יום שבת, 29 באוקטובר 2011

עוגת גבינה מענגת בציפוי תותים







עם הגיעם של התותים למדפים, יש שני דברים קבועים שאני מיד מכינה:
הרבה צנצנות ריבת תותים מפנקת, שמשמרת את טעמם של הפירות הנפלאים הללו גם אחרי שנגמרת העונה,
ואת עוגת הגבינה הנפלאה הזאת בציפוי תותים.

עוגת הגבינה הזאת מוצלחת במיוחד,
מכילה בסיס מתפורר וכיפי של ביסקוויטים וסוכר חום, שמחבק שכבה עבה של עוגת גבינת שמנת במרקם מוס,
מצופה בציפוי דק של שמנת חמוצה, ומעוטרת בפרוסות תותים אדמוניים מזוגגים בריבה...

בתקופות אחרות בשנה שאין תותים בסביבה אפשר להכין אותה בציפוי של פרי אחר שאתם אוהבים-
פרוסות של תאנים שמנמנות, ואפילו פירות משומרים כמו משמשים או אננס- הכל הולך!

העוגה מהווה פיתרון מעולה גם לכל מי שמפחד מעוגות גבינה אפויות-
מאחר והמאסה שלה יושבת על גבינת שמנת כבדה, מתקבלת עוגה גבוהה וישרה כמו פלס,
לא נופלת ולא מתפוצצת, ונשארת גבוהה , יציבה ומרשימה
הפעם אפיתי את העוגה שבצילום בשתי תבניות קטנות, המתכון המלא יניב עוגה גדולה יותר למראה.









אז איך לא נפקשש בהכנת בסיס ביסקוויט לעוגה?

1. על מנת שנוכל לשלוף את העוגה בקלות מן התבנית בסוף התהליך ולהעבירה לצלחת הגשה יפה,
כדאי לרפד את כל תבנית האפייה היטב בנייר אפייה.
אם אנחנו משתמשים בתבנית מתפרקת- מניחים את נייר האפייה על בסיס התבנית,
מניחים עליו את הדפנות וסוגרים את הטבעת – כך התחתית כבר מרופדת. מסירים שיירי נייר עודפים.
לאחר מכן גוזרים פס מנייר אפייה שני בגובה התבנית, משמנים מעט על מנת שיוכל להיצמד לדפנות,
ומניחים אותו בתוך התבנית, צמוד לכאורך הדפנות. כעת התבנית מוכנה לאפייה!


2. את תערובת הביסקוויט והחמאה כדאי לטחון במעבד מזון לפירורים דקים- זה מהיר ויוצר קלתית נפלאה.
אם אין לכם מעבד מזון, אפשר לחזור לשיטת השקית ופטיש השניצל מתקופת ילדים מבשלים.

3. כעת עלינו ליצור את הקלתית לעוגה. שופכים את פירורי הביסקוויט על גבי נייר האפייה שלנו,
ובעזרת כוס פשוטה, מתחילים ללחוץ את הפירורים ולהצמיד בעדינות את הדפנות.

לאחר מהדקים את יתרת הפירורים לתחתית התבנית בשכבה אחידה.
חשוב ללחוץ את הפירורים היטב לקבלת קלתית יציבה ולא מתפוררת מדי.

4. על מנת שהקלתית תקבל קריספיות יפה, ולא תתפרק בעת מזיגת מלית הגבינה,
אופים את הקלתית לבדה במשך 10-15 דקות, עד שמזהיבה.
אני נוהגת תמיד להקפיא את הקלתית לפני האפייה למשך כחצי שעה,
כדי לוודא שבשום פנים היא לא תקרוס לתוך עצמה.

5. לאחר שהקלתית נאפתה יש לתת לה להצטנן מעט, ולאחר ניתן לצקת לתוכה את מלית הגבינה, לאפות – ולזלול!













