמנות, ואפילו פירות משומרים כמו משמשים או אננס- הכל הולך!

העוגה מהווה פיתרון מעולה גם לכל מי שמפחד מעוגות גבינה אפויות-
מאחר והמאסה שלה יושבת על גבינת שמנת כבדה, מתקבלת עוגה גבוהה וישרה כמו פלס,

לא נופלת ולא מתפוצצת, ונשארת גבוהה , יציבה ומרשימה


הפעם אפיתי את העוגה שבצילום בשתי תבניות קטנות, המתכון המלא יניב עוגה גדולה יותר למראה.








למי שלא בקיא בהכנת של קלתית עשויה פירורי ביסקוויט, הנה כמה טיפים מועילים-


אז איך לא נפקשש בהכנת בסיס ביסקוויט לעוגה?

1. על מנת שנוכל לשלוף את העוגה בקלות מן התבנית בסוף התהליך ולהעבירה לצלחת הגשה יפה,
כדאי לרפד את כל תבנית האפייה היטב בנייר אפייה.
אם אנחנו משתמשים בתבנית מתפרקת- מניחים את נייר האפייה על בסיס התבנית,
מניחים עליו את הדפנות וסוגרים את הטבעת – כך התחתית כבר מרופדת. מסירים שיירי נייר עודפים.
לאחר מכן גוזרים פס מנייר אפייה שני בגובה התבנית, משמנים מעט על מנת שיוכל להיצמד לדפנות,
ומניחים אותו בתוך התבנית, צמוד לכאורך הדפנות. כעת התבנית מוכנה לאפייה!


2. את תערובת הביסקוויט והחמאה כדאי לטחון במעבד מזון לפירורים דקים- זה מהיר ויוצר קלתית נפלאה.

אם אין לכם מעבד מזון, אפשר לחזור לשיטת השקית ופטיש השניצל מתקופת ילדים מבשלים.

3. כעת עלינו ליצור את הקלתית לעוגה. שופכים את פירורי הביסקוויט על גבי נייר האפייה שלנו,
ובעזרת כוס פשוטה משטחים את פירורי הביסקוויט לתחתית התבנית,

ולוחצים אותם בעדינות אל הדפנות עד שכל התבנית כולה מצופה. 

4. על מנת שהקלתית תקבל קריספיות יפה, ולא תתפרק בעת מזיגת מלית הגבינה,
אופים את הקלתית לבדה במשך 10-15 דקות, עד שמזהיבה.
אני אף נוהגת להקפיא את הקלתית לפני האפייה למשך כחצי שעה,
כדי לוודא שבשום פנים היא לא תקרוס לתוך עצמה.

5. לאחר שהקלתית נאפתה יש לתת לה להצטנן מעט, ולאחר ניתן לצקת לתוכה את מלית הגבינה, לאפות – ולזלול!














עוגת גבינה מפנקת בציפוי תותים

החומרים:

תחתית:
250 גר` ביסקוויטים
120 גר` חמאה
50 גר' סוכר חום כהה

מילוי: 
900 גר' גבינת שמנת (4 גביעים)
200 גר` סוכר לבן
3 כפות מיץ לימון טרי
1/2 2 כפיות תמצית וניל אמיתית
קורט מלח
3 כפות קמח רגיל
5 ביצים גדולות

ציפוי: 
400 מ"ל שמנת חמוצה, בטמפרטורת החדר (2 גביעים)
3 כפות סוכר
1/2 כפית תמצית וניל

תותים שטופים ונקיים
ריבה אדומה (תות, פטל, אוכמניות...) מחוממת מעט 

אופן ההכנה:

תחתית:
לחמם תנור לחום בינוני. לעבד כל החומרים במעבד מזון בלהב פלדה, עד קבלת פרורים דביקים.
להדק בתחתית של תבנית קפיצית 24 ולאפות 10 דקות בתנור.
(אני נוהגת להקפיא את הקלתית לחצי שעה לפני האפייה כדי לוודא שלא תתפורר).