עוגת גבינה מפנקת בציפוי תותים


החומרים:

תחתית:
250 גר` ביסקוויטים
120 גר` חמאה
50 גר' סוכר חום כהה

מילוי: 
900 גר' גבינת שמנת עשירה (4 גביעים)
200 גר` סוכר לבן
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1/2 2 כפיות תמצית וניל טובה
קורט מלח
3 כפות קמח
5 ביצים גדולות

ציפוי: 
400 מ"ל שמנת חמוצה, בטמפרטורת החדר (2 גביעים)
3 כפות סוכר
1/2 כפית תמצית וניל

תותים שטופים ונקיים
ריבת תותים, מחוממת מעט (או נפאז')

אופן ההכנה:

תחתית:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
לעבד כל החומרים במעבד מזון בלהב פלדה, עד קבלת פרורים דביקים.
להדק בתחתית של תבנית קפיצית 24 ולאפות 10 דקות בתנור.
(אני נוהגת להקפיא את הקלתית לחצי שעה לפני האפייה כדי לוודא שלא תתפורר).

מילוי:
לערבב יחד את הגבינות, סוכר, לימון, וניל ומלח רק עד שהחומרים אחידים.
להוסיף קמח ולערבב מעט, להוסיף ביצים, אחת אחת ולערבב עד שנבלע.
לשפוך על תחתית הביסקוויטים ולאפות 55 דקות עד שמזהיב מעט ונוצרים סדקים עדינים.
לצנן 10 דקות. 

ציפוי:
לערבב חומרי הציפוי, לשפוך על העוגה ולאפות כ- 5 דקות עד שמתייצב.
לצנן ולהעביר לקירור במקרר ללילה. 

לפרוס את התותים ולסדר על העוגה במעגלים.
לשפוך על כל תות כפית ריבה, כך שינזל מהצדדים, או להבריש בנפאז'.


מקור המתכון: Bon Appétit עם שינויים שלי







35 תגובות:

  1. שלום!
    רציתי לשאול כמה גבינת שמנת צריך? כתוב 4 קופסאות אבל...בכל קופסא יש כמות אחרת.....ועל איזו גבינת שמנת את ממליצה. תודה רבה!!!

    השבמחק
  2. עליסה שלום!
    השאלה בהחלט במקומה :)
    אני משתמשת בגבינת שמנת עשירה מסוג נפוליאון או בגבינת פילדלפיה-
    שתיהן יעניקו תוצאה קרמית ומשגעת.
    לשני הגבינות קופסאות של 225 גר', זאת אומרת 900 גר' בסך הכל.
    בהצלחה ובתיאבון, זו עוגה מעולה וממכרת, ראי הוזהרת :)

    השבמחק
  3. וואיי העוגה נראית מעולה
    הצילומים שלך מרהיבים וכיף לשוטט באתרך.
    רציתי לשאול, בתמונה ראיתי שיש ציפוי מסביב לעוגה...זה פירורי ביסקוויטים?
    אשמח לקבל הסבר
    תודה רבה
    שבוע טוב
    דבורי

    השבמחק
  4. היי דבורה
    תודה רבה על המחמאה :)
    הציפוי סביב לעוגה מורכב מפירורי ביסקוויטים עם מעט חמאה וקצת סוכר חום.
    את הפירורים משטחים על בסיס התבנית ועל גבי הדפנות, ויוצקים את תערובת הגבינה למרכז.
    לאחר שהעוגה מוכנה ומוסרת מן התבנית,
    התוצאה המתקבלת היא עוגה עטופה כולה בפירורים- טעימה ומרשימה.

    השבמחק
  5. אנונימי25/1/13 18:49

    שלום!
    רציתי לשאול, באיזה טמפרטורה את אופה את התחתית בהתחלה? ובאיזה טמפרטורה את אופה את העוגה אח"כ?

    השבמחק
  6. שלום לאנונימי/ת
    התחתית והעוגה עצמה נאפות באותה טמפרטורה-
    חום בינוני, 180 מעלות.
    בהצלחה ובתיאבון!

    השבמחק
  7. ג'ודי (הלוחשת לאוכל)28/1/13 21:07

    עוגה מהממת!!! לאיזה גודל תבנית זה מתאים??

    השבמחק
  8. היי ג'ודי, כיף לראותך
    תודה על המחמאה :)
    זו באמת עוגה נהדרת, קלאסית וממכרת.
    המתכון מתאים לעוגה גבוהה בתבנית 24.
    העוגה שבתמונה הוכנה בתבנית קטנה יותר
    בהצלחה!

    השבמחק
  9. אנונימי7/2/13 10:57

    את גאונה ! מקורית ! ומשקיעה !
    איזה עוגה מהממת ואתר ניפלא !
    הדר

    השבמחק
  10. תודה על המילים היפות הדר :)
    ברוכה הבאה!
    ומקווה שתמצאי כאן הרבה מתוקים לאמץ לחיכך...

    השבמחק
  11. ענבל6/5/13 19:11

    זהו! נראה לי שהגעתי להחלטה סופית לאחר חיפושים ברשת - זאת תהיה העוגה שאכין לשבועות! :-)
    ברשותך כמה שאלות-
    האם זמן האפייה לא ארוך מידי לאור העובדה שזה נעשה בחום של 180 מעלות?
    (רק רציתי לוודא שאין טעות)

    האם ניתן לוותר על הציפוי של השמנת החמוצה והתותים ובמקומם להכין קצפת יציבה עם אינסטנט פודינג וניל ולהזליף מעל העוגה כקישוט יפה?

    אני מעדיפה סוכר חום רגיל ולא כהה בקלתית. האם אפשר לשנות?

    ואחרונה לסיום- הזמנתי מקלות וניל מאיביי אך אני מעט חוששת להשתמש בהם בגלל ריח האלכוהול שנודף מהם. כך זה אמור להיות? וגם אם אשתמש בהם הגרגירים השחורים לא יעכירו את המראה הצחור של העוגה? לא השתמשתי אף פעם...
    חושבת לוותר ולהשתמש בתמצית וניל פשוטה מהסופר. מה דעתך?
    אשמח למענה בהקדם רוצה להכין אותה ביום ראשון. זה טוב שהיא תשב שני לילות במקרר נכון?
    סליחה מראש על עומס השאלות
    תודה פייה יקרה!

    השבמחק
  12. היי ענבל
    שמחה לשמוע שהצלחתי לסייע במציאת המתכון הרצוי :)
    שווה להשקיע במציאת תותים לעיטור, הם מאוד מאוד משדרגים!

    באשר לשאלותייך-
    1. 55 דקות זה ממש לא הרבה לעוגת גבינה, אין טעות, זה בסדר :)
    2. אין בעיה לוותר על ציפוי השמנת החמוצה ולהכין ציפוי של קצפת וניל
    3. אין בעיה להשתמש בסוכר חום רגיל בקלתית
    4. בנוגע למקלות הוניל- מניחה שהריח האלכוהולי נובע מהשימור, שמעתי שזה כך לעיתים כשמזמינים מאיביי...
    לא נתקלתי במקלות כאלה בעצמי, אבל לא נראית לי כמו בעיה שתשפיע על הטעם.
    בנוגע לגרגירים השחורים- הם ייצרו נקודות שחורות קטנות בעוגה ויעניקו טעם אינטנסיבי.
    חייבת לומר שממש אין בעיה להשתמש בתמצית וניל במקום כדי להימנע מכך.
    5. את יכולה להכין אותה אפילו בשבת, כשמדובר בעוגת גבינה אחרי יומיים בקירור היא רק משתבחת.
    בהצלחה וחג שמח!

    השבמחק
  13. ענבל7/5/13 12:46

    תודה רבה רבה! :-)

    השבמחק
  14. ענבל9/5/13 21:11

    היי פייה,בעלי קנה 4 גביעים של נפוליאון 25% כי היה רק את זה,לא היה 30%. זה בסדר להשתמש בזה?

    השבמחק
  15. כמובן זה בסדר גמור :)
    שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  16. היי! אני מחפשת עוגת גבינה שתתאים עם מנגו, זה נראה לך יעבוד? ואם כן, עם איזו ריבה לזיגוג? :) תודהה

    השבמחק
  17. כמו כל מכורה אמיתית לעוגות גבינה, יש לי גם מתכון לשילוב הטעים הזה-
    את מוזמנת לבדוק את עוגת הגבינה הטרופית באינדקס המתכונים,
    המשולבת במנגו ובפסיפלורה- טעים טעים!