מילוי:
לערבב יחד את הגבינות, סוכר, לימון, וניל ומלח רק עד שהחומרים אחידים.
להוסיף קמח ולערבב מעט, להוסיף ביצים, אחת אחת ולערבב עד שנבלע.
לשפוך על תחתית הביסקוויטים ולאפות 55 דקות עד שמזהיב מעט ונוצרים סדקים עדינים.
לצנן 10 דקות.

ציפוי:
לערבב חומרי הציפוי, לשפוך על העוגה ולאפות כ- 5 דקות עד שמתייצב.
לצנן 10 דקות, להפריד את הדפנות ולקרר במקרר ללילה.
להניח את התותים בעיגולים, כאשר צידם הרחב על העוגה.
לשפוך על כל תות כפית ריבה, כך שינזל מהצדדים.

מקור המתכון: Bon Appétit עם שינויים שלי






19 מגיבים גרגרנים:

  • עליסה

    שלום!
    רציתי לשאול כמה גבינת שמנת צריך? כתוב 4 קופסאות אבל...בכל קופסא יש כמות אחרת.....ועל איזו גבינת שמנת את ממליצה. תודה רבה!!!

  • The Cookie Fairy

    עליסה שלום!
    השאלה בהחלט במקומה :)
    אני משתמשת בגבינת שמנת עשירה מסוג נפוליאון או בגבינת פילדלפיה-
    שתיהן יעניקו תוצאה קרמית ומשגעת.
    לשני הגבינות קופסאות של 225 גר', זאת אומרת 900 גר' בסך הכל.
    בהצלחה ובתיאבון, זו עוגה מעולה וממכרת, ראי הוזהרת :)

  • דבורה שמילה

    וואיי העוגה נראית מעולה
    הצילומים שלך מרהיבים וכיף לשוטט באתרך.
    רציתי לשאול, בתמונה ראיתי שיש ציפוי מסביב לעוגה...זה פירורי ביסקוויטים?
    אשמח לקבל הסבר
    תודה רבה
    שבוע טוב
    דבורי

  • The Cookie Fairy

    היי דבורה
    תודה רבה על המחמאה :)
    הציפוי סביב לעוגה מורכב מפירורי ביסקוויטים עם מעט חמאה וקצת סוכר חום.
    את הפירורים משטחים על בסיס התבנית ועל גבי הדפנות, ויוצקים את תערובת הגבינה למרכז.
    לאחר שהעוגה מוכנה ומוסרת מן התבנית,
    התוצאה המתקבלת היא עוגה עטופה כולה בפירורים- טעימה ומרשימה.

  • אנונימי

    שלום!
    רציתי לשאול, באיזה טמפרטורה את אופה את התחתית בהתחלה? ובאיזה טמפרטורה את אופה את העוגה אח"כ?

  • The Cookie Fairy

    שלום לאנונימי/ת
    התחתית והעוגה עצמה נאפות באותה טמפרטורה-
    חום בינוני, 180 מעלות.
    בהצלחה ובתיאבון!

  • ג'ודי (הלוחשת לאוכל)

    עוגה מהממת!!! לאיזה גודל תבנית זה מתאים??

  • The Cookie Fairy

    היי ג'ודי, כיף לראותך
    תודה על המחמאה :)
    זו באמת עוגה נהדרת, קלאסית וממכרת.
    המתכון מתאים לעוגה גבוהה בתבנית 24.
    העוגה שבתמונה הוכנה בתבנית קטנה יותר
    בהצלחה!

  • אנונימי

    את גאונה ! מקורית ! ומשקיעה !
    איזה עוגה מהממת ואתר ניפלא !
    הדר

  • The Cookie Fairy

    תודה על המילים היפות הדר :)
    ברוכה הבאה!
    ומקווה שתמצאי כאן הרבה מתוקים לאמץ לחיכך...

  • ענבל

    זהו! נראה לי שהגעתי להחלטה סופית לאחר חיפושים ברשת - זאת תהיה העוגה שאכין לשבועות! :-)
    ברשותך כמה שאלות-
    האם זמן האפייה לא ארוך מידי לאור העובדה שזה נעשה בחום של 180 מעלות?
    (רק רציתי לוודא שאין טעות)

    האם ניתן לוותר על הציפוי של השמנת החמוצה והתותים ובמקומם להכין קצפת יציבה עם אינסטנט פודינג וניל ולהזליף מעל העוגה כקישוט יפה?