    ואם את לא במצברוח לפסיפלורה,
    הייתי מכינה את עוגת הגבינה וקוקוס קלוי,
    רק שבמקום הגנאש הייתי מעטרת בפרוסות מנגו או בקוביות מנגו,
    ומזגגת בריבת משמש
    (או לחילופין בדיוק ראיתי השבוע בסופר קונפיטורת מנגו ואפרסק)

    בהצלחההההה

    השבמחק
  18. שקד גרין27/6/13 09:12

    אז את אומרת להוריד את כל הקוקוס מהמלית והקלתית? כי זה נראה כמו המון קוקוס!

    השבמחק
  19. לא אמרתי להוריד כלום,
    לדעתי המנגו ישתלב מעולה עם הקוקוס :)
    אם את לא אוהבת קוקוס את יכולה להכין את עוגת הגבינה הזו

    השבמחק
  20. יש אפשרות להשתמש בגבינה יותר רזה?

    השבמחק
  21. אפשר להכין עם סימפוניה 5%
    בהצלחה :)

    השבמחק
  22. בדיוק הכנתי גבינת שמנת, אבל כבר המלחתי אותה לפני שקראתי את המתכון הזה. חבל, אני מאוד אוהב תותים ומאוד אוהב עוגות גבינה... הייתי מאוד שמח לאכול את העוגה הזאת כרגע...

    השבמחק
  23. אנונימי25/3/15 11:13

    הי פיית העוגיות,
    העוגה מקסימה!!!!
    רציתי לשאול אם במקום ריבה ניתן לשים על התותים ג'לי?
    מנסה לשחזר עוגת גבינה תותים שהביאו לי כילדה.
    ואם כן איך עושים זאת?
    תודה רבה!!!

    השבמחק
  24. היי!
    בטח, אפשרי לגמרי
    וזה בהחלט מחזיר לילדות :)
    פשוט מכינים את הג'לי- אפשר שקית אחת או שתיים לפי העובי שבא לך
    מצננים קצת לטמפרטורת החדר-
    כך שכבר לא חם אבל עדיין לא מתחיל להתייצב
    יוצקים בעדינות על גבי התותים, ומעבירים לקירור עד שמתייצב.

    ת'כלס נראה לי שיהיה לך הרבה יותר קל ונוח לעשות זאת אם תצפי בביסקוויטים רק את התחתית של העוגה ולא את הדפנות
    בהצלחה! ו... תשאירי לי פרוסה :)

    השבמחק
  25. עוגה יפיפייה! צריך להכניס בתחתית התנור תבנית עם מים חמים לאידוי? תמיד ממליצים על זה בעוגות גבינה ואף פעם לא מצליח לי עוגת גבינה אז לא רוצה לטעות.. תודה!

    השבמחק
  26. היי יהל
    זו באמת יופי של עוגה :)
    ממש אין כאן צורך בתבנית של מים חמים בתחתית התנור-
    הטריק בעוגה הזו הוא שימוש בגבינת שמנת עשירה שמחזיקה את התערובת ללא הקצפת ביצים
    ולכן המאסה יציבה מאוד, לא נופלת ולא מתפוצצת.

    ממליצה בסוף האפייה לצנן את העוגה מעט בתנור בדלת פתוחה,
    ואז להוציא לטמפרטורת החדר לצינון מלא לפני הכנסה למקרר.
    בטוחה שהפעם יצליח לך, בתיאבון!

    השבמחק
  27. אנונימי26/3/15 13:48

    הי פיית העוגיות,
    זאת שוב אני עם הג'לי :). אשמח אםתוכלי לענות לי על כמה שאלות.
    1- למה את ממליצה לא לעשות את הדפנות עם הביסקוויטים במידה ואני עושה עם ג'לי למעלה?
    2- במתכון רשום שאחרי הציפוי להכניס למקרר ללילה. ואז אני מניחה לפני הגשה שמים את התותים והריבה.
    אז מתי לשים את הג'לי? לפני הלילה במקרר? או אפשר מחר בבוקר? כי גם הג'לי צריך זמן במקרר...
    תודה רבה!!!!

    השבמחק
  28. אנונימי26/3/15 13:53

    ועוד שאלה.
    אם אני עושה רק בסיס של ביסקויטים- כמה ביסקוויטים וחמאה צריך?
    מה צריך להיות העובי של הבסיס?
    שוב המון תודה!

    השבמחק
  29. היי
    לכל שאלה תשובה-

    1. ההמלצה לוותר על הדפנות במקרה הזה באה בעיקר כדי להקל על התהליך- את הג'לי צריך לצקת על משטח חלק בגובה אחיד כדי שתתקבל שכבה יפה וישרה, ומאחר ודפנות הביסקוויט קצת יותר גבוהות מגובה העוגה, יהיה לך פחות נוח לצקת את הג'לי מעל.
    אבל בגדול אם זה רוצים זה כן אפשרי.

    2. אפשר להמיר את הביסקוויטים ל-150 גר', עם 75 גר' חמאה ו-30 גר' סוכר חום.

    3. תותים אכן תמיד כדי לפרוס ולסדר קרוב למועד ההגשה,
    אבל במידה ויוצקים ג'לי מעל הוא שומר היטב על הפירות ויוצר שכבה מגן, ולכן אפשר לצקת על העוגה לילה קודם אחרי שהיא מתקררת היטב.

    בהצלחה!

    השבמחק
  30. היי פייה יקרה, מה שלומך:)
    תהיתי אם אפשר להכין את העוגה בתבנית אלומיניום עגולה, לדעתי היא קוטר 23..?
    ובתבנית אלומיניום מלבנית בינונית?

    השבמחק
  31. בגדול אפשרי לאפות כל עוגה גם בתבניות אלומיניום,
    במקרה כזה לא תוכלי לחלץ את העוגה מהתבנית, ויתכן שזמן האפייה יתארך במעט בשל השוני בבידוד.
    בנוגע לגודל התבנית- מאחר ומדובר בעוגה גבוהה, גובה הדפנות המומלץ לשימוש בתבנית 24 הוא 6.5 ס"מ.
    במידה והתבנית שלך נמוכה יותר, ניתן להשתמש בתבנית בקוטר גדול יותר, או להקטין כמויות.
    במידה והעוגה נמוכה יותר זמן האפייה יתקצר.

    השבמחק
  32. היי :)
    אני רוצה לצפות את עוג בקרם אחר וליצור סוג של מראה "צבעי מים"
    נראה לך שאפשרי לעשות תחתית של בצק פריך ,בלי שוליים ואז לצפות גם את השוליים?

    השבמחק
  33. היי עינב
    לא הבנתי במה את רוצה לצפות את השוליים
    אבל אין בעיה להכין לעוגה תחתית של בצק פריך.
    במקרה כזה רצוי לאפות את הבצק לבד קודם אפייה חלקית,
    ורק אז לצקת את המלית ולהמשיך באפייה.

    השבמחק
  34. קניתי תותים וחיפשתי עוגה להוסיף להם וזאת בדיוק העוגה!
    רציתי לשאול מה הגובה של העוגה? יש לי רינג 24 גובה 6 זה בסדר או נמוך מידי?
    ועוד שאלה.. אני רוצה לעשות אותה ללא גלוטן.. להמיר את לקמח נטול גלוטן או לקורנפלור? או שזה לא משנה?
    תודה ואחלה סופ"ש

    השבמחק
    תשובות
    1. היי הדס!
      רינג בגובה 6 ס"מ זה מצוין :)
      זה הגובה הסטנדרטי של כל תבנית אפייה.
      מאחר וזו כמות ממש קטנה של קמח, זה לא באמת משנה, תתפרעי ;)
      סופשבוע מעולה ובתיאבוןןן

      מחק

כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל באמצעות Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...