    אני מעדיפה סוכר חום רגיל ולא כהה בקלתית. האם אפשר לשנות?

    ואחרונה לסיום- הזמנתי מקלות וניל מאיביי אך אני מעט חוששת להשתמש בהם בגלל ריח האלכוהול שנודף מהם. כך זה אמור להיות? וגם אם אשתמש בהם הגרגירים השחורים לא יעכירו את המראה הצחור של העוגה? לא השתמשתי אף פעם...
    חושבת לוותר ולהשתמש בתמצית וניל פשוטה מהסופר. מה דעתך?
    אשמח למענה בהקדם רוצה להכין אותה ביום ראשון. זה טוב שהיא תשב שני לילות במקרר נכון?
    סליחה מראש על עומס השאלות
    תודה פייה יקרה!

  • The Cookie Fairy

    היי ענבל
    שמחה לשמוע שהצלחתי לסייע במציאת המתכון הרצוי :)
    שווה להשקיע במציאת תותים לעיטור, הם מאוד מאוד משדרגים!

    באשר לשאלותייך-
    1. 55 דקות זה ממש לא הרבה לעוגת גבינה, אין טעות, זה בסדר :)
    2. אין בעיה לוותר על ציפוי השמנת החמוצה ולהכין ציפוי של קצפת וניל
    3. אין בעיה להשתמש בסוכר חום רגיל בקלתית
    4. בנוגע למקלות הוניל- מניחה שהריח האלכוהולי נובע מהשימור, שמעתי שזה כך לעיתים כשמזמינים מאיביי...
    לא נתקלתי במקלות כאלה בעצמי, אבל לא נראית לי כמו בעיה שתשפיע על הטעם.
    בנוגע לגרגירים השחורים- הם ייצרו נקודות שחורות קטנות בעוגה ויעניקו טעם אינטנסיבי.
    חייבת לומר שממש אין בעיה להשתמש בתמצית וניל במקום כדי להימנע מכך.
    5. את יכולה להכין אותה אפילו בשבת, כשמדובר בעוגת גבינה אחרי יומיים בקירור היא רק משתבחת.
    בהצלחה וחג שמח!

  • ענבל

    תודה רבה רבה! :-)

  • ענבל

    היי פייה,בעלי קנה 4 גביעים של נפוליאון 25% כי היה רק את זה,לא היה 30%. זה בסדר להשתמש בזה?

  • The Cookie Fairy

    כמובן זה בסדר גמור :)
    שיהיה בהצלחה!

  • שקד גרין

    היי! אני מחפשת עוגת גבינה שתתאים עם מנגו, זה נראה לך יעבוד? ואם כן, עם איזו ריבה לזיגוג? :) תודהה

  • The Cookie Fairy

    כמו כל מכורה אמיתית לעוגות גבינה, יש לי גם מתכון לשילוב הטעים הזה-
    את מוזמנת לבדוק את עוגת הגבינה הטרופית באינדקס המתכונים,
    המשולבת במנגו ובפסיפלורה- טעים טעים!

    ואם את לא במצברוח לפסיפלורה,
    הייתי מכינה את עוגת הגבינה וקוקוס קלוי,
    רק שבמקום הגנאש הייתי מעטרת בפרוסות מנגו או בקוביות מנגו,
    ומזגגת בריבת משמש
    (או לחילופין בדיוק ראיתי השבוע בסופר קונפיטורת מנגו ואפרסק)

    בהצלחההההה

  • שקד גרין

    אז את אומרת להוריד את כל הקוקוס מהמלית והקלתית? כי זה נראה כמו המון קוקוס!

  • The Cookie Fairy

    לא אמרתי להוריד כלום,
    לדעתי המנגו ישתלב מעולה עם הקוקוס :)
    אם את לא אוהבת קוקוס את יכולה להכין את עוגת הגבינה הזו

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...